Zvolen – Nitra 4:3 (kon.) | Košice – B. Bystrica 3:1 (kon.) | Martin – Skalica 5:3 (kon.)
Poprad – Trenčín 2:4 (kon.) | Piešťany – Žilina 1:4 (kon.)
koniec
HC Košice
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
HC MONACObet Banská Bystrica
Nedeľa 10.01.2016, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie medzi HC Košice a HC 05 iClinic Banská Bystrica, v ktorom si domáci so svojím súperom poradili pomerom 3:1 a potvrdili tak svoju už takmer štvormesačnú neporaziteľnosť na domácom ľade.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 30:17

    S týmto konštatovaním a prianím pekného zvyšku večera sa už s vami lúčim. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:10:02)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Bežia posledné sekundy stretnutia, Košice si dnes pripíšu do tabuľky ďalšie tri body a upevnia si pobyt na jej čele.
     
    59:10
    Bacashihua zúfalo stojí vo svojej bránke, podľa všetkého sa z nej už nepoberie.
     
    58:45
    Na trestnú lavicu už korčuľuje Sandgren, ktorý inkasuje trest v trvaní 2 minút – podrazenie.
     
    58:44
    Košičania boli faulovaní, hráč hostí odíde na lavicu hanby. Zdá sa, že je po zápase.
     
    58:40
    Kombinácia teraz smerovala prevažne okolo mantinelov, takéto prihrávky Košičanom, zdá sa, problém robiť nebudú.
     
    58:21
    Bystrica je stále v šestici, hrá absolútny vabank.
     
    58:21
    Budeme zvedaví, či po vypršaní oddychového času hostí gólman ostane na striedačke, alebo sa ešte vráti do svojej „klietky“.
     
    58:21
    Oddychový čas hostí.
     
    58:00
    Bacashihua na striedačke, Banská Bystrica hrá power-play!
     
    57:34
    Čížkovo nahodenie stredom poľa našlo len hokejky obrany, ktorá puk zrazila do bezpečnej zóny. Banská Bystrica si na podobne unáhlené prihrávky bude musieť dať pozor.
     
    57:00
    Košice zbierajú cenné sekundy pred útočnou tretinou pri mantineli, kam bol puk takticky pritlačený a domáci tam následne pobudli niekoľko desiatok sekúnd.
     
    56:10
    V podobnej pozícii však aj Melicherčík, ktorý si na konto pripísal ďalší veľmi dôležitý zákrok. Košice sa v tejto chvíli budú spoliehať aj na vlastného gólmana, ktorý nemôže inkasovať.
     
    55:51
    Aj napriek tomu ale stále dokážu znepríjemniť život gólmanovi „baranov“, ktorý musí riešiť odrazené puky aj priame strelecké ohrozenia.
     
    55:20
    Košičania sa teraz nemajú kam ponáhľať. Aj preto puk často len vyhadzujú von z obrannej tretiny a pomerne často odchádzajú aj striedať.
     
    54:20
    Jenčík hľadal krížnou prihrávkou Spilara, vďaka pozornej obrane sa ale puk k rýchlonohému korčuliarovi nedostal.
     
    53:55
    Mohlo byť definitívne rozhodnuté! Lelkeš sa rútil osamotený zoči-voči Bacashuuovi, jeho bránku však prepálil!
     
    53:30
    Košice naďalej aktívne, svojho súpera púšťajú k puku maximálne v jeho obrannej tretine. Teraz to už bude mať Banská Bystrica len veľmi ťažké.
    Gabriel SPILAR - 3:1
     
    52:42
    Košice dali gól!
    Máme tu však tretí gól Košíc, ktorý môže veľa napovedať o ďalšom priebehu stretnutia. Domáci celok jasá, presadil sa domáci miláčik GABRIEL SPILAR. Asistencia: Richard Jenčík.
     
    52:10
    Lelkeš sa na seba snažil naviazať čo najvyšší počet obrancov, čo sa mu napokon aj úspešne darilo, jeho úmysel následne rozohrať ale súper prečítal a o puk ho pripravil.
     
