Chabarovsk – HC Slovan 2:3 (1:2 po s.n.) | Vladivostok – Záhreb 5:4 (po pr.)
po s.n. (1:2)
Amur Chabarovsk
2:3 (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0)
HC Slovan Bratislava
Štvrtok 04.02.2016, 10:30 • Platinum Arena, Chabarovsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 10:30.
     
    HC Slovan zakončí svoj predposledný trip v základnej časti na ľade Amuru Chabarovsk. V piatok v Novokuznecku získal dôležité tri body, v nedeľu po zodpovednom výkone v Novosibirsku odchádzal z ľadu bez bodu so sklonenými hlavami, no všetko si to vynahradil v utorok, keď v druhej tretine zápasu v Novosibirsku písal scenár duelu a do tabuľky si pripísal cenné tri body. Vo štvrtok čaká belasých povinná jazda na ľade Amuru.

    Amur Chabarovsk – hokejový tím z najvzdialenejšieho mesta celej KHL. Chabarovsk s takmer 600.000 obyvateľmi leží na pravom brehu rieky Amur len 30 km od hraníc s Čínou a 600 km severozápadne od Japonska. Hokejový klub v meste na Ďalekom východe vznikol v roku 1958. Za čias sovietskej éry ako SKA, od roku 1996 niesol názov SKA Amur a od roku 1998 už len ako Amur. Chabarovsk veľa vody v hokejovom svete nezamútil, vo svojej histórii nezaznamenal žiadny výraznejší úspech. V roku 2008 sa stal členom plejády KHL, v prvých troch ročníkoch sa nedostal do záverečného play-off a obsadil postupne 20., 21., a 22. miesto. V ďalšom, štvrtom ročníku, sa Amur prebojoval do play-off, no hneď v prvom kole ho vyprášil neskorší finalista, Avangard Omsk, 4:0 na zápasy. Chabarovsk tak v konečnom účtovaní obsadil 12. miesto, čo je doposiaľ najväčší klubový úspech. V piatom ročníku tomu nebolo inak, Amur v konečnom účtovaní zaknihoval 25. pozíciu a v ostatných dvoch sezónach zhodne 28. priečku.

    Bielo-modro-zlatý dres Amuru obliekajú predovšetkým hráči z Ruskej federácie, doplnení dvomi hráčmi z Českej republiky – Jan Kolář a Tomáš Zohorna, rovnako dvomi zo Švédska. Po jednom hráčovi majú zastúpenie Fínsko a Kanada. Amur hráva svoje domáce zápasy v Platinum Arene, ktorá pojme 7.100 divákov. Hlavným trénerom mužstva je Andrej Vasilievič Nikolišin.

    V aktuálnej tabuľke KHL zaznamenal Amur z 57 zápasov 65 bodov, Slovan odohral o jeden zápas menej a získal doposiaľ 85 bodov. V aktuálnej sezóne sa v Bratislave v auguste zrodil futbalový výsledok a tri body bral na východ Amur, ktorý zvíťazil presným zásahom Wandella. Nastal čas, kedy treba súperovi vrátiť požičané.

    Najproduktívnejším hráčom v tíme hostí je Lukáš Kašpar so 43 kanadskými bodmi (15+28), na druhej priečke obranca Cam Barker s 39 kanadskými bodmi (9+30). V tíme domácich je na čele kanadského bodovania 24 bodový Vladislav Ušenin (14+10), na druhej priečke s 23 kanadskými bodmi Tomáš Zohorna (8+15). Gólman hostí Barry Brust disponuje k dnešnému dňu v aktuálnej sezóne 92,0% úspešnosťou zásahov s priemerom 2,09 gólov na zápas, Michael Garnett s 91,0% úspešnosťou drží priemer 2,70 gólov na zápas. Na druhej strane Juha Metsola s 92,7% úspešnosťou zásahov pri priemere 2,15 gólov na zápas, Alexander Pečurskij93,1% úspešnosť zásahov s priemerom 2,00 gólov na zápas a mladík Jevgenij Alikin s 87,7% úspešnosťou pri 3,59 priemere gólov na zápas.

    Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, Platinum Arena uvidí v akcii jediného slovenského zástupcu v KHL a onlajny.eu vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujú aktuálne dianie na ľadovej ploche.
     
    Úvodné zostavy:

    Amur Chabarovsk:

    Pečurskij (Metsola) – Ibragimov, Aťušov (C), Čerepanov, Kolář (A), Zub, Stalnov, Kurbatov – Železnov, Gračov (A), Litovčenko – Skladničenko, Zohorna, Bergfors – Vladislav Ušenin, Vjačeslav Ušenin, Byvaľcev – Pervušin, Wandell, Dedunov

    HC Slovan Bratislava:

    Garnett (Brust) – Kundrátek, Barker, Rosandič, Švarný, Sersen (A), Mihalik, Šiška – Kašpar, Viedenský, Nedorost (A) – Jeglič, Tičar, Šťastný – Miklík, Surový (C), Bartovič – Skalický, Lušňák, Nagy – Tvrdoň

    Rozhodca:

    Beliajev, Bukin – Misiur, Otmachov.
     
    Príjemné predpoludnie želám všetkým priaznivcom hokeja, HC Slovan Bratislava a onlajnov, v Chabarovsku nám pomaly končí tradičné rozkorčuľovanie a slabú polhodinku začne ďalší z dôležitých zápasov chlapcov spod Tatier.
     
    Hlavný titulok oficiálnej stránky khl.ru hlása nadpis: Říha: play-off na dosah ruky. A je tomu tak, Minsk včera zaváhal na ľade v Čeljabinsku a stráca na belasých už 7 bodov, čakajú ho ešte zápasy v Nižnekamsku a tri doma – Jokerit, Spartak Moskva a Nižnij Novgorod, pričom tri zo štyroch stretnutí majú motivačný náboj, keďže súperi Dinama majú o čo hrať.
     
    Slovan dnes nastúpi v rovnakej zostave ako v ostatnom zápase vo Vladivostoku, s jednou zmenou, na poste trinásteho útočníka Skokana nahradí Tvrdoň. Belasí sú vo forme, dnes budú rovnako tak spoliehať na svoju oporu v bránke, ktorou isto iste bude Kanaďan Michael Garnett. To sa však nedá napísať o náprotivku, mladý Alikin sa dnes do zostavy nevošiel, no Pečurskij a i Metsola sú z formy a to by mohla byť voda na mlyn pre hráčov od Dunaja.
     
    Oba tímy už máme na hracej ploche, Slovan nastúpi tradične na zápas v bielych dresoch, domáci tím zvolil čierne farby. Platinum Arena si vypočuje hymny oboch krajín a všetko bude prichystané k úvodnému buly zápasu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:11
    Nedorost síce vyhral úvodné buly zápasu, Slovan však puk v strednom pásme stratil, Gračov nakorčuľoval s pukom do pásma belasých po pravej strane a hľadal Železnova na druhej strane, bol však nepresný.
     
    00:41
    Skladničenko dostal dve minúty za hákovanie a Slovan si v úvode zápasu zahrá presilovku.
     
    01:22
    Slovan operoval s pukom v pásme domácich, strelu na bránku však nevyslal, Amur bráni svoje oslabenie.
     
    02:08
    Puk opustil hraciu plochu a tak arbitri nariadili vhadzovanie v strednom pásme pri útočnej modrej hostí.
     
    02:24
    Garnett vykorčuľoval na striedačku, signalizované vylúčenie hráča domácich, pre Slovan to začalo veselo.
     
    02:38
    Za nedovolené bránenie opúšťa hraciu plochu Gračov, Slovan bude hrať trojsekundovú presilovku päť na tri.
     
