Gent – Anderlecht 2:0 (kon.) | Lokeren – Liége 0:2 (kon.) | Oostende – Waasland-Beveren 3:3 (kon.)
koniec
KAA Gent
2:0 (1:0)
R.S.C. Anderlecht
cz Nedeľa 17.01.2016, 14:30 • GHELAMCO-arena, Gent • Belgická Jupiler Pro League • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním toho, že dnešní utkání v GHELAMCO-areně sledovalo 19 999 diváků, se loučím a někdy příště se budu znovu těšit na počtenou! (16:38:11)
     
    Je konce, šlágr tohoto kola Jupiler Pro League nakonec lépe vyšel Gentu, který poráží Anderlecht 2:0, upevňuje si tak vedení v tabulce a na svého dnešního soupeře zvyšuje náskok už na pět bodů! Sledovali jsme skvělý zápas, ve kterém byla k vidění řada šancí a hezkých fotbalových momentů. Skóre v desáté minutě otevřel Laurent Depoitre, v několika dalších situacích Fialky ve hře udržel brankář Proto. Druhá půle možná o malinko lépe vyšla hostům, kteří se díky riskantní taktice dostali hned do několika slibně vypadajícím možností, nikdo z nich si ale na Selse nepřišel. V samotném závěru přidal Laurent Depoitre svou druhou branku v zápase, čímž definitivně utnul naděje Anderlechtu na vyrovnání.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Fotbalisté Gentu si závěr zápasu už jen užívají, operují s míčem na vlastní polovině a je jasné, že o zisk dalších tří bodů už je nic nepřipraví.
     
    90+1
    Za obrovských ovací z ochozů stadionu hřiště opouští Simon, který dnes podal fantastický výkon! Místo něj na závěrečné minutky nastupuje Diedhiou.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat tři minuty!
    89. DEPOITRE - 2:0
     
    89
    Gent právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Fialky vrhly všechny své zbylé síly do útoku a ponechaly v obraně otevřena dvířka. Po pravé straně se protáhl LAURENT DEPOITRE, jehož první ránu ještě proto stačil vyrazit, ovšem na následnou dorážku ž byl krátký!
     
    88
    Na Bruselských je vidět obrovská touha po vyrovnání, Sylla přistrčil míč pro dnes už poněkolikáté střílejícího Okaku, tomu se však do cesty postavil obětavý obránce Asare.
     
    87
    Opět to na sebe vzal Danijel Milićević, který to ani tentokráte nekopl zle, ovšem jeho ráně opět scházela přesnost, poněvadž míč proletěl zhruba půl metru nad břevnem Protovy svatyně.
     
    86
    Proto bude muset být v pozoru, před šestnáctkou byl totiž faulován Depoitre a domácí budou zahrávat přímý kop.
     
    85
    Hosté se ženou za vyrovnáním, zatím se ale stále ne a ne prosadit! Teď jim ovšem příliš nescházelo, Praetův pas si zpracoval obránce Acheampng, přehodil si balón na levačku a přízemní ranou jej poslal centimetry vedle domácí svatyně!
     
    84
    Po levé straně to opět zkoušel Moses, jenž tentokráte proti sobě měl hned tři zadáky Anderlechtu, kteří žádné další starosti pro brankáře Prota nepřipustili.
    83.
     
    83
    Z protiakce Fialky vybojovaly rohový kop, z něhož ještě nic nevzešlo, ovšem jejich akce pokračovala. Najar parádním centrem našel Stefana Okaku, který špičkou své kopačky jen tak lehce dloubl do kulatého nesmyslu a usměrnil jej pouze centimetry mimo svůj cíl!
     
    82
    Nejprve to vypadalo, že Milićevićovi se pas vůbec nepovedl, nakonec se ale k volnému míči dostal Depoitre, který přesprintoval Mbodjiho. Chvíli nato domácí útočník ovšem fauloval, akce Gentu tak končí neslavně.
     
    81
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Heylen, přichází Conte.
     
