Buffalo – Boston 1:4 (kon.) | Toronto – Chicago 1:4 (kon.) | Carolina – Vancouver 2:3 (po pr.)
Tampa Bay – Pittsburgh 5:4 (po pr.) | Minnesota – Winnipeg 0:1 (kon.) | Anaheim – Dallas 4:2 (kon.)
Philadelphia – NY Rangers 2:3 (0:1 po s.n.) | Arizona – NJ Devils 0:2 (kon.) | LA Kings – Ottawa 3:5 (kon.)
koniec
Buffalo Sabres
1:4 (1:0, 0:1, 0:3)
Boston Bruins
cz Sobota 16.01.2016, 01:00 • First Niagara Center, Buffalo • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že dnešní utkání ve First Niagara Center v Buffalu sledovalo 18 704 diváků se s vámi loučím a u dalších on-line přenosů nashledanou! (03:47:54)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V ZÁPASE

    Buffalo Sabres

    Na soupisce týmu není ani jeden český či slovenský hráč.

    Boston Bruins

    Zdeno Chára 1+0, 2 střely, čas na ledě 24:15
    David Pastrňák vinou zranění do zápasu nezasáhl
    David Krejčí vinou zranění do zápasu nezasáhl
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU

    1. Ryan Spooner (BOS) 1+2
    2. Matt Beleskey (BOS) 1+1
    3. Jonas Gustavsson (BOS) 33 zák., 1 gól, 97.1%
     
    Dnešní utkání mezi Šavlemi z Buffala a Medvědy z Bostonu je minulostí a dva body si po vítězství 1:4 odvezou hosté. Do třetí třetiny se sice vstupovalo za vyrovnaného stavu, ale již po 29 vteřinách hry se prosadil Zdeno Chára a o deset minut později se s ohromnou dávkou štěstí mezi střelce zapsal i Ryan Spooner. V závěru to ještě Buffalo zkusilo se šesti hráči v poli, avšak výsledkem byl jen gól do prázdné brány, který vsítil Brett Connolly. Hosté tedy docílili svého a po třech prohrách si připisují oba dva body nabídnuté body. Naopak Buffalo přišlo o svou minisérii dvou vítězství v řadě a neodlepí se od předposledního místa Východní konference.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Puk je ve středním pásmu a Boston se tak může definitivně radovat z dvoubodového zisku.
     
    59:26
    Utkání se už jen dohrává. Ani jeden z celků opravdu nemá, kam spěchat.
    58:51 Brett CONNOLLY - 1:4
     
    58:51
    Bruins právě vstřelili branku!
    Je definitivně rozhodnuto. Bogosian sice dojel vyhozený kotouč jako první, ale poté ho o kus černé pryže obral dotírající Marchand a toho dokázal využít BRETT CONNOLLY, který i zpoza brány pečetil výhru svého celku. Bez asistence.
     
    58:09
    Domácí brankář Robin Lehner míří na střídačku a Šavle zkusí štěstí při powerplay.
     
    57:58
    Evander Kane se po nenápadném souboji skácel na led, avšak vylučovat se nebude. Buffalo i přesto drží útočné pásmo.
     
    57:37
    Až nyní se Sabres usazují v pásmu soupeře. Zřejmě přijde onen očekávaný tlak domácího celku.
     
    56:57
    Špatně rozjetá akce domácích končí už ve středním pásmu. Přesilové hry dnes nejsou silné stránky týmů.
     
    56:24
    Místo tvrdé rány od modré zlomil Ristolainen hokejku a navíc se musel rychle vracet, neboť Marchand se vydal na útočný výlet i ve vlastním oslabení.
     
    55:43
    Možná poslední šance pro Buffalo! Při vyloučení Ryana Spoonera (BOS) je tady dvouminutová přesilová hra za držení protihráče.
     
    55:33
    Lehner bez potíží zasáhl a na druhé straně se musel činit Gustavsson. Konečně trochu větší tlak Buffala, ale opět z toho nebylo téměř nic.
     
    54:27
    Velmi dobrou střelu zápěstím vyprodukoval Brett Connolly. Boston hraje v posledních minutách naprosto lehce a dostává se do zajímavých pozic. Tuto šanci Connollyho zlikvidoval Lehner.
     
    54:10
    Zbytečná klička na útočné modré čáře znamená pokaždé to samé. Ofsajd Buffala a zřejmě poslední přestávka věnována reklamám.
     