    02:41
    Domáci so štyrmi hráčmi, vylúčený Skladničenko sa už zapojil do hry
     
    02:58
    Slovan Bratislava dal gól!
    Spojenie s Ďalekým východom je na bode mrazu, no na bode mrazu nie je hra belasých, keď presilovku využíva svojim presným zásahom medzi žrde TOMÁŠ KUNDRÁTEK. Asistencia: Lukáš Kašpar.
     
    03:42
    Švarný si pôjde posedieť na trestnú, svoj tím oslabí na dve minúty za podrazenie.
     
    04:34
    Chabarovsk dal gól!
    Aj domáci využívajú svoju presilovú hru a stav zápasu je vyrovnaný. Autorom vyrovnávajúceho gólu NIKOLAJ SKLADNIČENKO. Asistencia: Niclas Bergfors.
     
    06:15
    Tičar poslal puk na bránku domácich, nebol nateraz úspešný, Pečurskij si s pukom poradil a poslal ho späť do hry, Slovan naďalej pri puku v pásme domácich.
     
    6:34
    Jeglič vystrelil z pravej strany, Pečurskij puk vyrazil na druhú stranu klziska, kde sa dostal k zakončeniu Tičar, no neuspel, gólman domácich puk zlikvidoval vo svojom výstroji.
     
    7:57
    Litovčenko poslal puk smerujúci do priestoru bránky hostí, Garnett puk vyrazil späť do hry a hostia ho dostali pod svoju kontrolu.
     
    8:14
    Sersen dostal dve minúty za držanie a na rad prichádza presilová hra Amuru.
     
    8:52
    Presilová hra domácich dlho netrvala, Dedunov opúšťa hraciu plochu, vyfasoval dve minúty za seknutie, budeme hrať štyria proti štyrom.
     
    10:14
    Hostia v plnom počte, Sersen už naskočil na hraciu plochu a začína krátka presilovka hostí.
     
    10:52
    Domáci v plnom počte, gól sme nezaznamenali ani pri hre štyroch proti štyrom, ani v krátkej presilovke hostí, ktorá nasledovala po vypršaní trestu Sersena.
     
    11:55
    Amur bude hrať opäť presilovku, signalizované vylúčenie strelu na bránku hostí neprinieslo, arbitri posielajú von na dve minúty Mihalika, menší trest, dve minúty za podrazenie.
     
    12:57
    Bergfors svojim pukom neuspel a puku sa zmocnili hostia, ktorí puk okamžite poslali von mimo svoje pásmo.
     
    13:21
    Slovan stále drží puk v pásme domácich a aj keď hrá Amur presilovku, nevie teraz založiť útočnú akciu, toto by už belasí mali ubrániť.
     
    13:55
    Hostia v plnom počte, Mihalik sa už vrátil na ľadovú plochu a Slovan tak svoje oslabenie prežil bez ujmy.
     
    14:35
    Litovčenko nahodil puk do pásma hostí, v rohu klziska však oň prišiel, belasí tak môžu založiť svoju útočnú akciu.
     
    15:11
    Slovan stratil puk v strednom pásme, domáci sa snažili udrieť po pravej strane, Gračova však na pravom kruhu hostia odzbrojili a môžu založiť svoju akciu. Kiež by bola úspešná.
     
    16:40
    Puk v tejto fáze hry lieta z pásma do pásma, strelu do priestoru tej ktorej bránky sme však teraz nezaznamenali.
     
    17:29
    Čerepanov vystrelil tvrdý príklep spoza kruhov, Garnett bol vysoko z bránky a v pokľaku puk zlikvidoval, mám pocit, že puk skončil po jeho bloku na ochrannej sieti.
     
    17:56
    Kašpar sa snažil presadiť sa na ľavej strane, Kolář mu však v poslednej chvíli puk vypichol a Lukáš sa tak k zakončeniu nedostal.
     
