Winnipeg – Buffalo 2:4 (kon.) | Washington – Ottawa 7:1 (kon.) | Chicago – Colorado 6:3 (kon.)
Minnesota – NJ Devils 1:2 (kon.) | Anaheim – Detroit 1:2 (kon.) | Edmonton – Florida 1:2 (kon.)
koniec
Minnesota Wild
1:2 (0:0, 0:0, 1:2)
New Jersey Devils
cz Pondelok 11.01.2016, 02:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Po delší době se Vám opět hlásím s textovým přenosem z utkání NHL! New Jersey Devils v noci z neděle na pondělí zavítá do Xcel Energy Center, kde své zápasy hraje Minnesota Wild.
    Přeji příjemné počtení!
    Bude se NHL rozšiřovat?

    V lednu se znovu bude jednat o expanzi NHL :)

    Zveřejnil(a) NHL.cz dne 10. leden 2016
     
    Minnesota Wild
    Divočáci jsou v aktuální situaci na postupovém místě do play-off. Mají totiž 52 bodů, díky čemuž jsou v Centrální divizi čtvrtí a drží tak první místo v Divoké kartě. Zajímavostí je, že v Pacifické divizi by byli s přehledem druzí.

    V posledním utkání s Dallasem Stars se perfektním výkonem blýsknul Devan Dubnyk, který pochytal hned 34 střel soupeře. A díky brankám Cartera a Vaneka vyhrála Minnesota Wild 2:1, za Stars skóroval pouze Jamie Benn.

    Nejproduktivnějším hráčem Wild je finský útočník Mikko Koivu. Ten ve 41 odehraných zápasech nastřádal již 32 bodů za 10 branek a 22 asistencí. Nejlepším střelcem je poté Zach Parise (15 gólů), kterého fanoušci Ďáblů znají víc než dost.

    Brankářskou jedničkou je Devan Dubnyk. 34 odchytaných zápasů a úspěšnost zákroků 92,2% je velice pěkné číslo. Záda mu kryje Darcy Kuemper, jenž se mezi tři tyče zatím postavil devětkrát a jeho úspěšnost činí 92,6%.
    Chcete si zasoutěžit o suvenýr Wild?

    POZOR! Máme pro Vás SOUTĚŽ! Jeden z Vás vyhraje originální suvenýr přímo z Xcel Energy Center! Soutěžíme o ručník, se...

    Zveřejnil(a) Minnesota Wild CZ/SK dne 8. leden 2016
     
    New Jersey Devils
    Ďáblové ještě před nedávnem mnohé udivovali svými výkony, poslední dobou se jim ovšem nedaří. Prohráli třikrát v řadě a díky tomu klesli až tři místa pod postupovou hranici do play-off. Momentálně mají na kontě 45 bodů, což je ale pouze o bod méně, než v Divoké kartě druhá Tampa Bay.

    Poslední zápas sehráli Devils doma proti Bostonu, kterému (samozřejmě nechtěně) dopříli 3000. vítězství v NHL. Za domácí celek skóroval pouze Bobby Farnham, který dal už šest branek, čímž udivil mnoho hokejových odborníků.

    Produktivitu klubu vede útočník Mike Cammalleri, který je ale momentálně zraněný. Jeho 35 bodů získaných ve 38 zápasech týmu citelně chybí. Nejlepším střelcem je poté Kyle Palmieri se 17 góly.

    Roli brankářské jedničky drží po celou dobu sezony Cory Schneider. 35 zápasů, úspěšnost zákroků 92,6% – to mu vyneslo účast na Utkání hvězd. Náhradníkem je Keith Kinkaid (8 zápasů, 90,5%).
    Devils sužuje velký počet zraněných hráčů

    Aktualizace v kádru:Joe Blandisi – povolán z farmy, jede na tripJiří Tlustý – umístněn na listinu zraněnýchJohn...

