NJ Devils – Boston 1:4 (kon.) | Carolina – Columbus 4:1 (kon.) | Chicago – Buffalo 3:1 (kon.)
Colorado – Nashville 5:3 (kon.) | Edmonton – Tampa Bay 2:3 (kon.) | Anaheim – St. Louis 4:3 (2:1 po s.n.)
NY Rangers – Washington 3:4 (po pr.) | Philadelphia – NY Islanders 4:0 (kon.)
koniec
Philadelphia Flyers
4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
New York Islanders
cz Sobota 09.01.2016, 19:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ve Wells Fargo Center dnešní utkání sledovalo 19 874 diváků, bylo vyprodáno! S touto informací se s Vámi pro tuto chvíli loučím, znovu se budu těšit zhruba za tři hodinky u online přenosu z atraktivního střetnutí mezi Montrealem a Pittsburghem. Do té doby na počtenou. (21:54:59)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Matt Read (PHI) – 1+2
    2. Steve Mason (PHI) – 20 zákroků, úspěšnost 100 %
    3. Jevgenij Medveděv (PHI) – 1+0

    Československá stopa v utkání

    Jakub Voráček (PHI) – 0+0, 4 střely, čas na ledě 19:06
    Radko Gudas (PHI) – 0+1, 5 střel, čas na ledě 20:19
     
    Je konec, Philadelphia poráží New York Islanders poměrem 4:0! Sledovali jsme zajímavý duel, v němž byli domácí jasně lepším týmem a za první dvě třetiny svého soupeře v podstatě k ničemu nepustili. V závěrečné dvacetiminutovce sice Ostrované trošku ožili, ovšem jejich tlak žádnou branku nepřinesl, načež se v jednapadesáté minutě trefil Matt Read, muž dnešního klání, a čtvrtý hřebíček do rakvičky Islanders přidal Sean Couturier.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    V samotném závěru se ještě k ráně od modré čáry dostal Hickey, avšak trefil jen obětavě blokujícího Gudase, tudíž už je jasné, že Steve Mason dnes vychytá své druhé čisté konto v této sezoně.
     
    59:29
    Hosté se ještě snaží o vstřelení čestné branky, z velmi ostrého úhlu své štěstí zkusil Clutterbuck, ovšem Mason se přimáčkl k bližší tyči, co to šlo a předvedl dobrý zásah.
     
    59:01
    Ve Wells Fargo Center běží poslední minuta třetí třetiny a zároveň i celého utkání.
     
    58:48
    Islanders ale zůstali zabydleni v obranné třetině svého oponenta, vše nakonec vyústilo v ránu z hole Brocka Nelsona, ale vypadá to, že Mason dnes zůstane nepřekonán.
     
    58:32
    Martin zadovkou našel Nielsena, který obkroužil Masonovu svatyni a nakonec ještě hledal volného Cizikase, ten se však přes důsledného Medveděva k puku nedostal.
     
    57:50
    Po sérii nepřesností na obou stranách se o sóloakci pokusil Raffl, který se vrhl mezi dva protihráče, ale nakonec se ukázalo, že si ukousl až příliš velké sousto.
     
    56:59
    Nyní ale neuhlídali dravého Clutterbucka, který se od levého mantinelu dostal až mezi kruhy, odkud bekhendem jen těsně minul horní tyč domácí svatyně!
     
    56:29
    Domácí už se nikam tlačit nemusejí a také tak nečiní. Naopak hrají velice chytře a zkušeně si hlídají velice komfortní náskok.
     
    55:46
    V závěru utkání, když už o vítězi je rozhodnuto, diváky zvedl ze sedadel pěstní souboj. Po několikavteřinovém pošťuchování nakonec rukavice schodili Manning a Lee, souboj to byl vyrovnaný, nakonec z něj jako vítěz vyšel domácí borec, který za potlesku z ochozů Wells Fargo Center odchází do kabiny. Oba kohouti samozřejmě inkasují pětiminutový trest.
    Sean COUTURIER - 4:0
     
    55:14
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Nyní už je to naprosto jasné, Flyers dnes vyhrají! Po zmatcích v obranné hře hostí se k puku dostal Raffl a poslal jej na hůl Gudase, jehož nahození z otočky ještě těsně před Halákem lehce tečoval SEAN COUTURIER, který kus černé pryže usměrnil přesně k levé tyči! Asistence: Radko Gudas, Michael Raffl.
     
    54:54
    Hosté předvedli další minelu v neutrální zóně, Simmonds zvedl hlavu a pěknou žabičkou nahrál Braydenu Schennovi, jehož rána nebyla vůbec špatná, ale puk mířil pouze doprostřed branky, kde stál pozorný Jaroslav Halák.
     
    54:29
    Ve středním pásmu si drzý manévr dovolil Clutterbuck, ale poněvadž neuspěl, tak se domácí hnali do přečíslení, na jehož konci Read nahrával Umbergerovi, do rány útočníka Letců se ale obětavě položil obránce Pelech.
     
    53:59
    Bellemare našel volného VandeVeldeho, ten byl ale zastaven sudími, poněvadž Ryan White byl v ofsajdu.
     
    53:32
    Famózní Mason! Domácí si nyní špatně rozebrali hráče, na to konto se mezi kruhy zjevil nikým nehlídaný Nick Leddy, ovšem svou ranou k levé tyči si na brankáře Flyers nepřišel!
     