    19:12
    Slovan Bratislava dal gól!
    Krásna akcia belasých, ktorú vyrobili opäť Tičarovci. Motali hlavy domácim v pásme na ľavej strane, od mantinelu puk poslal na bránku Jeglič, gólman domácich puk vyrazil pred seba a ANDREJ ŠŤASTNÝ ho pohodlne dopravil do jeho klietky. Asisencie: Žiga Jeglič a Rok Tičar.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Slovan začal zápas na ľade Amuru viac než dobre, svojou aktivitou si vypýtal hneď v úvode dva fauly a v presilovej hre otvoril účet zápasu. Krátko na to však dostali výhodu presilovej hry aj domáci a vyrovnali. Videli sme množstvo osobných súbojov a pomer vylúčení v prvej časti hry 3:3. Slovan si v závere tretiny vyrobil tlak v pásme domácich a gólom do šatne sa ujal vedenia v dnešnom dôležitom dzápase. Pomer striel medzi žrde v prvej tretine 7:11.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 11:22.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:05
    Spojenie s Platinum Arenou na Ďalekom východe len ťažko nadviazať, pokúsim sa vám priniesť všetko dôležité z dostupných materiálov viažucích sa k tomuto duelu.
     
    20:49
    Chabarovsk dal gól!
    Slovan druhú časť hry nezačal dobre, hneď v jej úvode sa domácim podarilo zásluhou českého útočníka TOMÁŠA ZOHORNU vyrovnať a začíname tak opäť od začiatku. Asistencia: Niclas Bergfors.
     
    22:14
    Milan Bartovič oslabuje svoj tím, dostal dve minúty za hákovanie a presilovú hru k dispozícii domáci Amur.
     
    23:45
    Slovan naďalej umne bráni svoje oslabenie, so strelou Zohornu si tentokrát Garnett poradil a puk poslal späť do hry.
     
    24:14
    Slovan v plnom počte a belasí sa opäť musia naštartovať k ofenzívnemu hokeju.
     
    25:11
    Amur sa dostal s pukom do pásma hostí, vyrobil si peknú šancu na pravej strane, Garnett však dokázal puk vyraziť späť do hry a svoju útočnú akciu zakladajú hostia.
     
    26:44
    Pečurskij opäť v akcii, keď zlikvidoval dva puky z hokejok belasých, ten Šťastného poslal späť do hry a druhý z hokejky Tičara schoval vo svojom výstroji.
     
    27:32
    Skladničenko síce zaviezol puk na palici do pásma belasých, strelu na bránku však nevyslal, defenzíva hostí ho odzbrojila a Slovan môže vyraziť vpred.
     
    28:55
    Garnett opäť v akcii, keď likvidoval strelu Wandella, tribúny si len povzdychli, skóre zápasu sa však teraz meniť nebude.
     
    31:07
    Zápas sa nám dostal do svojej druhej polovice, puk v tejto fáze hry opäť lieta z pásma do pásma, gólmani na tej ktorej strane momentálne bez práce.
     
    32:45
    Akcia streda akciu, Platinum Arena videla teraz strelu Nagya, ktorú Pečurskij zlikvidoval, aby sa na druhej strane ukázal Garnett, ktorý poslal puk späť do hry po strele Kolářa.
     
    34:20
    Barker dostal dve minúty za nedovolené bránenie a Slovan pôjde opäť do štyroch.
     
    35:02
    Amur drží Slovan v pásme a točí to pred Garnettom, puk z hokejky Zohornu Garnett poslal späť do hry, Slovan však nedokázal puk ešte vyhodiť von z pásma.
     
    35:55
    Slovan so dostal v oslabení do brejku a mohol sa dostať aj do jednogólového brejku, Pečurskij však bol proti a puk poslal späť do hry, aká to škoda. Meno strelca s určitosťou neviem, ruský komentátor ho nepovedal a podľa štatistík ním bol zrejme Nedorost.
     