    Zveřejnil(a) New Jersey Devils CZ/SK dne 9. leden 2016
     
    Československá stopa v týmech
    Patrik Eliáš (NJD) – 13 zápasů, 1+4
    Jiří Tlustý (NJD) – 30 zápasů, 2+2
    - oba jsou zranění
     
    Úvodní sestavy:

    Minnesota Wild: Kuemper (Dubnyk) – Suter "A", Spurgeon, Scandella, Dumba, Brodin, Reilly – Parise "A", Koivu "C", Zucker – Niederreiter, Granlund, Pominville – Vanek, Coyle, Fontaine – Carter, Stoll, Haula

    New Jersey Devils: Schneider (Kinkaid) – Greene "C", Larsson, Schlemko, Severson, Gragnani, Merrill – Kalinin, Zajac "A", Palmieri – Blandisi, Henrique "A", Stempniak – Kennedy, O'Brien, Thompson – Farnham, Gionta, Tootoo

    Rozhodčí: Rehman, Kowal – Kovachik, Grandt.
    V brance Minnesoty dnes začne Darcy Kuemper

     
    Utkání pochopitelně začne o pár minut později. Není divu, předzápasové ceremonie (hymna apod.) začátek vždy oddálí.
     
    Hráči obou týmů již krouží po ledové ploše, začátek utkání je otázkou několika minut!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Úvodní buly zápasu vyhráli hokejisté New Jersey Devils.
     
    00:20
    Ti se tak hned pokusili o útočnou akci, nicméně po nahození za branku Kuempera se nedostali k puku.
     
    00:42
    Zahájili ovšem další snahu v útočném pásmu a zpoza branky si ke střele vyjel Palmieri, domácí brankář byl ovšem připravený a jeho pokus vyrazil.
     
    00:50
    Kotouč zapadl mezi střídačky, odkud ho známý televizní reportér Pierre McGuire vhodil mezi diváky. Je to skvělý člověk!
     
    01:17
    Hráči Minnesoty se poprvé vydali na podívanou do útoku, ale nevydrželi v pásmu ani pět sekund. To rozhodně trenéra Yea potěšit nemohlo.
     
    01:55
    Nino Niederreiter se stal adresátem přihrávky v útočném pásmu Ďáblů. Z rohu totiž Stempniak chtěl najít Blandisiho, ale ten stál úplně jinde.
     
    02:20
    Paul Thompson se v prostoru kruhu pro vhazování dostal k nebezpečnému pokusu, který byl ale ztečován vedle brány.
     
    02:59
    Domácí celek mířil do přečíslení dva na jednoho! Odpovědnost na sebe vzal Jarret Stoll, nicméně jeho střela zápěstím úspěch nepřinesla.
     
    03:27
    Mike Reilly hraje sice teprve své druhé utkání, nyní si ale počínal jako zkušený mazák a před protihráčem si pohlídal puk. Poté ho předal Carterovi, který rozehrál špatně. Zakázané uvolnění.
     
    03:27
    Buly se bude opakovat, Koivu jí totiž vyhrál nedovoleným způsobem.
     
    04:02
    Damon Severson byl pod tlakem a zády k protihráčům riskantně rozehrával v obranném pásmu. Měl velké štěstí, že se nikdo z hráčů Minnesoty nezmocnil puku.
     
    04:33
    Velice pěknou akci předvedl ruský útočník Sergej Kalinin, který se na jejím konci postaral o dobrou střelu. Ta ale skončila na betonu Darcyho Kuempera.
     
    04:55
    Na druhé straně od modré čáry nebezpečně vypálil Ryan Suter, v brance Ďáblů ale pozorně zasáhl Schneider.
     
    05:14
    Po pravé straně vedl individuální akci Jason Pominville, jenomže brankář New Jersey se překonat nenechal a zákrokem lapačkou přerušil hru.
     
    05:29
    Švýcarský útočník se jménem oblíbeným mezi komentátory Nino Niederreiter nebezpečně operoval před bránou, ale gól z toho nevytěžil.
     
    05:55
    Pěknou kombinační hrou se prezentovali hosté z Newarku. Na konci celé akce přišla střela Seversona z dobré pozice, kterou Kuemper zneškodnil.
     
    06:31
    Zach Parise a Jason Zucker rozjeli nebezpečný protiútok, ale zakončit nedokázali. Prvně jmenovaný dostal moc prudkou přihrávku do předbrankového prostoru.
     
    07:19
    Lee Stempniak dohnal v útočném pásmu za bránou puk, zabránil tedy zakázanému uvolnění. Poté už byl ovšem dostatečně ubráněn Scandellou.
     