    51:54
    Vhadzovanie po ľavici Bacashihuu.
     
    51:00
    A keby len ten! Hosťujúci celok sa napokon ocitol v dobrej šanci, kedy mohol vyrovnať, proti bol však Melicherčík, ktorý dôležitým zákrokom podržal Košice.
     
    50:50
    Na druhej strane ofsajd Banskej Bystrice.
     
    50:15
    Košice teraz mali smolu, prihrávka sa totiž Hrnkovi v medzikruží zamotala medzi korčule, preto sa otočiť a vystreliť nemohol.
     
    49:44
    Tak toto bola rana ako z dela! Dudáš sa poriadne napriahol a vyslal nebezpečne vyzerajúci pokus, ktorý musel Bacashihua zraziť hokejkou na ochrannú sieť!
     
    49:30
    Bast bol dobrým spôsobom prišpendlený o mantinel v útočnej tretine, prihrávku od svojho spoluhráča preto prebrať nemohol. Puk opustí obrannú tretinu majstra.
     
    48:40
    Naťahovačky o puk v strednom pásme, opäť sledujeme obrázky, kde sa oba celky pokúšajú o nahodenie puku na zadný mantinel.
     
    48:05
    Napokon z toho mohla byť útočná akcia troch korčuliarov, Vargova prihrávka sa ale Češíkovi zamotala medzi korčule, preto sme strelecké zakončenie nevideli.
     
    47:20
    Takéto súboje pri bránke Košiciam absolútne nepomáhajú, uvedomujú si to napokon aj sami, aj preto sa pokúsia puk dostať aspoň do stredného pásma.
     
    47:08
    Napokon sa ale pískalo, Banská Bystrica a jej hráči sa rozčuľovali zbytočne, hlavný arbiter svoj verdikt nezmenil.
     
    46:50
    Rosandič puk preberá pred obrannou modrou, pokúsi sa o rýchle nahodenie pred Melicherčíka.
     
    46:20
    Videli sme viacero nepresností v strednom pásme, ako Košiciam, tak ani Banskej Bystrici nahodenie na zadný mantinel príliš nevyšlo.
     
    45:53
    Z celej situácie napokon mohol byť samostatný nájazd Gabriela Spilara, ktorý pre tesný ofsajd zakončovať nemohol.
     
    45:30
    Šmach puk drží za bránou svojho celku a čaká na prestriedanie spoluhráčov.
     
    44:51
    Varga našiel skvelým spôsobom Lelkeša, ktorý neváhal a strelou švihom chcel zakončiť do ľavého rohu bránky, fantastický Bacashihua zmenu skóre nepripustil!
     
    44:25
    Hrnka popri mantineli na Hričinu, ten súboj s Rosandičom nezvládol a mladík v službách Banskej Bystrice dostal priestor na vyhodenie.
     
    43:56
    Následne sa však pískalo postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku, ktoré Košice vyženie do stredného pásma.
     
    43:20
    Trio Bicek – Suja – Bartánus dokáže byť poriadne nepríjemné, dokázalo to aj v tejto chvíli, kedy pri súperovej bránke ubralo Bystričanom nielen čas, ale aj sily.
     
    42:09
    Dlho to platiť nemuselo, Surový totiž zle zareagoval na odrazený puk a takmer ho zrazil do bránky hostí. Bacashihua na ľade úspešný.
     
    41:50
    Hričina puk vypichol súperovi a pomedzi kruhy sa s ním natlačil pred bránku, kde zakončoval bekhendom len nepresne. Banská Bystrica teraz mala šťastie.
     
    41:29
    Mimoriadne nepríjemný moment, Varga bol vtlačený do brány a utrpel pri trom nie príjemný pád, útočník Košíc sa pozviechal a odchádza na striedačku.
     
    41:20
    Toto buly ale vyznelo lepšie v prospech Banskej Bystrice, ktorej hráči nebudú mať problém puk vyhodiť.
     
    41:11
    Vhadzovať sa bude po pravici Bacashihuu.
     