    52:54
    Tavares přenesl touš na modrou, kde Bailey našel v lepší pozici se nacházejícího Hickeyho, jehož ránu mířenou mezi betony ale Steve Mason pokryl.
     
    52:02
    Dvěma střeleckými pokusy se nyní prezentoval Del Zotto, nejprve marně hledal mezírku u bližší tyče Halákovy branky, proti jeho druhé ráně už slovenský gólman musel zasahovat, ale počínal si jistě.
     
    51:26
    To musí domácí mrzet. Flyers se totiž řítili do slibně vypadajícího přečíslení, vše ale nepřesným pasem zhatil Brayden Schenn.
     
    51:09
    Isles se ihned chtěli vydat s odpovědí, kvůli Tavaresově ofsajdu ale byli zastaveni. Následuje další komerční přestávka.
    Matt READ - 3:0
     
    50:58
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Dámy a pánové, s největší pravděpodobností je rozhodnuto! Ve středním pásmu se volného kotouče ujal Streit a lehkou žabičkou vyslal kupředu MATTA READA, jenž zachoval chladnou hlavu a přesnou střelou mezi betony procedil puk za Halákova záda! Asistence: Mark Streit, Scott Laughton.
     
    50:19
    Takhle toho určitě nedosáhnou, po nepřesnosti v rozehrávce totiž puk zamířil až na icing. Vhazování před Jaroslavem Halákem.
     
    50:06
    Do konce třetího dějství zbývá zhruba deset minutek a Islanders stále prohrávají o dvě branky. Dokáží s nepříznivým vývojem utkání ještě něco udělat?
     
    49:43
    Bellemare se kupředu vydal zcela osamocen, a proto puk jen nahodil a následoval své spoluhráče směrem na střídačku.
     
    49:00
    Po vyhraném vhazování se ke střele odhodlal Del Zotto, ale Halák byl opět na svém místě. O dorážku se ještě mocně snažil Raffl, ale ani on nebyl úspěšný.
     
    48:42
    Pěkná akce Philadelphie! Schenn si vyměnil kotouč s Couturierem, nakonec ještě šikovnou zadovkou hledal najíždějícího si Raffla, tomu ale v zakončení zabránil včas se vracející Pelech.
    Parádička Jakuba Voráčka, který nasadil jesle rozhodčímu

    Jakub Voráček to s hokejkou prostě umí ... což pocítil nezvykle i čárový rozhodčí při snaze sebrat puk kvůli vhazování...

    Zveřejnil(a) Onlajny.com dne 9. leden 2016
     
    48:09
    Po buly si puk na modré zpracoval z farmy povolaný Mayfield, jehož střela zápěstím nebyla špatná, ale obránce Islanders měl mušku lehce vychýlenou.
     
    47:54
    Domácí si nerozuměli v kombinaci a pokud se nepletu, tak až nyní vidíme první zakázané uvolnění v tomto mači. Hra se postěhuje před Masona.
     
    47:29
    Ostrované se prezentovali další nepřesnou rozehrou, tentokráte z toho ale žádné přímé ohrožení branky nevzniklo, protože Readovi se puk zamotal mezi bruslemi.
     
    47:05
    Teď měli hosté štěstí, de Haanovi se totiž vůbec nepovedla rozehrávka, načež Giroux přenesl hru na modrou čáru, odkud vypálil Schultz, avšak Halák byl na svém místě.
     
    46:42
    Puk vylétl mimo kluziště, následuje komerční přestávka, po níž se bude vhazovat před brankou Flyers. Ty rozhodně nečeká nic jednoduchého, Isles zlepšili svůj herní projev a jestli takto budou pokračovat i nadále, čeká nás ještě zajímavá třetí třetina.
     
    46:25
    Hosté uzavřeli svého soka v obranné třetině, Nielsen přenesl puk na modrou čáru, kde se nakonec ke střele odhodlal Nick Leddy, ovšem našel jen připravenou lapačku Stevea Masona.
     
    45:45
    A podobná situace nyní byla k vidění i na druhé straně, tentokráte o sobě tvrdou hrou dal vědět Del Zotto, který, podobně jako před chvílí Leddy, tvrdě odstavil Nelsona.
     
    45:12
    Po sérii několika odrazů se za pukem hnal VandeVelde, ovšem byl velice tvrdě, ovšem čistě zastaven Leddym, který si připsal opravdu povedený hit.
     
    44:33
    Gudas teď i s pomocí paní Štěstěny pro Letce udržel útočné pásmo, puk se dostal k Umbergerovi, kterému se ale zamotal mezi bruslemi a Isles mohou přispěchat s odpovědí.
     
    44:11
    Český forvard to napotřetí už zvládl a křižným pasem téměř přes celou šíří hrací plochy našel Umbergera, jehož ránu z první ale dokázal polapit včas se přesouvající Halák.
     
    43:38
    V krátkém časovém sledu je tu druhé ofsajdové postavení v podání Letců, přechod přes modrou čáru si opět nepohlídal Jakub Voráček.
     
    43:28
    Po kratší odmlce se směrem vpřed vydali domácí, zastavil je ale hvizd sudího, který správně viděl Voráčkův ofsajd.
     
    43:09
    Domácím se konečně daří uklidnit hru, která je nyní hodně hektická. Za vlastní brankou tak činí Radko Gudas, který vyčkává na čerstvé síly v podobě nových spoluhráčů.
     
    42:40
    Hosté se hnali do přečíslení čtyř proti třem, nakonec Kuljomin nahrál z druhé vlny si sjíždějícímu Leddymu, který ale branku přestřelil.
     
    41:43
    A Islanders působí výrazně aktivněji než v prvních dvou periodách, nyní o sobě poprvé v utkání dal vážněji vědět Tavares, po jehož ráně se na hranici brankovitšě ještě o dorážku snažil Okposo, ale nepochodil.
     
    41:09
    Největší šance Newyorských v tomto utkání! Samostatným průnikem se prezentoval Anders Lee, který se nakonec dostal až mezi kruhy, odkud povedenou ranou orazítkoval tyč!
     
    40:45
    Po zákroku Masona, který puk svým ramenem vytěsnil do ochranné sítě, se hra přerušuje a opět se bude vhazovat po pravici brankáře Letců.
     
    40:31
    Na druhé straně de Haan jen tak nahodil kotouč na Masona, ten jej před dotírajícím Bailyem raději ponechal ve své moci – vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    40:14
    Start do třetí třetiny opět vyšel lépe domácím, po Voráčkově pasu snad už poosmé vypálil nesmírně aktivní Streit, ovšem i tentokráte branku minul.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina je za námi! Konečně jsme se dočkali nějakých branek a zcela zaslouženě jsou to Flyers, kdo vede o dva góly. O ten první se dvaadvacáté minutě postaral Michael Raffl, o sedm minut později se při hře čtyř proti čtyřem prosadil ruský zadák Jevgenij Medveděv – na obě trefy pak nahrával aktivní Read. Prostřední dějsvtí bylo protkáno řadou vyloučení, Ostrované ale ani v nabídnutých přesilovkách nedokázali nic světoborného vymyslet a jejich dnešní výkon se mezi ty povedené zatím rozhodně řadit nedá. Zda se zlepší, se dozvíme v posledních dvaceti minutách – zpět se přihlásíme zhruba ve 21:00.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:56
    Tak ještě tu máme jedno ofsajdové postavení v podání Letců. Krátce poté se u mantinelu uskutečnila drobná potyčka a výměna názorů mezi oběma tábory, k ničemu vážnému ale nedošlo, a sudí tak nemá důvod k tomu někoho vylučovat.
     
    39:41
    Hra se nám bez vážnějších šancí přesouvala ze strany na stranu, nakonec se do slibně vypadající možnosti mohl hnát Cal Clutterbuck, ale zradil ho první kontakt s kotoučem.
     
    39:02
    V Wells Fargo Center běží poslední minuta prostřední dvacetiminutovky.
     
    38:49
    Po Streitově bombě se puk odrazil k Jakubu Voráčkovi, který se sním vytočil do prostoru mezi kruhy, ovšem ani tentokráte nedokázal svůj cíl zasáhnout.
     
    38:17
    Sám se směrem vpřed vydal Laughton, ovšem za brankou Islanders se ocitl proti dvojnásobné přesile, proti které toho podle očekávání příliš nevymyslel.
     
    37:30
    Na druhé straně se parádně uvolnil Brayden Schenn, který následně naznačil střelu, čímž si položil Pelecha, ovšem jeho následný projektil se mezi tři tyče nevešel.
     
    37:01
    Po buly se volného puku ujal Tavares, jehož rána nebyla ale vůbec špatná, ovšem naštěstí pro domácí zamířili puk těsně vedle jejich branky.
     
    36:54
    Zatímco Steve Mason operoval s pukem na holi za svou vlastní svatyní, branka byla povalena na zem, poněvadž Schultz v souboji rameno na rameno mírně vyhodil z rovnováhy nepozorného Kuljomina.
     
    36:16
    A nyní už jsou Islanders kompletní, dokázali tedy přežít další přesilovku svého soupeře, který si při nich dnes nevede ale vůbec zle.
     
    36:00
    Až nyní může unavená čtveřice Newyorských vystřídat. Všichni hráči jdou na střídačce ihned do předklonu, vyčerpání je na nich znát.
     
    35:38
    Hosté konečně dokázali vyhodit, vystřídat ale nikoliv. S další šancí totiž přispěchal Del Zotto, který nakonec ještě nahrával Medveděvovi, jehož ránu Halák vyrazil svým levým betonem.
     
    35:10
    Letci opět dlouho koumali, jak s pukem naložit. Nakonec to sám na sebe vzal Jakub Voráček, jehož ránu z pravého kruhu mířenou na bližší tyč ale dokázal Jaro Halák eliminovat.
     
    34:38
    Flyers dlouho kombinovali, nakonec Giroux přiťukl puk pro Streita, ovšem švýcarský zkušený zadák mířili těsně vedle. Ostrované se ale stál nemohou osvobodit.
     
    34:16
    Odpověď zní jasně – pouhopouhých sedm vteřinek! Na trestnou lavici totiž po zbytečném krosčeku vůči Del Zottovi usedá Frans Nielsen, a Islanders si tak hodně koledují o inkasování třetího gólu. Zdá se dokáží ubránit se dozvíme po komerční přestávce.
     
    34:09
    A nyní jsou kompletní i hosté, to jsem tedy velice zvědavý, jak dlouho se bude hrát bez vyloučení.
     
    34:06
    Domácí v plném počtu.
     
    33:42
    Ostrované se ale dokázali dostat k dalšímu pokusu, tentokráte Leddyho nahození lehce tečoval Grabovskij, Mason se ale stačil včas přemístit a stále zůstává nepřekonán.
     
    33:28
    Grabovskij dojel téměř ztracený kotouč a následně jej poslal směrem k Baileymu, jenž se i přes ne úplně ideálně zpracování dostal ke střele, ta ale nemohla Masona nikterak vystrašit.
     
    32:34
    Voráček v rohu kluziště přetlačil Hickeyho, vybruslil si až mezi kruhy, odkud vyslal jedovatou ránu, po které puk Halákovi vypadl z lapačky. Před prázdnou brankou chvíli nato stál Simmonds, ovšem skákavý kotouč nedokázal poslat do sítě!
     
    32:09
    Tak to je neskutečné, početní převaha Ostrovanům vydržela jen tři vteřinky. Ihned po buly totiž Bellemarea zbytečně podrazil Anders Lee a sudí byli opět nekompromisní.
     
    32:06
    Pět na pět se však hrát nebude, poněvadž sudí budou opět vylučovat. Nyní je to na straně domácích, na lavici hříchu usedá střelec druhé branky Jevgenij Medveděv, jenž si odpyká dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    32:02
    Hosté v plném počtu, Islanders si mohou hodně hluboko oddychnout, v tomto oslabení totiž měli několikrát obrovské štěstí.
     
    31:08
    Halák se má znovu co ohánět! Simmonds jen tak nazdařbůh nahodil kotouč, těsně před slovenským gólmanem jej lehce tečoval Schenn, ovšem kus černé pryže nakonec o vlásek minul pravou tyč hostující branky!
     
    30:52
    Hosté se nakonec dokázali osvobodit, špatně ale střídali a mají jediné štěstí, že Simmondse v přechodu do útočné třetiny zastavilo ofsajdové postavení Braydena Schenna.
     
    30:17
    Už to mohlo být 3:0! Voráček nahrál Streitovi, jenž dnes vypálil už poněkolikáté a nyní byl ke gólu nejblíže, poněvadž svým dělobuchem orazítkoval břevno Halákovy pokladnice!
     
    30:02
    Další komplikace pro Ostrovany! Za zcela zbytečné hákování za katr míří Casey Cizikas.
     
    29:59
    Domácí ale i nadále tlačili Islanders, nakonec Giroux křižným pasem oslovil Voráčka, který ranou z první pořádně protáhl Jaroslava Haláka, jenž teď své spoluhráče hodně podržel!
     
    29:42
    Voráček s trochou štěstí dostal puk na modrou čáru, kde napřáhl Mark Streit, ovšem jeho ráně chyběla troška přesnosti a kotouč mezi tři tyče nakonec nezamířil.
     
    29:09
    Domácí navíc budou dohrávat přesilovku. Dokáží krátce po zvýšení vedení přidat i třetí gól?
    Jevgenij MEDVEDĚV - 2:0
     
    28:33
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Domácí zničehonic přidávají druhou branku! Flyers uzavřeli svého soupeře v jeho vlastní obranné třetině, Read na sebe nalákal dva protihráče a šikovnou zadovkou přenechal kotouč JEVGENIJI MEDVEDĚVOVI, jenž přesnou ranou našel skulinku mezi Halákovými betony, a vsítil tak svou třetí branku v této sezoně! Asistence: Matt Read, Michael Del Zotto.
     
    28:06
    No a běloruský útočník bude za své počínání pykat, poněvadž dostává dvě minuty za nedovolené bránění brankáři. Poměr hráčů na ledě se nám tedy vyrovnává.
     
    28:06
    Ouu, tady příliš nechybělo! Kuljomin se rozjel po levé straně a našel před brankou úplně osamoceného Grabovského, který ale nedokázal přesně zakončit a navíc ještě najel do brankáře Masona!
     
    27:33
    Flyers opět vyhazují puk přes všechny čáry a nyní pro ně za brankou Isles cenné vteřinky získává VandeVelde. Skvělá práce od domácího útočníka!
     
    27:09
    Okposo si všiml volného Nielsena a právě jemu poslal puk, dánský forvard se na hranici brankoviště snažil kus černé pryže došťourat za Masona, ale nakonec byl odstaven domácími beky.
     
    26:48
    Domácí ale vyhráli buly a po boji v rohu kluziště se zásluhou Radka Gudase dokázali osvobodit.
     
    26:38
    Další vyloučení na straně Philadelphie, tentokráte je za katr na dvě minuty poslán Scott Laughton, který se proti pravidlům provinil hrubostí. Dokáží Islanders konečně vyzrát na Masona? To se dozvíme po komerční pauze.
     
    25:58
    Až nyní se Flyers dokázali osvobodit a už hodně unavená pětice bojovníků konečně může vystřídat. Islanders zatím v kombinaci chybí nějaký nápad a v těch klíčových momentech i troška toho potřebného klidu.
     
    25:29
    Domácí už jsou sice kompletní, i nadále se ale musí bránit. Na modré čáře se k puku dostal Hickey, jehož ráně z první příliš nechybělo.
     
    25:11
    Flyers mohli vyhodit, ale zabránil jim v tom de Haan, který následně přenesl hru na Grabovského, jenž si vybruslil k pravému kruhu a vypálil, ovšem Mason byl opět bezchybný.
     
    24:46
    Dnes si ale, co se kombinace týče, příliš dobře nevedou a potvrdili to i nyní. Okposo měl spoustu možností a spoustu spoluhráčů, jímž mohl nahrát, nakonec to ale trochu sobecky vzal na sebe, ovšem jeho pokus nemohl Masona překvapit.
     
    24:08
    Nielsen si několikrát vyměnil touš s Okposem a poté se odhodlal ke střele, ovšem trefil jen blokujícího Gudase. Hosté ale nadále zůstávají v útočném pásmu.
     
    23:38
    Při vlastním oslabení se kupředu vydal Bellemare, přes nepozorného de Haana se natlačil až před Haláka, ale zakončit přesně nedokázal.
     
    23:19
    První přesilovku si zahrají i Ostrované, ihned po buly se o vyhození pokusil Umberger, avšak poslal puk mezi diváky, tudíž dostává zasloužené dvě minuty za zdržování hry.
     
    23:14
    Okposo prokázal svůj důraz a vybojoval kotouč pro Leddyho, jehož ránu vyrazil Steve Mason svým pravým ramenem do ochranné sítě.
     
    22:40
    Hosté zaváhali v rozehrávce, načež Read pasem přes celou šíři kluziště našel Umbergera, tomu se ale puk zamotal mezi bruslemi, čehož využil pohotový Mayfield.
     
    22:07
    Z otočky to zkusil VandeVelde, Halák byl ale tentokráte připraven. Domácí svého soka ještě chvíli tlačili, vše vyústilo v nepovedenou střelu z hole Ryana Whitea.
    Michael RAFFL - 1:0
     
    21:27
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Přesilovka zůstala nevyužita, Flyers to ale nemusí vadit, protože se ale krátce po jejím skončení ujímají vedení! Do útočné třetiny kotouč zavezl Read, který jej po mantinelu poslal za branku Isles, odkud Couturier přesným pasem z otočky našel před branku si sjíždějícího MICHAELA RAFFLA, jenž prostřelil bezmocného Haláka! Asistence: Sean Couturier, Matt Read.
     
    21:03
    Voráček vyslal na zteč rozjetého Simmondse, který se nijak nerozmýšlel a vypálil z hranice pravého kruhu, ale Jaroslav Halák byl na svém místě.
     
    20:31
    Zatím se jim nedaří usadit v útočném pásmu, v krátkém časovém sledu se o vyhození postaral de Haan. Hosté mohou vystřídat.
     
    20:10
    Domácí vyhráli úvodní vhazování druhého dějství a ihned vyrážejí do útoku. Dokáží zbytek přesilovky přetavit v první gól tohoto mače?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Nepodaří, první třetina končí, zatím jsme branku neviděli. Sledujeme spíše takové opatrné utkání, především pak Ostrované toho směrem dopředu příliš nevymysleli, ovšem jejich pasivní pojetí hry by se jim v budoucím průběhu mače mohlo vymstít. Letci jsou totiž jasně aktivnějším celkem, ze svého tlaku si dokázali vytvořit ale jen dvě velké šance, jednu z nich vychytal Halák a deset minut nato Schenn před poloprázdnou brankou promáchl. Doufejme, že v druhém dějství se budeme bavit o poznání více. Zpět se přihlásíme zhruba ve 20:00.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:49
    Další útočné snažení Letců zastavil ofsajd, přechod přes modrou čáru si nepohlídal kapitán Claude Giroux. Dokáží si Flyers ještě před sirénou vytvořit nějakou příležitost?
     
    19:29
    Ihned po vhazování své štěstí od modré čáry zkusil Mark Streit, avšak trefil jen mezi kruhy blokujícího de Haana. Hosté se následně dokázali osvobodit.
     
    19:21
    Ke konci úvodní dvacetiminutovky se bude poprvé vylučovat. Konkrétně k tomu dojde na straně hostí, Nick Leddy si odpyká dvě trestné minuty za nedovolené bránění.
     
    19:01
    Běží poslední minuta první třetiny.
     
    18:45
    Jakub Voráček je zatím jedním z nejnebezpečnějších mužů na ledě, český útočník si znovu narazil se Streitem, poté se dral do zakončení, ovšem při přehození puku na bekhend jej k zemi tvrdým hitem poslal Adam Pelech.
     
    18:16
    Voráček vyslal na ofenzivní výlet Streita, který si šikovně obhodil Kuljomina, ale následně nemířili přesně.
     
    17:58
    Hra se nám poslední minuty hodně kouskuje, kotouč po prapodivném odrazu vyletěl mezi diváky, vhazovat se bude v neutrální zóně.
     
    17:50
    Dobrá rána! Z hranice pravého kruhu své štěstí zkusil Matt Read, Halák toho příliš neviděl, nakonec kotouč ale nadvakrát dokázal zkrotit. Vhazování po jeho levici.
     
    17:29
    Teď už měl daleko větší starosti, po Readově nahození totiž absolutně netušil, kde se kus černé pryže, nakonec jej ale, i s pomocí obránce Pelecha, dokázal uchránit před napadající Letci a schoval jej pod svou lapačkou.
     
    17:16
    Streit zvedl hlavu a šikovnou nabídkou na teč oslovil ideálně postaveného Girouxe, s touto drobnou změnou směru puku si ale Halák v pohodě poradil.
     
    16:44
    Tlak Flyers končí, Islanders se ale pouze osvobozují pomocí vysokého obloučku mířeného do středního pásma. Zatím je to od hostů hodně pasivní.
     
    16:19
    Simmonds si narazil puk s Rafflem, následně se dokázal vytočit před branku, ovšem z bezprostřední blízkosti na Haláka nevyzrál.
     
    16:05
    Gudas za účelem získání útočného pásma nahodil kotouč přímo na Haláka, kterému před dotírajícím Bellemarem nezbývalo nic jiného, než ponechat puk ve svém držení. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    15:26
    Hraje se téměř bez přerušení, puk se přesouvá z jedné strany kluziště na druhou, ovšem bez vážnějších šancí. Dočkáme se do konce prvního dějství nějaké branky?
     
    14:50
    Jakub Voráček absolvoval už dnešní několikátý samostatný průnik. na jehož konci chtěl ještě celou akci vyšperkovat pasem na kolegu Girouxe, ale nepočínal si povedeně.
     
    14:07
    Na druhé straně se směrem vpřed vydal Leddy a jeho rána nakonec Masonovi nadělala asi větší problémy než se očekávalo, ovšem domácí gólman vše dokázal přestát bez úhony.
     
    13:29
    Panečku, to byla šance! Po levé straně pláchl Raffl a parádním křižným pasem vyzval ke skórování Schenna, ten však před poloprázdnou brankou puk nedokázal zasáhnout!
     
    12:59
    Domácí svého oponenta ještě nějakou tu chvilku tlačili, k přímému ohrožení branky se ale nedostali a nakonec vše nepřesným pasem zazdil White.
     
    12:19
    Po vyhraném buly si Streit vyměnil kotouč se Schultzem a následně velmi tvrdě vypálil, ovšem jeho ráně scházely centimetry!
     
    12:06
    A založil tak akci Flyers, na jejímž konci pálil z první Laughton, ovšem Strait do jeho rány stačil vložit hůl a puk ztečoval do ochranné sítě nad brankou.
     
    11:51
    Puk se došoural až k Masonovi, který prokázal silnou nervovou soustavu, když poměrně riskantním manévrem oklamal napadajícího Matta Martina.
     
    11:15
    Clutterbuck se zmocnil volného kotouče, vjel s ním do útočné třetiny, kde ještě hledal na druhé tyči si sjíždějícího Cizikase, ale nepřihrál příliš přesně.
     
    10:46
    Del Zotto nahodil kotouč po mantinelu, za brankou soupeře se jej ujal Simmonds, vytočil se s ním mezi kruhy, ale jeho přízemní rána úspěch neslavila.
     
    10:26
    Až nyní se hra přerušuje, po levé straně se totiž protáhl Couturier a pokusem od mantinelu zkusil překvapit Haláka, ten se však nenechal nachytat na švestkách a schoval touš ve své výstroji. Následuje další komerční brejk.
     
    09:44
    Obě první brázdy na ledě vydržely jen půl minutky, žádný z hráčů se ale ke střele nedostal. Momentálně sledujeme hokej, který se odehrává především ve středním pásmu.
     
    09:05
    Trmu – vrmu ve středním pásmu nakonec utnul Bellemare, který zvolil zpětný pas na Medveděva a odjel na střídačku. Na led naskakuje první formace Flyers.
     
    08:29
    Hosté se začínají konečně trochu probouzet, Hickey zvedl hlavu a šikovnou nabídkou na teč chtěl oslovit Nelsona, ten se však k puku díky dobré obranné práci v podání Manninga nedostal.
     
    07:48
    Další chyba v rozehrávce Philadelphia a hosté mohli opět zakončovat, Frans Nielsen mířil na zadní tyč, ale jeho přízemní pokus vyrazil Mason svým betonem.
     
    07:29
    Gudasův parťák ale o puk přišel, načež se až do zakončení dostal Josh Bailey, avšak trefil jen připravenou lapačku Masona.
     
    07:05
    Na Gudase se za brankou Letců vrhli hned dva protihráči, český zadák se ale zachoval zkušeně a celou situaci zvládl uklidnit povedeným pasem na Del Zotta.
     
    06:42
    S další možností Flyers se řítil Sean Couturier, ovšem v jeho průniku jej zastavil hvizd sudího, který zcela správně viděl Schennův ofsajd. Pokračovat budeme po komerční přestávce.
     
    06:24
    Domácí se hnali do přečíslení tří proti dvěma, Voráčkovi ale nakonec kotouč utekl. Calvin de Haan takovým obloučkem jen odevzdal kotouč a společně se svými kolegy odešel střídat.
     
    05:49
    Mayfield špatně rozehrál a místo Grabovského nahrál Readovi, který jen tak nazdařbůh nahodil kotouč na branku, ale Halák byl na své místě.
     
    05:18
    A bývalý bek Chicaga se dostal až do střelecké pozice, ovšem jeho ráně chyběla troška té přesnosti a puk se tak stal snadnou kořistí pro brankáře Masona.
     
    04:54
    Simmonds byl za brankou soupeře jasně podražen, ovšem sudí, k nespokojenosti domácích fanoušků, vylučovat nebude. S odpovědí přispěchá Nick Leddy.
     
    04:18
    Tavares to chtěl zkusit podobně jako před chvílí český útočník, avšak narazil do pevné zdi v podobě zadáka Schultze. Mason zatím stále nemusel zasahovat.
     
    03:53
    Obrovská šance Letců! Voráček přejel celé kluziště s pukem na holi, obkroužil hostující pokladnici a nakonec parádním pasem našel sjíždějícího si obránce Manninga, kterého ale v souboji tváří v tvář vychytal Halák!
     
    03:11
    Ostrované se poprvé dostali do útočné třetiny, nakonec z jejich akce ale nic nevzešlo, puku se za brankou ujal Medveděv a vyčkává s ním na čerstvé síly.
     
    02:34
    Umberger na sebe natáhl hned dva protihráče, poté nahrál Readovi, ten si ale nerozuměl s Gudasem, a Isladners si tak alespoň na chvíli mohou oddechnout.
     
    01:56
    Domácí jsou zatím hodně aktivní! Laughton obral o puk laxního Pelecha a následně jej poslal na hůl Umbergera, jehož ráně příliš nechybělo.
     
    01:29
    Schenn nějakou chvíli motal za brankou hlavy hostujících zadáků, nakonec před brankou zkusil najít Couturiera, ten ale přes důsledného Leddyho na touš nedosáhl.
     
    01:07
    Domácí i nadále tlačili svého soka, nakonec Giroux našel na modré volného Schultze, jehož nahození ještě tečoval Jakub Voráček, ale Halák byl připraven.
     
    00:46
    A byl to právě kapitán Flyers, kdo se jako první dostal ke střele, mezi kruhy jej totiž našel Simmonds, ale Giroux mířil vysoko nad.
     
    00:10
    Na úvodním buly si lépe vedl domácí Giroux, Philadelphia se ihned vydává směrem vpřed!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Aktéři dnešního mače právě vjíždí na ledovou plochu, očekávaný souboj v rámci Metropolitní divize tak bude za malou chvíli moci začít! Nejprve si poslechneme americkou státní hymnu.
     
    Jak je již v zámořské NHL dobrým zvykem, utkání začne se několikaminutovým zpožděním.
     
    Úvodní sestavy:

    Philadelphia Flyers: Mason (Neuvirth) – Schultz, Streit "A", Del Zotto, Gudas, Medveděv, Manning – Voráček, Giroux "C", Simmonds "A" – Raffl, Couturier, Schenn – VandeVelde, Bellemare, White – Read, Laughton, Umberger. Trenér: Jack Capuano.

    New York Islanders: Halák (Greiss) – de Haan, Leddy, Hickey, Strait, Mayfield, Pelech – Lee, Tavares "A", Bailey – Kuljomin, Nielsen "A", Okposo "A" – Nelson, Grabovskij, Strome – Martin, Cizikas, Clutterbuck. Trenér: Dave Hakstol.

    Rozhodčí: Trevor Hanson, Eric Furlatt – Shandor Alphonso, Scott Driscoll.
    Z farmy Islanders povolali Scotta Mayfielda
     
    Češi a Slováci v akci

    Marek Židlický (NYI) – 35 zápasů, 13 bodů (3+10)
    Jakub Voráček (PHI) – 39 zápasů, 26 bodů (4+22)
    Radko Gudas (PHI) – 33 zápasů, 2 body (0+2)
    Michal Neuvirth (PHI) – 18 odchytaných zápasů, úspěšnost zákroků 93,4 %, počet inkasovaných branek na zápas 2,12
     
    Vzájemné zápasy v této sezoně

    25.11. 2015 – New York Islanders:Philadelphia Flyers 3:1

    Branky a nahrávky: 20. Cizikas (Clutterbuck), 26. Okposo (Tavares), 59. Nielsen (Lee) – 4. Giroux (Gostisbehere, Voráček)

    9.12. 2015 – Philadelphia Flyers:New York Islanders 3:4 po s.n.

    Branky a nahrávky: 10. Bellemare (Giroux), 25. White (Umberger, Laughton), 43. Giroux (Schenn, Manning) – 1. Nielsen (Lee, Boychuk), 11. Leddy (Okposo, Nielsen), 22. Nielsen (Bailey, Leddy), rozh. náj. Okposo
    Představí se Jordan Weal, nejproduktivnější muž loňského play-off AHL, v dresu svého nového zaměstnavatele už dnes?

    Vyplatí se klubům tyto manévry? :-)

    Zveřejnil(a) NHL.cz dne 7. leden 2016
     
    New York Islanders

    Islanders na tom jsou o kousek lépe než jejich dnešní oponent, do tabulky totiž posbírali devětačtyřicet bodů a v Metropolitní divizi se drží na druhé pozici, jejich náskok na třetí Rangers ovšem činí jen jeden bodík, naopak vedoucí Washington už se zdá být v nedohlednu. Aktuálně se Ostrovanům taktéž nevede zle, z posledních pěti mačů totiž zvítězili třikrát, navíc si připsali i cenný skalp Hvězd z Dallasu.

    Předevčírem je ovšem čekal lídr celé NHL v podobě již zmíněných Capitals. Pro svěřence Jacka Capuana to mohla být jakási odveta za loňské čtvrtfinále Východní konference, ve kterém Islanders s celkem hlavního města vypadli po sedmizápasové a napínavé sérii. Odplata se ale nekonala, Washington potvrdil svou výtečnou fazónu a i díky pětatřiceti zákrokům brankáře Holtbyho v Barclays Center zvítězil 4:1.

    Pátečního tréninku se kvůli nemoci nezúčastnili pořízek Kyle Okposo a také obránce Travis Hamonic, bez kterých se dnes Capuano s největší pravděpodobností bude muset obejít. Na to konto byl z farmářského celku povolán mladý zadák Scott Mayfield, pro něhož se, pokud nastoupí, bude jednat o osmý start v National Hockey League.

    Tři nejproduktivnější hráči

    1. Kyle Okposo – 31 bodů (10+21)
    2. John Tavares – 29 bodů (15+14)
    3. Frans Nielsen – 27 bodů (14+13)

    Brankářské statistiky

    Jaroslav Halák – 21 odchytaných zápasů, úspěšnost zákroků 92,3 %, počet inkasovaných branek na zápas 2,14
    Thomas Greiss – 20 odchytaných zápasů, úspěšnost zákroků 92,8 %, počet inkasovaných branek na zápas 2,33
    Jean-Francois Berube – 1 odchytaný zápas, úspěšnost zákroků 88,2 %, počet inkasovaných branek na zápas 4
    Christopher Gibson – 21 odchytaných zápasů, úspěšnost zákroků 94,1 %, počet inkasovaných branek na zápas 2,07
     
    Philadelphia Flyers

    Ve Philadelphii po polovině sezony spokojeni být nemohou. V Metropolitní divizi jim totiž díky jednačtyřiceti získaným bodům patří šestá pozice, ovšem zatím není třeba bít na poplach, jelikož hodně zápasů je ještě před námi a Flyers na postup do vyřazovacích bojů momentálně ztrácejí jen pouhopouhé čtyři bodíky. Asi největší slabinou Letců v dosavadním průběhu sezony je ofenziva, svěřenci trenéra Hextalla totiž v průměru na utkání střílí jen 2,23 gólu, hůře je na tom pouze Anaheim.

    Aktuální forma celku z největšího města Pensylvánie ovšem rozhodně není marná, z posledních deseti mačů Flyers vyhráli v polovině případů momentálně je parta okolo kapitána Girouxe už dvě utkání neporažena. V pátek byla jejich soupeřem nepříjemná Minnesota, Philadelphia sice promarnila dvoubrankový náskok, ale nakonec přeci jen brala plný bodový zisk, o čemž v prodloužení rozhodl Michael Del Zotto.

    Lodivod Hextall se dnes zřejmě bude muset obejít bez asi největšího a nejpříjemnějšího překvapení v dresu Flyers v tomto ročníku, jímž je obránce Shayne Gostisbehere, kterého trápí zranění ve spodní části těla. Naopak svůj debut by si v novém působišti mohl odbýt útočník Jordan Weal, jenž do Pensylvánie přišel v rámci výměny s Los Angeles.

    Tři nejproduktivnější hráči

    1. Claude Giroux – 30 bodů (12+18)
    2. Jakub Voráček – 26 bodů (4+22)
    3. Wayne Simmonds – 22 bodů (10+12)

    Brankářské statistiky

    Steve Mason – 24 odchytaných zápasů, úspěšnost zákroků 91 %, počet inkasovaných branek na zápas 2,84
    Michal Neuvirth – 18 odchytaných zápasů, úspěšnost zákroků 93,4 %, počet inkasovaných branek na zápas 2,12
    Čeká Tavarase další gólový večer?
     
    Hezký sobotní večer přeji všem fanynkám a fanouškům, kteří se chtějí bavit kvalitním hokejem! NHL nám dnes nabídne hned deset zápasů, program odstartuje už v 19 hodin středoevropského času, kdy jsou na programu hned dva mače. My se v tomto online přenosu zaměříme právě na jeden z nich, v němž v rámci divizního souboje Philadelphia Flyers hostí New York Islanders!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Vojtěch Tůma

    Góly a asistencie: 22. Raffl (Couturier, Read), 29. Medveděv (Read, Zotto), 51. Read (Streit, Laughton), 56. Couturier (Gudas, Raffl)


    Philadelphia Flyers: Mason (Neuvirth) – Schultz, Streit "A", Del Zotto, Gudas, Medveděv, Manning – Voráček, Giroux "C", Simmonds "A" – Raffl, Couturier, Schenn – VandeVelde, Bellemare, White – Read, Laughton, Umberger. Trenér: Jack Capuano.
    New York Islanders: Halák (Greiss) – de Haan, Leddy, Hickey, Strait, Mayfield, Pelech – Lee, Tavares "A", Bailey – Kuljomin, Nielsen "A", Okposo "A" – Nelson, Grabovskij, Strome – Martin, Cizikas, Clutterbuck. Trenér: Dave Hakstol.

    Rozhodca: Trevor Hanson, Eric Furlatt – Shandor Alphonso, Scott Driscoll

    Diváci: 19 874