    80
    Nádhernou individuální akcí se nyní prezentoval dnes nezastavitelný Moses Simon, který si nakonec balón přehodil na levačku, jenže jeho ráně scházelo trochu více přesnosti.
     
    79
    Domácí obrana nyní nechala až příliš prostoru pro Idrissu Syllu, který se s míčem přilepeným u nohy dokázal otočit a následně i vypálit, ovšem jeho přízemní rána nepředstavovala pro Selse výraznější komplikaci.
     
    78
    Střídat se bude i na straně Gentu, utkání končí pro Dejaegereho, na jehož místo na poslední čtvrthodinku nastoupí Kenneth Saief.
     
    77
    Po Kumsově přihrávce své štěstí zkusil Danilej Milićević, jehož chytře myšlený lob si ale zkušený Proto pohlídal a předvedl spolehlivý zákrok.
     
    76
    Fotbalisté Gentu se v posledních minutách viditelně stahují směrem vzad, jejich soupeř má tak spoustu času a prostoru na kombinaci. Takováto pasivita by se domácím nemusela vyplatit.
    75.
     
    75
    Sám faulovaný Tielemans rozehrál přímý kop náramně, když přesným centrem našel hlavu Oliviera Deschachta, který mířil k pravé tyči, ale Sels se natáhl, co to šlo, a zvládl kulatý nesmysl vyrazit!
     
    74
    Ještě před tím ale dojde na střídání, pro dnešek už má odpracováno Suárez, kterého nahrazuje Idrissa Sylla.
     
    74
    Tielemans byl faulován, hosté mají k dispozici volný přímý kop. Povede se jim srovnat?
     
    73
    Napravo se parádním manévrem uvolnil právě Lukebakio, adresátem jeho centru byl určitě Stefano Okaka, ten však v hlavičkovém souboji nepřetlačil Asareho.
     
    71
    Podobná situace jako před malou chvílí byla viděna i na druhé straně, do ofsajdové pasti se tentokráte nechal chytit střídající Dodi Lukebakio.
     
    70
    Čas utíká velmi rychle, Fialky mají na vyrovnání už pouze dvacet minut. Dokáží s nepříznivým vývojem tohoto mače ještě něco provést?
     
    69
    Gent opět přebírá zápasové otěže, v jeho dalším snažení jej ale zastavil praporek pomezního sudího, který správně viděl Simonův ofsajd.
     
    68
    Kums zvedl hlavu a lehkým obloučkem našel rozběhnutého Depoitrea, který se pokusil přehodit vyběhnuvšího gólmana Prota, ale měl pořádně vychýlená mířidla.
     
    67
    Tohle musí být gól! Suárez na sebe natáhl dva protihráče a následně předložil balón pro Stefana Okaku, který však pohrdl možností vyrovnat zápasové skóre a trefil jen brankáře Selse!
     
    66
    Kums byl faulován, domácí ale od sudího dostali k dispozici výhodu, kterou se sám snažil využít Simon, ale nedokázal přejít přes Najara.
     
    65
    Domácí měli k dispozici rohový kop, ovšem Milićević jej nekopl úplně idálně a míč nakonec skončil v náruči vyběhnuvšího gólmana Prota.
     
    64
    Acheampong poměrně prudkou „malou domů“ pořádně zavařil Protovi, který nezvládl zpracování a kulatý nesmysl si to namířil do hostující svatyně, ovšem brankář Fialek své zaváhání napravil!
    63.
     
    63
    Obrovská šance hostujícího celku! Po Suárezově nahrávce se do skvělé příležitosti dostal Okaka, ovšem na výborně připraveného Selse vyzrát nedokázal!
     
    62
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Trezeguet, přichází Lukebakio.
     
    61
    Domácí hráči i fanoušci se dožadují odpískání penalty! Dle jejich názoru totiž ve vápně rukou zahrál Mbodji, ovšem sudí rozhodl jinak.
     
    60
    Gent ale dokázal vybojovat míč zpět do svého držení ani z tohoto mráčku ale nezapršelo, poněvadž Kumsův pas na kolegu Neta se mezi ty povedené opravdu počítat nedal.
     
