Swansea – Watford 1:0 (kon.)
koniec
Swansea City
1:0 (1:0)
Watford FC
Pondelok 18.01.2016, 21:00 • Liberty Stadium, Swansea • Anglická Premier League • 22. kolo
Predzápasové kurzy
    Tri body ostávajú na Liberty Stadium!

     
    Zápas medzi Swansea a Hornets teda končí výhrou domácich pre ktorých je to naozaj veľmi dôležitý trojbodový zisk! Výhru sa im podarilo uhájiť hlavne podareným výkonom v prvom dejstve v ktorom sa aj ujali vedenia zásluhou presnej hlavičky kapitána Ashleyho Williamsa.

    V druhom polčase síce Watford predviedol zlepšený výkon, na vyrovnanie to ale nestačilo. A keď strela Deeneyho v tretej minúte nadstavenia mierila centimetre vedľa ľavej tyče, mohli sa priaznivci Swans tešiť z naozaj doležitej výhry.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný deň, Rastislav Štrauch, onlajny.eu (22:55:23)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Zrejme posledná šanca v ktorej sa z úplne ničoho ocitol Troy Deeney, ten volil v tomto momente tvrdú strelu ale tá len tesne míňa pravý horný roh siete.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Gylfi Þór Sigurðsson (Swansea City).
     
    90+2
    Obrovská šanca Gomisa, ten si urobil priestor na pravej strane a ľavačkou poslal približne z piatich metrov bombu, ktorá ale končí len na pravej žrdi Gomesovej bránky! Už mohlo byť o všetkom rozhodnuté.
     
    90+1
    Rozhodca pridáva k tomuto stretnutiu ešte posledné tri minútky, pri lopte aktuálne domáci futbalisti.
     
    90
    Hostia s rohovým kopom, center Watsona ale parádne vyboxoval Fabianski a lopta mieri naozaj ďaleko od jeho svätyne, podarí sa Swansea udržať jednogólové vedenie?
     
    89
    Obrana Swansea aj v tejto fázy hry stále predvádza naozaj skvelý výkon, nikto sa určite nebude hnevať, keď povieme, že najlepším hráčom stretnutie je jednoznačne kapitán Ashley Williams.
     
    88
    Ďalší strelecký pokus po veľmi zlej hlavičke Taylora, ktorému sa vôbec nepodarilo odvrátiť loptu od vlastnej brány. Jurado ale opäť len tesne míňa bránku Fabianskeho.
     
    87
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Valon Behrami, prichádza Obbi Oularé.
     
    87
    Posledné striedanie na strane Swans Ki-Sung-Yonga príde na posledných pár minút nahradiť Amat.
     
    86
    Po veľkom zmare v pokutovom územi sa napokon dostal k strele Jurado, Fabianski ale pokus útočníka kryje s veľkou ľahkosťou.
     
    85
    Hosťom ostáva na vyrovnanie už len posledných päť minút, podarí sa im teda streliť gól, ktorý by im priniesol vytúžený gól?
     
    83
    Hneď pri prvej útočnej akcií je ale nový muž na trávniku prichytený v ofsajdovom postavení, lopta pre Watford.
     
    82
    Ako sme už spomínali, z ihriska odíde skvele hrajúci André Ayew, ktorého nahradí Betafimbi Gomis.
     
    81
    Medzitým sa za postrannou čiarou pripravuje druhé striedanie, ak sa nemýlim do hry nastúpi útočník Gomis.
     
    80
    Ighalo bol faulovaný tesne na hranici šestnástky a výhodu priameho kopu zo skvelej pozície mal Ben Watson, jeho strelecký pokus mu ale vôbec nevyšiel a skončil už pri prvom hráčovi domácich.
     
    78
    Ki-Sung-Yong v osobnom súboji s Cathcartom, lepšie si počínal hosťujúci hráč, ktorý môže založiť útok, ktorý by mohol priniesť jeho tímu vytúžené vyrovnanie.
     