    08:00
    Nejlepší střelec Devils Kyle Palmieri operoval u levého mantinelu, aby posléze nahrál na Blandisiho. Ten to měl ale těžké a přes tři protihráče se nedokázal prosadit.
     
    08:28
    Divočákům se zatím moc nedaří a New Jersey je v úvodu utkání aktivnějším týmem. Vytěží z toho něco?
     
    08:57
    Merrill nyní zbytečně fauloval Coylea a uvidíme první přesilovou hru, kterou si zahraje Minnesota.
     
    09:03
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Jon Merrill - 2 min., držení).
     
    09:03
    Početní výhodu domácí rozehrají po komerční přestávce.
     
    09:24
    Adam Henrique odvedl velmi dobrou práci a získal puk, který posléze poslal přes všechny čáry.
     
    09:40
    A další výhoz v podání Devils, prosadit se nyní nedokázal Jason Pominville, který nahrával do prostoru, kde žádného spoluhráče neměl. A to se nedělá...
     
    10:02
    Zatím se hosté brání dobře, postarali se totiž o další výhoz až ke Kuemperovi.
     
    10:15
    A znovu, Jared Spurgeon se pro kotouč vrací až do obranného pásma. Takhle si přesilovou hru Wild rozhodně nepředstavovali.
     
    10:40
    Andy Greene zachoval klidnou hlavu, zůstal proti Pominvilleovi stát, obral ho o puk a opět svůj tým osvobodil.
     
    10:56
    Tohle je opravdu bída v podání Minnesoty, Nino Niederreiter se nyní dokonce dostal do ofsajdu. Mike Yeo na střídačce domácího celku jen kroutí hlavou.
     
    11:03
    Hosté v plném počtu.
     
    12:05
    Hokej nyní není moc pohledný. Minnesota při přesilové hře nevyprodukovala ani jednu střelu a jen tak potvrdila letošní zmar při početních výhodách.
     
    13:00
    Do útočného pásma se pokoušel vniknout bývalý kapitán Ďáblů Zach Parise, který nyní válí za Wild. Nebylo mu to ale umožněno.
     
    13:25
    Ofsajd New Jersey Devils a následuje komerční přestávka.
     
    13:40
    Charlie Coyle se v útočném pásmu zmocnil touše a snažil se uvolnit ke střele. A to rovnou třikrát, ani jednou mu to ale pozorní zadáci nedovolili.
     
    14:05
    Hráči v zelených dresech se nyní hodně čílí, jelikož bylo odpískáno poměrně přísné zakázané uvolnění. Nic už s tím ale nezmohou a vhazovat se tak bude po pravici Kuempera.
     
    14:10
    Paul Thompson to po buly zkoušel velice dobře, ale Erik Haula jeho střelu zápěstím přizvedl svou hokejkou nad bránu.
     
    14:18
    Marc-André Gragnani se nyní dostal do ofsajdového postavení a pokračovat už tak nemohl.
     
    14:54
    Minnesota opravdu v tomto utkání zatím působí bezzubě, Cory Schneider moc těžké práce zatím neměl. To ale ani Darcy Kuemper.
     
    15:08
    Změnit to chtěla elitní útočná formace Wild, konkrétně kapitán Mikko Koivu a jeho zástupce Zach Parise. Místo ofenzivní akce jsme ale viděli jen ofsajd.
     
    15:08
    Komerční přestávka.
     
    Střely: 3:6
     
    15:32
    Tohle byla výtečná práce od Ďáblů. Palmieri vybojoval puk pro Kalinina, který ho na modrou posunul Seversonovi. Jeho dělová rána ale byla ztečována těsně vedle brány.
     
    15:57
    Ryan Suter křížným pasem skrze celé útočné pásmo našel Spurgeona. Ten se pokusil Schneidera zaskočit z úhlu, ale nemířil vůbec přesně.
     
    16:37
    Lee Stempniak narazil při pokusu o průchod do útočného pásma na dobře připraveného Reillyho, který si opět počínal zkušeně, navzdory tomu, že hraje druhé utkání v NHL:
     
    17:07
    Tvrdou ránu od modré čáry vyslal Jonas Brodin, trefil ale jen svého krajana Adama Larssona.
     
