Rennes – GFC Ajaccio 1:0 (kon.)
koniec
Stade Rennes
1:0 (0:0)
GFC Ajaccio
cz Piatok 22.01.2016, 20:30 • Roazhon Park (Rennes) • Ligue 1 Uber Eats • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Tímto příspěvkem se s vámi loučím a budu se na vás těšit u některého z dalších onlajnů. (22:28:46)
     
    Rennais se výhrou v předehrávce dvaadvacátého kola posunulo až na třetí místo Ligue 1. Ovšem dá se očekávat, že po odehrání se ještě trochu propadne.
     
    Ze šťastné výhra se raduje domácí tým, který zásluhou střídajícího Kamila Grosickiho vsítilo v nastavení branku. Pro polského hráče je to sedmá branka v sezóně, což převyšují získané tři body. První poločas byl plný šancí, ale gól po dobré hře nepadl. Naopak ve druhé pětačtyřicetiminutovce hra pokulhávala a šance ubývaly, ale nakonec stadion vybuchl radostí a domácí fanoušci odešli spokojení.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Střídání v týmu Stade Rennais FC: ze hřiště odchází Ousmane Dembèlé, přichází Abdoulaye Doucouré.
    90+1. Kamil GROSICKI - 1:0
     
    90+1
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Už to vypadalo, že zápas skončí bezbrankovou remízou, ale v nastavení přichází branka! Romain Danzé přesným pasem našel nabíhajícího střídajícího KAMIAL GROSICKIHO, který přesnou ranou dostal míč od tyče do branky. Domácí trenér ukázal šťastnou ruku při střídání a polský hráč se zachoval jako správný žolík a vystřelil Stade Rennais výhru!
     
    90
    Sio byl opět v pohybu, a tak se ho snažil najít Fernandes, ten ale našel opět bránícího hráče. Následně si Sio pomohl útočným faulem.
     
    89
    Domácí hlavní trenér se snaží udělovat taktické pokyny, ale hráči místo vpřed volí přihrávku na stopery, jelikož se hosté dobře přesouvají.
     
    88
    Nene, dnes se branky asi nedočkáme! Dlouhý nákop na domácí útočníky končí až u hostujícího brankáře.
     
    87
    Po zastavené střele se domácí hnali do přečíslení, ale deset metrů od vápna přišla nepřesná přihrávka, kterou zastavil stoper, a tak stále na branku čekáme.
     
    86
    Další centrovaný míč odvrátila domácí obrana na kopačku Đokoviće, který se snažil rychle vypálit, ale do dráhy letu balonu se mu skluzem vrhl jeden z bránících hráčů.
     
    85
    Tshibumbu si zběhl na pravou stranu, kde se koloběžkou snažil přejít přes bránícího hráče, kterému na pomoc přišel spoluhráč a míč poslal do zámezí.
     
    83
    U půlící čáry byl zatažený za dres hostující hráč, a tak Ajaccio pošle míč do hry z klidné pozice. Vymyslelo centrovaný míč, který k hostujícím obráncům odvrátil stoper.
     
    82
    Jsme v poslední desetiminutovce, ale stav je stále bezbrankový. Hraje se kolem půlící čáry a stále sledujeme řadu nepřesností. Domácímu trenérovi se nelíbí dlouhá prodleva při vhazování, jelikož cítí, že jeho svěřenci na výhru mají.
     
    81
    Střídání v týmu GFC Ajaccio: ze hřiště odchází Mohamed Larbi, přichází Rodéric Filippi.
     
    81
    Hostující trenér přichystal poslední střídání svého celku a je vidět, že bod asi dnes bere všemi deseti.
     
    80
    Stade Rennais se dostalo k centrovanému míči od rohového praporku. Míč do hry poslal Grosicki, ale našel na hranici malého vápna jen bránícího hráče.
     
    79
    Ajaccio uklidňuje po získání balonu hru kombinací na vlastní polovině. Jenže po chvilce přišla nepřesná přihrávka, a tak GFC bude nuceno opět bránit.

    Michal Luxa

    Góly: 90+1. Grosicki (Danzé)

    Karty:   60. Diagné (REN), 68. M'Bengue (REN), 71. Danzé (REN) – 45. Coeff (GFC), 61. Le Moigne (GFC), 66. Đoković (GFC)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 7:6. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:15.
    Stade Rennes: Costil – Danzé (C), Diagné, Armand, M'Bengue – Fernandes, André – Dembèlé (90+2. Doucouré), Quintero (71. Grosicki), Ntep (62. Boga) – Sio.
    Náhradníci: Sorin – Zeffane, Gnagnon, Doucouré, Boga, Sylla, Grosicki.

    GFC Ajaccio: Maury – Coeff (68. Sylla), Mangane, Bréchet, P. Martinez – Đoković, Ducourtioux (C) – Larbi (81. Filippi), Le Moigne – Zoua (75. Boutaïb), Tshibumbu.
    Náhradníci: Goda – Sylla, Filippi, Youga, Poggi, Mayi, Boutaïb.

    Rozhodca: Moreira – Aube, Hebrard