Florida – Edmonton 2:4 (kon.) | St. Louis – Pittsburgh 5:2 (kon.) | Winnipeg – Colorado 1:2 (kon.)
Arizona – Buffalo 1:2 (kon.) | San Jose – Ottawa 3:4 (0:1 po s.n.)
koniec
St. Louis Blues
5:2 (1:1, 1:1, 3:0)
Pittsburgh Penguins
cz Utorok 19.01.2016, 02:00 • Scottrade Center, St. Louis • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Kevin SHATTENKIRK - 5:2
     
    59:44
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Je definitivně rozhodnuto. Stastný vybojoval puk u mantinelu a poslal jej Steenovi do útočného pásma. Ten mohl zvolit střelu do prázdné brány, ale než aby riskoval, že trefí jednoho z obránců Penguins stojícího před ním, rozhlédl se a nezištně nahrál KEVINU SHATTENKIRKOVI, který už měl práci jednoduchou a splnil ji přesně tak, jak měl. Stastny si připsal svou třetí asistenci v tomto utkání. Asistence: Alexander Steen a Paul Stastny.
     
    57:41
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Tarasenko – 2 min., zdržování hry / zašlapování puku).
     
    56:33
    Hosté už hrají v šesti a bez brankáře.
    Paul STASTNY - 4:2
     
    51:38
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je PAUL STASTNY, který to udělal perfektně. Poté, co dostal puk od Bouwmeestera si jej narazil s Brouwerem a následně správně zmířil puk směrem za Fleuryho záda. Stastny má tak na kontě v tomto kládní jednu branku a dvě asistence a myslím, že určitě nebude chybět mezi hvězdami zápasu. Asistence: Troy Brouwer a Jay Bouwmeester.
     
    43:40
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Kunitz – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
    Troy BROUWER - 3:2
     
    42:10
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je TROY BROUWER, který po Stastného přiťuknutí dokázal správně umístit kotouč za Fleuryho záda. Asistence: Paul Stastny a Colton Parayko.
    Vladimir TARASENKO - 2:2
     
    37:14
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    A je opět vyrovnáno! "Tučňáci se z vedení radovali jen něco přes minutu, protože nejproduktivnější hráč Blues VLADIMÍR TARASENKO ukázal, proč vládne právě v Blues kanadskému bodování. U mantinelu na modré převzal puk, vybruslil si s ním až k Fleurymu a přesně kotouč umístil za jeho záda. Opět nádherná branka. Asistence Joel Edmundson a Robby Fabbri.
    Jevgenij MALKIN - 1:2
     
    35:56
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    A stalo se, jak jsem psal... Autorem druhé branky Penguins je JEVGENIJ MALKIN, který dostl puk od Hagelina, zajel s ním před Elliotovu bránu a krásnou střelou s pomocí pravé tyčky Elliotovy brány poslal hosty do vedení. Nutno přiznat, že svou pasivní hrou v posledních několika minutách si o to Blues doslova říkali. Asistence: Carl Hagelin.
     
    26:14
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Lehtera – 2 min., nedovolené bránění).
     
    25:12
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Kunitz – 2 min., hrubost).
     
    25:12
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Edmundson – 2 min., hrubost).
     
    23:05
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Stastny – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    18:13
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Daley – 2 min., držení protihráče).
    Chris KUNITZ - 1:1
     
    18:03
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Autorem branky je CHRIS KUNITZ, který dostal výtečnou přihrávku od Krise Letanga za beky Blues a vydal se sám na bránu, kde už se mu – tváří v tvář – povedlo překonat Elliota v bráně. Asistence: Kris Letang, Sidney Crosby.
    Alexander STEEN - 1:0
     
    12:00
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je ALEXANDER STEEN,který se tefil do téměř odkryté brány po výtečně odvedené práci Brouwera, který ujel hostujícím bekům s pukem a vylákal ven z brány i Fleuryho. Po něm získal puk Stastny, který už jej jen přiťukl Steenovi, který měl lehkou pozici. Asistence: Paul Stastny, Troy Brouwer.
     
    05:24
    Alex Steen teď velmi šikovně ujel obráncům Penguins a povedlo se mu i hezky zakončit. Trefil ,bohužel pro domácí, ale jen pravou tyč Fleuryho brány.

    Josef Zdobinský

    Góly a asistencie: 12. Steen (Stastny, Brouwer), 38. Tarasenko (Edmundson, Fabbri), 43. Brouwer (Stastny, Parayko), 52. Stastny (Brouwer, Bouwmeester), 60. Shattenkirk (Steen, Stastny) – 19. Kunitz (Letang, Crosby), 36. Malkin (Hagelin)


    St. Louis Blues: Elliott (Binnington) – Bouwmeester, Pietrangelo, Edmundson, Benoit, Shattenkirk, Parayko – Steen, Stastny, Brouwer – Fabbri, Lehtera, Tarasenko – Berglund, Backes, Rattie – Upshall, Brodziak, Reaves.
    Pittsburgh Penguins: Fleury (Zatkoff) – Maatta, Letang, Dumoulin, Loveoy, Cole, Daley – Kunitz, Crosby, Hornqvist – Hagelin, Malkin, Kessel – Kuhnhackl, Fehr, Rus – Porter, Cullen, Shearyt.

    Rozhodca: Wes McCauley, Ian Walsh – Derek Amell, Kiel Murchison

    Diváci: 19 312