    36:20
    Hostia v plnom počte, Slovan svoje oslabenie zvládol na výbornú a mohol sa ujať po brejku tretíkrát vedenia, nepodarilo sa.
     
    37:15
    Slovan hrá s domácimi vyrovnanú partiu, podľa tabuľkového postavenia by však mal mať navrch a to sa mu darí aj v závere druhej tretiny, keď prepol na vyšší rýchlostný stupeň.
     
    38:48
    Bartovič sa dostal k zakončeniu a efektne vystrelil, Pečurskij dobre čítal hru a šancu Bartoviča zneškodnil, zmena skóre sa nateraz diať nebude.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina sa skončila víťazstvom Amuru, ktorý hneď v jej úvode gólom Zohornu vyrovnal a do konca tretiny sme už gól nezaznamenali. Slovan hral v tejto časti hry dvakrát v oslabení, ubránil sa. A keďže svoje tutovky belasí v gól nepretavili, o všetkom sa rozhodne v tretej tretine duelu. Pomer striel medzi žrde v druhej časti hry 10:11.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 12:08.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:38
    Nedorost dostal puk do pásma na ľavú stranu, nakorčuľoval na kruh a príklepom vystrelil, Pečurskij puk zatočil do lapačky, Slovan začal ako sa patrí.
     
    40:58
    Amur doviezol puk po pravej strane do pásma hostí, Garnett však vykryl priestor pri ľavej žrdi, Slovan hráčov súpera umne bránil a Michael puk bez problémov prikryl pod svoje rukavice.
     
    41:25
    Slovan len vyhodil puk von z pásma a chlapci odišli striedať, pozrieme si zrejme útočnú akciu domácich.
     
    42:25
    Tičarovci držali puk v pásme domácich, napokon sa chybnou prihrávkou sami pripravili o pásmo a tak sa Amur ani brániť nemusel.
     
    43:45
    Byvaľcev vystrelil spoza kruhov spoza dvoch hráčov belasých, Garnett cez vyrážačku puk usmernil na ochranné sklo, Slovan dostal puk pod svoju kontrolu.
     
    45:14
    Mihalik na ľavom kruhu vygumoval z akcie Byvaľceva, k puku sa dostal Aťušov, ktorý ho posielal pred bránkovisko, neuspel. Vzápätí domáci vyrobili akciu a spred bránkoviska na ľavej strane zakončoval Byvaľcev, Garnett puk poslal späť do hry a zaútočil Slovan, Bartovičov puk z ľavého kruhu schoval do svojej lapačky Pečurskij.
     
    46:05
    Kundrátkovu strelu z pravého kruhu zblokovala defenzíva domácich, ktorá sa snažila o brejk, za útočnou modrou však puk domácim zobrali hráči od Dunaja a zo šance Amuru zišlo.
     
    46:33
    Slovan dostáva darček od domácich, ktorí zle striedali a trest pre hráčsku lavičku domácich by sa patrilo belasým skrátiť.
     
    46:48
    Sersen vystrelil z pravej strany od modrej, Pečurskij v rozkľaku puk poslal do rohu klziska, arbitri však hru prerušili a pískajú postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku, tým previnilcom bol Šťastný.
     
    47:21
    Slovan prekombinoval svoju akciu v pásme domácich, Amur sa dostal do brejku dva na jeden, z pravej strany Dedunov hľadal na ľavej Byvaľceva, ešteže sa mu to nepodarilo.
     
    48:21
    Kundrátek mohol poslať hostí do vedenia, Pečurskij bol pozorný a Tomášov puk vyrazil späť do hry, Slovan si v závere presilovky vyrobil tlak v pásme domácich, k úspechu to ale neviedlo.
     
    48:33
    Domáci v plnom počte, Slovan hral presilovku dobre, v gól ju však pretaviť nedokázal, Amuru nevyšiel brejk dva na jeden.
     
