Buffalo – Boston 1:4 (kon.) | Toronto – Chicago 1:4 (kon.) | Carolina – Vancouver 2:3 (po pr.)
Tampa Bay – Pittsburgh 5:4 (po pr.) | Minnesota – Winnipeg 0:1 (kon.) | Anaheim – Dallas 4:2 (kon.)
Philadelphia – NY Rangers 2:3 (0:1 po s.n.) | Arizona – NJ Devils 0:2 (kon.) | LA Kings – Ottawa 3:5 (kon.)
koniec
Buffalo Sabres
1:4 (1:0, 0:1, 0:3)
Boston Bruins
cz Sobota 16.01.2016, 01:00 • First Niagara Center, Buffalo • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:51 Brett CONNOLLY - 1:4
     
    58:51
    Bruins právě vstřelili branku!
    Je definitivně rozhodnuto. Bogosian sice dojel vyhozený kotouč jako první, ale poté ho o kus černé pryže obral dotírající Marchand a toho dokázal využít BRETT CONNOLLY, který i zpoza brány pečetil výhru svého celku. Bez asistence.
     
    58:09
    Domácí brankář Robin Lehner míří na střídačku a Šavle zkusí štěstí při powerplay.
     
    55:43
    Možná poslední šance pro Buffalo! Při vyloučení Ryana Spoonera (BOS) je tady dvouminutová přesilová hra za držení protihráče.
     
    54:27
    Velmi dobrou střelu zápěstím vyprodukoval Brett Connolly. Boston hraje v posledních minutách naprosto lehce a dostává se do zajímavých pozic. Tuto šanci Connollyho zlikvidoval Lehner.
    50:53 Ryan SPOONER - 1:3
     
    50:53
    Bruins právě vstřelili branku!
    S domácími to vypadá hodně špatně! Po souboji u modré čáry se ke kotouči v útočném pásmu dostal RYAN SPOONER, který se nahozením od mantinelu pokusil překvapit Lehnera, což se dokonale povedlo. U brankoviště totiž sváděl souboj Beleskey s Reinhartem a zřejmě právě od bruslí tohoto hráče se puk odrazil do brány překvapeného Robina Lehnera. Asistence: Loui Eriksson, Kevan Miller
     
    44:47
    Mohlo být vyrovnáno. Jack Eichel výborně posílal přihrávku na hůl Zach Bogosiana, ale těsně před Bogosianovou hokejkou se do souhry vložil Talbot, který puk tečoval mimo dosah domácího beka.
    40:29 Zdeno CHÁRA - 1:2
     
    40:29
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hosté vyhráli opakované vhazování a záhy otáčí vývoj utkání. Kotouč se po buly dostal na modrou čáru, kde stál ZDENO CHÁRA. Kapitán Medvědů puk jen tak nahodil na bránu, ale Lehner přes clonu nic neviděl a letící kus gumy mu zapadl do sítě. Asistence: Ryan Spooner, Matt Beleskey
     
    38:16
    Zničehonic se ve velké šanci zjevil také domácí hráč. Jack Eichel bekhendem posunul kotouč na najíždějícího si Reinharta, ale ten z předbrankového prostoru minul.
     
    36:15
    Velká šance Bergerona! Kanadský útočník si mezi kruhy zastavil přihrávku od svého spoluhráče, avšak následně vypálil trestuhodně nad bránu Robina Lehnera.
     
    32:15
    Boston si zahraje přesilovou hru. Za hákování je totiž dvěma minutami potrestán Mike Weber (BUF).
     
    28:26
    Obrovský tlak Buffala! Na Gustavssona letí jedna střela za druhou, ale většinou jde o nepřesné pokusy, které nemíří mezi tři tyče!
     
    27:12
    Boston přežil i druhé oslabení, ale domácí budou v početní výhodě pokračovat. Zdeno Chára (BOS) totiž vyhodil puk mezi diváky a to je jasný dvouminutový trest.
     