    59
    Na stadionu v Gentu panuje parádní atmosféra, domácí fanoušci ženou své miláčky vstříc další brance. O její vstřelení se teď snažil rychlonohý Simon, ovšem nedokázal přejít přes vracejícího se Najara.
     
    58
    Okaka udžel míč i přes přítomnost nepříjemně tlačícího Mitroviće, roztáhl hru přihrávkou na Najara, jehož centr do šestnáctky však skončil přesně v náruči Matze Selse.
     
    57
    Acheampongovi se jeho ofenzivní výlet nevyplatil, o míč jej totiž obral Depoitre a sám se vydal vstříc obraně Fialek. Přes Mbodjiho ještě přejít dokázal, o chvíli později si ale vylámal zuby na důsledném Deschachtovi.
     
    56
    Na Nielsena nyní hodně nepříjemně zatlačil Okaka, nakonec to však se svou aktivitou a agresivitou přehnal a míč získal jen za cenu nedovoleného zákroku.
     
    55
    Nalevo se parádně uvolnil dnes výborně hrající Simon, ve vápně dokázal najít na hranici penaltového puntíku si sbíhajícího Milićeviće, ten však v dobré pozici branku minul!
     
    54
    Žlutou kartu dostává Mbodji (RSC Anderlecht).
     
    53
    Až nyní jsme opět viděli střelecký pokus, z uctivé vzdálenosti své štěstí zkusil Praet, ovšem nepočínal si příliš šikovně a Sels mohl zůstat zcela v klidu.
     
    52
    Hra se nám oproti první půli trošku uklidnila, na hřišti se toho příliš neděje a míč se bez ohrožení branky přesouvá z jedné strany na druhou.
     
    50
    Po pravé straně domácím obráncům pláchl Nachar, jehož přízemní centr nakonec doskákal až ke Stefanu Okakovi, ten si svá mířidla ale neseřídil přesně a poslal jej mimo tři tyče.
     
    49
    Po souboji s Praetem se k zemi svalil Dejaegere, který tak musí být už podruhé v tomto utkání ošetřen. Vypadá to ale, že by měl být i tentokráte v pořádku.
     
    48
    Neto si narazil s Kumsem, který se odhodlal ke střele ze zhruba třiceti metrů, ovšem netrefil to příliš ideálně a jeho přizemní pokus nemohl Prota zaskočit.
     
    47
    S první akcí této půle přispěchal domácí Depoitre, avšak byl čistě odzbrojen pozorným Deschachtem. Následně míč ale získal zpět a uklidnil hru přihrávkou dozadu.
     
    46
    Rozehrávky se ujaly hostující Fialky, které rozhodně nemůžou být s průběhem první půle spokojeni. Zda se jim povede něco změnit se dozvíme v následujících pětačtyřiceti minutách.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Vše je připraveno – druhá půle může začít!
     
    První půle je za námi, Gent zatím vede nad Anderlechtem 1:0! Sledujeme parádní utkání, které nepostrádá rychlost, spád a velké šance na obou stranách. Úvod utkání vyšel lépe domácím, kteří na svého oponenta doslova vlétli a Proto musel řešit hned několik nepříjemných situací. Prozatím jedinou branku vstřelil v desáté minutě Depoitre, který mohl těžit z famózní přihrávky Milićeviće. První velkou šanci si Fialky vypracovaly až v samotném závěru, Suárez ale před prázdnou brankou selhal. Druhý poločas začne přibližně v 15:35.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Individuálním průnikem se pokusil prosadit mladičký Praet, avšak dostal se do svízelné situace, když proti sobě měl hned dvojici domácích obránců. Z tohoto souboje jako vítěz vyjít nemohl.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu se budou nastavovat dvě minuty.
     
    44
    Domácí už si nechtějí připouštět žádné komplikace, proto v poklidu kombinují na vlastní polovině. Mezitím se na hřiště vrací v pořádku vypadající Dejaegere.
     
    43
    Na travnaté ploše zůstává ležet Brech Dejaegere, kterého po souboji s Praetem trápí nějaké krvavé zranění v obličeji. Domácí středopolař musí být ošetřen za postranní čárou.
    42.
     
