Valencia – Rayo Vallecano 2:2 (kon.) | Real Madrid – Gijón 5:1 (kon.) | Las Palmas – Atlético Madrid 0:3 (kon.)
Getafe – Espanyol 3:1 (kon.) | Barcelona – Bilbao 6:0 (kon.)
koniec
FC Barcelona
6:0 (2:0)
Athletic Club Bilbao
Nedeľa 17.01.2016, 20:30 • Camp Nou (Barcelona) • Španielska LaLiga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.
     
    Vítam Vás pri sledovaní futbalového zápasu španielskej Primery División medzi FC Barcelonou a Athleticom Club Bilbo.

    FC Barcelona

    Barcelone sa v tejto sezóne darí pomerne dobre. Okrem bezproblémového postupu v Lige majstrov si počína dobre aj v domácej súťaži. Po 18 kolách má na svojom konte 42 bodov, a v tabuľke jej patrí druhá priečka. Na vedúce Atlético Madrid síce stráca 2 body, no má k dobru zápas s trápiacim sa Sportingom Gijón. Z posledných štyroch zápasov si hráči Barcelony odniesli 8 bodov za dve výhry a dve prehry. V poslednom zápase zdolali Granadu vysoko 4-0.

    Athletic Club Bilbao

    Do Barcelony zavíta klub zo severu Španielska. Hráči Bilbaa majú po 19 kolách na svojom konte 28 bodov, a v tabuľke im patrí 8. miesto. Bilbao bojuje okrem domácej súťaže aj v Európskej lige, kde sa po úspešnej jesennej časti predstaví aj v jarných vyraďovacích súbojoch. Z posledných štyroch zápasov si hráči Bilbaa odniesli 7 bodov za dve výhry, jednu remízu a jednu prehru. V poslednom zápase nestačili na FC Sevillu, s ktorou prehrali 0-2.

    Dnešný zápas sa odohrá na štadióne Camp Nou v Barcelone, ktorý má kapacitu 99 354 divákov.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Barcelona: Bravo – Aleix Vidal, Piqué, Mascherano, Alba – Rakitić, Busquets, Iniesta (C) – Messi, L. Suárez, Neymar.

    Náhradníci: ter Stegen – Dani Alves, Arda Turan, Bartra, Munir, Roberto, Vermaelen.

    Athletic Club Bilbao: Iraizoz (C) – Bóveda, Etxeita, Laporte, Balenziaga – San José, Etxebarria – de Marcos, Eraso, Muniain – I. Williams.

    Náhradníci: Herrerín – Iturraspe, Susaeta, M. Rico, Gurpegi, Sabin, Lekue.

    Rozhodca: Antonio Mateu Lahoz- P.Devís, J.Pérez.
     
    Dnešnému zápasu predchádza pózovanie Messiho so svojou najnovšou trofejou- Zlatou loptou.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas v Barcelone sa začal. Domáci dnes nastúpili v tradičných modro-červených dresoch, a hostia z Bilba v bielo-červených. Úvodný výkop patril hráčom Bilbaa, ktorí smerujú do prvej akcie.
     
    2
    Neymar sa dostal s loptou do 16ky Bilbaa, ale tam o ňu, v snahe prihrať pred bránu, prišiel. Hostia začínajú novú akciu od svojho brankára Iraizoza.
     
    3
    Obrovská príležitosť Bilbaa! Po chybe brankára Iraizoza, ktorý vybehol ďaleko pred svoju bránu sa do šance dostal Eraso, ale jeho strela z 14 metrov smerovala tesne nad domácu bránu.
    3. Javi Eraso (ATB)
     
    4
    Suárez padá v 16ke Bilbaa po zákroku brankára Iraizoza a bude z toho penalta!
     
    4
    Brankár Iraizoz vidí červenú kartu za faul na Suáreza.
    4. Gorka Iraizoz (ATB)
     
    5
    Striedanie Bilbaa. Z ihriska odídeútočník Muniain, a na trávnik zamieri druhý gólman hostí Herrerín.
     
    6
    Všetko je pripravené na penaltový pokus kapitána Messiho.
     
    7
    Barcelona dala gól! Barcelona vedie nad Athleticom Bilbao 1-0! O úvodný gól sa postaral LIONEL MESSI, ktorý z pokutového kopu prekonáva brankára Herrerína. Kapitán Barcelony poslal loptu k ľavej žrdi, a hoci brankár hostí jeho úmysel vystihol, na loptu nedočiahol.
    7. Lionel Messi (BAR)
     
    8
    Pri lopte sú znova hráči Barcelony, ktorí na vlastnej polovici zakladajú novú akciu.
     
    9
    Hráči Bilbaa domácich zatlačili až k 16ke, ale nakoniec z toho nebolo žiadne ohrozenie domácej brány. Do útoku už smerujú domáci, ktorí budú mať prakticky počas celého zápasu početnú výhodu.
     
    10
    Máme za sebou úvodných 10 minút dnešného zápasu, ktoré priniesli množstvo zaujímavých situácií. Momentálne budú domáci zahrávať prvý rohový kop v dnešnom zápase.
     
    11
    Rakitić šikovne prihrával do 16ky Bilbaa Piquému, no ten loptu poslal tesne vedľa ľavej žrde. Opakovaný záber navyše ukázal, že Piqué bol v momente prihrávky v ofsajde.
     
    12
    Barcelona sa usadila na útočnej polovici, a snaží sa nájsť medzery v obrane Bilbaa. Hostia to dnes budú mať veľmi ťažké.
     
    13
    Suárez bol podľa rozhodcov v ofsajde, a Barcelona sa musí stiahnuť na vlastnú polovicu. Opakovaný záber však ukázal, že o ofsajd sa v žiadnom prípade nejednalo.
     
    14
    Barcelona je znova na útočnej polovici, ale všetko sa deje ďaleko od brány Bilbaa. Domáci zatiaľ vyčkávajú, a príliš sa nehrnú pred 16ku Bilbaa.
     
    15
    Suárez vystrelil z cca 20 metrov, ale jeho pokus smeroval niekoľko metrov nad bránu Bilbaa. Herrerín nemusel zasahovať.
     
    16
    Veľká príležitosť Bilbaa! De Marcos si prebral loptu v 16ke Barcelony a smeroval na bránu, ale brankár Bravo vybehol zo svojej brány a dokázal zabrániť vyrovnávajúcemu gólu. Nasleduje rohový kop Bilbaa.
     
    17
    Rohový kop Bilbaa nepriniesol žiadne ohrozenie domácej brány, a pri lopte sú už hráči Barcelony. Tí si lepší úvod zápasu nemohli ani len predstaviť.
     
    18
    Neymar sa dostal do nádejnej príležitosti, ale po jeho zblokovanom pokus z hranice 16ky nasleduje iba rohový kop.
     
    19
    Rohový kop Barcelony nepriniesol žiadnu príležitosť, ale lopta ostáva na kopačkách hráčov domáceho tímu. Bilbao sa zatiaľ iba bráni, no jeho nečakané akcie už priniesli dve veľké príležitosti.
     
    20
    Barcelona sa snaží dostať do 16ky Bilbaa postupnými prihrávkami, no zatiaľ ich akcie stroskotávajú vo finálnej fáze. Bilbao sa bráni statočne.
     
    21
    Messi si narazil loptu s Neymarom, ale ich spolupráca znova skončila na hranici 16ky.
     
    22
    Neymar sa dostal do dobrej príležitosti, ale z 5 metrov nedokázal prekonať brankára Bilbaa. Ten predviedol veľmi dobrý zákrok, a loptu má vo svojich rukaviciach.
    22. Neymar (BAR)
     
    23
    Na opačnej strane ihriska zahrávali hostia rohový kop z pravej strany, ale ten nepriniesol žiadnu príležitosť. Lopta našla v domácej 16ky iba hráčov v modro-červených dresoch, ktorí ju rýchlo dostali do bezpečia.
     
