B. Bystrica – Poprad 8:2 (kon.) | Košice – Piešťany 6:2 (kon.) | Skalica – Zvolen 5:3 (kon.)
Žilina – Trenčín 3:4 (0:1 po s.n.) | Nitra – Martin 2:1 (kon.)
koniec
HC Košice
6:2 (0:1, 4:0, 2:1)
ŠHK 37 Piešťany
Piatok 22.01.2016, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:43
    Aj domáci miláčik Peter Bartoš by ešte chcel skórovať a ďaleko od toho veru nemal, Košarišťan ale puk dobre zrazil na ochrannú sieť za svojou bránkou.
    Tibor VARGA - 6:2
     
    58:04
    Košice dali gól!
    Prakticky okamžite sa ale Košice rozhodli znegovať moje slová a pridávajú aj šiesty gól do siete súpera. TIBOR VARGA opäť rozjasal domáce tribúny. Asistencia: Richard Lelkeš.
     
    56:17
    Bortňák osamotený na ľavej strane, jeho ranu z prvej Košarišťan vytesnil mimo priestor troch žrdí!
    Edgars BRANCIS - 5:2
     
    54:24
    Piešťany dali gól!
    Napriek tomu dokázali hostia nájsť recept na obranu svojho súpera a pridávajú druhý gól v zápase. Strelecky sa presadil EDGARS BRANCIS. Asistencie: Samuel Petráš, Ondrej Mikula.
     
    52:50
    Oslabenie Košíc mohlo priniesť zavŕšenie hetriku Mateja Češíka, ten chcel strelou z útočnej tretiny využiť zaváhanie súpera, nebezpečný pokus Košarišťan lapačkou zbrzdil!
     
    52:10
    Obrovská šanca Šedivého! Ten si z pozície obrancu nakorčuľoval medzi kruhy, kde sa poriadne oprel do puky, jeho ranu Košarišťan vytesnil.
     
    50:25
    Lelkešovo zaujímavé zakončenie, domáci si teraz so súperom robia čo chcú, strela po ľade zastavila na čepeli Košarišťanovej korčule, ktorý ju mal prilepenú o ľavú žrď.
     
    49:10
    Déjà vu v Steel aréne, zopakovala sa situácia z prvej tretiny, kedy sa Bartánus dostal do úniku a v nájazde na Košarišťana zlyhal. Rovnako tomu bolo aj pri šanci Boltuna.
     
    47:00
    Lelkeš vymyslel zaujímavú prihrávku, tá ale bola ešte tečovana a puk nebezpečne padal do bránky hostí, ktorú napokon len tesne preletel!
     
    46:20
    Nuž, nechcel by som byť v koži hosťujúceho gólmana. Ten dnes robí čo môže, no pri strelách súpera nemá nárok. Skóre sa mohlo okamžite opätovne meniť, Piešťany so šťastím odolali.
    Jiří BICEK - 5:1
     
    45:29
    Košice dali gól!
    Gól si pripísal JIŘÍ BICEK. Bicekova rana si presný zásah priam žiadala. Utešená strela z kruhu na vhadzovanie nedala Košarišťanovi šancu na úspešný zákrok. Asistencia: Radek Deyl.
     
    43:44
    Jakub Ručkay (PIE) – 2 minúty – hákovanie.
     
    43:10
    Bartánus v šanci na strelenie dnes svojho 2. presného zásahu, na ľavej strane unikol obrancom a počkal si na prihrávku, ktorú z prvej posielal len do pripraveného Košarišťana.
     
    42:17
    Teraz bol už ale Košarišťan v správny čas na správnom mieste, nebezpečne vyzerajúca strela smerovala priamo do siete, na scénu ale prišla pozorná lapačka hosťujúceho gólmana.
     
    37:34
    Bicek v dobrej šanci, technický útočník sa s pukom ocitol v medzikruží, z tohto priestoru ale Košarišťana prestreliť neodkázal.
     
    36:02
    Košice v ďalšej veľkej šanci na skórovanie, pred Košarišťanom sa v tejto chvíli ocitli v dvojici, piaty gól ale nepridali, pretože Milého prihrávka na Bortňáka bola prisilná.
     
    34:55
    Richard Jenčík teraz dostal pukom do tváre, zapadol mu priamo pod plexisklo a na ľade vidíme aj krv. Nepríjemný moment.
    Marek BARTÁNUS - 4:1
     
    34:37
    Košice dali gól!
    Dokonalá akcia Košíc azda nepotrebuje ani komentár. Nacvičený signál, ktorý priniesol finálnu prihrávku na ľavú stranu, kde stál nikým nepokrytý MAREK BARTÁNUS. Kapitán domácich už nemal problém skórovať. Asistencie: Matej Češík, Jiří Bicek.
     