    40:45
    Ani jeden z celkov sa teraz smerom dopredu príliš nenáhli, ako Košice, tak aj Banská Bystrica si totiž uvedomuje, že inkasovať v takomto čase by mohlo byť osudným.
     
    40:20
    Napokon prišlo len akési nastrelenie do pásma súpera, ktorý puk ochotne preberá a spoza vlastnej bránky sa pokúsi o založenie ďalšej útočnej akcie.
     
    40:10
    Úvodné vhadzovanie tretej časti hry prebehlo hladko, puk poputoval na hokejky domácich hokejistov. Tí sa do tretice rozhodujú, čo s ním.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Domáci sa už do šance nedostali, preto sa mohol odpískať koniec. Po druhej tretine platí stav 2:1, do šatní tak odídu so psychickou výhodou Košice.

    Pomer striel po 2. tretine: 26:12.

    Tretia tretina sa začne približne o 18:35.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:35
    Vhadzovanie v strednom pásme, Bystrica puk vyhodila k Melicherčíkovi, Košice sa pokúsia o založenie ešte jednej akcie.
     
    39:05
    Mikuš teraz mierne váhal so strelou, následne ale puk predsa len poslal na bránku Bacashihuu, tam si s ním obrana Banskej Bystrice dokázala poradiť.
     
    38:30
    Spilar hľadal pred Bacashihuom Bartoša, ten ale na puk nezareagoval a prekorčuľoval okolo prihrávky svojej dvojičky z útoku.
     
    38:00
    Prihrávka od mantinelu pred bránkovisko síce nebola myslená zle, zo strany hostí ale išlo o unáhlené riešenie, keďže pred Melicherčíkom nestál nik.
     
    37:10
    Vráťme sa ale k dianiu na ihrisku, hostia sa tam rýchlo presunuli pred Melichertčíka, ktorý sa pri ich zakončení musel mať na pozore, domáci gólman ale napokon celú situáciu ustál.
    Tomáš HRIČINA - 2:1
     
    36:35
    Košice dali gól!
    Domáci otáčajú stav stretnutia, misky váh sa po tomto góle preklopia na stranu Košíc. O druhý presná zásah sa postaral bojovný TOMÁŠ HRIČINA. Asistencie: Peter Boltun, Tomáš Hrnka.
     
    36:10
    Spilar bol teraz v ťažkej situácii, keď sa ocitol medzi dvojicou brániacich hráčov, ktorým sa síce vyhol následne ale nabúral do mantinelu. Našťastie to nevyzerá vážne a skúsený útočník bude v hre pokračovať.
     
    35:30
    Varga vyviezol puk po pravom krídle až do útočnej tretiny, tam ho následne chcel poslať medzi kruhy, kam korčuľoval jeho spoluhráč, prihrávka však bola dobre zastavená obranou.
     
    34:50
    Na opačnej strane rýchla odpoveď, črtalo sa prečíslenie, z ktorého prišlo k dobrému streleckému zakončeniu švihom, náročnú situáciu Bacashihua ustál.
     
    34:20
    Pomerne často teraz hostia nastreľujú puky na Melicherčíka, využívajú pritom fakt, že tie sa im po viacerých odrazoch vždy vrátia. Našťastie pre Košice, gól nepadol.
     
    33:10
    Košičania teraz v obrane mierne pasívni, z čoho mohol ťažiť dobre postavený Tománek, jeho ranu z prvej Melicherčík vytesnil ľavou nohou!
     
    32:40
    Hra sa okamžite presunula pred Melciherčíka, kde chcela Banská Bystrica odpovedať rovnakou mincou, videli sme ale strelu zblokovanú do ochrannej siete.
    Jiří BICEK - 1:1
     
    32:20
    Košice dali gól!
    Povestné nedáš-dostaneš platilo v tomto prípade do bodky, strelecky sa presadil skúsený útočník Košíc JIŘÍ BICEK. Asistencie: Marek Bartánus, Peter Bartoš.
     