    42
    Teď měli domácí štěstí! Tielemans přenechal míč Acheampongovi, jenž jakýmsi stříleným centrem pořádně vylekal ne úplně pozorného Selse. Domácí brankář míč vyrazil pouze k nohám Suáreze, ten se však zdál býti celou situací hodně překvapen a zakončení před prázdnou svatyní trestuhodně nezvládl!
     
    41
    Rafinha si narazil se svým krajanem Netem, zvedl hlavu a lehoučkým dloubáčkem za obranu našel Depoitrea, ten ale hrát nemohl, poněvadž pomezní sudí zcela správně viděl ofsajd.
     
    40
    Trezeguet obešel Nielsen a našel na hranici šestnáctky volného Praeta, ten však prováhal ideální moment na střelu a následně byl čistě odzbrojen Kumsem, který se prezentoval parádním obranným skluzem.
     
    39
    Najar chtěl rozjet další akci Anderlechtu, neměl ale komu nahrát, proto byl nucen balón přesunout směrem vzad a zapojit do kombinace brankáře Prota.
     
    38
    Suárez napravo kombinoval s Praetem, který se nakonec přeci jen dostal k centru. Míč mířil k Okakovi, toho ale v souboji rameno na rameno přetlačil důrazný obránce Nielsen.
     
    37
    Tielemans hezky přešel přes dva protihráče a následně našel Okaku, jehož ránu z první ale obětavě zablokoval padající zadák Stefan Mitrović.
     
    36
    Do konce první půle zbývá ještě deset minutek plus možná nějaké to drobné nastavení. Dočkáme se ještě nějaké branky?
     
    35
    Potrestán však bude i Okaka, který si neodpustil nějaké ty ne úplně vhodné slovní výlevy směrem k hlavnímu sudímu.
     
    34
    Neto ve středu hřiště tvrdě zajel do Okaky, za což po právu vidí žlutý kartónek.
     
    33
    Kums zvedl hlavu a hezkou uličkou hledal rozběhnutého rychlíka Simona, ten ale hrát nemohl, protože si o vlásek nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    32
    Okaka zbytečně fauloval, sudí ovšem tentokráte kartu neudělil. Hostující hráči jsou možná až příliš podrážděni, rozhodčí Sébastinen Delferière jim nyní hlasitě domlouvá a zřejmě uděluje poslední varování.
     
    31
    Moses Simon je k nezastavení! Domácí rychlík přispěchal s další akcí Gentu, znovu poslal na párek Najara a následně elegantní patičkou nahrál Netovi, jehož přízemní ránu si ale Proto pohlídal.
     
    30
    No vida, už to mohlo být o dvě branky! Míč doskákal až k Simonovi, jenž utancoval Najara a jej do šestnáctky. Tam zůstal úplně nekrytý Kums, jehož rána nebyla špatná, ale balón zamířil pouze těsně vedle hostující svatyně!
     
    29
    Youri Tielemans k zemi stáhl unikajícího Dejaegereho, tady není o čem diskutovat – jasná žlutá karta, mladý belgický fotbalista se rozčiluje naprosto zbytečně.
     
    28
    Okaka přiťukl balón volnému Praetovi, jenž se nijak nerozmýšlel a ranou z první prověřil Selse, který míč nakonec až nadvakrát dokázal zkrotit.
     
    27
    Sven Kums se po pravé straně dostal až do pozice pro centr, po němž ale míč pouze proskákal vápnem až do autu. Hosté by teď hodně potřebovali uklidnit hru...
     
    26
    Volný přímý kop opět rozehrál Milićević, v šestnácte míč za sebe lehce prodloužil Neto, ovšem kulatý nesmysl nakonec odletěl vysoko nad branku hostí. Zpět do hry jej pošle Silvio Proto.
     
    25
    Kupředu se s odpovědí vydal Okaka, celou akci ale zbytečně zadrbal a když už se konečně rozhodl pro přihrávku, tak si počínal nadmíru nepřesně. Unikajícího Simona pak musel faulovat Najar, tady klidně mohla být udělena žlutá karta.
     
