Zvolen – Nitra 4:3 (kon.) | Košice – B. Bystrica 3:1 (kon.) | Martin – Skalica 5:3 (kon.)
Poprad – Trenčín 2:4 (kon.) | Piešťany – Žilina 1:4 (kon.)
koniec
HC Košice
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
HC MONACObet Banská Bystrica
Nedeľa 10.01.2016, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:45
    Na trestnú lavicu už korčuľuje Sandgren, ktorý inkasuje trest v trvaní 2 minút – podrazenie.
     
    58:21
    Bystrica je stále v šestici, hrá absolútny vabank.
     
    58:00
    Bacashihua na striedačke, Banská Bystrica hrá power-play!
     
    56:10
    V podobnej pozícii však aj Melicherčík, ktorý si na konto pripísal ďalší veľmi dôležitý zákrok. Košice sa v tejto chvíli budú spoliehať aj na vlastného gólmana, ktorý nemôže inkasovať.
     
    53:55
    Mohlo byť definitívne rozhodnuté! Lelkeš sa rútil osamotený zoči-voči Bacashuuovi, jeho bránku však prepálil!
    Gabriel SPILAR - 3:1
     
    52:42
    Košice dali gól!
    Máme tu však tretí gól Košíc, ktorý môže veľa napovedať o ďalšom priebehu stretnutia. Domáci celok jasá, presadil sa domáci miláčik GABRIEL SPILAR. Asistencia: Richard Jenčík.
     
    51:00
    A keby len ten! Hosťujúci celok sa napokon ocitol v dobrej šanci, kedy mohol vyrovnať, proti bol však Melicherčík, ktorý dôležitým zákrokom podržal Košice.
     
    49:44
    Tak toto bola rana ako z dela! Dudáš sa poriadne napriahol a vyslal nebezpečne vyzerajúci pokus, ktorý musel Bacashihua zraziť hokejkou na ochrannú sieť!
     
    45:53
    Z celej situácie napokon mohol byť samostatný nájazd Gabriela Spilara, ktorý pre tesný ofsajd zakončovať nemohol.
     
    44:51
    Varga našiel skvelým spôsobom Lelkeša, ktorý neváhal a strelou švihom chcel zakončiť do ľavého rohu bránky, fantastický Bacashihua zmenu skóre nepripustil!
     
    42:09
    Dlho to platiť nemuselo, Surový totiž zle zareagoval na odrazený puk a takmer ho zrazil do bránky hostí. Bacashihua na ľade úspešný.
     
    41:50
    Hričina puk vypichol súperovi a pomedzi kruhy sa s ním natlačil pred bránku, kde zakončoval bekhendom len nepresne. Banská Bystrica teraz mala šťastie.
     
    37:10
    Vráťme sa ale k dianiu na ihrisku, hostia sa tam rýchlo presunuli pred Melichertčíka, ktorý sa pri ich zakončení musel mať na pozore, domáci gólman ale napokon celú situáciu ustál.
    Tomáš HRIČINA - 2:1
     
    36:35
    Košice dali gól!
    Domáci otáčajú stav stretnutia, misky váh sa po tomto góle preklopia na stranu Košíc. O druhý presná zásah sa postaral bojovný TOMÁŠ HRIČINA. Asistencie: Peter Boltun, Tomáš Hrnka.
     
    34:50
    Na opačnej strane rýchla odpoveď, črtalo sa prečíslenie, z ktorého prišlo k dobrému streleckému zakončeniu švihom, náročnú situáciu Bacashihua ustál.
     
    33:10
    Košičania teraz v obrane mierne pasívni, z čoho mohol ťažiť dobre postavený Tománek, jeho ranu z prvej Melicherčík vytesnil ľavou nohou!
    Jiří BICEK - 1:1
     
    32:20
    Košice dali gól!
    Povestné nedáš-dostaneš platilo v tomto prípade do bodky, strelecky sa presadil skúsený útočník Košíc JIŘÍ BICEK. Asistencie: Marek Bartánus, Peter Bartoš.
     