    76
    Do brejkovej situácie sa rútil ľavý bek Hornets Nathan Aké, ešte predtým ale predviedol nedovolený zákrok a tak sa lopta vracia späť na kopačky hráčov Swans.
     
    75
    Dokonca tohto zaujímavého duelu ostáva ešte 15 minút plus nejaké to nadstavenie a ak sa budú chcieť hostia pokúsiť o vyrovnávajúci gól, budú musieť vynaložiť podstatne väčšie úsilie ako v doterajšom priebehu zápasu. Jedna strela na bránu hádam hovorí za všetko.
     
    74
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Allan Nyom, prichádza Juan Carlos Paredes.
     
    73
    Sigurdsson skúšal na ľavej strane prestrčiť loptu na rýchleho Taylora, prihrávka ale bola nepresná a nasleduje odkop od hosťujúcej bránky.
     
    72
    Behrami sa po rohovom kope súpera dostal do rýchleho brejku, následne ale všetko zabrzdil spätnou prihrávkou na Capoueho.
     
    70
    Rýchly Barrow bol na zem poslaný jedným z hráčov Hornets a tak mal možnosť pohroziť po štandartnej situácií Sigurdsson, jeho center ale odvracia obrana Watfordu do bezpečnej vzdialenosti od vlastnej bránky.
     
    69
    Capoue a jeho ďalši nepodarený center, jeho úmysel totiž prečítal Williams, ktorý následnou prihrávkou na Barrowa zakladá ďalšiu útočnú akciu.
     
    68
    Ayew teraz po tvrdom súboji s Juradom padá na zem, hra sa nám teda na malý moment prerušila ale ako sa zdá, útočník domácich je už pripravený zasiahnuť do zápasu.
     
    67
    Prvé striedanie Swans, odchádza Roudledge, ktorého nahrádza rýchlonohý Barrow.
     
    66
    Nepresná rozohrávka v strede poľa v podaní Brittona spôsobila slušnú príležitosť v ktorej sa ocitol po prihrávke Ighala Jurado. Ani tentokrát však netrafia bránku súpera, veľká škoda pre Hornets.
     
    65
    Čo sa druhého polčasu týka, mierne lepším celkom sú určite hosťujúci hráči. Zatiaľ však poriadne nepreverili domáceho gólmana a tak sa dá jednogólový náskok Swans pokladať za spravodlivý.
     
    63
    Po nedovolenom zákroku Brittona mali hostia výhodu štandartky, Watson to ale prehnal z razanciou a jeho pokus o ohrozenie súperovej brány končí za bránou Fabianskeho.
     
    63
    Žltú kartu dostáva Leon Britton (Swansea City).
     
    62
    Dokonca stretnutia ešte ostáva necelá pol hodinka, držanie lopty v tejto fázy hry 62 % oproti 38% na strane Hornets.
     
    61
    Britton faulovaný Juradom, pri lopte tak ostanú hráči domácich.
     
    60
    Po dlhšom časovom úseku pohrozil domáci hráč Cork, po sklepnuti od Ayewa ale poslal svoj strelecký pokus úplne mimo bránku.
     
    58
    Do rýchleho brejku teraz mierila trojica Jurado, Deeney a Ighalo. Prvý menovaný ale svojím strieľaným centrom nenašiel ani jedného zo svojich spoluhráčov.
     
    57
    Útočný faul Deeneyho, ktorý si nedovolene počínal v súboji s Williamsom, odkop od brány Swansea.
     
    56
    Nyom v súboji s Ki-Sung-Yongom uspel a následne odcentroval, perfektne hrajúci Williams ale odvrátil loptu aj tentokrát.
     
    55
    Do sľubnej príležitosti sa úplne z ničoho dostal Roudledge, ktorý hľadal centrom z pravej strany v pokutovom územi Ayewa, pas prvého menovaného však prešiel cez celé pokutové územie.
    Najzaujímavejšie momenty prvého dejstva

     
    52
    Zatiaľ dá sa povedať najväčšia príležitosť Hornets prišla po štandartnej situácií, center do pokutového územia poslal už klasciky Watson, hlavičkový súboj s Fernandezom vyhral Cathcart ale jeho pokus končí tesne nad brvnom Fabianskeho svätyne.
     