    24
    Barcelona predviedla krásnu akciu! Neymar prihrával v 16ke Bilbaa Rakitićovi, ktorý pálil bez prípravy, ale jeho pokus smeroval nad bránu.
     
    26
    Vidal si v útoku pomohol faulom, a Barcelona sa musí vrátiť na vlastnú polovicu. Bilbao získava priamy kop.
     
    27
    Rakitić poslal do 16ky Bilbaa skvelú loptu, ktorá našla Neymara, ale ten ju strelou bez prípravy poslal vysoko nad bránu. Veľká škoda, pretože toto sa mohlo skončiť pekným gólom.
     
    28
    Vidal sa dostal s loptou do 16ky Bilbaa a vypálil na bránu, ale jeho pokus smeroval tesne nad bránu. Ďalšia veľká príležitosť na zvýšenie vedenia.
     
    30
    Domáci sa snažili prihrať si na hranici 16ky Bilbaa, ale po ich akcii končí lopta za postrannou čiarou. Hostia si môžu aspoň na chvíľu vydýchnuť.
     
    31
    Barcelona dala gól! Domáci už vedú o 2 góly. Po chybe obrany Bilbaa sa k lopte dostal Suárez, ktorý prešiel niekoľko metrov, prihral voľnému NEYMAROVI a ten technickou strelou prekonal brankára Bilbaa.
    31. Neymar (BAR)
     
    32
    Hráči Bilbaa sa snažia rýchlo odpovedať, ale po ich nevydarenej akcii končí lopta za čiarou, a bude z toho iba odkop brankára Brava.
     
    33
    Na opačnej strane ofsajd,v ktorom sa ocitol Neymar. K lopte smeruje brankára Herrerín.
     
    34
    Barcelona začína novú akciu rozohrávkou v strede ihriska. Hráči Bilbaa vyčkávajú pred vlastnou 16kou.
     
    35
    Obrovská príležitosť Barcelony! Neymar poslal do 16ky hostí skvelú prihrávku, ktorou našiel Messiho, ale ten strelou bez prípravy tesne prestrelil bránu Bilbaa.
    35. Lionel Messi (BAR)
     
    36
    Messi hľadal za obranou Bilbaa Vidala, ale ten bol v momente prihrávky v ofsajde, a tak sa táto akcia Barcelony nemôže skončiť gólom.
     
    37
    Barcelona začína novú akciu pomalou rozohrávkou na vlastnej polovici. Hráči Bilbaa sa snažia ich rozohrávku napádať, ale zatiaľ bez úspechu.
     
    38
    Hostia sa ešte nevzdali a po zisku lopty sa okamžite rútia do útoku, ale ich akcie sú až príliš rýchle a nepremyslené. Všetky končia ďaleko pred bránou Barcelony. Suárez skúsil strelu z 14 metrov, ale jeho nevydarený pokus smeroval niekoľko metrov nad bránu Bilbaa.
     
    39
    Blíži sa záver prvého polčasu. O osude dnešného zápasu sa zrejme rozhodlo už v úvodných minútach, no stať sa ešte môže čokoľvek. Pri lopte sú momentálne hráči Barcelony, ktorí smerujú na útočnú polovicu.
     
    40
    Domáci sa usadili pred pokutovým územím Bilbaa, a po faule Josého na Messiho budú zahrávať priamy kop z cca 25 metrov.
     
    41
    K lopte sa postavil Messi, ktorý loptu poslal tesne vedľa pravej žrde. Nádherná strela, no tentokrát sa lopta do brány nevošla.
    41. Lionel Messi (BAR)
     
    42
    V akcii znova hráči Barcelony. Neymar prenikol do 16ky Bilbaa, ale pri pokuse vystreliť prišiel o loptu.
     
    43
    Domáci ostávajú na útočnej polovici a zdá sa, že Bilbao budú trápiť až do záverečných sekúnd prvého dejstva. 71%-29% to je držanie lopty v prvom polčase. Opticky to vyzerá aj na 90%-10%.
     
    45
    Prebieha posledná minúta prvého polčasu. Pri lopte sú hráči Barcelony, ktorí smerujú do poslednej akcie.
     
    45+1
    V prvom polčase sa bude nadstavovať 1 minúta.
     
