Zlatá lopta FIFA 2015 (kon.)
koniec udalosti
Odovzdávanie Zlatej lopty FIFA 2015

Pondelok 11.01.2016, 18:30Spoločenské udalosti

    WATCH: Leo Messi wins the FIFA Ballon D’Or for the fifth time ahead of Cristiano Ronaldo and Neymar Jr. More here: skysports.tv/cptFuh #BallondOr

    Posted by Sky Sports on 11. január 2016
     
    Konečné výsledky:

    Futbalista roku: Lionel Messi (FC Barcelona)

    Futbalistka roku: Carli Lloydová

    Tréner mužov roku: Luis Enrique (FC Barcelona)

    Tréner žien roku: Jill Ellisová (národný tím USA)

    Cena Férenca Puskása za gól roku: Wendell Lira

    Najlepšia jedenástka roku 2015 podľa FIFA: Manuel Neuer (Bayern Mníchov) – Dani Alves (FC Barcelona) Thiago Silva (PSG), Sergio Ramos, Marcelo (obaja Real Madrid) – Andrés Iniesta (FC Barcelona), Luka Modrič (Real Madrid), Paul Pogba (Juventus) – Neymar, Lionel Messi (FC Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid) (19:58:40)
     
    Rok 2015 patril Barcelone a Messimu a tak sme nevideli žiadne prekvapenie. Pre Argentínčana to bolo piate víťazstvo v kariére.
     
    James Nesbitt zagratuloval Lionelovi Messimu a rozlúčil sa s divákmi. Galavečer končí, ja ďakujem za pozornosť.
     
    Lionel Messi: "Je to pre mňa špeciálny moment. Zase tu môžem byť so Zlatou loptou. Vídame sa s Cristianom, ktorý tiež niekoľkokrát vyhral. Je to viac, ako to, o čom som sníval. Musím poďakovať spoluhráčom, pretože bez žiadneho z nich by toto nebolo možné. Oni ma učia a inšpirujú. Ešte raz, krásny večer."
     
    Kaká vyťahuje obálku, kde je napísané: Lionel Messi!
     
    Ešte raz si predstavme troch finalistov prostredníctvom videa. Celý galavečer vrcholí!
     
    Kaká: "Keď som sem včera prišiel, tak som si spomenul na rok 2007. Aj keď Leo aj Cristiano už vyhrali, stále cítia to napätie a je to pre nich dôležité."
     
    Ostáva už len to posledné a najdôležitejšie: Zlatá lopta 2015. Tak komu z trojice Lionel Messi, Neymar a Cristiano Ronaldo ju odovzdá Brazílčan v službách tímu MLS Orlando City Ricardo Izecson dos Santos Leite "Kaká." Posledný hráč, ktorý toto ocenenie získal pre Messim s Ronaldom, v roku 2007.
     
    Carli Lloydová cez slzy a s dlhou pauzou začína: "Pardon... Je to veľká česť, splnený sen, od doby, čo som nastúpila do národného tímu. Celia aj Aya sú výborné futbalistky. Chcem poďakovať všetkým, čo za mňa hlasovali, rodine, priateľom, trénerke Ellisovej, spoluhráčkam... Ďakujem za podporu. Pred 14 rokmi som začala túto cestu a niekto mi povedal, môžeš byť najlepšia na svete. Teraz sa to podarilo. Je to vďaka tréningu a tvrdej práci."
     
    A je ňou Carli Lloydová, kapitánka tímu USA, ktorý zvíťazil na MS 2015!
     
    Na pódium prišla Nadine Kesslerová, minuloročná víťazka, ktorá predstaví najlepšiu hráčku.
     
    Ešte raz si pripomenieme mená, z ktorých vzíde víťazka ceny o Futbalistku roku 2015. Tak čo? Bude to Carli Lloydová, Célia Šašićová alebo Aya Miyamová?
     
    Neymar ja už na pódiu: "Dostal som inú zodpovednosť, ale v klube ju máme všetci rovnakú. Je to česť byť v takom klube, okolo toľkých skvelých hráčov."

    Rada nasledovníkom: "Verte so svoj sen, pretože hneď, ako mu uveríte, budete pre neho pracovať a lepšie sa budú zdolávať méty a ciele."

    "Mám dva idoly a tie nasledujem dlho. Je to česť byť tu s nimi."
     
    Posledný nominovaný na Hráča roku 2015 je Neymar a jeho kamarát Dani Alves hovorí: "Je príkladom pre každého Brazílčana." O finále LM Neymar hovorí: "Je to krásny pocit siahnuť si na pohár."
     
    Wendell Lira: "Chcel by som poďakovať, že tu môžem byť. Je to pre mňa veľká česť. Chcem poďakovať mojej rodine, manželke a aj všetkým, ktorí hlasovali. Je to ako príbeh z Biblie, kde David bojoval s Goliášom."
     
    Je ním najmenej známy z trojice, Brazílčan Wendell Lira!
     
    Hinetoši Nakata prichádza na pódium a vyhlási víťaza.
     
    Po pauze sa dozvieme meno autora najkrajšieho gólu za rok 2015. Bude to Alessandro Florenzi, Lionel Messi alebo Wendell Lira?

    Matej Kubove

    Prehľad jednotlivých kategórií:
    Futbalista roku: Lionel Messi (FC Barcelona)

    Futbalistka roku: Carli Lloydová

    Tréner mužov roku: Luis Enrique (FC Barcelona)

    Tréner žien roku: Jill Ellisová (národný tím USA)

    Cena Férenca Puskása za gól roku: Wendell Lira

    Najlepšia jedenástka roku 2015 podľa FIFA: Manuel Neuer (Bayern Mníchov) – Dani Alves (FC Barcelona) Thiago Silva (PSG), Sergio Ramos, Marcelo (obaja Real Madrid) – Andrés Iniesta (FC Barcelona), Luka Modrič (Real Madrid), Paul Pogba (Juventus) – Neymar, Lionel Messi (FC Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid)