Winnipeg – Buffalo 2:4 (kon.) | Washington – Ottawa 7:1 (kon.) | Chicago – Colorado 6:3 (kon.)
Minnesota – NJ Devils 1:2 (kon.) | Anaheim – Detroit 1:2 (kon.) | Edmonton – Florida 1:2 (kon.)
koniec
Minnesota Wild
1:2 (0:0, 0:0, 1:2)
New Jersey Devils
cz Pondelok 11.01.2016, 02:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:02
    Obrovská šance na vyrovnání! Jason Pominville střílel u levé tyče ve velmi dobré příležitosti, ale Kyle Palmieri společně se Schneiderem zabránili gólu!
     
    57:53
    Kuemper zůstává na střídačce, domácí to zkusí v šesti!
     
    57:14
    Jason Pominville dobře hrál za brankou Coryho Schneidera a posunul puk před ní, kde zakončoval Nino Niederreiter! Jeho pěknou střelu z první ovšem statečně dokázal zblokovat Damon Severson, kterému za to bude zcela jistě vděčný Schneider.
     
    56:00
    Opět úřadovala první útočná formace domácího týmu! Mikko Koivu založil útočnou akci a předal puk Zuckerovi, jehož střelu Schneider jen vyrazil před sebe. K dorážce se tak dostal Zach Parise, ale druhou branku se mu vsítit nepodařilo!
    46:26 Jon MERRILL - 1:2
     
    46:26
    Devils právě vstřelili branku!
    New Jersey si své vedení bere zpět! JON MERRILL obdržel kotouč do levého kruhu pro vhazování a prostřelil vše, co mu stálo v cestě! Obránce Devils s číslem sedm se trefil poprvé v sezoně, naposledy skóroval v prosinci 2014. Asistence: Sergej Kalinin a Kyle Palmieri.
    43:05 Zach PARISE - 1:1
     
    43:05
    Minnesota právě vstřelila branku!
    A máme vyrovnáno! Poprvé se do sítě New Jersey, svého bývalého celku, trefuje útočník ZACH PARISE! A to hlavně díky parádní akci Mikka Koivua, který celou tuto branku vybojoval. Utkání je tedy vyrovnané a začínáme znovu od začátku! Parise se tak dokázal gólově prosadit proti každému týmu v NHL. Asistence: Mikko Koivu a Ryan Suter.
    41:21 Adam HENRIQUE - 0:1
     
    41:21
    Devils právě vstřelili branku!
    Konečně jsme se dočkali gólu! Hostující tým se na ledě Minnesoty Wild ujímá vedení! Mikael Granlund nejprve trefil jen boční síť, aby Devils poté mohli vyrazit do protiútoku. Po postupné kombinaci se ke střele zápěstím díky nepodařené obranné hře jednoho z domácích zadáků dostal ADAM HENRIQUE, který prostřelil Kuempera a dal tak na 1:0! Bez asistence.
     
    39:24
    Zajímavá šance pro celek z Newarku! Lee Stempniak to vymyslel hodně dobře, když už mohl střílet, ale neuspěchal to. Nahrál poté do mezikruží na Travise Zajaca, jehož střelu z voleje dokázal chytit pozorný Darcy Kuemper!
     
    32:50
    Jason Pominville to nyní myslel hodně chytře, když poslal puk do předbrankového prostoru! Cory Schneider neměl vůbec přehled o hře a u tyče mohl dorážet Vanek, touš mu ale na poslední chvíli unikl!
     
    30:14
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Nino Niederreiter - 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Joseph Blandisi - 2 min., hrubost).
     
    28:17
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Ryan Carter - 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Jordin Tootoo - 5 min., bitka).
     
    28:17
    Bitka! Ryan Carter a Jordin Tootoo shodili rukavice a nabudili tak fanoušky v aréně! Hostující útočník tuto šarvátku vyhrál a svému týmu tak nyní dodal energii navíc.
     
    26:46
    Tak tohle byla obrovská šance! Adam Larsson ledabyle rozehrál a Zach Parise vyslal do samostatného úniku Jasona Zuckera, který se dostal k bekhendové kličce. Na tu Cory Schneider neměl šanci dosáhnout, ne ovšem proto, že by šla do branky, ale z toho důvodu, že šla vedle ní!
     
    25:48
    Tohle nebyla vůbec dobrá rozehrávka! Jeden z hostujících zadáků poslal napříč obranným pásmem pomalý pas, který na modré zachytil Marco Scandella. Ten si okamžitě vybruslil do lepší střelecké pozice, z níž ovšem zamířil nad bránu!
     
    23:31
    Pěknou individuální akci předvedl Joseph Blandisi, který posléze nahrál do šance Adamu Henriqueovi! Ten okamžitě vystřelil, ovšem brankář Darcy Kuemper se přesunul a dokázal černý kus gumy vyrazit!
     
    19:08
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Jarret Stoll - 2 min., vražení na hrazení).
     
    18:55
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Erik Haula - 2 min., podražení).
     
    09:03
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Jon Merrill - 2 min., držení).

    Michal Belšán

    Góly a asistencie: 44. Parise (Koivu, Suter) – 42. Henrique, 47. Merrill (Kalinin, Palmieri)


    Minnesota Wild: Kuemper (Dubnyk) – Suter "A", Spurgeon, Scandella, Dumba, Brodin, Reilly – Parise "A", Koivu "C", Zucker – Niederreiter, Granlund, Pominville – Vanek, Coyle, Fontaine – Carter, Stoll, Haula. Trenér: Mike Yeo.
    New Jersey Devils: Schneider (Kinkaid) – Greene "C", Larsson, Schlemko, Severson, Gragnani, Merrill – Kalinin, Zajac "A", Palmieri – Blandisi, Henrique "A", Stempniak – Kennedy, O'Brien, Thompson – Farnham, Gionta, Tootoo. Trenér: John Hynes.

    Rozhodca: Rehman, Kowal – Kovachik, Grandt

    Diváci: 19 028