    45+1
    Nadstavený čas priniesol rohový kop Barcelony, ale po ňom končí lopta v rukaviciach brankára Bilbaa.
     
    45+1
    Prvé dejstvo ukončí rohový kop Bilbaa. Ten nasleduje po zblokovanej strele Williamsa.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas v Barcelone sa skončil. Priniesol dva góly, jednu červenú kartu a veľké množstvo nepremenených šancí na oboch stranách. Všetko podstatné sa odohralo už v prvých minútach dnešného zápasu, keď v 3. minúte videl brankára Iraizoz červenú kartu za faul na Suaréza, a domáci zahrávali pokutový kop. Ten Messi premenil a domáci išli do vedenia. O druhý presný zásah sa v 31. minúte postaral Neymar, a keby Barcelona premenila všetky svoje veľké šance, mohol byť výsledok výrazne vyšší. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý sa začne už o 15 minút.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    V Barcelone sa začal druhý polčas zápasu medzi FC Barcelonou a Athleticom Bilbao. Úvodný výkop patril hráčom Barcelony, ktorí po 45 minútach vyhrávajú 2-0.
     
    46
    Striedanie domáceho tímu. Z ihriska odchádza kapitán Messi, a nahradí ho Arda Turan.
     
    47
    Barcelona dala gól! Druhý polčas sa ešte ani poriadne nezačal, a domáci už vedú 3-0. O tretí gól sa po výbornej prihrávke od Neymara postaral LUIS SUÁREZ. Ten z niekoľkých metrov pekne obstrelil gólmana Bilbaa.
    47. Luis Suárez (BAR)
     
    48
    Hostia sa snažia niečo vymyslieť na polovici Barcelony, ale zatiaľ sa všetko deje príliš ďaleko od domácej brány.
     
    49
    Vidal hľadal v 16ke Bilbaa Suáreza, ale ten bol v momente prihrávky v ofsajde. Táto akcia Barcelony gól určite neprinesie.
     
    50
    Na ofsajdy je to zatiaľ 4-1, na góly 3-0. Pri lopte sú znova hráči Barcelony, ktorí pomaly smerujú pred pokutové územie Bilbaa.
     
    51
    Mascherano vidí žltú kartu po faule na Williamsa.
     
    52
    Po faule na Williamsa zahrávali hostia priamy kop z cca 20 metrov, lopta však v domácej 16ke našla iba hráčov Barcelony ktorí ju rýchlo dostali do bezpečia.
     
    53
    Ďalšia veľmi pekná akcia Barcelony. Neymar prihrával do pokutového územia Suárezovi, ale ten nedokázal vystreliť na bránu. Po jeho páde neprichádza ani pokutový kop, a tak lopta končí v strede ihriska.
     
    54
    Na trávniku ostáva ležať Suárez, a hráči Barcelony odkopávajú loptu za postrannú čiaru.
     
    55
    Suárez dostal lakťom do tváre od jedného z hráčov Bilbaa, ale rozhodcovia to nevideli, a tak z toho nemôže byť priamy kop pre Barcelonu.
     
    56
    Neymar hľadal pred bránou Suáreza, ale v poslednej chvíli zasiahli obrancovia Bilbaa a dostali loptu do bezpečia. Následne skúsil strelu z 30 metrov Rakitić, ale jeho pokus smeruje vedľa ľavej žrde.
     
    56
    Striedanie hostí. Z ihriska odchádza WIlliams, a nahradí ho Merino.
     
    57
    Vidal si nerozumel so Suárezom a lopta končí za postrannou čiarou. V druhom polčase majú hráči Bilbaa viac priestoru, no smerom dopredu je to zatiaľ veľmi slabé.
     
    58
    Rakitić hľadal v 16ke hostí Vidala, ale lopta bola príliš rýchla a končí za čiarou. Nasleduje odkop brankára Herrerína.
     