    53:49
    Tvrdý souboj v rohu kluziště vyhrál jeden z hostujících hráčů, ale na ohrožení Lehnerovy brány to nyní nevypadá. Mědvědy to nemusí vůbec mrzet, neboť vedou o dvě branky.
     
    53:27
    Jack Eichel rychle vyvezl puk z vlastního pásma, avšak podél mantinelu se přes obránce Bostonu nedostal k pořádnému zakončení. Domácí hvězdě puk sjel z čepele a hrát budou hosté.
     
    52:43
    Trochu basketbalový souboj o letící puk teď svedli dva hráči ze soupeřících celků. Tento střet vyhrál Kevan Miller, ale následně je pískána přihrávka rukou.
    50:53 Ryan SPOONER - 1:3
     
    50:53
    Bruins právě vstřelili branku!
    S domácími to vypadá hodně špatně! Po souboji u modré čáry se ke kotouči v útočném pásmu dostal RYAN SPOONER, který se nahozením od mantinelu pokusil překvapit Lehnera, což se dokonale povedlo. U brankoviště totiž sváděl souboj Beleskey s Reinhartem a zřejmě právě od bruslí tohoto hráče se puk odrazil do brány překvapeného Robina Lehnera. Asistence: Loui Eriksson, Kevan Miller
     
    50:38
    Velmi šikovně to nyní udělal Brad Marchand. Rychlým manévrem se hostující útočník zbavil svého strážce, ale Lehnera ani nadvakrát nepřekonal.
     
    50:23
    Podobně jako při gólu na 1:2 to zkoušel Zdeno Chára. Tentokrát byl slovenský obránce pod tlakem a jeho nahození až k Lehnerovi nedošlo.
     
    50:04
    Snaha o rychlý útok Bostonu byla zastavena poměrně záhy a hráči se mohou těšit na další menší odpočinek, neboť bude další komerční přestávka.
     
    49:49
    Domácí útočník Larsson se dokázal uvolnit v rohu kluziště a na modré čáře našel volného Fransona. Okamžité nahození tohoto obránce šlo mimo.
     
    49:24
    Jonas Gustavsson nic nevymýšlel a před dojíždějícími hráči Buffala přikryl kotouč. Vhazovat se bude po pravici hostujícího gólmana.
     
    48:58
    Oba celky střídají a využít se toho pokoušel Reinhart, který zůstal na ledě, avšak prudký kotouč na útočné modré čáře zpracovat nedokázal.
     
    48:16
    Bergeron hledal zpětnou přihrávkou z pravé strany spoluhráče mezi kruhy, avšak ten svižný puk minul. Boston se i přesto drží v pásmu soupeře.
     
    47:51
    Poněkud nudnější část třetí třetiny ukončuje jeden z rozhodčích. Zahlášena je i komerční přestávka.
     
    46:42
    Na druhé straně registrujeme několik jedovatých ran ze střední vzdálenosti. Tuto dobrou fázi Bruins načal Vatrano, s jehož si Lehner poradil.
     
    46:11
    Hostující obrana sice k domácím útočníkům přistupuje velmi rychle, ale i tak jeden z hráčů Sabres dostal ke střele. Pokusem z levého kruhu však bránu minul.
     
    44:47
    Mohlo být vyrovnáno. Jack Eichel výborně posílal přihrávku na hůl Zach Bogosiana, ale těsně před Bogosianovou hokejkou se do souhry vložil Talbot, který puk tečoval mimo dosah domácího beka.
     
    44:20
    Jonas Gustavsson se sice natahoval po letícím kotouči, ale bylo to naprosto zbytečné, neboť touš letěl mimo tři tyče.
     
    43:59
    Slabounké nahození domácího hráče spadlo do Gustavssonovy náruče a ten přerušuje hru. Šavle získaly aspoň vhazování v útočném pásmu.
     
    43:34
    Nakonec se sice Sabres opravdu dostali ke kotouči, ale následná rychlá ztráta znamená protiútok hostujících Medvědů z Bostonu.
     
    42:59
    Legwand svádí souboj s jedním z hostujících hráčů a vypadá to, že se Buffalo díky němu přeci jenom vrátí do útočného pásma.
     
    42:04
    Teď už sice Gustavsson zasahoval, ale střela to nebyla nikterak nebezpečná a švédský gólman má puk v moci.
     