    31:35
    Handzuš vo veľkej šanci, najskúsenejší hráč Banskej Bystrice ale pohorel a Melicherčíka nedokázal prekonať. A to ani po niekoľkých ďalších nastreleniach na jeho bránku.
     
    31:05
    Snaha Košíc o založenie útočnej akcie po buly v tretine Banskej Bystrice skončila na nepresnej prihrávke, ktorá mala nájsť Pavúka na modrej čiare, našla ale iba hráča odetého v bielom.
     
    30:10
    Suja sám dokorčuľoval nahodený puk, v útočnej tretine mu ale chýbala podpora spoluhráčov, preto si naň nárokoval zbytočne.
     
    29:15
    Na opačnej strane klziska rana z hokejky Basta vyprášila betóny pozorného Melicherčíka, ten zmenu skóre nepripustil.
     
    28:50
    Banská Bystrica puk drží pri vlastnej bránky, z tohto priestoru sa nemá v tejto chvíli kam ponáhľať.
     
    28:02
    Domáci sa dobre tlačia pred bránku svojho súpera, ten sa tam ale vždy nachádza aspoň s jedným korčuliarom, ktorý nahadzované puky dobre odhadzuje.
     
    27:30
    Dobrá rana švihom z ľavého kruhu hľadala štrbinku medzi rukou a telom Bacashihuu, ten si ale na svoje konto pripísal ďalší dôležitý zákrok.
     
    27:05
    Kombinácia Košíc pri mantineli, domáci sa odtiaľ budú chcieť čím skôr dostať do stredu poľa.
     
    26:30
    Prišlo ale len ďalšie vyhodenie v podaní hostí. Tí dnes hru v početnej nevýhode zvládajú na výbornú a súpera prakticky k ničomu nepúšťajú.
     
    26:00
    Košičania sú ale opäť usadení pred Bacashihuom, kde roztáčajú ten pravý presilovkový kolotoč.
     
    25:30
    Banskobystričanom netrvalo dlho a puk cez všetky čiary vyhodili.
     
    25:24
    Vylúčenie v tíme Banskej Bystrice. Na trestnú smeruje Čížek – 2 minúty – nedovolené bránenie v hre.
     
    24:30
    Cebák s Deylom mali neúspešné pokusy o rýchle prenesenie hry pred bránku súpera, Banská Bystrica tak ostane v útočnej tretine.
     
    23:45
    Deyl teraz za všetkých spoluhráčov oplatil Banskej Bystrici tvrdé súboje a Basta poslal na ľad, za čo si vyslúžil mohutný potlesk.
    Tomáš ZIGO - 0:1
     
    23:11
    Banská Bystrica dala gól!
    Domáci sa teraz niekoľkokrát dožadovali vylúčenia súpera, to ale neprišlo, a tak tu máme úvodný gól. Pri ľavej žrdi stál voľný TOMÁŠ ZIGO, ktorý nemal problém skórovať. Asistencia: Fredrik Sandgren.
     
    22:50
    Tománek vo veľkej šanci, s pukom sa skúsený útočník ocitol v priestore medzikružia, odkiaľ nedokázal prepáliť Melicherčíka.
     
    22:20
    Košice držia súpera v obrannej tretine, Banská Bystrica hrá medzičasom v pätici.
     
    21:45
    Jenčík následne ešte s jedným zakončením, pri ňom ale nechcene zlomil svoju hokejku a urýchlene tak odíde na striedačku.
     
    21:30
    Jenčík v obrovskej šanci, hráč domácich sa nakorčuľoval pred bránku, kde sa mu Bacashihuu prekonať nepodarilo.
     
    21:20
    A opäť sa Banskej Bystrici darí oslobodiť.
     
    20:50
    V tejto chvíli to ale tak nebude, hostia totiž vystihli úmysel svojho súpera pri mantineli a pozdĺž neho vyhodili puk cez všetky čiary.
     
    20:30
    Košičania buly zvládli, preto sa pokúsia o roztočenie presilovkového kolotoča, z ktorého by mohol prísť prvý gól.
     
    20:22
    Čížek (BBY) – 2 minúty – podrazenie.
     