    51
    Opäť aktívny Jurado, potom čo si vymenil loptu s Deeneym sa odhodlal k ďalekonosnej strele, ani tentokrát však jeho pokus gólmana neohrozil. Ighalo a Deeney sa teda hnevajú právom.
     
    50
    Tentokrát to hostia skúšali postupnou akciou, hráči Swansea ale skvele napádajú rozohrávku a tak to nemajú borci z Watfordu vôbec jednoduché.
     
    49
    Hornets nastúpili do druhej polovice zápasu aktívnejšie ako súper, potom ako sa uvoľnil Jurado ale umiestnil svoj strelecký pokus vysoko nad bránu Fabianskeho.
     
    48
    Nutno pripomenúť, že do druhého polčasu zasiahol aj strelec jediného presného zásahu Ashley Williams. Ten mal nakonci prvého polčasu menšie zdravotné problémy, ako sa však ukázalo v stretnutí môže pokračovať, čo je pre domáci tím skvelá správa.
     
    47
    Britton si narazil loptu s Ayewom, druhý menovaný ale pätičkou len daroval loptu svojmu súperovi, ktorý už zakladá ďalšiu útočnú akciu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Rozhodca nadstavuje k prvému polčasu ešte poslednú minútku.
     
    45+1
    Do zakončenia sa ale predsa len po rýchlej kombinácia dostal Jurado, jeho strelecký pokus z približne dvadsiatich metrov ale nadvakrát spacifikoval Fabianski.
     
    45
    Tesne pred koncom prvého dejstva centroval na zadnú tyč Watson, opäť ale pozorná obrana domácich, ktorá loptu odvracia.
     
    42
    Keď už sa dostali domáci nadostrel Gomesa, na hranici šestnástky si vôbec nerozumel Britton so Sigurdssonom, škoda pre domáci tím.
     
    41
    Po nákope obrancu Cathcarta sa dostal do zakončenia zatiaľ naviditeľný Deeney, jeho tvrdá rana však končí vysoko nad Fabianskeho bránkou.
     
    40
    Po dlhšom časovom úseku sa dostali pred bránu Fabianskeho hostia, výhodu rohového kopu ale nevyužili, skvele totiž zasiahol na bližšej tyči Sigurdsson.
     
    38
    Individuálnou akciou to skúsil Cork, keď už sa však rozhodol prihrať na voľného Ayewa tak neprihral vôbec presne a akcia jeho celku tak skončila neúspechom.
     
    37
    A útočná aktivita pokračovala aj naďalej, tentokrát ale po odrazenej lopte nemieril presne záložník Ki-Sung-Yong, uvidíme odkop od brány Heurelha Gomesa.
     
    36
    Držanie lopty desať minút pred koncom prvého dejstva jednoznačne v prospech domácich. 67% oproti slabým 33% Watfordu.
     
    35
    Hornets teraz skúsili útočnú akciu zrýchliť dlhou centrovanou loptou ktorej sa ujal Capoue, tá ale mierila úplne mimo dosah útočnej dvojice Ighalo – Deeney.
     
    34
    Exekútorom priameho kopu z ľavej strany bol klasicky Sigurdsson, jeho strieľaný pokus ale vyrazil Gomes. Hornets sa teda zatiaľ proti výraznej presile domácich úspešne bránia.
     
    33
    Žltú kartu dostáva Allan Nyom (Watford FC).
     
    33
    Skvelá výmena prihrávok medzi Taylorom a Ki-Sung-Yungom, prvý menovaný bol faulovaný. Swansea so sľubným priamym kopom.
    31. Domáci teda vedú po presnej hlavičke kapitána Williamsa

     
    31
    Domáci naviac ostanú pri lopte aj naďalej potom čo loptu za autovú čiaru odkopol jeden z hosťujúcich hráčov. Hráči Swansea pri chuti.
     