    41:38
    Vyrovnat by jistě rád Jack Eichel, ale zatím si mladíček v dresu Buffala bude muset počkat. Jeho střela byla sražena defenzivním hráčem Bruins.
    40:29 Zdeno CHÁRA - 1:2
     
    40:29
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hosté vyhráli opakované vhazování a záhy otáčí vývoj utkání. Kotouč se po buly dostal na modrou čáru, kde stál ZDENO CHÁRA. Kapitán Medvědů puk jen tak nahodil na bránu, ale Lehner přes clonu nic neviděl a letící kus gumy mu zapadl do sítě. Asistence: Ryan Spooner, Matt Beleskey
     
    40:26
    Nepovedená kombinace domácího celku ve středním pásmu vedla k zakázanému uvolnění. Hra se tak přestěhuje před Robina Lehnera.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:58.
     
    I druhá část střetnutí je za námi a tentokrát je už stav utkání vyrovnaný. Během druhé třetiny jsme viděli pár zajímavějších šancí, ale to nejdůležitější se událo na začátku 22. minuty, když se trefil hostující Matt Beleskey. Boston následně přežil tři po sobě jdoucí vyloučení a do třetí části tak týmy půjdou za stavu 1:1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:46
    Na konci druhé třetiny se ještě bude vhazovat v pásmu Bostonu. Zapříčinil to zákrok Gustavssona, který zastavil kotouč po Giontově pokusu.
     
    38:56
    Rychlý protiútok hostujícího celku zakončoval Brad Marchand, avšak výsledkem byl jen pohledný zákrok Lehnera, jenž puk schoval v lapačce.
     
    38:16
    Zničehonic se ve velké šanci zjevil také domácí hráč. Jack Eichel bekhendem posunul kotouč na najíždějícího si Reinharta, ale ten z předbrankového prostoru minul.
     
    36:49
    Po delší době se do útočného pásma podívali také domácí borci, ale Gustavsson zasahovat vůbec nemusel. Medvědi jsou v posledních desítkách vteřin lepším týmem.
     
    36:15
    Velká šance Bergerona! Kanadský útočník si mezi kruhy zastavil přihrávku od svého spoluhráče, avšak následně vypálil trestuhodně nad bránu Robina Lehnera.
     
    35:56
    Nicméně aktivní Boston je znovu před Lehnerem, který teď musí být neustále v pozoru. Zatím létají střely hostujícího celku povětšinou vedle.
     
    35:12
    Jenže Zdeno Chára trochu prudší přihrávku na modrou čáru nezpracoval a kotouč je ve středním pásmu. Hosté rychle střídají.
     
    34:51
    Díky zvýšené aktivitě při napadání se Boston dokázal dostat ke kotouči a už rozjíždí kombinaci v útočném pásmu.
     
    34:20
    Kotouč znovu zavítal mezi diváky a hra je tedy opět přerušena. Čas na další komerční přestávku.
     
    34:15
    Domácí v plném počtu.
     
    33:56
    Bostonu se nedaří obsadit útočné pásmo. Zdá se, že i Buffalo své oslabení přežije bez úhony.
     
    33:28
    Lehner dokázal zkrotit nebezpečnou střelu z mezikruží a Patrice Bergeron se tak nedostal k dorážce. Boston sice měl tlak, ale ten byl hodně nevýrazný.
     
    32:46
    Chára zřejmě nahazoval na teč, ale puk skončil po chvíli až hluboko v pásmu Bostonu, který tak musí opustit prostor před Lehnerovou bránou.
     
    32:15
    Boston si zahraje přesilovou hru. Za hákování je totiž dvěma minutami potrestán Mike Weber (BUF).
     
    30:59
    Puk skončil po teči mantinelu u diváků a následuje komerční přestávka.
     
    30:48
    Rasmus Ristolainen chybnou rozehrávkou o mantinel věnoval puk Vatranovi, který okamžitě pálil, ale zařízení netrefil.
     
    29:30
    Další přerušení a Boston může srovnat své řady. Hosté přežili tři oslabení v řadě a to by mohl být jeden z důležitých faktorů dnešního zápasu.
     
    29:12
    Hosté v plném počtu.
     
    28:48
    Ristolainen neudržel útočné pásmo a po ofsajdu Buffala se bude vhazovat ve středovém kruhu.
     