    31:35
    Handzuš vo veľkej šanci, najskúsenejší hráč Banskej Bystrice ale pohorel a Melicherčíka nedokázal prekonať. A to ani po niekoľkých ďalších nastreleniach na jeho bránku.
     
    25:24
    Vylúčenie v tíme Banskej Bystrice. Na trestnú smeruje Čížek – 2 minúty – nedovolené bránenie v hre.
    Tomáš ZIGO - 0:1
     
    23:11
    Banská Bystrica dala gól!
    Domáci sa teraz niekoľkokrát dožadovali vylúčenia súpera, to ale neprišlo, a tak tu máme úvodný gól. Pri ľavej žrdi stál voľný TOMÁŠ ZIGO, ktorý nemal problém skórovať. Asistencia: Fredrik Sandgren.
     
    22:50
    Tománek vo veľkej šanci, s pukom sa skúsený útočník ocitol v priestore medzikružia, odkiaľ nedokázal prepáliť Melicherčíka.
     
    21:30
    Jenčík v obrovskej šanci, hráč domácich sa nakorčuľoval pred bránku, kde sa mu Bacashihuu prekonať nepodarilo.
     
    20:22
    Čížek (BBY) – 2 minúty – podrazenie.
     
    18:25
    Hričina sa v strednom pásme zbavil súpera, následne si nakorčuľoval do ľavého kruhu na vhadzovanie, odkiaľ poriadne vystrašil Bacashihuu, ktorý jeho ranu vytesnil ramenom mimo priestor troch žrdí.
     
    15:44
    Vylúčenie v tíme Banskej Bystrice. Na lavicu hanby smeruje Rosandič – 2 minúty – seknutie.
     
    12:16
    Bartoš vedel, prečo posiela na bránu takýto jednoduchý puk. Zdanlivo neškodná strela narobila Bacashihuovi problémy, natiahol sa po nej totiž lapačkou, puk mu ale len vypadol na ľad, kde ho následne musel prikryť.
     
    10:34
    Košice boli v dobrej príležitosti! Bacashihua dokázal tvrdú ranu od modrej čiary síce vyraziť, avšak len do priestoru, kde stál Boltun, nanešťastie pre Košice mu ale puk padol na telo a zakončovať preto nemohol.
     
    08:16
    A aj vymysleli. Hričina sa s pukom šikovne natlačil pred bránku súpera, kde bez váhania zakončoval, priestor troch žrdí ale tesne minul.
     
    05:36
    Bicek chcel využiť odrazený puk, ktorý sa od korčule Sandgrena dostal na jeho čepeľ, strela ale zapadla len v lapačke pozorného Bacashihuu.
     
    03:50
    Pozrime sa na to! Hostia teraz mali viac šťastia ako rozumu, vo vlastnej obrannej tetine ponúkli súperovi veľa miesta, čo si nemôžu dovoliť. Puk napokon v sieti neskončil.
     
    03:00
    Bartánus teraz dobre ušiel obrane po pravom krídle a hoci bol tiesnený, vyslal tvrdú ranu, ktorá našťastie pre Banskú Bystricu skončila na zadnom mantineli.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 33. Bicek (Bartánus, Bartoš), 37. Hričina (Boltun, Hrnka), 53. Spilar (Jenčík) – 24. Zigo (Sandgren)


    HC Košice: Melicherčík – Deyl, Cebák, Mikuš, Dudáš, Šedivý, Pavúk, Bortňák, Chovan – Bartánus, Suja, Bicek – Bartoš, Jenčík, Spilar – Varga, Češík, Lelkeš – Hrnka, Boltun, Hričina
    HC MONACObet Banská Bystrica: Bacashihua – Ďatelinka, Sandgren, Jaborník, Šmach, Čížek, Rosandič, Petran – Majdan, Handzuš, Tománek – Ferleťák, Kytnár, Bast – Lamper, Zigo, Matoušek – Gašpar, Surový, Ambroz

    Rozhodca: D. Konc, Lokšík – Gajan, Rovenský