    24
    Milićević míč tentokráte poslal na přední tyč, kde se o hlavičku marně snažil Nielsen, kterého ve vzdušném souboji předčil pozorný Olivier Deschacht.
     
    23
    Simon zatlačil na Najara a nakonec od něj míč získal, poté si však ukousl až příliš velké sousto a proti dvojici stoperů Anderlechtu toho příliš nevymyslel. Gent ale bude zahrávat rohový kop.
     
    22
    Po Kumsově nepřesném pasu se kupředu vydal Stefano Okaka, jenž si pohrál s Nielsenem, ovšem chvíli nato místo střely ještě chtěl nahrávat Suárezovi, čímž celou akci přivedl do hrobu.
     
    21
    Mitrović zvedl hlavu a dlouhým nákopem se pokusil najít Depoitrea, který si míč zpracoval, ovšem následně si jej až příliš předkopl, čehož využil vyběhnuvší Silvio Proto, který míč odkopl do zámezí.
     
    20
    Máme za sebou dvacet minutek a zatím se rozhodně nenudíme. Jasně aktivnějším celkem je Gent, který měl kromě gólové situace ještě několik dalších možností, naopak brankář Sels musel zasahovat pouze jednou.
     
    19
    Tentokrát si oba borci role vyměnili, zákrok na Suáreze ovšem sudí už jako nedovolený posoudil. Rozehrávka přímého kopu se ale Fialkám vůbec nepovedla, u míče jsou opět domácí.
     
    18
    Suárez ve středu hřiště tvrdým způsobem zastavil Rafinhu, sudí ovšem, k nespokojenosti domácích fanoušků, nechává hru plynout.
     
    17
    Asare přestál souboj se dvěma protihráči bez úhony a zvládl balón přesunout k Netovi. Brazilský záložník to nemyslel špatně, ovšem nabíhající si Simon jeho záměr nepochopil, a tato akce tak končí neúspěchem.
     
    16
    Neto si narazil s Milićevićem a následně hru přesunul na levou stranu, kde se až k centru dostal Nana Asare, který ještě hledal Simona, míč ale poslal přímo do náruče brankáře Prota.
     
    15
    Bruselský celek dobrou půlminutku obléhal svého soupeře kolem jeho vlastního vápna, nakonec ale celé akci vystavil stopku Suárez, který Okakovu přihrávku přebíral v ofsajdovém postavení.
     
    14
    Zatím ne. Exekuce této standardní situace se ujal Danijel Milićević, po jehož ráně přes zeď ale kulatý nesmysl branku hostí o nějaký ten kousek minul, a Proto tak mohl zůstat zcela klidný.
     
    13
    Mbodji si v souboji s Kumsem počínal nedovoleně, Gent bude zahrávat volný přímý kop z velice nadějně vypadající pozice. Dočkáme se druhého gólu?
     
    12
    Nevymysleli to ale vůbec špatně! Tielemans rozehrál roh na krátko, načež se kulatý nesmysl dostal až k Praetovi, proti jehož přízemní ráně mířené k pravé tyči musel Sels vytáhnout povedený zákrok.
     
    11
    Hosté se poprvé dostali do nějakého souvislejšího tlaku, nakonec z něj vytěžili rohový kop. Povede se jim srovnat?
    10. DEPOITRE - 1:0
     
    10
    Gent právě vstřelil branku!
    Neskutečné, Gent i nadále tlačil svého soupeře a nakonec vsítil úvodní branku utkání! Lví podíl na tom měl Milićević, jenž proklouzl obranou Anderlechtu jako horký nůž máslem a nakonec přesným pasem našel v šestnáctce volného LAURENTA DEPOITREA, kterému už pouze stačilo trefit prázdnou branku!
    9.
     
    9
    Famózní Silvio Proto! Po Okakově faulu zahrával Gent volný přímý kop, Kums nádherně našel Asareho, který míč hlavou trkl do malého vápna, kde stál naprosto osamocený Lasse Nielsen, ovšem strážce hostující svatyně vytáhl parádní zákrok!
     