    28:26
    Obrovský tlak Buffala! Na Gustavssona letí jedna střela za druhou, ale většinou jde o nepřesné pokusy, které nemíří mezi tři tyče!
     
    27:49
    Po závaru před bránou se puk odrazil k holi Ristolainena, ale ten dělovkou od modré čáry trefil jen jednoho ze svých spoluhráčů, jenž se těžce zvedá.
     
    27:12
    Boston přežil i druhé oslabení, ale domácí budou v početní výhodě pokračovat. Zdeno Chára (BOS) totiž vyhodil puk mezi diváky a to je jasný dvouminutový trest.
     
    26:59
    Hosté v plném počtu.
     
    26:16
    Rána O'Reillyho si cestu do sítě nenašla, stejně tak další Eichelův pokus. Puk letí do středního pásma.
     
    25:32
    Tentokrát už přesilová hra Buffala vypadá o hodně lépe a Gustavsson musel zasahovat proti skryté střele Jacka Eichela. Ten je ve druhé třetině hodně nebezpečný.
     
    24:59
    Poněkud nepříjemnější chvilku před vlastním pásmu přežil Boston jen za cenu dalšího faulu. Za sekání je potrestán Landon Ferraro (BOS). Následná strkanice mezi Ristolainenem a Chárou se obešla bez trestů.
     
    24:30
    Hosté v plném počtu.
     
    24:27
    Až v závěru přesilové hry se Buffalo dostalo do tlaku, avšak ani z toho nedokázalo vyprodukovat jakousi gólovou šanci. Puk ale zůstává v pásmu Bruins.
     
    23:32
    Matt Moulson v solidní pozici míjí bránu a kotouč letí až k Lehnerovi.
     
    23:01
    Domácím se zatím nedaří usadit se v útočném pásmu. Rozvážný přechod přes střední pásmo nebyl dobrou volbou a puk končí u červené čáry.
     
    22:30
    Za držení Jacka Eichela je vyloučen Max Talbot (BOS). Po pěti trestných minutách za bitku z první třetiny inkasuje Talbot dvouminutový trest.
     
    22:07
    Aktivní Jack Eichel se nenechal přetlačit a dokázal bekhendem poslat kotouč na Gustavssona. Ten byl opět pozorný, ale na takové chyby si Boston musí dávat pozor.
     
    21:34
    Buffalo si však mohlo vzít vedení zpátky na svou stranu. Gionta postupoval se spoluhráče do přečíslení dvou na jednoho, zvolil samostatné zakončení, avšak mezeru mezi Gustavssonovými betony nenašel. Po šťouchnutí do betonů švédského gólmana navíc Giontu zpracoval urostlý Zdeno Chára.
    21:01 Matt BELESKEY - 1:1
     
    21:01
    Bruins právě vstřelili branku!
    Bostonu se povedl vstup do druhé části a je vyrovnáno! Beleskey výborně zapracoval u útočné modré, kde zablokoval soupeře a díky tomu se do šance dostal Spooner. Ten sice na Lehnera nevyzrál, ale dojíždějící MATT BELESKEY pohotovou střelou do horní části brány vyrovnal. Asistence: Ryan Spooner, Loui Eriksson
     
    20:50
    Na druhé straně se tvrdou střelou prezentoval Zach Bogosian. Gustavsson byl na svém místě a dokázal rychle zakročit.
     
    20:14
    Hned po čtrnácti vteřinách hry v druhé třetině čelil Lehner nebezpečné střele, která mu dokonce shodila helmu. Hra je samozřejmě okamžitě přerušena.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:01.
     
    Je za námi první část střetnutí a do kabin jdou spokojenější domácí. Po hodně opatrném a nevýrazném začátku třetiny se v 15. minutě Šavlím podařilo trefit tyč a o několik vteřin později se už domácí díky Davidu Legwandovi radovali ze vstřelené branky. V čase 15:01 jsme byli svědky parádního pěstního souboje, ale kromě šance Erikssona ze 17. minuty jsme už nic většího nezaznamenali.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:49
    Hraje se ve středním pásmu a nic zajímavějšího tak už v této třetině zřejmě neuvidíme.
     
    19:13
    Domácí v plném počtu.
     
    18:56
    Puk je znovu ve středním pásmu a přesilová hra Bostonu se chýlí ke konci. Během necelých dvou minut početní výhody se hostům zatím nepodařilo trefit bránu.
     
