Tisková konference SK Slavia Praha (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference SK Slavia Praha

cz Štvrtok 07.01.2016, 13:05Tlačové konferencie
     
    1357
    V Edenu dochází k poslední otázce tiskové konference. Dotaz je mířen na Josefa Hušbauera a jeho působení ve Spartě. Bývalý sparťan říká, že co bylo, to bylo. (13:57:22)
     
    1356
    Mezi funkcionáře, trenéra a hráče přicházejí další dvě posily Antonín Barák a Zdeněk Linhart.
     
    1353
    Slova se ujímá David Trunda, který rovněž mluví o vztahu s fanoušky. Je pro něj důležité vysledovat, jak se fanoušek chová, a také přivézt do ochozů celé rodiny. Na jaro se podle něj chystají různé doprovodné akce.
     
    1352
    "Na jaře budeme pokračovat v programech pro fanoušky, chceme, aby na stadion chodili muži, ženy i děti," říká Tvrdík.
     
    1349
    Na otázku, co se chystá pro fanoušky a příznivce v nadcházející době, odpovídá Jaroslav Tvrdík. "V loňském roce jsme se snažili vylepšit zázemí." Poté se rozpovídá o úspěchu ženského týmu, který na podzim zaznamenal řadu úspěchů. Také připomíná, že se zázemí zlepšilo právě i jim.
     
    1348
    Jiří Šimáně děkuje Jihlavě a Baníku za to, že se k přestupům svých hráčů do Slavie postavili čelem.
     
    1346
    Z pohledu Šimáně Slavia udělala vše, co mohla, aby přišel. Teď už je to jen na samotném hráči.
     
    1345
    Otázky se stáčí k možnému působení Josefa Šurala v Edenu. Tomu podle Šimáně zbývají bez velké nabídky ze zahraničí dvě možnost – Sparta a Slavia. Dnes se podle něj chystá finální jednání.
     
    1344
    Dušan Uhrin ml říká, že na příchozích hráčích se uvidí, jestli se vedení rozhodlo správně a uvidí se, jak se jim bude dařit. "Pevně v to doufáme," konstatuje.
     
    1343
    Tvrdík také doplňuje, že se stávajícím kádrem je spokojený.
     
    1342
    Jaroslav Tvrdík nevylučuje, že se po možných posilách v budoucnu porozhlédne i v zahraničí.
     
    1341
    Na dotaz, které neuskutečněné posily vedení lituje nejvíc, odpovídá Jiří Šimáně. "Nelituju žádného. Někteří hráči na nás byli moc drazí, jiní za Slavii ani nechtěli hrát a takové fotbalisty nechceme."
     
    1340
    Z publika přichází otázka na Hušbauera o tom, jestli o svém přestupu mluvil s bývalými spoluhráči ze Sparty. "Nemluvil jsem s nimi a ani se nechystám. Každý teď máme svoje starosti."
     
    1340
    Na otázku ohledně hráčů, kteří by měli odejít, odpovídá Josef Jinoch. S Bohemians se podle něj dnes začal připravovat Michal Švec, který dostal povolení s klokany trénovat. O dalších hráčích se rozhodne později.
     
    1339
    Josef Hušbauer říká, že Slavia je velký tým, který patří do první trojky a konstatuje, že kdyby sešívaní neměli ambice, ani by do Edenu nepřišel.
     
    1338
    Novinář z aktuálně.cz se ptá na to, jakým způsobem funguje financování klubu. Jiří Šimáně: "Financování klubu je interní záležitost a my se k ní nemusíme vyjadřovat."
     
    1336
    Na tiskové konferenci přichází první otázka z publika od Jana Podroužka z deníku Sport. Ptá se Josefa Hušbauera, jak to vypadá v kabině po příchodu množství nových hráčů. Josef Hušbauer: "Na poznávání na hřišti je ještě hodně času."
     
    1335
    Uhrin shrnuje podzimní působení Slavie v lize. S pátým místem spokojený není, mrzí ho především prohra v Liberci a řada dalších výsledků.
     
    1334
    Slovo následně dostává slávistický trenér Dušan Uhrin ml, který vyjmenovává, co Slavii čeká ve zbytku zimní přestávky. Zmiňuje se také o tom, že se všemi novými posilami počítá. Příprava podle něj bude standardní.
     
    1333
    Šimáně a Tvrdík stvrzují podpis podáním ruky a společnou fotografií. Šimáně nezapomíná vtipkovat.
     
    1332
    Dochází ke slavnostnímu podepsání smlouvy mezi Slavií a společností CEFC.
     
    1331
    Jde nám také o to, aby na stadionu byla skvělá atmosféra. Proto se snažíme spolupracovat s fanoušky. Fotbal totiž není jenom sport, ale také zábava," zmiňuje Tvrdík další aspekt slávistické budoucnosti. Zároveň fanoušků za jejich podporu děkuje.
     