    24:59
    Poněkud nepříjemnější chvilku před vlastním pásmu přežil Boston jen za cenu dalšího faulu. Za sekání je potrestán Landon Ferraro (BOS). Následná strkanice mezi Ristolainenem a Chárou se obešla bez trestů.
     
    22:30
    Za držení Jacka Eichela je vyloučen Max Talbot (BOS). Po pěti trestných minutách za bitku z první třetiny inkasuje Talbot dvouminutový trest.
     
    21:34
    Buffalo si však mohlo vzít vedení zpátky na svou stranu. Gionta postupoval se spoluhráče do přečíslení dvou na jednoho, zvolil samostatné zakončení, avšak mezeru mezi Gustavssonovými betony nenašel. Po šťouchnutí do betonů švédského gólmana navíc Giontu zpracoval urostlý Zdeno Chára.
    21:01 Matt BELESKEY - 1:1
     
    21:01
    Bruins právě vstřelili branku!
    Bostonu se povedl vstup do druhé části a je vyrovnáno! Beleskey výborně zapracoval u útočné modré, kde zablokoval soupeře a díky tomu se do šance dostal Spooner. Ten sice na Lehnera nevyzrál, ale dojíždějící MATT BELESKEY pohotovou střelou do horní části brány vyrovnal. Asistence: Ryan Spooner, Loui Eriksson
     
    17:13
    Uvidíme první přesilovku zápasu. Na lavici hanby usedá Cody Franson (BUF), který zatáhl za záchrannou brzdu a fauloval rozjetého Vatrana. Přestupkem je nakonec hákování.
     
    16:40
    Jack Eichel se nejprve neúspěšně prodíral přes posledního hráče Bostonu a po pár desítkách vteřin se do šance dostal hostující Loui Eriksson. Švédský forvard se natlačil před Lehnera, ale střelou bránu domácího gólmana minul.
     
    15:01
    Johan Larsson (BUF) s Maxem Talbotem (BOS) dostávají pětiminutový trest za bitku.
     
    15:01
    Hra je přerušena a zničehonic se do sebe pustili Johan Larsson s Maxem Talbotem! K vidění byla opravdu dlouhá a parádní bitka, ve které si oba kohouti rozdali pár přesných úderů. Tak se nám utkání pořádně rozjíždí!
    14:37 David LEGWAND - 1:0
     
    14:37
    Sabres právě vstřelili branku!
    A domácí jsou za aktivitu odměněni! Colin Miller se dopustil velké chyby za vlastní bránou, když předal puk jen DAVIDU LEGWANDOVI. Ten si počínal jako pořádný mazák a po rychlém vyjetí zpoza brány poslal puk mezi roztažené nohy hostujícího brankáře. Bez asistence.
     
    14:25
    Jenže Buffalo je v posledních chvílích aktivnější a již překonaného Gustavssona teď zachránila tyč!

    Lukáš Podleśny

    Góly a asistencie: 15. Legwand – 22. Beleskey (Spooner, Eriksson), 41. Chára (Spooner, Beleskey), 51. Spooner (Eriksson, K.Miller), 59. Connolly


    Buffalo Sabres: Lehner (Johnson) – Ristolainen, Gorges (A), Bogosian, McCabe, Franson, Weber – McGinn, O'Reilly (A), Kane – Reinhart, Eichel, Girgensons – Gionta (C), Larsson, Foligno – Legwand, Schaller, Moulson
    Boston Bruins: Gustavsson (Rask) – Trotman, Chára (C), C.Miller, Seidenberg, K.Miller, Krug – Connolly, Bergeron (A), Marchand – Eriksson (A), Spooner, Beleskey – Hayes, Kemppainen, Vatrano – Ferraro, Talbot, Rinaldo

    Rozhodca: Brad Meier, Marc Joannette – Mark Shewchyk, David Brisebois

    Diváci: 18.704