    49:44
    Lušňák vystrelil z ľavej strany od kruhu po rýchlom útoku belasých, Pečurskij šiel do pokľaku a puk schoval niekde vo svojom výstroji.
     
    50:01
    Litovčenko vystrelil spoza obrancu spoza ľavého kruhu, Garnett puk usmernil do rohu klziska a svoju akciu zakladá Slovan.
     
    51:55
    Kašpar s pukom na palici nakorčuľoval do pásma a vystrelil od pravého kruhu, Pečurskij puk vyrazil pred seba, aby vzápätí zlikvidoval dorážku belasých spoza kruhov, puk zrazil pred seba a okamžite schoval pod rukavice.
     
    52:31
    Kundrátek prešiel s pukom na hokejke celou dĺžkou klziska, v pravom rohu za bránkovou čiarou Amuru puk stratil a z akcie belasých napokon nič nebolo.
     
    54:48
    Amur sa previnil proti pravidlám na modrej a vyrobil ofsajd, čas do konca tretej tretiny sa belasým neúprosne kráti.
     
    55:21
    Garnett teraz podržal belasých, keď zlikvidoval dva puky domácich, ten z pravej strany v podaní Litovčenka vyrazil na kruh, aby vzápätí cez vyrážačku zneškodnil puk z hokejky Kurbatova, ktorý smeroval do odkrytej časti bránky.
     
    57:35
    Bartovič dostal puk na pravú stranu a bol tam sám, Milan pohotovo vystrelil, no v dobrej pozícii minul bránku Amuru.
     
    57:44
    Miklík dostal dve minúty za podrazenie, publikum mu zatlieskalo, veď Michel nedávno obliekal dres Amuru, nič to, Slovan ide opäť do štvorky a v tom najnevhodnejšom čase.
     
    58:02
    Garnett podržal belasých, Bergfors vystrelil z pravej strany z ostrého uhla, Michael priestor pri ľavej žrdi vykryl a puk zneškodnil.
     
    58:21
    Slovan vyviezol puk von z pásma, Kundrátek vystrelil spoza obrancu domácich, puk bol však veľmi nepresný a skončil v rohu klziska.
     
    59:15
    Garnett opäť v akcii likviduje puk z hokejky domácich, puk skončil v rohu klziska, Slovan ho z pásma nevyhodil.
     
    59:44
    Hostia v plnom počte, Miklík sa ponáhľa do obranného pásma belasých na pomoc svojim spoluhráčom.
     
    59:54
    Dnešné stretnutie sleduje 6.900 divákov.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    V tretej tretine sme gól nevideli a boli k nemu bližšie hráči Slovana, ktorým tak dnes ušiel na ľade Amuru minimálne jeden bod. Garnett belasých v rozhodujúcich chvíľach podržal a tak po krátkej prestávke pôjde zápas do predĺženia. Pomer striel medzi žrde v tretej tretine 8:10.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:16
    Aťušov puk v pásme belasých nespracoval, ušiel mu z hokejky do stredného pásma a čas plynie.
     
    60:48
    Čerepanov nahodil od modrej puk na bránku hostí, Garnett puk poslaný po ľade musel prikryť pod svoje rukavice.
     
    61:24
    Tičar mal na palici rozhodnutie, vystrelil z medzikružia a dnes rozchytaný Pečurskij puk vyrazil späť do hry.
     
    62:15
    Amur s pukom za svojou bránkou, Slovan umne narúša rozohrávku domáceho Amuru.
     
    63:11
    Kašpar nakorčuľoval s pukom na hokejke do pásma po pravej strane, prešiel s ním poza bránku na kruh, no napokon puk poslal mimo pásmo domácich, s pukom si predsa musí zahrať aj Garnett.
     
    63:44
    Amur vyrobil ofsajd na modrej, vhadzujeme v strednom pásme a zápas nám speje na samostatné nájazdy.
     