    1329
    Jaroslav Tvrdík: "Mám radost z toho, že se ve Slavii tvoří špičkový tým. Mám radost, že hráči i trenéři dostávají nabídky ze zahraničí. Dělá to tu na mě dojem velké energie, profesionality a vůle. Děkuji všem novým hráčům, kteří si vybrali Slavii a snad budeme společně dělat radost našim fanouškům."
     
    1328
    "To, že rozšiřujeme investice, znamená, že jsme s klubem spokojeni," říká dále Tvrdík. Po zhlédnutí nového filmu Věčná Slavia si funkcionář dle svých slov navíc uvědomil, že Slavia není jenom investice.
     
    1327
    Jaroslav Tvrdík: "Věříme, že společnost CEFC přivede další partnery, ať už české nebo zahraniční. Tak aby Slavia byla klub se špičkovým rozpočtem."
     
    1326
    Jaroslav Tvrdík: "Vážíme si každého našeho partnera. Hledáme další cesty, jak klub podpořit."
     
    1325
    Tvrdíkovi udělalo velkou radost, když se na seznamu vyhlédnutých posil objevil Dušan Švento. Zároveň slibuje, že udělá maximum pro to, aby se slovenský reprezentant v Edenu objevil. Na okraj mluví o další možné posile ze Slovenska.
     
    1324
    Tvrdík dále mluví o stadionu. Věří, že se v tomto problém Slavia dokáže brzy posunout.
     
    1323
    Jaroslav Tvrdík: "Investujeme také do rozvoje mládeže a jsme přesvědčeni o tom, že úloha Slavie je hrát na předních místech, a také podporovat reprezentaci. Snad přispějeme i ve výchově ke sportu jako takovému."
     
    1321
    Jaroslav Tvrdík: "Naší úlohou je vytvářet klubu perfektní zázemí. Mám radost, jak klubu funguje, velmi si vážím týmu, který tu Jiří složil. Udělalo to na mě velký dojem. Byl to velmi pečlivý výběr. Konzultovali jsme příchod řady hráčů. Některé přestupy se nám povedly, jiné ne. Všichni hráči zde ale mají jasný úkol. Věříme tomu, že klub získává posily nejen pro jarní sezonu, ale pro horizont následných dvou tří let."
     
    1319
    Jaroslav Tvrdík říká, že si nedělá iluze o tom, že je Slavia v letošním roce schopna dohnat Spartu a Plzeň. V příští sezoně se o to ale pokusí.
     
    1318
    Mikrofonu se ujímá Jaroslav Tvrdík: "Chtěli jsme, aby měl trenér co nejdřív k dispozici celou kompletní soupisku. Když jsme s Jiřím do klubu vstupovali, měli jsme dvě ambice. Trenér i hráči nás na podzim mile překvapili pátým místem a naše investice se díky tomu i urychlily."
     
    1317
    Slavia ve videoprojekci představuje zcela novou zimní posilu – Jiřího Pavlenku.
     
    1317
    Josef Jinoch je rád, že se Slavii podařilo přivézt posily, které mohou v Edenu dále rozvíjet svůj talent.
     
    1316
    Ke slovu se dostává Josef Jinoch.
     
    1314
    Jiří Šimáně: "Počet posil je poměrně velký, ne všichni budou hned hrát ve Slavii, ale se všemi počítáme."
     
    1313
    Šimáně také zmiňuje o další možné posile ze zahraničí, o níž se však zatím nechce konkrétněji vyjadřovat.
     
    1312
    Jiří Šimáně vypočítává prozatímní posily. K podepsaným smlouvám podle něj ve čtvrtek ráno přibyli jihlavský Mešanovič a Pavlenka. O Šventovi a Šuralovi se zatím stále jedná.
     
    1311
    Předseda představenstva také mluví stručně a jasně o vnitřním fungování klubu.
     
    1309
    Jiří Šimáně nejprve přeje vše nejlepší do nového roku, poté komentuje jablonecké výroky o slávistickém posilování kádru v zimní přestávce. Zároveň zmiňuje hráče, o které sešívaní stáli. Byli jimi Greguš a Tecl. Oba fotbalisté ale byli pro Slavii z různých důvodů neprodejní a jednání skončila.
     
    1308
    David Trunda vítá všechny novináře a jmenuje události, které Slavii v nejbližší budoucnosti čekají.
     
    13.07
    Kromě níže uvedených funkcionářů a trenéra se tiskové konference účastí také dvě nové posily Hušbauer a Bořil.
    O tiskovou konferenci Slavie je mezi novináři velký zájem
     
    Příjemný den u tiskové konference SK Slavia Praha. Té se zúčastní generální ředitel David Trunda, sportovní ředitel Josef Jinoch, předseda představenstva a prezident klubu Jiří Šimáně, místopředseda dozorčí rady Jaroslav Tvrdík a trenér Dušan Uhrin mladší.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

    Martina Kramerová

    Účastníci TK:
    David Trunda, generální ředitel
    Josef Jinoch, sportovní ředitel
    Jiří Šimáně, předseda představenstva a prezident klubu
    Jaroslav Tvrdík, místopředseda dozorčí rady
    Dušan Uhrin ml., trenér