    59
    Vidal sa snažil odcentrovať pred bránu, ale bude z toho iba rohový kop z ľavej strany.
     
    60
    Vidal trafil loptou do tváre Balenziaga, ale ten je už na nohách a bude v poriadku. Rohový kop Barcelony nepriniesol žiadne ohrozenie brány, a lopta je už v strede ihriska.
     
    61
    Po peknej akcii Bilbaa sa do šance dostal Beñat, ale z niekoľkých metrov prekopol bránu.
     
    62
    Barcelona dala gól! Na opačnej strane už akcia končí gólom, a Barcelona vyhráva 4-0. Tentokrát sa presadil IVAN RAKITIĆ, ktorý po prihrávke od Neymara z niekoľkých metrov usmernil loptu do siete.
     
    63
    Striedanie domáceho tímu. Z ihriska odchádza strelec gólu Rakitić, a nahradí ho Roberto.
     
    63
    Striedanie hostí. Z ihriska odchádza Beňat, a nahradí ho Iturraspe.
     
    64
    Pri lopte sú momentálne hráči Bilbaa, ktorí bojujú pred 16kou Barcelony. Obrancovia domáceho tímu im však zatiaľ nedovolili vôbec nič.
     
    65
    Po akcii Barcelony si v sklze natiahol sval Jordi Alba a zdá sa, že nebude môcť pokračovať.
     
    66
    Barcelona smeruje do ďalšej akcie. Zatiaľ si hráči domáceho tímu prihrávajú v strede ihriska, ale obrancovia Bilbaa musia byť pripravení na rýchly prechod do 16ky.
     
    67
    Jordi Alba bude musieť striedať. Medzitým sa na hracej ploche nedeje nič zaujímavé. Hráči Barcelony držia loptu na svojich kopačkách, ale príliš ďaleko od brány Bilbaa.
     
    69
    Barcelona dala gól! Brankár Bilbaa loví zo svojej siete piatu loptu. O tento presný zásah sa postaral LUIS SUÁREZ, ktorý si prebral center od Turana smerujúci do 16ky Bilbaa, a šikovne poslal loptu vedľa ľavej nohy brankára Herrerína.
    69. Luis Suárez (BAR)
     
    70
    De Marcos vidí žltú kartu za nešportové správanie.
     
    70
    Striedanie domáceho tímu. Z ihriska odchádza zranený Jordi Alba, a nahradí ho Bartra.
     
    72
    Hostia budú po faule Bartru na De Marcosa zahrávať priamy kop z cca 20 metrov.
     
    73
    Lopta z priameho kopu skončila v múre hráčov, a následná strela De Marcosa smerovala vedľa ľavej žrde domácej brány. Ojedinelá šanca Bilbaa ostáva nevyužitá.
     
    74
    Akcia Barcelony sa končí neúspešne, pretože Vidalovi ušla lopta a bude z toho iba odkop brankára Herrerína.
     
    75
    Akcia Bilbaa sa končí ofsajdom, a do útoku idú znova hráči Barcelony. Tí už majú zabezpečené víťazstvo, no ešte môžu prikrášliť svoje skóre.
     
    76
    Turan hľadal v 16ke Bilbaa Vidala, ale v poslednej chvíli loptu odkopol obrana Bilbaa.
     
    77
    Iniesta skúsil strelu z 20 metrov, ale brankár Herrerín loptu vyrazil za postrannú čiaru. Domáci ostávajú na útočnej polovici.
     
    78
    Laporte fauloval Neymara, a Barcelona bude zahrávať priamy kop z cca 20 metrov. Dobrá príležitosť na šiesty gól.
     
    79
    Neymar poslal loptu z priameho kopu tesne nad bránu Bilbaa. Pekný pokus, ale tentokrát to nevyšlo.
    79. Neymar (BAR)
     
    80
    Do konca dnešného zápasu ostáva ešte 10 minút. O osude dnešného zápasu je síce dávno rozhodnuté, ale na Nou Campe sa diváci rozhodne nenudia. Barcelona predvádza tradične skvelú hru, a neustále sa snaží o prepracované akcie ukončené gólom.
     
