Lorient – Monaco 0:2 (kon.) | Caen – Marseille 1:3 (kon.) | Saint-Étienne – Lyon 1:0 (kon.)
koniec
FC Lorient
0:2 (0:0)
AS Monaco
cz Nedeľa 17.01.2016, 14:00 • Stade Yves Allainmat - Le Moustoir (Lorient) • Ligue 1 McDonald’s • 21. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Vítám vás u dalšího kola francouzské ligy, v němž se představí FC Lorient a AS Monaco FC.
     
    Při pohledu na tabulku zjistíme, že Lorient se nachází na jedenáctém místě se sedmadvaceti body. Hostující tým v posledních pěti zápasech třikrát remizoval a obranou hrou se také zrovna nemůže chlubit, jelikož ve dvaceti duel inkasoval osmadvacet branek. Naopak Monaco najdeme na čtvrtém místě, ale případná výhra by ho posunula na druhou pozici za suveréni PSG. AS získal třiatřicet bodů a v posledních pěti kolech dvakrát zvítězilo a třikrát remizovalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Lorient: Lecomte – Gassama, Koné, Z. Touré, Guerreiro – N'Dong, Bellugou, Mesloub – Jouffre (C), Jeannot, Philippoteaux.
    Náhradníci: Chaigneau – Le Goff, Barthelme, Lavigne, Abdullah, Karamoko, Fofana.

    AS Monaco FC: Subašič – Fabinho, Wallace, Raggi, Coentrão – Toulalan (C), Moutinho – Dirar, Lemar, Bakayoko – Carrillo.
    Náhradníci: Nardi – Pašalić, Chaïbi, Lottin, B. Silva, Bahlouli, Costa.

    Rozhodčí: Bastien – Haquette, Zakrani.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní sudí dal pokyn k úvodnímu výkopu, kterého se chopili domácí hráči. Ti začnou zápas postupným útokem.
     
    2
    Domácí celek nastoupil k duelu v červených dresech a hostující Monaco zvolilo bílou sadu dresů. Ve druhé minutě je k vidění rohový kop hostů, ale míč doletěl jen do míst, kde stál bránící hráč.
     
    3
    Pěkný pas podél lajny dostal za obranu Bakayoko, jenže hostující ofenzivní záložník neviděl žádného spoluhráče ve vápně, a tak nesupěl kličkou na Gassamau.
     
    4
    Monaco je v úvodu utkání hodně aktivní a nyní vede útok po pravé straně, jenže nejprve míč odkopl jeden z obránců a po vhazování následoval útočný faul.
     
    5
    Pěkná situace domácího celku, přízemní centr mířil do pokutového území, kde Carrillo předskočil obránce, ale střelou na dlouhou nohu přestřelil branku!
     
    6
    Hra se nám přelévá ze strany na stranu a Lorient kombinuje na polovině soupeře, ovšem ten se zatím stíhá přesouvat.
     
    7
    Hostující hráč předvedl nepřesnou přihrávku, po níž se k míči vrací hráči v červených dresech. Jenže ti se zaháněli, a tak se Monaco vrací k míči.
     
    8
    Těžkou přihrávku na pravou stranu dostal Jeannot, který míč nedokázal zpracovat, a tak hosté budou házet aut.
     
    9
    Lorientu se podařilo vsítit branku, která neplatí pro ofsajd domácího útočníka. Do vápna si nabíhal Jeannot, jenž byl netrpělivý, a tak se dostal do ofsajdu. Jeho střela podél brankáře rozvlnila síť, ovšem už byla navíc.
    9. Neuznaná branka domácího týmu
     
    11
    V úvodu zápasu je aktivnější domácí celek, který si už připsal dvě velké šance, ale bohužel zatím je stav bezbrankový.
     
    12
    AS zvyšuje aktivitu, ale zatím hraje dobře jen po pokutové území soupeře, a tak registrujeme vyložené situace na druhé straně.
     
    14
    Monaco uklidňuje tempo hry kombinací na vlastní polovině, ale snaží se vymyslet přihrávku na ofenzivní záložníky. Ta sice přišla, ale skončila až u stopera soupeře.
     
    15
    Lorient brání v devíti mužích a čeká na chybu soupeře, ta také přišla, ale Philippoteaux se nedostal přes obránce do pokutového území.
     
    16
    K balonu se dostali domácí obránci, ale hlavní sudí ještě viděl faul hostujícího hráče, a tak hru přerušuje, aby mu mohl domluvit.
     
    17
    Napadání domácích hráčů opět slaví úspěch, když jeden z hráčů v bílém musel přijít s přihrávkou až na brankáře. Opravdu je začátek zápasu velice zajímavý.
     
    18
    Lorient konkrétně Jeannot táhl útok po pravé straně a snažil se zpětnou přihrávkou najít spoluhráče na penaltě, ale míč odkopl na rohový kop jeden ze stoperů.
     