    20:10
    Úvodné vhadzovanie prostrednej časti hry zvládol lepšie domáci celok, ktorý puk prebral na svoje hokejky a v obrannej tretine premýšľa, ako ho čo najrýchlejšie dostať k bráne súpera.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Máme za sebou prvú tretinu zápasu, ktorá priniesla lepší úvod v podaní Košíc, s postupom času sa ale herne oba celky vyrovnali a zamerali sa skôr na pozorné bránenie. Aj preto platí stav 0:0.

    Pomer striel po 1. tretine: 8:4

    Druhá tretina sa začne približne o 17:48.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:55
    Puk je v strednom pásme, zdá sa, že pred sirénou sa už nič neudeje.
     
    19:30
    Banská Bystrica sa ponáhľala smerom dopredu, v súboji pri mantineli ale následne neuspela, preto o puk prišla.
     
    18:25
    Hričina sa v strednom pásme zbavil súpera, následne si nakorčuľoval do ľavého kruhu na vhadzovanie, odkiaľ poriadne vystrašil Bacashihuu, ktorý jeho ranu vytesnil ramenom mimo priestor troch žrdí.
     
    18:00
    Medzičasom sa Rosandič vrátil na ľadovú plochu, pokračujeme tak v hre piatich proti piatim.
     
    17:15
    Tak táto presilová hra Košiciam absolútne nevychádza, domáci sa všemožne snažia dostať do pásma súpera, ten ich prihrávky dobre blokuje a posiela k Melicherčíkovi.
     
    16:45
    Banská Bystrica dostane priestor prestriedať, domácim korčuliarom totiž puk ušiel do stredného pásma.
     
    16:25
    Oceliari už kombinujú v útočnej tretine, zatiaľ je to bez presnejšej strely.
     
    15:50
    Banská Bystrica ale puk získala na svoje hokejky a prakticky okamžite ho poslala cez všetky čiary. Košice založia útočnú akciu až od Melicherčíka.
     
    15:44
    Vylúčenie v tíme Banskej Bystrice. Na lavicu hanby smeruje Rosandič – 2 minúty – seknutie.
     
    14:54
    Tvrdý súboj v obrannej tretine Košíc, Lelkeš tam na zem zložil súperovho korčuliara čistým spôsobom.
     
    14:03
    Bystričania ale presne nerozohrali, aj preto sa rýchlonohý Spilar rozhodol na protiútok. Zakončil ho jednoducho, strelou švihom, avšak od korčule obrancu sa puk dostal len na zadný mantinel.
     
    13:20
    Košičania dávajú šancu aj svojmu súperovi, ktorý sa v úvodných minútach zmohol len na bránenie. S pukom na hokejke sa smerom dopredu presúva Ďatelinka.
     
    12:55
    Majdan to teraz myslel dobre. Prakticky po celom strede klziska sa Banskej Bystrici otvoril priestor na protiútok, kam Majdan aj smeroval svoju prihrávku, bola však pridlhá.
     
    12:16
    Bartoš vedel, prečo posiela na bránu takýto jednoduchý puk. Zdanlivo neškodná strela narobila Bacashihuovi problémy, natiahol sa po nej totiž lapačkou, puk mu ale len vypadol na ľad, kde ho následne musel prikryť.
     
    11:25
    Napokon to ale boli práve hostia, kto sa musel brániť. Nepresnosť súpera v strede klziska dala šancu domácim Košiciam, ktoré sa usadili pred Bacashihuom.
     
    11:00
    Sandgren puk preberá za vlastnou bránkou, Banská Bystrica sa pokúsi o založenie útočnej akcie.
     
    10:52
    Vyzerá to tak, že po náraze do mantinelu sa poškodil zámok na dvierkach domácej trestnej lavice, technici ale celý problém rýchlo vyriešili a my môžeme pokračovať.
     
    10:52
    Technici Steel arény pracujú na odstránení problému s mantinelom, ktorý vznikol pravdepodobne po jednom zo súbojov. Na malý moment sa hra preruší.
     