    30
    Swansea po otváracom góle pokračujú v aktívnej hre a snažia sa o poisťujúci druhý gól v sieti Gomesa.
    27. Ashley Williams (SWN)
     
    27
    Swansea dala gól!
    Domáci sa ujímaju jednogólového vedenia! Potom čo poslal center do šestnástky Sigurdsson sa ešte nedostal k hlavičke ani jeden z jeho spoluhráčov. Po ďalšom skvelom pase Ki-Sung-Yonga z pravej strany ale vyskočil najvyššie kapitán ASHLEY WILLIAMS namieril presne k pravej tyči a otvára skóre!
     
    25
    Ayew a jeho strelecký pokus z hranice šestnástky síce vyzeral nebezpečne, gólman Gomes ale loptu videl bezpečne zasahuje .
     
    24
    Sľubný centrovaný pokus teraz vyslal z pravej strany Roudledge, pozorný Taylor ale odhlavičkoval.
     
    23
    Výborne teraz napádal domáci defenzívnu dvojicu aktívny Ighalo, Fernandez ale napokon s Williamsom vyriešili všetko bez väčších komplikácií.
     
    22
    Žltú kartu dostáva José Manuel Jurado (Watford FC).
     
    20
    Watford so štandartnou situáciou, tá ale nebola zahraná najlepšie a Fernandez loptu odvracia do bezpečnej vzdialenosti od vlastnej bránky.
     
    19
    Do polovičnej príležitosti sa už po výmene prihrávok rútil Britton, Aké ale tentokrát nezaváhal a skvele zapracoval.
     
    18
    Taylot dostal loptu na polovicu súpera, následne poslal prihrávku Sigurdssonovi, opäť ale výborne postavená obrana Watfordu, ktorá dáva domácim len minimálny priestor na strelecký pokus.
     
    17
    Capoue a jeho dlhý pas nenašiel ani jedného z jeho protihráčov, Fabianski teda odkopáva od vlastnej svätyne.
     
    16
    Úplne z ničoho sa do úniku predieral Ighalo, Williams ale jeho úmysel prečítal a akcia najlepšieho strelca hosťujúceho tímu rázne skončila.
     
    14
    Po tejto akcií mali domáci výhodu rohového kopu, po rýchlej kombinácií sa ale v ofsajdovom postavení ocitol Sigurdsson, lopta pre zverencov Quiqueho Floresa.
     
    14
    Dlhý nákop Williamsa našiel Roudledga, ten obehol Akého ale jeho následný center do šestnástky si postrážil Fernandez.
     
    13
    Ighalo to skúšal individuálne, o loptu ho ale obrala výborne pracujúca dvojica Cork s Brittosom.
     
    12
    Dlhým odkopom teraz loptu od svojej brány odvrátil Fabianski, hostia teda majú možnosť pokračovať vo svojej útočnej snahe.
    Nový kouč Swansea Francesco Guidolin sleduje zápas svojich zverencov

     
    10
    Hráči Swansea si pýtajú pokutový kop po údajnej ruke jedného z hráčov Watfordu, rozhodca však tento moment poriadne nevidel a aj preto sa v hre pokračuje.
     
    9
    Vpredu to skušala dvojica Deeney-Ighalo, obrana domácich ale nemala väčšie problémy pri zastavení tohto útočného výpadu.
     
    7
    Po úvodných minútach je ale nutné podotknúť, že domáci Swansea sú naozaj lepším tímom. Od začiatku sa snažia ohrozovať bránu svojho súpera ale do veľkej príležitosti sa nedostali hlavne pre skvele postavených hráčov Watfordu, ktorí bránia viac ako dobre.
     
    6
    Centrom z vlastnej polovice to teraz skúšal Capoue, jeho dlhý pas na Ighala si ale v pohode postrážil ľavý bek Taylor.
     
    5
    Ďalšia pekná výmena prihrávok na ktorej konci bola strela Corka, jeho pokus z hranice šestnástky ale letí nad bránu gólmana hostí.
     
    4
    Ďalší z útokov založil aktívny Ki, po centrovanej lopte Ayewa ale odvrátila loptu dobre zformovaná obrana Watfordu.
     
