Omsk – Novgorod 4:1 (kon.) | Čeljabinsk – Jugra Chanty-Mansijsk 2:3 (kon.) | Ufa – Barys 5:4 (kon.)
Togliatti – Dinamo Minsk 2:3 (po pr.) | Nižnekamsk – Jekaterinburg 3:4 (0:1 po s.n.) | Čerepovec – Riga 1:3 (kon.)
Petrohrad – Helsinki 2:1 (kon.)
po s.n. (0:1)
Neftechimik Nižnekamsk
3:4 (2:1, 1:2, 0:0 - 0:0)
Avtomobilist Jekaterinburg
cz Pondelok 01.02.2016, 17:00 • SCC Arena Petrochemist • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Petr KOUKAL - 3:4
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Avtomobilist Jekatěrinburg.
    Ze zisku bonusového bodu se nakonec raduje hostující celek, neboť o vítězství v samostatných nájezdech rozhodl PETR KOUKAL!
     
    59:32
    O osusu celého utkání mohl rozhodnout Anatolij Golyšev, nicméně jeho postup nakonec zastavil čistým způsobem obránce Rjasenskij!
     
    54:06
    Ve vlastním oslabení se dostal do velké šance Pavel Kulikov! Ruský útočník se prokličkoval až před branku, položil si Ustinského, avšak jeho následný pokus skončil mimo!
     
    53:36
    Tommi Kivistö vyslal i další střelu, která již byla přesnější, nicméně výborný zákrok lapačkou předvedl Sudnicin!
     
    52:24
    Avtomobilist si zahraje přesilovou hru! Na trestnou lavici míří Jevgenij Grigorenko, který nestíhal na levé straně v souboji s Popovem, a hostujícího forvarda podrazil. Jekatěrinburg tak má velkou šanci, jak se dostat do vedení!
     
    46:29
    Jekatěrinburg udělal velkou chybu při rozehrávce, a na pravé straně se dostal ke kotouči Bogdan Jakimov, jehož pohotovou střelu nakonec dokázal vyrazit Ustinskij!
     
    41:36
    Následně však z vlastního pásma vyhodil Ščemerov kotouč do hlediště, a dostává dvouminutový trest.
     
    35:00
    Domácí celek si zahraje přesilovou hru! Ryan Stoa se následně probojoval zpět ke kotouči, a nakonec byl faulovaný Andrejem Alexejevem.
     
    26:59
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Gólové hody v dnešním utkání pokračují, a domácí celek z rychlého protiútoku srovnává na 3:3! Před vlastní brankou se odrazil kotouč na hůl MICHAILA ŽUKOVA, který nabruslil po levé straně do útočného pásma, a střelou z ostrého úhlu překonal Ustinského, který si tuto branku jistě za rámeček nedá! Asistence: Ryan Stoa.
     
    26:26
    Igor Volkov našel přihrávkou zpoza branky volného Sextona, nicméně americký útočník mířil pouze do připraveného Ustinského!
     
    22:44
    Domácí brankář Liustin přenechává své místo v brance Sudnicinovi!
     
    22:43
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Jekatěrinburg pokračuje v dobrém vstupu do druhé třetiny, a otáčí skóre dnešního utkání! Za brankou Neftěchimiku vybojoval kotouč Golyšev, který následně s trochou štěstí našel EERA ELA, jehož pokus Lisutin nedokázal zastavit! Bez asistence.
    20:44 Petr KOUKAL - 2:2
     
    20:44
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    A Jekatěrinburg hned na začátku druhé třetiny srovnává na 2:2! Druhý útok se dokázal usadit v útočném pásmu, a po přihrávce Golyševa vypálil z hranice levého kruhu PETR KOUKAL, jehož rána mířila přesně k tyči, a Lisutin byl bez šance! Asistence: Anatolij Golyšev.
    18:50 Michail ŽUKOV - 2:1
     
    18:50
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Neftěchimik si však bere své ztracené vedení bleskově zpět, a v boji o důležité body se dostává opět do vedení! Marek Kvapil hledal před brankou Stou, nicméně tomu se nepodařilo kotouč ideálně zpracovat. Pohotově však zareagoval MICHAIL ŽUKOV, který následně dostal puk za záda Ustinského! Asistence: Ryan Stoa, Marek Kvapil.
    17:44 Tommi KIVISTÖ - 1:1
     
    17:44
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Avtomobilist zahájil přesilovou hru velmi dobře, a rychle ji využívá! V rohu kluziště bojoval o kotouč Garejev, který svou následnou přihrávku poslal do prostoru, kde se nacházel TOMMI KIVISTÖ. Finský obránce nakonec mířil přesně! Asistence: Alexander Torčenjuk, Andrej Sergejev.
     