    10:34
    Košice boli v dobrej príležitosti! Bacashihua dokázal tvrdú ranu od modrej čiary síce vyraziť, avšak len do priestoru, kde stál Boltun, nanešťastie pre Košice mu ale puk padol na telo a zakončovať preto nemohol.
     
    09:30
    Jenčík bol dobre tiesnený, preto spätnou prihrávkou do medzikružia hľadal svojho spoluhráča. V tomto priestore však nestál nik odetý v modrom.
     
    09:00
    Banská Bystrica stále ostáva v obranných radoch, čo sa jej môže vypomstiť. Ďalšia tvrdá rana, tentokrát Bacashihua vymrštil lapačku len preventívne, puk skončil na plexiskle.
     
    08:16
    A aj vymysleli. Hričina sa s pukom šikovne natlačil pred bránku súpera, kde bez váhania zakončoval, priestor troch žrdí ale tesne minul.
     
    08:00
    Zásluhou Hrnku sa ale opäť hrá pred Bacashihuom, kde Košičania chcú niečo vymyslieť.
     
    07:20
    Napokon sme videli viacero nepresností, ktoré na malý moment zabrzdili hru, puk preberá za bránkou hostí na svoju hokejku Šmach, ktorý bude chcieť rozohrať.
     
    06:45
    Formácia so Spilarom chcela rozhodiť obranu súpera, čo sa jej ale nepodarilo, preto po puk bude musieť zájsť do stredného pásma.
     
    06:04
    Útočníci HC 05 pôsobia do tejto chvíle mierne pasívnym dojmom, hoci sa hostia snažia o vyvezenie puku pred Melicherčíka, tam nebadať žiadnu zvýšenú snahu o kombináciu.
     
    05:36
    Bicek chcel využiť odrazený puk, ktorý sa od korčule Sandgrena dostal na jeho čepeľ, strela ale zapadla len v lapačke pozorného Bacashihuu.
     
    04:30
    HC 05 si na malý moment vydýchol, jeho hráči puk zaviezli do útočnej tretiny, tam ho ale na svoje hokejky získali opäť o čosi dôraznejší Košičania.
     
    03:50
    Pozrime sa na to! Hostia teraz mali viac šťastia ako rozumu, vo vlastnej obrannej tetine ponúkli súperovi veľa miesta, čo si nemôžu dovoliť. Puk napokon v sieti neskončil.
     
    03:00
    Bartánus teraz dobre ušiel obrane po pravom krídle a hoci bol tiesnený, vyslal tvrdú ranu, ktorá našťastie pre Banskú Bystricu skončila na zadnom mantineli.
     
    02:35
    Hrnka to vymýšľal šalamúnsky, puk si zatiahol medzi korčule a schovanou strelou chcel prekvapiť brankára Bystrice, trafil však len obrancu.
     
    02:00
    Rosandič sa s pukom nehral, jeho formácia potrebovala prestriedať, preto ho mladý obranca bekhendom poslal aspoň do stredného pásma.
     
    01:25
    Košice sú v úvode aktívnejšie, svojou strelou od modrej to demonštroval aj Pavúk, pred bránou ešte stál aj Varga aj Češík, ani jeden z menovaných doraziť nedokázal.
     
    00:55
    Jenčík si teraz svojím pohybom vypýtal prihrávku smerujúcu do medzikružia, tá však bola prisilná, preto ju zachytil až Bacashihua.
     
    00:16
    Košice to napokon skúsili po ľavom krídle, na túto pozíciu si nakorčuľoval Suja, ten však dostal prihrávku na dlhú hokejku, puk si tak ideálne nespracoval.
     