    17:24
    Oba týmy nyní střídají. Využít toho chtěla Minnesota, která měla kotouč v držení, ale Marco Scandella nedokázal rozehrát tak, aby z toho vznikla rychlá akce.
     
    17:47
    Matt Dumba vystřelil na pravé straně z voleje. Zblokovaný pokus si na své konto díky tomu připsal Marc-André Gragnani, který je českým fanouškům známý ze svého angažmá v pražském Lvu.
     
    18:00
    Ofsajd v podání "divočáků" a útočná akce Wild se tak konat nemohla.
     
    18:26
    Jim O'Brien zapracoval velmi dobře a nahrál na druhou stranu do rohu pásma na Kennedyho, jehož střela z úhlu ale Kuempera ani nemohla vystrašit.
     
    18:50
    Schlemko předvedl parádní akci ve středním pásmu a vybojoval první přesilovou hru pro Devils!
     
    18:55
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Erik Haula - 2 min., podražení).
     
    19:05
    A pozor, uvidíme dvojnásobnou početní výhodu!
     
    19:08
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Jarret Stoll - 2 min., vražení na hrazení).
     
    19:21
    Travis Zajac se snažil nahrát před branku, tomu ale bylo zabráněno. Ďáblové stále v útočném pásmu.
     
    19:40
    Kyle Palmieri střílel velice tvrdou ránu, kterou ale zblokoval Jared Spurgeon! Domácí poté vyhodili puk a fanoušci jásají.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:02.
     
    První perioda utkání mezi Minnesotou a New Jersey nám branku nepřinesla. Dost možná se jí ale dočkáme hned na začátku té druhé, jelikož hosté budou hrát 55 sekund v pěti proti třem. Zůstaňte s námi!
     
    Střely: 3:7
     
    Hráči obou týmů už se pomalu připravují na druhou třetinu a nastupují na ledovou plochu Xcel Energy Center.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Minnesota, která se začíná bránit ve třech, vyhrála buly a vyhodila puk.
     
    20:23
    Henrique na modrou nabil Palmierimu, jehož střela ale byla nepřesná.
     
    20:34
    Nedobře mířil i obránce Gragnani, který byl nedávno povolán z farmy v Albany.
     
    20:45
    Na levé straně u tyče zakončoval Travis Zajac, dostatečně ale utěsnil prostor brankář Darcy Kuemper. Wild se brání dobře.
     
    20:55
    A nyní už jsou domácí ve čtyřech.
     
    21:08
    Minnesota v plném počtu, fanoušci tleskají. Wild totiž přežili dvojnásobné oslabení.
     
    21:27
    Kyle Palmieri vedl akci po pravém křídle a sám jí poté zakončil střelou z úhlu. Bránu Kuempera přestřelil, takže z toho nic nebylo.
     
    21:53
    Tyler Kennedy kroužil s toušem ve středním pásmu, do toho útočného ale proniknout nedokázal.
     
    22:29
    Mikael Granlund měl při přechodu do útoku na pravé straně volného Niederreitera, rozhodl se mu ale nepřihrát. A za tuto sobeckou akci byl potrestán ztrátou puku.
     
    23:09
    Matt Dumba dobře zvládl obrannou práci při tom, co ho napadal Tootoo. Puk si před ním uhlídal a dokázal rozehrát.
     
    23:31
    Pěknou individuální akci předvedl Joseph Blandisi, který posléze nahrál do šance Adamu Henriqueovi! Ten okamžitě vystřelil, ovšem brankář Darcy Kuemper se přesunul a dokázal černý kus gumy vyrazit!
     
    24:08
    A dobré šance i na druhé straně po střele Reillyho, kdy u pravé tyče dorážel Pominville. Schneider byl ale nakonec díky kvalitní obranné práci Devils bez větší práce.
     
    24:44
    Mikael Granlund na pravém křídle nahrával z otočky na své spoluhráče, ti to ovšem neočekávali a tak se k puku vůbec nedostali.
     
    25:20
    Hra konečně nabírá spád a oba týmy jeví velkou útočnou snahu, střídá se jedna akce za druhou a toto diváky baví!
     