    8
    Trezeguet si vůbec neporozuměl s Acheampongem, načež Nielsen dalším ze svých dlouhatánských pasů oslovil Simona, jenž se s balónem přilepeným u nohy vrhl do vápna, kde upadl po souboji s Deschachtem, avšak sudí penaltu správně neodpískal.
    7.
     
    7
    Tady příliš nechybělo! Bruselští opět zbytečně zazmatkovali v rozehrávce, načež se k míči dostal Laurent Depoitre, jehož technický pokus minul pravou tyč Protovy svatyně jen o vlásek!
     
    6
    Po levé straně hostům pláchl Asare, který nakonec přesunul hru ke středu na volného Kumse, jehož tvrdou ránu pravačkou ale dokázal zablokovat obětavý mladík Praet.
     
    5
    Acheampong zcela zbytečně ztratil míč, s odpovědí se okamžitě vydal v úvodních minutách hodně viditelný Depoitre, ovšem proti dvojnásobné přesile vybojoval pouze a jen autové vhazování.
     
    4
    První útočné snažení hostů skončilo neúspěchem. Gent kombinoval na vlastní polovině, Nielsen nakonec dlouhým nákopem oslovil Simona, toho však zradil první kontakt s balónem.
     
    3
    Modří ale nakonec vybojovali rohový kop, jehož exekuce se ujal Milićević. Domácí křídleník načechral míč až na zadní tyč, kde se hlavičce dostal obránce Mitrović, avšak rozvlnil pouze boční síť.
     
    2
    Od samého začátku se na míči drží domácí Gent, s jejich první akcí přispěchal Kums, jenž na zteč vyslal Depoitrea, tomu se ale nepodařilo přejít přes důsledného zadáka Najara.
     
    1
    Hlavní arbitr Sébastinen Delferière foukl do píšťalky, utkání může začít! Výkopu se ujali domácí, kteří nastupují v tradičních modrých barvách, Anderlecht na hřišti díky svítivě žlutým dresům nebude možné přehlédnout.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou celků právě vstupují na travnatou plochu zaplněné GHELAMCO-areny, do startu utkání zbývají už pouze okamžiky!
     
    Ještě jednou Vás zde všechny vítám! Šlágr dvaadvacátého kola mezi Gentem a Anderlechtem začne za malou chvíli, tak doufejme, že nás čeká kvalitní fotbalová podívaná!
     
    Úvodní sestavy:

    KAA Gent: Sels – Nielsen, Mitrović, Asare – Rafinha, Neto, Kums "C", Dejaegere, Milićević – Depoitre, Simon
    Náhradníci: Vandenbussche – Vitas, Johansson, Coulibaly, Diedhiou, Saief, Déaux, Diedhiou

    RSC Anderlecht: Proto "C" – Najar, Mbodji, Deschacht, Acheampong – Heylen, Praet, Tielemans – Trezeguet, Okaka, Suárez
    Náhradníci: Roef – Nuytinck, Conte, Sylla, Matthys, Lukebakio, Ezekiel

    Rozhodčí: Sébastien Delferière – Yves De Neve, Kevin Monteny.
    Hosté do GHELAMCO-areny dorazili již hodinu a půl před zápasem, momentálně by měla začínat rozcvička obou celků.

     
    Poslední vzájemné utkání

    9.8. 2015 – RSC Anderlecht:KAA Gent 1:1

    Branky: Branky: 12. Idrissa Sylla – 60. Depoitre.

    RSC Anderlecht: Proto – Najar (38. Colin), Dendoncker, Deschant, Obradović – Defour, Gillet, Tielemans – Idrissa Sylla, Praet (72. Okaka), Suárez (62. Ezekiel).

    KAA Gent: Sels – Nielsen, Johansson, Rafinha (46. Simon, 90+2 Coulibaly) – Foket, Kums, Renato Neto, Asare – Miličević, Dejaegere (84. Van der Bruggen) – Depoitre
    Fotbalisté Anderlechtu ve včerejších odpoledních hodinách podnikli cestu do ani ne šedesát kilometrů vzdáleného Gentu.