    64:08
    Tičar vystrelil z ľavej strany a opäť sa mu nepodarilo poslať veselý pozdrav na Slovensko, Pečurskij puk poslal na druhú stranu klziska a domáci von z pásma.
     
    64:38
    Surový sa s pukom prihnal pred bránku ako víchor a vypálil, Pečurskij aj tento puk zlikvidoval a v závere predĺženia podržal svoj tím.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    V predĺžení sme videli opäť gólové šance a na strane Slovana, nepodarilo sa puk usmerniť do domácej klietky a tak si po krátkej úprave ľadu Platinum Arena pozrie samostatné nájazdy.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. séria
    1:0
    Tomáš Zohorna po kľučke zakončil.
     
    1. séria
    1:0
    Žiga Jeglič poslal puk do lapačky gólmana domácich.
     
    2. séria
    1:0
    Vjačeslav Litovčenko miešal pred Garnettom, miešal, vystrelil, Michael ho vychytal.
     
    2. séria
    1:1
    Lukáš Kašpar to chcel medzi betóny a napokon prestrelil gólmana domácich.
     
    3. séria
    1:0
    Niclas Bergfors to chcel na kľučku na ľavú stranu, minul bránku Slovana.
     
    3. séria
    1:2
    Andrej Šťastný si položil gólmana na ľad a zavesil pod brvno.
     
    65:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HC Slovan Bratislava.
    Rozhodujúci nájazd premenil ANDREJ ŠŤASTNÝ.
    65:00 Andrej Šťastný - 2:3
     
    Koniec zápasu.
     
    Dráma v Chabarovsku došla konca. Slovan napokon víťazí po samostatných nájazdoch a do tabuľky Západnej konferencie si pripisuje dva body. Pomer striel medzi žrde v dnešnom dueli 27:35, o víťazovi ale museli rozhodnúť až nájazdy. Slovan tak na predposlednom tripe vybojoval 8 bodov a vykročil ľavou za vytúženým play-off. To bude musieť potvrdiť v pondelok večer pred bratislavským publikom, od 19:00 bude hostiť nevýrazné Dinamo Riga. A ešte jedna povinnosť, v mene svojom a i v mene redakcie želám všetko len to najlepšie k dnešnému sviatku Veronike Némethovej, PR manažérke belasých, ktorá má vždy všetko pod kontrolou v Aréne Ondreja Nepelu pri zápase belasých. HC Slovan želám šťastný let na Slovensko a vám všetkým dobrú chuť k obedu, pekný deň želá Vladimír Korduliak, onlajny.eu (13:08:49)

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 5. Skladničenko (Bergfors), 21. Zohorna (Bergfors) – 3. Kundrátek (Kašpar), 20. Šťastný (Jeglič, Tičar), rozh. náj. Šťastný

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    1:0   Zohorna (CHA)
    1:0   Jeglič (SBA)
    2. séria:
    1:0   Litovčenko (CHA)
    1:1   Kašpar (SBA)
    3. séria:
    1:0   Bergfors (CHA)
    1:2   Šťastný (SBA)


    Amur Chabarovsk: Pečurskij (Metsola) – Ibragimov, Aťušov (C), Čerepanov, Kolář (A), Zub, Stalnov, Kurbatov – Železnov, Gračov (A), Litovčenko – Skladničenko, Zohorna, Bergfors – Vladislav Ušenin, Vjačeslav Ušenin, Byvaľcev – Pervušin, Wandell, Dedunov
    HC Slovan Bratislava: Garnett (Brust) – Kundrátek, Barker, Rosandič, Švarný, Sersen (A), Mihalik, Šiška – Kašpar, Viedenský, Nedorost (A) – Jeglič, Tičar, Šťastný – Miklík, Surový (C), Bartovič – Skalický, Lušňák, Nagy – Tvrdoň

    Rozhodca: Beliajev, Bukin – Misiur, Otmachov

    Diváci: 6.900