    25:48
    Tohle nebyla vůbec dobrá rozehrávka! Jeden z hostujících zadáků poslal napříč obranným pásmem pomalý pas, který na modré zachytil Marco Scandella. Ten si okamžitě vybruslil do lepší střelecké pozice, z níž ovšem zamířil nad bránu!
     
    26:03
    Jason Zucker dělal, co mohl, aby se před bránou dostal k volnému puku. Bránící hokejisté týmu z Newarku mu to ale nechtěli dovolit.
     
    26:24
    A nyní se sami postarali o útočnou akci. Kapitán Andy Greene ale od modré bránu soupeře minul.
     
    26:46
    Tak tohle byla obrovská šance! Adam Larsson ledabyle rozehrál a Zach Parise vyslal do samostatného úniku Jasona Zuckera, který se dostal k bekhendové kličce. Na tu Cory Schneider neměl šanci dosáhnout, ne ovšem proto, že by šla do branky, ale z toho důvodu, že šla vedle ní!
     
    27:30
    Na druhé straně dobře střílel mladík Blandisi, naneštěstí pro něj ale poslal touš vedle Kuemperovy svatyně.
     
    27:59
    Tyler Kennedy střílel zápěstím z pozice falešného obránce, do rány mu ale obětavě padl Charlie Coyle.
     
    28:14
    Ofsajd hráčů New Jersey Devils, z čehož pramení přerušení, které vede ke komerční pauze.
     
    Střely: 5:9 (2:2 v této třetině)
     
    28:17
    Bitka! Ryan Carter a Jordin Tootoo shodili rukavice a nabudili tak fanoušky v aréně! Hostující útočník tuto šarvátku vyhrál a svému týmu tak nyní dodal energii navíc.
     
    28:17
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Ryan Carter - 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Jordin Tootoo - 5 min., bitka).
     
    28:40
    Gragnani po pravé straně vyslal do útočné akce O'Briena, který zkusil překvapit Kuempera střelou z úhlu. Zamířil ale příliš vysoko.
     
    29:11
    Mikko Koivu mířil do útočné akce, nicméně bránící hráči ho o puk obrali ještě před útočnou modrou čárou.
     
    29:28
    Sergej Kalinin dostával pas do předbrankového prostoru a hrozilo tak velké nebezpečí, nakonec z něj ovšem sešlo.
     
    30:14
    Mikael Granlund nahrál do střelecké pozice Suterovi, který ovšem zamířil jen do lapačky Coryho Schneidera. U branky Devils se poté strhla velká mela a hodně se postrkovali Blandisi s Niederreiterem, vše ale ukončili sudí.
     
    30:14
    Komerční přestávka.
     
    30:14
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Nino Niederreiter - 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Joseph Blandisi - 2 min., hrubost).
     
    30:46
    Ryan Suter nyní prokázal, že ačkoliv je obránce, tak má velké útočné choutky. Svou akci ale do úspěšného konce neměl šanci dotáhnout, jelikož přišel o puk.
     
    31:19
    Na modré nyní s pukem hrál Damon Severson. Tak rychle, jak k němu přišel, tak ho ale ztratil a nic z toho tedy nebylo.
     
    31:35
    Na druhé straně se k pokusu dostal Jason Zucker, obránci ho ale zblokovali.
     
    31:53
    A do útoku se tak vydali Ďáblové. Ke střele se odhodlal obránce David Schlemko, Darcy Kuemper byl ale pozorný a touš vyrazil vedle své brány.
     
    32:04
    Hra se tedy opět přesouvala na druhou stranu, kde se hráči Minnesoty Wild provinili ofsajdem.
     
    32:14
    Oba týmy hrají v plném počtu, Blandisi i Niederreiter už se vrátili na led.
     
    32:50
    Jason Pominville to nyní myslel hodně chytře, když poslal puk do předbrankového prostoru! Cory Schneider neměl vůbec přehled o hře a u tyče mohl dorážet Vanek, touš mu ale na poslední chvíli unikl!
     
    33:36
    Bobby Farnham dohnal kotouč v útočném pásmu a pokusil se s ním něco vymyslet, byl ovšem sám proti třem protihráčům.
     
    33:56
    Nyní se překvapivý střelec v dresu Devils dostal ke střele z levé strany, ta ovšem zamířila těsně vedle levé tyče Kuemperovy klece.
     