    19
    Monaco po kombinaci mezi stopery vysunulo dopředu Raggiho, který stihl balon na poslední chvíli, a tak jeho vysoký centr našel jen rukavice Lecomtea.
     
    20
    Subašič se ve vzdušném souboji na druhé straně srazil s Jeannotem, oba hráči se z hrací plochy nezvedali, a tak hlavní sudí píská faul na brankáře.
     
    22
    K vidění byl centr hostujícího týmu z pravé strany, ale domácí brankář byl pozorný a míč nachází na první tyči.
     
    23
    Lorient opět volí pomalý postup, po kterém se dostala do rychlého přechodu, ale Jeannot selhal střelou z penalty. Jeho pokus byl velmi nepřesný, i když měl domácí útočník dost času.
     
    24
    Hra se nám uklidňuje, jelikož domácí Fabinho dostal těžkou přihrávku, a tak poslal míč až k brankáři, jehož odkop míří do zázemí.
     
    25
    Monaco se snaží rychle kombinovat u lajny, ale Coentrão si při narážečce nepohodl se spoluhráčem, a tak bude vhazovat soupeř.
     
    26
    Jeannot je hodně aktivní a nyní dostal míč na volej, jenže pokus k přední tyči chytá hostující brankář. Ovšem toto byla další pohledná situace v podání Lorientu.
     
    27
    Jeden z hostujících hráčů je zřejmě zraněný, jelikož hostující trenér přichystal střídaní, které přijde na řadu v přerušení.
     
    28
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Nabil Dirar, přichází Bernardo Silva.
     
    29
    Žlutou kartu dostává Didier N'Dong (FC Lorient), jelikož u půlící čáry dohrál zezadu soupeře a sudí neměl jinou možnost než vytáhnout první kartónek ze své kapsičky.
     
    30
    Coentrão jako krajní záložník ukazuje své útočné choutky, ale opět nepřešel přes krajního obránce, kterého navíc ještě fauloval.
     
    31
    Střídající Silva na prave straně předvedl pěknou koloběžku, ovšem krajního obránce neošálil a míč odletěl až mezi diváky.
     
    32
    Vypadalo to, že Monaco se dostane konečně k zakončení, ale střídající Silva přihrál do území nikoho a k míči se dostanou hráči v červených dresech.
     
    33
    Domácí kapitán naznačil zakončení, ale místo něho zvolil přihrávku do vápna, která byla Jeannota příliš dlouhá. Ovšem kdyby to vyšlo, tak jsme viděli další obrovskou šanci domácích.
     
    34
    Silva zatím nezachytil tempo zápasu a vůbec se mu nedaří. Hostující hráč je na hrací ploše pár minut a už zkazil třetí lehnou přihrávku.
     
    35
    Šlapákem se prezentoval domácí kapitán, jenž může být rád, že neviděl jako druhý v dnešním utkání žlutý kartónek. To nebyl vůbec pěkný pohled!
     
    37
    Koné nechtěl pustit do přečíslení soupeře, a tak takticky srazil hostujícího hráče k zemi. Následoval standardní situace, ale centr našel jen prvního bránícího hráče v pokutovém území.
     
    38
    Opět jsme v akci viděli domácího stopera Koného, jehož si přistrčil Carrillo, a tak hlavní sudí musel opět písknout do píšťalky.
     
    39
    K standardní situaci se dostalo i domácí mužstvo, ale přímý kop měl mířit na jednoho ze stoperů, ovšem opět platí pravidlo, že míč nepřeletěl prvního bránícího hráče.
     
    40
    Žlutou kartu dostává Yann Jouffre (FC Lorient), který byl poslán k zemi a zahrál rukou. Jenže hlavní sudí ukazoval, ať se pokračuje ve hře, to byla zbytečná karta.
     
    41
    Lorient opět utahuje šrouby a zabydlel se před vápnem soupeře, je jen škoda, že odražený míč lépe nesedl N'Dongovi.
     
    42
    Hra nám plyne k závěru prvního poločasu a my jsme sále neviděli žádnou výraznou střelu v podání Monaca. Hosté jsou zatím horším týmem a můžou být rádi, že stav je stále bezbrankový.
     
    43
    Monaco mi přijde, jakoby nevědělo, co vymyslet na obranu soupeře, a tak se snaží měnit tempo hry, ale ani to nefunguje.
     
    45
    V poslední tu byl náznak šance Monaca, ale Carrillo nestihl vyběhnout z třímetrového ofsajdu a navíc stejně střelou trefil jen brankáře. Pomezní sudí správně odpískal ofsajd!
     