    81
    Hráči Barcelony obliehajú 16ku Bilbaa. Hostia sa iba bránia, a dnešný zápas ich určite stojí veľké množstvo síl.
     
    82
    Neymar sa rútil do 16ky Bilbaa a pred ním bol už iba brankár Herrerín, ale tentokrát to útočníkovi Barcelony nevyšlo. Brankár Bilbaa loptu dokázal zasiahnuť a zmenil jej smer.
     
    82
    Barcelona dala gól! Neymar sa presadil nedokázal, ale LUIS SUÁREZ už áno. Busquets poslal do 16ky Bilbaa výborný center, a Suárez loptu hlavou usmernil do siete.
    82. Luis Suárez (BAR)
     
    84
    Barcelona stále neprestáva útočiť. Znova je pred 16kou Bilbaa, a snaží sa vymyslieť ďalšiu peknú akciu.
     
    85
    Eraso vidí žltú kartu za faul na Mascherana. Išlo o zbytočný útočný faul, ktorý vyplynul z frustrácie hráčov Bilbaa.
     
    86
    Neymar bol blízko ďalšieho gólu, ale na Vidalov center pred bránu bol príliš nízky. Brankár Bilbaa mohol zo svojej siete loviť už siedmu loptu.
     
    87
    Piqué vidí žltú kartu za faul na Erasa.
     
    88
    Hostia budú po faule na Erasa zahrávať priamy kop z cca 28 metrov.
     
    89
    Lopta z priameho kopu zamierila presne do miesta, kde bol pripravený brankár Bravo. Ten ju má vo svojich rukaviciach, a posúva ju spoluhráčom.
     
    90
    Prebieha posledná minúta riadneho hracieho času. 74%-26% to je držanie lopty v dnešnom zápase. Pri lopte sú momentálne hráči Barcelony, ktorí si prihrávajú na vlastnej polovici.
     
    90+1
    V druhom polčase sa budú nadstavovať 2 minúty.
     
    90+1
    Nadstavený čas už neprináša nič zaujímavé. Zdá sa, že domáci sa uspokojili s 6 gólmi.
     
    90+2
    Druhá minúta nadstaveného času prináša tlak Barcelony, ale zatiaľ bez ohrozenia brány Bilbaa.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Zápas v Barcelone sa skončil. Druhý polčas priniesol 4 góly a niekoľko ďalších veľkých príležitostí Barcelony. Na 3-0 zvyšoval v 47. minúte Suárez, a v 62. minúte dal štvrtý gól domáceho tímu Rakitić. O 7 minút pridal piaty gól Suárez, a ten istý hráč zaznamenal v 82.minúte šiesty gól Barcelony. Domáci dnes boli jasne lepším tímom, a aj vďaka početnej prevahe si ľahko poradili s Athleticom Bilbao 6-0.
    To je na dnes odo mňa všetko, prajem Vám ešte príjemný večer a dobrú noc. (22:26:49)

    Patrik Saloky

    Góly: 7. Messi, 31. Neymar, 47. L. Suárez, 62. Rakitić, 69. L. Suárez, 82. L. Suárez

    Karty:   51. Mascherano (BAR), 87. Piqué (BAR) – 70. de Marcos (ATB), 85. Eraso (ATB)   4. Iraizoz (ATB)


    FC Barcelona: Bravo – Aleix Vidal, Piqué, Mascherano, Alba (70. Bartra) – Rakitić (63. Roberto), Busquets, Iniesta (C) – Messi (46. Arda Turan), L. Suárez, Neymar.
    Náhradníci: ter Stegen – Dani Alves, Arda Turan, Bartra, Munir, Roberto, Vermaelen.

    Athletic Club Bilbao: Iraizoz (C) – Bóveda, Etxeita, Laporte, Balenziaga – San José, Etxebarria (63. Iturraspe) – de Marcos, Eraso, Muniain (5. Herrerín) – I. Williams (56. M. Rico).
    Náhradníci: Herrerín – Iturraspe, Susaeta, M. Rico, Gurpegi, Sabin, Lekue.

    Rozhodca: Antonio Mateu Lahoz- P.Devís, J.Pérez