    18:27
    Nyní se navíc Šavle osvobodily vyhozením puku až k Jonasi Gustavssonovi. Hosté jsou v početní výhodě hodně bezzubí.
     
    17:53
    Bruins se až teď usadili v útočném pásmu, ale rána od modré se odrazila od zadního mantinelu až do středního pásma.
     
    17:13
    Uvidíme první přesilovku zápasu. Na lavici hanby usedá Cody Franson (BUF), který zatáhl za záchrannou brzdu a fauloval rozjetého Vatrana. Přestupkem je nakonec hákování.
     
    16:40
    Jack Eichel se nejprve neúspěšně prodíral přes posledního hráče Bostonu a po pár desítkách vteřin se do šance dostal hostující Loui Eriksson. Švédský forvard se natlačil před Lehnera, ale střelou bránu domácího gólmana minul.
     
    15:59
    Máme za sebou další komerční přestávku a nabuzení hráči Buffala se snaží narušit rozvážnou rozehrávku Medvědů. Forčeking je to opravdu hodně aktivní.
     
    15:01
    Johan Larsson (BUF) s Maxem Talbotem (BOS) dostávají pětiminutový trest za bitku.
     
    15:01
    Hra je přerušena a zničehonic se do sebe pustili Johan Larsson s Maxem Talbotem! K vidění byla opravdu dlouhá a parádní bitka, ve které si oba kohouti rozdali pár přesných úderů. Tak se nám utkání pořádně rozjíždí!
    14:37 David LEGWAND - 1:0
     
    14:37
    Sabres právě vstřelili branku!
    A domácí jsou za aktivitu odměněni! Colin Miller se dopustil velké chyby za vlastní bránou, když předal puk jen DAVIDU LEGWANDOVI. Ten si počínal jako pořádný mazák a po rychlém vyjetí zpoza brány poslal puk mezi roztažené nohy hostujícího brankáře. Bez asistence.
     
    14:25
    Jenže Buffalo je v posledních chvílích aktivnější a již překonaného Gustavssona teď zachránila tyč!
     
    13:36
    První formace Buffala se drží v útočném pásmu. V rohu kluziště zabojoval McGinn, jenž dostal puk na modrou čáru. Zatím je to však bez střelby.
     
    12:45
    Obránce Gorges si připsal svou první střelu zápasu. Dělovka domácího beka skončila na zkušeném Gustavssonovi.
     
    12:07
    Hosté u mantinelu dobře zablokovali hráče Buffala, ale těm se nakonec přeci jenom podařilo vyhodit puk k červené čáře. Stále sledujeme utkání bez větších šancí.
     
    11:36
    Ristolainen se mocně snažil, ale kotouč v útočném pásmu už nestihl. Po nahození finského beka se tak píská ofsajd a zvýšená aktivita Šavlí je narušena.
     
    10:51
    Buffalo se po komerční přestávce nedostalo ani přes červenou čáru a hosté rychle vracejí kotouč k Lehnerově bráně. Tam ale budou hrát opět domácí.
     
    10:23
    Brad Marchand si výborně poradil s dvěma forčekujícími hráči Buffala a založil rychlý útok, který skončil ziskem buly v pásmu soupeře.
     
    09:47
    Na druhé straně musel zasahovat i Robin Lehner, jenž čelil tvrdé střele z levé strany. Domácí gólman si poradil a to i s dvěma následnými pokusy, které nebyly moc nebezpečné.
     
    09:19
    Poprvé v zápase se do většího tlaku dostali domácí, kteří aktivním napadáním získali kotouč. Celou akci zakončoval Tim Schaller, který mířil jen do hrudi Gustavssona.
     
    08:57
    Kevan Miller se jakožto obránce pokusil rychle rozehrát, ale jeho přihrávka mířila na Vatranovy brusle. Je z toho jen další ztráta hostujícího celku.
     
    08:22
    Oba celky měly menší problémy s rozehrávkou a k obsazení útočného pásmu se ani jeden tým nedostal. Obrany jsou stále velmi pozorné.
     
    07:57
    Vůbec první zásah zákroku si připsal Jonas Gustavsson. Nic vážného to ale nebylo a puk po chvíli skončil až za mantinelem. Vhazovat se bude v pásmu Bostonu.
     
    07:43
    Rychlý Spooner vyhrál bruslařský souboj a icing se díky tomu nepískal. K přerušení hry tak byl donucen až Robin Lehner, jenž přikryl kotouč lapačkou.
     