    34:36
    Lee Stempniak dostal poměrně dosti prostoru ke střele, čehož okamžitě využil. Brankář Darcy Kuemper byl ale připravený a zákrokem přerušil hru.
     
    34:36
    Následuje tedy komerční přestávka, chvilku si odpočineme.
     
    Střely: 7:12 (4:5 v této třetině)
     
    34:41
    Ukázková akce po vhazování. Adam Larsson na volej nabil Greeneovi, který ale naštěstí pro divočáky zamířil vedle brány.
     
    35:25
    Dobrou útočnou aktivitou se prezentovala první formace New Jersey, několikrát z toho byl i střelecký pokus. Ani jednou ale nemusel Kuemper zasahovat.
     
    35:55
    Adam Henrique z levého křídla posílal puk před bránu, ale opět z toho nic nebylo.
     
    36:13
    Lee Stempniak zpoza brány na volej nabil Schlemkovi, který ale nemířil dobře. Posléze své štěstí zkoušel Blandisi, jeho pokus dokázal zblokovat obránce Brodin.
     
    36:40
    Domácí tým se vydal do protiútoku a bylo z toho přečíslení tři na dva, které ovšem nepřineslo ani zakončení.
     
    37:10
    Jason Zucker se pokusil do útočného pásma proniknout po levém křídle, v čemž mu ale dokázali zabránit obránci Ďáblů.
     
    37:55
    Justin Fontaine a Jarret Stoll se pokusili něco zajímavého vymyslet, nakonec se jim ale ani nepodařilo vystřelit na bránu Coryho Schneidera.
     
    38:25
    Sergej Kalinin měl na levém křídle dost prostoru, nakonec z toho ale byla jen léčka. Když se totiž ruský forvard chystal ke střele, rychle k němu přistoupil obránce Jared Spurgeon.
     
    39:00
    Začala poslední minuta hry ve druhé třetině, v útočném pásmu se drží New Jersey. Domácí fanoušci se nudí.
     
    39:24
    Zajímavá šance pro celek z Newarku! Lee Stempniak to vymyslel hodně dobře, když už mohl střílet, ale neuspěchal to. Nahrál poté do mezikruží na Travise Zajaca, jehož střelu z voleje dokázal chytit pozorný Darcy Kuemper!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:52.
     
    Ani 40 minut hry nám nepřineslo gól! Xcel Energy Center se tak poměrně dnešní podívanou nudí, i když šance byly k vidění na obou stranách. Bitkařskou vložku nám alespoň obstarali Tootoo s Carterem.

    Střely: 7:13 (4:6 v této třetině)
     
    Dnešní utkání sleduje 19 028 diváků.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:02
    Třetí periodu začala vyhraným vhazováním Minnesota, puk z moci ale ihned ztratila.
     
    40:43
    Třetí třetina začala stejně, jako ty předchozí dvě. Tedy opatrným hokejem, kdy ani jeden z týmů do útoků nejde bezhlavě. To je škoda pro oko diváka.
     
    41:21
    Devils právě vstřelili branku!
    Konečně jsme se dočkali gólu! Hostující tým se na ledě Minnesoty Wild ujímá vedení! Mikael Granlund nejprve trefil jen boční síť, aby Devils poté mohli vyrazit do protiútoku. Po postupné kombinaci se ke střele zápěstím díky nepodařené obranné hře jednoho z domácích zadáků dostal ADAM HENRIQUE, který prostřelil Kuempera a dal tak na 1:0! Bez asistence.
    41:21 Adam HENRIQUE - 0:1
     
    42:00
    Minnesota se snaží bleskově odpovědět a hrne síly do útoku, ale není schopná si kvalitně nahrát na modré čáře.
     
    42:35
    Máme tu komerční přestávku, poměrně brzkou.
     