    45+1
    K postranní čáře přichází čtvrtý sudí, jenž na své tabulce ukazuje, že se bude hrát o minutu nad rámec normální hrací doby. To také odpovídá, jelikož kromě střídání se moc nepřerušovalo.
     
    45+1
    Ještě jeden zákrok si musel připsat hostující gólman, jelikož zakončení domácího kapitána směřovalo k tyči, ale Subašič výborným skokem balon vyrazil.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    V první poločase jsme viděli že papírový favorit nemusí mít vždy převahu a jistě nikdo nečekal, že Lorient bude přehrávat Monaco. AS je směrem dopředu bezzubé a žádnou vyloženou šanci nevypracovalo. Naopak domácí tým měl hned několik šancí, ale zatím narazil buď na praporek sudího nebo skvělého Subašiče.
     
    Oba celky se již vracejí na zelený pažit a za několik momentů dá hlavní rozhodčí pokyn k rozehrání druhého poločasu. Doufejme, že alespoň jedné branky se dočkáme.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    To, co jsem před malou chviličkou avizoval se stalo skutečností a Monaco již rozehrálo druhý poločas. Ovšem opět volí postupný kombinační útok.
     
    47
    Ještě pro připomenutí, domácí dnes hrají v červené sadě dresů a hostující tým zvolil bílou sadu. Teď už se, ale opět pojďme věnovat zápasu.
     
    48
    Na pravé straně dostal míč Lemar, jemuž se sice nepodařilo odcentroval, ale vybojoval další roh. Jenže centr opět místo někoho v bílém našel jen bránícího hráče.
     
    49
    Registrujeme první střelecký pokus Monaca na bránu, ale domácí gólman se nemusel ani hnout a míč mu přistál přímo v rukavicích.
     
    50
    Do obrovské šance se mohl dostat domácí kapitán, ten byl v pokutovém území zcela sám, ale nezvládl zpracovaní, jinak by byl blízko úvodní brance!
     
    51
    Lorient bude zahrávat míč do hry od rohového praporku a centr neměl vůbec špatné parametry, ale v hlavičkovém souboji uspěl bránící hráč, jenž si dal tělo před Koného.
     
    52
    Monacu se zatím vůbec nedaří a další jeho přechod na polovinu soupeře je zastavený. Ke kombinaci se dostává Lorient, ale zatím je stále u půlící čáry.
     
    53
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Tak to je šok pro domácí tým, který dlouhou dobu k ničemu nepustil soupeře. Ovšem náhle přišel centr do pokutového území, kam si nabíhal THOMAS LEMAR, jehož pokus se dvakrát odrazil od břevna do země a celou situaci rozluštila branková kamera, která ukázala, že je to gól!
    53. Thomas LEMAR - 0:1
     
    56
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Nevýrazné Monaco se probouzí! Z přímého kopu zpoza šestnáctky se k míči postavil JOÃO MOUTINHO, jehož pokus zamířil přes zeď do šibenice. Domácímu brankáři nezbylo nic jiného než se za balonem ohlédnout.
    56. João MOUTINHO - 0:2
     
    59
    Domácí tým se okamžitě snaží o odpověď, ale i přes dobrý výkon to bude mít obrovsky těžké. Hosté sice dlouho byli horší, ale během tří minut se dvakrát radovali z branky.
     
    60
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Romain Philippoteaux, přichází Moryké Fofana.
     
    61
    Rázem je Monaco při chuti a k hlavičce se na přední tyči dostal Carrillo, jehož pokus reflexivně vyrazil domácí brankář na roh.
     
    63
    Hostující tým vytáhl napadání až na polovinu soupeře, ale Lorient se z toho dostal a hnal se do šance. Ovšem skvělým zákrokem přerušil situaci bránící hráč, jinak by šel útočník sám na brankáře.
     
    64
    Lecomte musel rychle vyběhnout z branky, když se míč odrazil po souboji obránce s útočníkem. Jenže ani domácí brankář míč nestihl a Monaco bude kopat rohový kop.
     
    65
    Centr od rohového praporku byl přetažený na zadní tyč, kde naskakoval jeden z mužů v bílém, ale branku přehlavičkoval.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Fábio Coentrão (AS Monaco FC), který zastavil brejk soupeře jen stáhnutím hráče.
     
    67
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Walid Mesloub, přichází Valentin Lavigne.
     
    68
    Na zeleném pažitu zůstal ležet Toulalan, který potřeboval lékařské ošetření. Hned se z lavičky zvedl jeden z hráčů a vypadá to, že se podívá také do hry.
     
    69
    Hostující hráči se zlobí, protože po jednom ze soubojů zůstal ležet na zemi Lemar, ale jeho dohrál soupeř tělem, takže se pokračuje ve hře.
     
    70
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Jérémy Toulalan, přichází Mario Pašalić.
     