     
    RSC Anderlecht

    Anderlecht je na tom taky více než dobře a stejně jako Gent potvrzuje roli jednoho z nejvážnějších aspirantů na titul. Devět kol před koncem Jupiler Pro League se fotbalisté RSC drží na druhé pozici, jejich ztráta na lídra tabulky již zmíněna byla, ovšem svěřenci Rogera Vanden Stocka se musí mít na pozoru, jelikož na paty jim nepříjemně šlapou třetí Bruggy, které mají jen o bod méně a do bojů o prvenství budou ještě rozhodně chtít promluvit.

    Celek z Bruselu však nedisponuje takovou formou jako jeho největší konkurent, v prosinci minulého roku sehrály Fialky pět zápasů, z nichž zvítězily jen ve dvou případech, v těch ostatních si podělily bodík s Genkem, Oostende a Lokerenem. Poslední utkání před zimní pauzou však Anderlechtu vyšlo, o výhře nad Westerlo rozhodl z penalty obránce Gillet. Právě tohoto hráče už v dresu Les Mauves et Blancs neuvidíme, jednatřicetiletého rodáka z Lutychu totiž zlákala nabídka z kvalitnější soutěží a jeho novou štací se stalo francouzské Nantes.
    Sedmadvacetiletý Sven Kums ve středu získal cenu pro nejlepšího hráče Jupiler Pro League za rok 2015!

     
    KAA GENT

    Úřadující mistr Belgie si vede podobně jako v minulém ročníku, tedy na výbornou. Netřeba zmiňovat postup do jarní fáze Ligy mistrů, kdy za sebou Gent v základní skupině H nechal Valencii a Olympique Lyon. Dosavadní výsledky v belgické nejvyšší soutěži zatím svěřencům kouče Vanhaezebroucka zajišťují první pozici, jejich náskok na Anderlecht činí však pouhopouhé dva body, a po dnešním klání se tak situace na čele tabulky může klidně změnit.

    Momentální forma celku z východních Flander není taktéž vůbec k zahození, z posledních šesti mačů totiž parta okolo De Buffalo's dokázali vydolovat solidních třináct bodů. Ve svém závěrečném zápase před měsíční pauzou však Gent nečekaně klopýtl, když na půdě desátého Mechelenu prohrál poměrem 0:2. Dominanci belgického mistra z minulého ročníku jen potvrzuje vyhlášení individualit za rok 2015, nejlepším hráčem se stal kapitán Sven Kums, mezi brankáři opanoval Matz Sels a trenérem roku byl jmenován Hein Vanhaezebrouck, jenž v Gentu prodloužil smlouvu až do června 2018.
     
    Srdečně Vás všechny vítám u sledování dlouho očekávaného šlágru Belgické Jupiler Pro League, v němž se střetne KAA Gent, vedoucí celek tabulky, s tím druhým, jímž je RSC Anderlecht. První vzájemné utkání v této sezoně skončilo nerozhodně, uvidíme, jak si oba soupeři povedou dnes – začínáme ve 14:30, tak u toho buďte s námi!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Vojtěch Tůma

    Góly: 10. Depoitre, 89. Depoitre

    Karty:   34. Neto (GNT) – 29. Tielemans (AND), 35. Okaka (AND), 54. Mbodji (AND)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 19:20.
    KAA Gent: Sels – Nielsen, Mitrović, Asare – Rafinha, Neto, Kums "C", Dejaegere, Milićević – Depoitre, Simon
    Náhradníci: Vandenbussche – Vitas, Johansson, Coulibaly, Diedhiou, Saief, Déaux, Diedhiou

    R.S.C. Anderlecht: Proto "C" – Najar, Mbodji, Deschacht, Acheampong – Heylen, Praet, Tielemans – Trezeguet (62. Lukebakio), Okaka, Suárez
    Náhradníci: Roef – Nuytinck, Conte, Sylla, Matthys, Lukebakio, Ezekiel

    Rozhodca: Sébastien Delferière – Yves De Neve, Kevin Monteny

    Diváci: 19 999