    2
    Ofsajdové postavenie v ktorom bol prichytený Routledge po nádhernej prihrávke Sigurdssona, prvý menovaný ale napriek tomu gólmana Gomesa prekonať nedokázal.
     
    2
    Hostia sa hneď po úvodnom výkope vrhli do útočnej akcie, strela Ighala ale bola zblokovaná dobrou defenzívnou prácou Fernandéza.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Swansea City: Fabiański – Naughton, F. Fernández, A. Williams, Taylor – Britton, Cork, Ki Song-jung – G.Þ. Sigurðsson, A. Ayew, Routledge.
    Náhradníci: Nordfeldt – Amat, Emnes, B. Gomis, Montero, Rangel, Barrow.

    Watford FC: Gomes – Nyom, Cathcart, Britos, Aké – Behrami, Capoue, Watson, Jurado – Ighalo, Deeney.
    Náhradníci: Arlauskis – Prödl, Oularé, Paredes, Guedioura, Anya, Abdi..
     
    Swansea vs. Watford

    Pondelkový program Anglickej Premiership nám prinesie veľmi zaujímavé meranie síl medzi domácou Swansea a nováčikom z Watfordu. Domáci sú v tabuľke na 18 mieste a tak je určite o čo hrať, prípadná výhra by totiž dostala zverencov Alana Curtisa pred Newcastle. To naopak Waford prežíva veľmi dobrú sezónu, 29 bodov a 12 miesto nečakal určite nikto. Čo sa minulého kola týka, na ihrisku Southamptonu bodovať The Hornets nedokázali a tak sa môžu pokúsiť o repete na Liberty Stadium.

    - Domáci nehlásia žiadne zranenia a naviac budú môcť nastúpiť aj s Naughtonom, ktorému bol odvolaný trest za karty. Watford bez Ekstranda a Hobana.

    Posledné tri zápasy Swansea:
    Swansea – Sunderland 2:4 (Premier League)
    Oxford Utd – Swansea 3:2 (FA Cup)
    Man Utd. – Swansea 2:1 (Premier League)

    Posledné tri zápasy Watford:
    Southampton - Watford 2:0 (Premier League)
    Watford - Newcastle 1:0 (FA Cup)
    Watford - Man. City 1:2 (Premier League)

    ---------------------------------------------------------------------
    Pravdepodobné zostavy:
    Fabianski – Naughton, Fernandez, Williams, Taylor – Britton, Ki – Barrow, Sigurdsson, Montero – Ayew.

    Gomez – Nyom, Britos, Cathcart, Aké – Jurado, Watson, Capoue, Abdi – Deeney – Ighalo.

    ---------------------------------------------------------------------
    Zápasové informácie:
    Kedy? : Pondelok 21:00
    Kde? : Liberty Stadium, Swansea
    Rozhodca: M. Oliver
    M. Oliver: Z 14, ŽK 49, ČK 3.
    Posledné vzájomný duel: 1:0 Watford
    Kurzy: 2.4 -- 3.2-- 2.9
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Rastislav Štrauch

    Góly: 27. A. Williams

    Karty:   63. Britton (SWN), 90+2. G.Þ. Sigurðsson (SWN) – 22. Jurado (WAT), 33. Nyom (WAT)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 4:7. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 8:11.
    Swansea City: Fabiański – Naughton, F. Fernández, A. Williams (C), Taylor – Britton, Cork, Ki Song-jung (87. Amat) – G.Þ. Sigurðsson, A. Ayew (82. B. Gomis), Routledge (67. Barrow).
    Náhradníci: Nordfeldt – Amat, Emnes, B. Gomis, Montero, Rangel, Barrow.

    Watford FC: Gomes – Nyom (74. Paredes), Cathcart, Britos, Aké – Behrami (87. Oularé), Capoue, Watson, Jurado – Ighalo, Deeney (C).
    Náhradníci: Arlauskis – Prödl, Oularé, Paredes, Guedioura, Anya, Abdi.