    16:55
    Teď už si však zahraje přesilovou hru také hostující celek! Igor Volkov podrazil ve středním pásmu Popova, a míří na trestnou lavici.
     
    16:12
    Rozhodčí celou situaci ještě dlouho konzultovali s videorozhodčím, nicméně poté branku uznali, a Neftěchimik se tedy opravdu dostává do vedení!
    16:09 Igor VOLKOV - 1:0
     
    16:09
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    A teď už se domácí celek dostává konečně do vedení! Mezi kruhy dostal přihrávku Andrej Sergejev, jehož následnou střelu se pokoušel tečovat IGOR VOLKOV, a kotouč skončil za zády Ustinského! Asistence: Andrej Sergejev, Jevgenij Rjasenskij,
     
    15:19
    Hostující celek opět fauluje, a Neftěchimik si zahraje další přesilovou hru v tomto zápase! Eero Elo podrazil ve středním pásmu Sextona, a odchází na trestnou lavici.
     
    12:12
    Krásný pas na modrou čáru dostal Marek Kvapil, který najížěl společně se Žukovem do situace dva na jednoho. Přihrávku českého forvard však následně zablokoval obránce Timašov.
     
    11:18
    Obrovská šance domácího celku! Od modré vypálil Rjasenskij, jehož ránu Ustinskij vyrazil pouze k Volkovovi, který našel ještě lépe postaveného Žukova, avšak ten nasměroval svou střelu pouze do boční sítě!
     
    08:58
    První přesilovou hru si zahraje domácí celek! Nikita Trjamkin předvedl hodně ostrý zákrok u mantinelu, po kterém zůstla ležet na ledě Pavel Zdunov. Trjamkin dostává pět minut plus do konce utkání!
     
    02:10
    Domácí celek se sice dočkal úvodní branky dnešního utkání, které dosáhl Alexander Šarov, nicméně hned poté hlavní rozhodčí gól neuznal, neboť branka Ustinského nebyla ve správném postavení!

    Jan Havlovic

    Góly a asistencie: 17. Volkov (Sergejev, Rjasenskij), 19. Žukov (Stoa, Kvapil), 27. Žukov (Stoa) – 18. Kivistö (Torčenjuk, Sergejev), 21. Koukal (Golyšev), 23. Elo, rozh. náj. Koukal

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Kvapil (NIZ)
    0:0   Alexejev (JEK)
    2. séria:
    0:0   Grigorenko (NIZ)
    0:0   Elo (JEK)
    3. séria:
    0:0   Sexton (NIZ)
    0:0   Koukal (JEK)
    4. séria:
    0:0   Alexejev (JEK)
    0:0   Sergejev (NIZ)
    5. séria:
    0:0   Golyšev (JEK)
    0:0   Sexton (NIZ)
    6. séria:
    0:0   Popov (JEK)
    0:0   Sexton (NIZ)
    7. séria:
    0:1   Koukal (JEK)
    0:1   Žukov (NIZ)


    Neftechimik Nižnekamsk: Lisutin (23. Sudnicin) – Rjasenskij, Sergejev, Ljamin, Jevsejenkov (A), Ščitov, Bondarev, Bryncev – Volkov, Milovzorov, Poljagalov (A) – Žukov, Stoa, Kvapil – Jakimov, Grigorenko, Sexton – Zdunov, Kulikov, Kitarov – Porjadin
    Avtomobilist Jekaterinburg: Ustinskij (Drobyševskij) – Kivistö, Megalinskij (A), Timašov, Vasilevskij, Ščemerov, Trjamkin, Voropajev – Elo, Torčenjuk, Garejev – Michnov, Koukal (C), Golyšev (A) – Alexejev, Popov, Simakov – Knjazev, Veličkin, Pankov – Jemelin

    Rozhodca: Gofman, Ravodin – Sadovnikov, Šeljanin

    Diváci: 5500