    06:52
    Kevan Miller sice napálil hned prvního hráče soupeře, ale poté dokázal zastavit útok Buffala už v zárodku. Z následné akce se jeden z hostů snažil přihrávat před bránu, avšak puk měl jiné plány.
     
    06:20
    Sražená přihrávka Evandera Kanea vyletěla mimo ledovou plochu a je tady první komerční přestávka zápasu.
     
    06:08
    Chára se poprvé podíval do útočného pásma a snažil se nahozením najít volného spoluhráče. Bergeron ale od mantinelu k bráně dojet nestihl a puk skončil v rohu kluziště.
     
    05:45
    Po slabém nahození Spoonera se Lehner rozhodl přerušit hru. Nutno říci, že to může být dobré rozhodnutí, neboť utkání je od začátku plné nepřesností a oba celky potřebují zklidnit.
     
    05:01
    Až nyní byla k vidění další střela. Tentokrát vypálil jeden z domácích, avšak Gustavsson zasahovat nemusel, protože kotouč letěl hodně mimo tři tyče.
     
    03:42
    Buffalu se nedaří přechod přes dobře bráněné střední pásmo. Hosté jsou v neutrální zóně hodně aktivní a skvěle blokují každou snahu o útok.
     
    03:14
    Nyní ale registrujeme střelecký pokus Vatrana. Rychlá rána ve vzduchu lehce zaplavala, ale Lehner s ní neměl větší problémy.
     
    02:56
    Zatím sledujeme hodně opatrný hokej. Ani jeden z celků se nepouští do nějakého velkého útočení a většina ataků končí nahozením ze středního pásma.
     
    02:30
    Přechod do útočného pásma se tentokrát nepovedl Bostonu, kterému byl odpískán ofsajd. Buly ve středním pásmu.
     
    01:55
    Foligno výborně zabojoval za Gustavssonovou bránou, nicméně jeho následná přihrávka skončila jen na oblouku svatyně Bostonu.
     
    01:21
    Medvědi z Bostonu se poprvé usadili v útočném pásmu. Landon Ferraro hledal přihrávkou Rinalda, ale ten byl před bránou dobře pokrytý a k puku se nedostal.
     
    00:47
    Zakázané uvolnění Buffala sice znamenalo buly po levici Robina Lehnera, avšak kotouče se okamžitě ujali domácí, kteří aktuálně vyčkávají ve středním pásmu.
     
    00:17
    Hned první pokus o ofenzivní akci Bostonu končí neúspěchem, neboť puk zamířil na střídačku domácího celku a vhazovat se bude ve středovém kruhu
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči jsou na ledové ploše a vše je tedy připraveno k úvodnímu buly zápasu.
     
    Vítejte u on-line přenosu ze zápasu mezi Buffalem a Bostonem. Oficiální začátek střetnutí je naplánován na 1:00 a již teď je tedy jisté že se první buly tohoto utkání o pár minut opozdí.
     
    Úvodní sestavy:

    Buffalo Sabres: Lehner (Johnson) – Ristolainen, Gorges, Bogosian, McCabe, Franson, Weber – McGinn, O'Reilly, Kane – Reinhart, Eichel, Girgensons – Gionta, Larsson, Foligno – Legwand, Schaller, Moulson

    Boston Bruins: Gustavsson (Rask) – Trotman, Chára, C.Miller, Seidenberg, K.Miller, Krug – Connolly, Bergeron, Marchand – Eriksson, Spooner, Beleskey – Hayes, Kemppainen, Vatrano – Ferraro, Talbot, Rinaldo

    Rozhodčí: Brad Meier, Marc Joannette – Mark Shewchyk, David Brisebois.
     
    BRANKÁŘI DNEŠNÍHO ZÁPASU

    Do brány domácího celku se teprve podruhé v sezóně dostane Robin Lehner. Švédský brankář se po přestupu z Ottawy zranil hned v prvním zápase sezóny a až dnes se tedy znovu představí v zápase NHL. Během rozchytávání v Rochesteru v AHL vychytal Lehner jednu výhru ze tří zápasů, měl 88.8% úspěšnost a v průměru inkasoval 3.36 gólů na zápas.