    43:05
    Minnesota právě vstřelila branku!
    A máme vyrovnáno! Poprvé se do sítě New Jersey, svého bývalého celku, trefuje útočník ZACH PARISE! A to hlavně díky parádní akci Mikka Koivua, který celou tuto branku vybojoval. Utkání je tedy vyrovnané a začínáme znovu od začátku! Parise se tak dokázal gólově prosadit proti každému týmu v NHL. Asistence: Mikko Koivu a Ryan Suter.
    43:05 Zach PARISE - 1:1
     
    46:26
    Devils právě vstřelili branku!
    New Jersey si své vedení bere zpět! JON MERRILL obdržel kotouč do levého kruhu pro vhazování a prostřelil vše, co mu stálo v cestě! Obránce Devils s číslem sedm se trefil poprvé v sezoně, naposledy skóroval v prosinci 2014. Asistence: Sergej Kalinin a Kyle Palmieri.
    46:26 Jon MERRILL - 1:2
     
    Omlouváme se za strohý textový přenos, ale americká televize má problémy se signálem z Minnesoty a přerušila přenos ze zápasu.
     
    47:51
    Obrazem jsme konečně zpátky, ještě jednou se omlouváme za problémy.
     
    48:19
    Zakázané uvolnění v podání Minnesoty Wild, hra se stěhuje opět ke Kuemperovi.
     
    48:57
    Nyní se Ďáblové při snaze o rychlý útok provinili postavením mimo hru, díky čemuž rovněž nemohli pokračovat ve své útočné snaze.
     
    49:38
    Jason Zucker v útočném pásmu nebezpečně zahrozil, ale puk poslal jen vedle brány.
     
    49:46
    Do protiútoku tak okamžitě zamířili hráči New Jersey, ke střele se dostal Blandisi, ale lapačka Darcyho Kuempera byla přesně tam, kde měla být.
     
    50:14
    Ryan Carter dobře vybídl ke střele Erika Haulu. Domácí fanoušci už se zvedali ze sedadel, zklamal je ale brankář Schneider, který puk vyrazil.
     
    50:47
    Po pasu od Nina Niederreitera střílel z levé strany Mikael Granlund, ale bránu trefit nedokázal. Fanoušci Wild se snaží svůj celek hnát kupředu!
     
    51:42
    Jim O'Brien operoval za soupeřovou bránou, ale nedokázal se s pukem dostat před ní, tudíž celá akce přišla vniveč.
     
    52:32
    Zatímco byl signalizovaný ofsajd, dotknul se Jason Zucker kotouče. Hra tedy musela být přerušena, prostor dostává komerční přestávka.
     
    53:07
    Sergej Kalinin se před Kuemperem odhodlal ke střele z otočky, na kterou ale byl domácí brankář připraven.
     
    53:36
    Zakázané uvolnění Ďáblů z New Jersey po nepřesné rozehrávce Gragnaniho.
     
    54:16
    Ryan Suter obdržel puk na modrou a fanoušci Wild ho vybízeli ke střele, ale domácí zadák se k tomu neměl a všechny tak zklamal.
     
    54:35
    Nyní už ale prověřil pozornost Coryho Schneidera, který obstál a dokázal černý kus pryže vyrazi do bezpečí.
     
    55:17
    Minnesotští se začínají nadechovat k náporu a jsou momentálně aktivnějším týmem na ledě. Čeká nás ještě dramatická koncovka utkání.
     
    56:00
    Opět úřadovala první útočná formace domácího týmu! Mikko Koivu založil útočnou akci a předal puk Zuckerovi, jehož střelu Schneider jen vyrazil před sebe. K dorážce se tak dostal Zach Parise, ale druhou branku se mu vsítit nepodařilo!
     
    56:38
    A v mezikruží se nyní k dalšímu nebezpečnému pokusu dostal Scandella, naneštěstí pro Minnesotu ale poslal puk vedle brány! Domácí jsou na koni.
     
    57:14
    Jason Pominville dobře hrál za brankou Coryho Schneidera a posunul puk před ní, kde zakončoval Nino Niederreiter! Jeho pěknou střelu z první ovšem statečně dokázal zblokovat Damon Severson, kterému za to bude zcela jistě vděčný Schneider.
     
    57:53
    Nyní se Wild dostali do ofsajdu a ve své akci tedy pokračovat nemohli. Následuje komerční přestávka, během níž se Minnesota pokusí vymyslet závěrečný plán.
     
    Střely: 15:17 (8:4 v této třetině)
     
    57:53
    Kuemper zůstává na střídačce, domácí to zkusí v šesti!
     
