Boston – Vancouver 2:4 (kon.) | NJ Devils – Ottawa 6:3 (kon.) | Columbus – Calgary 2:4 (kon.)
Pittsburgh – Philadelphia 4:3 (kon.) | Toronto – Carolina 0:1 (po pr.) | Tampa Bay – Chicago 2:1 (kon.)
Winnipeg – Nashville 1:4 (kon.) | Dallas – Edmonton 3:2 (kon.) | Arizona – San Jose 1:3 (kon.)
LA Kings – Minnesota 0:3 (kon.)
koniec
Columbus Blue Jackets
2:4 (0:1, 2:1, 0:2)
Calgary Flames
cz Piatok 22.01.2016, 01:05 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:39
    Jackets málem vykřesali plamínek naděje, projektil Setha Jonese ze skvělé palebné pozice ale Karri Rämö parádním máchnutím lapačky zlikvidoval!
     
    57:15
    Joonas Korpisalo už mastí na střídačku, domácí to zkusí v pěti bruslaři v poli!
     
    55:39
    Tím, kdo si počínal před Korpisalem příliš agresivně byl Matt Stajan (CGY), který vyfasoval dvě minuty za nedovolené bránění brankáři. Ve stejném čase byl za nedovolené bránění vyloučen Cody Goloubef (CBJ).
    54:28 Sam BENNETT - 2:4
     
    54:28
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Zdá se, že o osudu utkání začíná být rozhodnuto! Ryan Russell si všiml volného SAMA BENNETTA, jenž objel columbuskou svatyni a z otočky zasunul touš za záda přesouvajícího se Korpisala! Asistence: Ryan Russell, Mikael Backlund.
     
    48:21
    Rämö si tři tyče své svatyně rozestavil dokonale, tyč teď totiž orazítkoval i puk vystřelený Camem Atkinsonem ihned po buly!
     
    47:37
    Domácí byli setsakramentsky blízko! Zřejmě od brusle Dennise Widemana se totiž nenápadné nahození zpoza branky odrazilo do pravé tyče!
    41:29 Johnny GAUDREAU - 2:3
     
    41:29
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Ani podruhé ale Modrokabátníci vyrovnaný stav dlouho neudrželi! Mladík Korpisalo teď dostal pořádnou lekci od JOHNYHO GAUDREAUA, který vyčkával, vyčkával a z ostrého úhlu překonal opařeného strážce columbuské svatyně! Asistence: T.J. Brodie, Mark Giordano.
     
    40:32
    Plameny se hned v úvodu usadily v útočném pásmu a z mezikruží tvrdě vypálil Mikael Backlund, Korpisalova lapačka ale byla na svém místě!
    37:56 Brandon DUBINSKY - 2:2
     
    37:56
    Columbus právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno, začínáme opět od nuly! BRANDON DUBINSKY vyhrál buly pro Atkinsona, jenž nabil na modrou Ryanu Murraymu a jeho ránu Rämö vyrazil zpět na hůl hráče se sedmnáctkou na dresu, který bekhendem dorazil touš za čáru! Asistence: Ryan Murray, Cam Atkinson.
     
    31:30
    No a pozor, Sergej Bobrovskij odjíždí na střídačku a v domácí svatyni ho nahradí mladý Fin Joonas Korpisalo! Novokuzněcký rodák si zřejmě obnovil své nedávné zranění, to je velká rána pro Columbus...
     
    29:07
    Před Karrim Rämem vznikl neuvěřitelný závar, ale nikdo v modrém dresu nedokázal dorazit kotouč za záda ležícího calgarského gólmana!
     
    28:52
    Kapitán hostů Mark Giordano (CGY) podrazil Dubinskyho, Jackets si tak poprvé zahrají v početní výhodě.
     
    26:21
    Johny Gaudreau zakončil rychlý protiútok střelou z levého kruhu, kterou ještě nešťastně tečoval Seth Jones, ale Bobrovskij dokázal na poslední chvíli zareagovat!
    24:15 Sam BENNETT - 1:2
     
    24:15
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Hlasatel ještě ani nestihl oznámit jméno střelce vyrovnávacího gólu a Flames našli odpověď! Mladík SAM BENNETT vypálil z levého kruhu a Bobrovskij na pokus hostujícího útočníka nedosáhl. Asistence: Mark Giordano, Mikael Backlund.
    23:37 Scott HARTNELL - 1:1
     
    23:37
    Columbus právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno a nepostaral se o to nikdo jiný než navrátilec do sestavy SCOTT HARNTELL! Velezkušený útočník Jackets v pokleku dorazil Jonesův projektil od modré do sítě a začínáme opět od začátku! Asistence: Seth Jones, Brandon Saad.
    19:53 Michael FROLÍK - 0:1
     
    19:53
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Nedáš-dostaneš, Flames jdou do vedení! Nenápadné nahození Dougieho Hamiltona z pravého kruhu Bobrovskij nešikovně vyrazil přímo na hůl MICHAELA FROLÍKA, který v pádu doklepl kotouč do sítě! Asistence: Dougie Hamilton.
     
    18:42
    Saad sice nevystřelil, Rämö šel ale přesto na zem a před Hartnellem poté zívala poloprázdná branka, veterán v sestavě Jackets ale skvělou šancí z ostrého úhlu pohrdl!
     
    18:06
    Rychlý protiútok Jackets zakončoval Brandon Dubinsky, jehož tvrdá rána proletěla těsně nad břevnem calgarské svatyně!
     
    10:54
    Dočkali jsme se! Flames ujížděli ve dvou proti jedinému domácímu zadákovi a Sean Monahan to vzal na sebe, jeho tvrdou ránu ale Bobrovskij dokázal vyrazit!

    Vojtěch Balon

    Góly a asistencie: 24. Hartnell (Jones, Saad), 38. Dubinsky (Murray, Atkinson) – 20. Frolík (Hamilton), 25. Bennett (Giordano, Backlund), 42. Gaudreau (Brodie, Giordano), 55. Bennett (Russell, Backlund)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (32. Korpisalo) – Murray, S. Jones, Johnson, Goloubef, Ťutin, Prout – Jenner, Dubinsky, Atkinson – Hartnell, Wennberg, Saad – Rychel, Karlsson, Anderson – Bourque, Campbell, Hännikäinen.
    Calgary Flames: Rämö (Hiller) – Giordano, Brodie, Russell, Hamilton, Engelland, Wideman – Gaudreau, Monahan, Ferland – Bennett, Backlund, Frolík – Colborne, Granlund, Hudler – Bollig, Stajan, D. Jones.

    Rozhodca: Charron, Pochmara – Shewchyk, Sericolo

    Diváci: 12492