    00:10
    Úvodné buly bolo vhodené. Puk získali na svoje hokejky ako prví domáci hokejisti, ktorí teraz špekulujú v obrannej tretine, kam ho poslať.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Vážení športoví priaznivci, ešte raz vás srdečne pozdravujeme z košickej Steel arény, na ktorej hlavnej ľadovej ploche sa už o malý moment začne zápolenie medzi Košicami a Banskou Bystricou. Zatiaľ čo domáci dnes nastúpia v modrých dresoch, hostia zo stredného Slovenska si so sebou priniesli bielu sadu dresov. Oba celky už stoja nastúpené na modrých čiarach, my si ešte počkáme na hymnu Slovenskej republiky, po ktorej už úvodnému buly nebude nič brániť.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Melicherčík – Deyl, Cebák, Mikuš, Dudáš, Šedivý, Pavúk, Bortňák, Chovan – Bartánus, Suja, Bicek – Bartoš, Jenčík, Spilar – Varga, Češík, Lelkeš – Hrnka, Boltun, Hričina

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Bacashihua – Ďatelinka, Sandgren, Jaborník, Šmach, Čížek, Rosandič, Petran – Majdan, Handzuš, Tománek – Ferleťák, Kytnár, Bast – Lamper, Zigo, Matoušek – Gašpar, Surový, Ambroz

    Rozhodca: D. Konc, Lokšík – Gajan, Rovenský.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní veľkého šlágra 38. kola Tipsport ligy. V ňom sa v metropole východného Slovenska predstaví aktuálny líder súťaže HC Košice proti priebežne tretiemu celku tabuľky HC '05 iClinic Banská Bystrica.

    Domáci Košičania vstúpia do zápasu po siedmich výhrach v rade, pričom aktuálna forma majstrov je skutočne obdivuhodná, veď z posledných 17 duelov až 16 vyhrali. Na čele tabuľky si tak vytvorili priebežne štvorbodový náskok pred druhou Nitoru. Aktuálne skóre Košičanov je 112:66, pričom ich defenzíva inkasovala stále najmenej gólov spomedzi všetkých tipsportligových účastníkov. Oceliari sa naposledy predstavili na domácom klzisku, kde pomerom 3:1 zdolali Žilinu.

    Hostia spod Urpína sa aktuálne nachádzajú na tretej priečke v tabuľke a na východ republiky prichádzajú takisto v skvelej forme. Banskobystričania zvíťazili štyrikrát v rade, naposledy dokonca doma zdolali vtedajšieho lídra HK Nitra, keď triumfovali 5:3. Zverenci trénera Vladimíra Országha majú na svojom konte 73 bodov (Košice 78) a celkové skóre 124:82, čo svedčí o tom, že Barani majú po Zvolene a Nitre tretiu najproduktívnejšiu ofenzívu v celej súťaži.

    V aktuálnom ročníku pôjde už o piaty vzájomný zápas Košíc a Banskej Bystrice. Bilancia je doposiaľ vyrovnaná, oba celky totiž doposiaľ zvíťazili po dvakrát. Košičania sa tešili z výhier 3:0 v 11. kole a 4:2 v 20. kole, Banskobystričania triumfovali 1:0 v 2. kole a 3:0 v 29. kole.

    Papierovým favoritom tohto zápasu sú Košičania, ktorí na domácom klzisku neprehrali od septembra 2015. Na triumf Oceliarov vypísali bookmakeri stávkových kancelárií kurz približne 1.9, na výhru hosťujúcej Banskej Bystrice až 3.6.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 33. Bicek (Bartánus, Bartoš), 37. Hričina (Boltun, Hrnka), 53. Spilar (Jenčík) – 24. Zigo (Sandgren)


    HC Košice: Melicherčík – Deyl, Cebák, Mikuš, Dudáš, Šedivý, Pavúk, Bortňák, Chovan – Bartánus, Suja, Bicek – Bartoš, Jenčík, Spilar – Varga, Češík, Lelkeš – Hrnka, Boltun, Hričina
    HC MONACObet Banská Bystrica: Bacashihua – Ďatelinka, Sandgren, Jaborník, Šmach, Čížek, Rosandič, Petran – Majdan, Handzuš, Tománek – Ferleťák, Kytnár, Bast – Lamper, Zigo, Matoušek – Gašpar, Surový, Ambroz

    Rozhodca: D. Konc, Lokšík – Gajan, Rovenský