    71
    Do konce zápasu nám schází dvacet minut plus nastavení a domácí hráči se snaží o snížení. V těchto momentech mohou jen litovat neproměněných šancí v prvním poločase.
     
    72
    U míče jsou sice hráči v červených dresech častěji, ale zatím se nemůžou dostat do šestnáctky soupeře. Ten se více méně pouze brání a čeká na brejky.
     
    74
    Hostující tým se dostal k přetaženému centru z pravé strany, ale hlavičkový souboj uvnitř pokutového území ovládl bránící hráč.
     
    75
    Lorient stále hledá recept na hostující obranu, jenže ta se ve druhém poločase hodně zvedla a k ničemu hráče v červených dresech nepouští.
     
    76
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Thomas Lemar, přichází Hélder Costa.
     
    77
    Dlouhý vysoký pas vymyslel domácí kapitán, jenž hledal Jeannot, ale před ním se do vzduchu dostal brankář, který celou situaci přerušil.
     
    78
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Yann Jouffre, přichází Maxime Barthelme.
     
    78
    Domácí kapitán ještě před střídáním předal pásku Bellugouovi, takže ten nyní povede svůj celek k obratu. Zda se to podaří, uvidíme v následujících minutách.
     
    80
    Gassama tělem odtavil rozběhnutého Costu, jenž už chtěl jít do vápna a následně ještě získal faul pro svůj celek.
     
    81
    Rozběhla se poslední desetiminutovka! Lorient potřebuje nutně rychle snížit, aby mohl pomýšlet ještě alespoň na bodík. Naopak Monaco se už bude soustředit výhradně na defenzivu.
     
    82
    Hosté jsou na jednou i obětaví a zastavují jeden útok za druhým. Domácí se nemohou dostat k centru a když náhodou přijde, tak je nepovedený!
     
    83
    Fofana se drzou kličkou na pravé straně dostal přes dva bránící hráče, ale opět pokazil centr, pro který si došel hostující gólman.
     
    85
    Po delší době registrujeme zakončení na jedné či druhé straně. K tomuto se dostalo Monaco, ale pokus mířil do středu branky, kde stál připravený Lecomte.
     
    86
    Lorientu se opravdu ve druhém poločase nedaří ofenzivní hra a jeho útok podél levé postranní čáry je opět zasatavený.
     
    87
    Utkání mělo dva rozdílné poločasy! V prvním ovládal hru domácí tým, který nevyužil hned několik dobrých příležitostí. Ten druhý po dvou brankách a zlepšené obraně patřil Monacu.
     
    89
    Vypadá to, že duel se bude pouze dohrávat. Monaco se nikam netlačí a domácí hráči nemohou najít na dobře pracující obranu soupeře.
     
    90
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí dnešního utkání, který na tabuli ukazuje, že se bude hrát o čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90+2
    AS se dostane ještě k jedné standardní situaci, kterou rozehrálo na krátko a i když mělo šanci odcentrovat, tak drží míč u lajny.
     
    90+3
    Monaco se snaží zápas dohrát s míčem na kopačkách, což se mu daří a je s ním na polovině domácího celku.
     
    90+4
    Před vypršením nastaveného času si hosté kopnou ještě jeden rohový kop, který opět s přehledem odvrátila obrana soupeře a nic zásadního se již nestane.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    V utkání jsme byli svědky dvou rozdílných poločasů! Ten první ovládal Lorient, jenž z několika slibných šancí nedokázal vsítit branku. Ovšem do toho druhého nastoupilo AS velice dobře, dalo dvě branky a zodpovědně duel dobránilo. Suma sumárum byl zápas hodně pohledný a musel každého nezaujatého fanouška bavit.
     
    Tímto příspěvkem se s vámi loučím a budu se na vás těšit u večerního zápasu francouzské ligy. (15:53:56)

    Michal Luxa

    Góly: 53. Lemar, 56. Moutinho

    Karty:   29. N'Dong (LOR), 40. Jouffre (LOR) – 66. Coentrão (ASM)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 7:2. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 12:12.
    FC Lorient: Lecomte – Gassama, Koné, Z. Touré, Guerreiro – N'Dong, Bellugou, Mesloub (67. Lavigne) – Jouffre (C) (78. Barthelme), Jeannot, Philippoteaux (60. Fofana).
    Náhradníci: Chaigneau – Le Goff, Barthelme, Lavigne, Abdullah, Karamoko, Fofana.

    AS Monaco: Subašič – Fabinho, Wallace, Raggi, Coentrão – Toulalan (C) (70. Pašalić), Moutinho – Dirar (28. B. Silva), Lemar (76. Costa), Bakayoko – Carrillo.
    Náhradníci: Nardi – Pašalić, Chaïbi, Lottin, B. Silva, Bahlouli, Costa.

    Rozhodca: Bastien – Haquette, Zakrani