    34:06
    Hostia sa na vyše budú brániť vo štvorici. Na lavicu hanby usadá Trefný – 2 minúty – držanie.
    Miroslav MACEJKO - 3:1
     
    32:54
    Košice dali gól!
    Tak sa na to pozrite! Košice zavelili k tak dokonalému obratu, že domáci fanúšikovia ani len nestíhajú počítať góly! Steel arénou znie pieseň „Macejko“, presadil sa totiž práve MIROSLAV MACEJKO. Asistencie: Gabriel Spilar, Richard Jenčík.
    Matej ČEŠÍK - 2:1
     
    31:47
    Košice dali gól!
    Košice boli aj po úvodnom góle naďalej veľmi aktívne, preto musel Košarišťan loviť zo svojej siete ďalší puk. Dnes po druhýkrát sa presadil MATEJ ČEŠÍK. Asistencie: Tibor Varga, Richard Lelkeš.
    Matej ČEŠÍK - 1:1
     
    29:44
    Košice dali gól!
    A je vyrovnané! Košice využili výhodu presilovej hry, keď si dokázali dobre rozostaviť obranu svojho súpera a strelecky sa tak mohol presadiť MATEJ ČEŠÍK. Asistencie: Radek Deyl, Jiří Bicek.
     
    29:16
    Pokorný (PIE) – 2 minúty – hákovanie.
     
    26:36
    Domáci celok sa ale rýchlo vrátil do pásma, kde zafúkal poriadne silný presilovkový „vetrík“. Košarišťan teraz nevedel, kde má puk, na jeho šťastie sa prerušovalo.
     
    26:01
    Pokorný (PIE) – 2 minúty – držanie.
    Samir SALIJI - 0:1
     
    19:06
    Piešťany dali gól!
    Varga sa medzičasom vrátil na ľadovú plochu, Piešťany sa ale aj napriek tomu ujali vedenia. Postaral sa o to SAMIR SALIJI. Asistencia: Richard Filip.
     
    17:20
    Obrovská šanca Košíc! Kapitán domácich Bartánus prebral puk v strednom pásme a vydal sa na samostatný výpad, ktorý chcel ukončiť strelou pomedzi betóny Košarišťana, ten ich ale včas sklopil.
     
    15:03
    Vylúčenie na strane Košíc. Na trestnú lavicu sa poberá Varga – 2 + 2 minúty – nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    14:15
    A tie to nemysleli vôbec zle. V zlomku sekundy sa puk z rohu klziska dostal až pred Košarišťana, kde sa snažil zakončiť Milý aj Varga, skúsený gólman ale zmenu skóre nepripustil.
     
    09:20
    Do tejto chvíle Košice svojmu súperovi nedovolili puk vyhodiť, naopak po prihrávke smerujúcej na Suju v medzikruží sme videli zaujímavú strelu, ktorá len tesne minula priestor troch žrdí.
     
    08:36
    Saliji (PIE) – 2 minúty – podrazenie.
     
    07:20
    Prihrávka Jenčíka na Spilara mala oči. skúsený útočník schoval svoju strelu za obrancu, Košarišťan tak bol nútený v rýchlosti puk aspoň vykopnúť pred seba – avšak len na Jenčíka, ktorý skúšal blafák, gólman hostí betónom dobre zasiahol.
     
    05:50
    Suja sa s pukom pohral v strednom pásme, následne ho poslal na Bartánusa, ktorý mu prihrávku opätoval. Útočník majstra sa ocitlo v dobrej pozícii, keď pálil z otočky, pozorný Košarišťan bol ale na mieste.
     
    03:08
    Najnovšia akvizícia v tíme majstra, mladý reprezentant Milý sa dobre natlačil k pravej žrdi, kam napokon smerovala aj presná prihrávka, následná strela našla dobre postaveného Košarišťana.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 30. Češík (Deyl, Bicek), 32. Češík (Varga, Lelkeš), 33. Macejko (Spilar, Jenčík), 35. Bartánus (Češík, Bicek), 46. Bicek (Deyl), 59. Varga (Lelkeš) – 20. Saliji (Filip), 55. Brancis (Petráš, Mikula)


    HC Košice: Riečický (Halász) – Deyl, Dudáš, Mikuš, Chovan, Šedivý, Macejko, Cebák – Bartánus, Suja, Bicek – Bartoš, Jenčík, Spilar – Varga, Češík, Lelkeš – Bortňák, Boltun, Milý – Hrnka
    ŠHK 37 Piešťany: Košarišťan – Gipters, S. Hudec, Hluch, Filip, Trefný, Svetlík, Pokorný – Tibenský, Tomčák, Hrehorčák – Saliji, Holovič, J. Ručkay – Kučera, Brancis, Šimíček – Petráš. Kolena, Mikula

    Rozhodca: Lokšík – Gajan, Bednár