    Gólmana pro dnešní zápas naopak stoprocentně nepotvrdil Boston, ale mezi tři tyče by se měl postavit Jonas Gustavsson. S Tuukkou Raskem v zádech Medvědi prohráli poslední tři utkání a poslední výhru si naopak připsali v New Jersey, kde chytal právě Gustavsson. Zkušený Švéd letos vychytal sedm výher v jedenácti zápasech, má průměr 2.44 gólů na zápas a úspěšnost 90.9%
     
    ČEŠI A SLOVÁCI NA SOUPISKÁCH

    Buffalo Sabres

    Na soupisce týmu není ani jeden český či slovenský hráč.

    Boston Bruins

    Zdeno Chára
    David Pastrňák zraněný
    David Krejčí zraněný
     
    POSLEDNÍCH PĚT VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ

    27.12.2015 Boston – Buffalo 3:6
    18.3.2015 Boston – Buffalo 1:2 sn.
    22.12.2014 Boston – Buffalo 4:3 pp.
    31.10.2014 Buffalo – Boston 2:3 pp.
    19.10.2014 Buffalo – Boston 0:4
    Boston minule podlehl Philadelphii a dnes si tak bude chtít spravit chuť

    Florida to v noci pořádně schytala... Zato Flyers s Voráčkem v čele v tuhém boji udolali Bruins. :) (y)

    Zveřejnil(a) NHL.cz dne 13. leden 2016
     
    BOSTON BRUINS

    Medvědi sice měli výbornou formu, ale během prosince se dostali do velkého útlumu a v posledních deseti zápasech vybojovali jen 5 bodů. Momentálně jsou na venkovním tripu a prohráli tři poslední zápasy. V těchto utkáních navíc Boson vstřelil jen čtyři branky a i kvůli tomu se jen zuby nehty drží na osmém místě Východní konference. Od dvanácté Ottawy však hosty dělí pouhopouhý bod.

    Posledních pět zápasů

    14.1.2016 Philadelphia – Boston 3:2
    12.1.2016 NY Rangers – Boston 2:1
    10.1.2016 Ottawa – Boston 2:1 pp.
    9.1.2016 New Jersey – Boston 1:4
    6.1.2016 Boston – Washington 2:3

    Tři nejproduktivnější hráči

    Patrice Bergeron 38 (15+23)
    Loui Eriksson 35 (15+20)
    David Krejčí 33 (11+22)
     
    BUFFALO SABRES

    Domácí tým sice předvádí výrazně lepší hru než v minulých letech, ale ani tak to zatím nestačí na lepší než patnácté místo Východní konference. Ze 43 zápasů má Buffalo jen 38 bodů a na postupovou osmičku ztrácí bodů devět. Z posledních dvou zápasů však mají Šavle dvě vítězství a dnes by na tuto minisérii na domácím ledě chtěly navázat. Dosud ale Buffalo doma vyhrálo jen 8 z 23 zápasů a je v tomto ohledu nejhorším týmem konference.

    Posledních pět zápasů

    13.1.2016 Minnesota – Buffalo 2:3
    10.1.2016 Winnipeg – Buffalo 2:4
    9.1.2016 Chicago – Buffalo 3:1
    6.1.2016 Buffalo – Florida 1:5
    2.1.2016 Buffalo – Detroit 3:4

    Tři nejproduktivnější hráči

    Ryan O'Reilly 37 (17+20)
    Rasmus Ristolainen 28 (8+20)
    Jack Eichel 27 (13+14)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL, ve kterém Buffalo Sabres přivítá Boston Bruins. Utkání začíná v 01:00.

    Lukáš Podleśny

    Góly a asistencie: 15. Legwand – 22. Beleskey (Spooner, Eriksson), 41. Chára (Spooner, Beleskey), 51. Spooner (Eriksson, K.Miller), 59. Connolly


    Buffalo Sabres: Lehner (Johnson) – Ristolainen, Gorges (A), Bogosian, McCabe, Franson, Weber – McGinn, O'Reilly (A), Kane – Reinhart, Eichel, Girgensons – Gionta (C), Larsson, Foligno – Legwand, Schaller, Moulson
    Boston Bruins: Gustavsson (Rask) – Trotman, Chára (C), C.Miller, Seidenberg, K.Miller, Krug – Connolly, Bergeron (A), Marchand – Eriksson (A), Spooner, Beleskey – Hayes, Kemppainen, Vatrano – Ferraro, Talbot, Rinaldo

    Rozhodca: Brad Meier, Marc Joannette – Mark Shewchyk, David Brisebois

    Diváci: 18.704