    58:02
    Obrovská šance na vyrovnání! Jason Pominville střílel u levé tyče ve velmi dobré příležitosti, ale Kyle Palmieri společně se Schneiderem zabránili gólu!
     
    58:21
    A nyní dostával pas před bránu Zach Parise, který se ale naštěstí pro New Jersey nedokázal dostat k zakončení!
     
    58:31
    Při pokusu o další útočnou akci se Minnesotští dostali do ofsajdového postavení.
     
    58:31
    Mike Yeo si vyžádal oddechový čas.
     
    58:31
    Kuemper se zatím vrací do své brány, už se ale chystá znovu na střídačku. Záležet bude na vhazování.
     
    58:32
    Vyhrál ho Henrique, takže domácí zatím v pěti.
     
    58:40
    Nyní už ale rozjíždí útočnou akci a domácí brankář pádí na střídačku.
     
    58:54
    Dobře ale napadal Stephen Gionta, který pozdržel akci domácího celku.
     
    59:18
    Mikko Koivu byl volný v mezikruží, jeho střela zápěstím ale zamířila těsně vedle Schneiderovy brány! To bylo velké štěstí pro Devils.
     
    59:23
    Zakázané uvolnění hostů, vhazovat se tedy bude v útočném pásmu Minnesoty.
     
    59:23
    A oddechový čas si nyní vyžádal i kouč Hynes, k hráčům na ledě ale mluví jeho asistent Alain Nasreddine.
     
    59:23
    Adam Henrique vs. Mikko Koivu ... důležité buly v útočném pásmu!
     
    59:25
    Vyhráli ho Wild, kteří tak začínají útočit.
     
    59:33
    Stephen Gionta ale vypíchl Suterovi puk a dostal ho alespoň do středního pásma, díky čemuž mohl vystřídat.
     
    59:53
    Sedm sekund před koncem třetí třetiny vyhodil Andy Greene kotouč přes všechny čáry, je z toho tedy další icing.
     
    59:54
    Henrique buly vyhrál, to je pro hosty velice důležité.
     
    Konec zápasu.
     
    Ďáblové své vedení udrželi a z ledu Minnesoty si odvezou oba dva body!

    Na branku jsme ale čekali velice dlouho, ta první totiž padla až ve 42. minutě. Tehdy se prosadil po dlouhé době Adam Henrique. Ve 44. minutě dokázal vyrovnat Zach Parise, který se do sítě New Jersey trefil poprvé v kariéře, díky čemuž tak skóroval již proti všem klubům v NHL. Devils si ovšem své vedení ve 47. minutě vzali zpět, a to když skóroval poprvé v této sezoně Jon Merrill. Jeho gól se nakonec stal tím vítězným.
     
    Střely: 18:17 (3:7, 4:6, 11:4)
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jon Merrill (NJD) 1+0
    2. Adam Henrique (NJD) 1+0
    3. Zach Parise (MIN) 1+0
     
    Brankáři
    Darcy Kuemper (MIN) odchytal 58:24 minut, 15 zákroků, úspěšnost 88,2%
    Cory Schneider (NJD) odchytal 60:00 minut, 17 zákroků, úspěšnost 94,4%
     
    Z mé strany to bude všechno. Děkuji Vám za pozornost a přeji dobrou noc či dobré ráno, na počtenou! (04:37:51)

    Michal Belšán

    Góly a asistencie: 44. Parise (Koivu, Suter) – 42. Henrique, 47. Merrill (Kalinin, Palmieri)


    Minnesota Wild: Kuemper (Dubnyk) – Suter "A", Spurgeon, Scandella, Dumba, Brodin, Reilly – Parise "A", Koivu "C", Zucker – Niederreiter, Granlund, Pominville – Vanek, Coyle, Fontaine – Carter, Stoll, Haula. Trenér: Mike Yeo.
    New Jersey Devils: Schneider (Kinkaid) – Greene "C", Larsson, Schlemko, Severson, Gragnani, Merrill – Kalinin, Zajac "A", Palmieri – Blandisi, Henrique "A", Stempniak – Kennedy, O'Brien, Thompson – Farnham, Gionta, Tootoo. Trenér: John Hynes.

    Rozhodca: Rehman, Kowal – Kovachik, Grandt

    Diváci: 19 028