Tisková konference SK Slavia Praha (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference SK Slavia Praha

cz Štvrtok 07.01.2016, 13:05Tlačové konferencie
     
    1357
    V Edenu dochází k poslední otázce tiskové konference. Dotaz je mířen na Josefa Hušbauera a jeho působení ve Spartě. Bývalý sparťan říká, že co bylo, to bylo. (13:57:22)
     
    1356
    Mezi funkcionáře, trenéra a hráče přicházejí další dvě posily Antonín Barák a Zdeněk Linhart.
     
    1353
    Slova se ujímá David Trunda, který rovněž mluví o vztahu s fanoušky. Je pro něj důležité vysledovat, jak se fanoušek chová, a také přivézt do ochozů celé rodiny. Na jaro se podle něj chystají různé doprovodné akce.
     
    1352
    "Na jaře budeme pokračovat v programech pro fanoušky, chceme, aby na stadion chodili muži, ženy i děti," říká Tvrdík.
     
    1349
    Na otázku, co se chystá pro fanoušky a příznivce v nadcházející době, odpovídá Jaroslav Tvrdík. "V loňském roce jsme se snažili vylepšit zázemí." Poté se rozpovídá o úspěchu ženského týmu, který na podzim zaznamenal řadu úspěchů. Také připomíná, že se zázemí zlepšilo právě i jim.
     
    1348
    Jiří Šimáně děkuje Jihlavě a Baníku za to, že se k přestupům svých hráčů do Slavie postavili čelem.
     
    1346
    Z pohledu Šimáně Slavia udělala vše, co mohla, aby přišel. Teď už je to jen na samotném hráči.
     
    1345
    Otázky se stáčí k možnému působení Josefa Šurala v Edenu. Tomu podle Šimáně zbývají bez velké nabídky ze zahraničí dvě možnost – Sparta a Slavia. Dnes se podle něj chystá finální jednání.
     
    1344
    Dušan Uhrin ml říká, že na příchozích hráčích se uvidí, jestli se vedení rozhodlo správně a uvidí se, jak se jim bude dařit. "Pevně v to doufáme," konstatuje.
     
    1343
    Tvrdík také doplňuje, že se stávajícím kádrem je spokojený.
     
    1342
    Jaroslav Tvrdík nevylučuje, že se po možných posilách v budoucnu porozhlédne i v zahraničí.
     
    1341
    Na dotaz, které neuskutečněné posily vedení lituje nejvíc, odpovídá Jiří Šimáně. "Nelituju žádného. Někteří hráči na nás byli moc drazí, jiní za Slavii ani nechtěli hrát a takové fotbalisty nechceme."
     
    1340
    Z publika přichází otázka na Hušbauera o tom, jestli o svém přestupu mluvil s bývalými spoluhráči ze Sparty. "Nemluvil jsem s nimi a ani se nechystám. Každý teď máme svoje starosti."
     
    1340
    Na otázku ohledně hráčů, kteří by měli odejít, odpovídá Josef Jinoch. S Bohemians se podle něj dnes začal připravovat Michal Švec, který dostal povolení s klokany trénovat. O dalších hráčích se rozhodne později.
     
    1339
    Josef Hušbauer říká, že Slavia je velký tým, který patří do první trojky a konstatuje, že kdyby sešívaní neměli ambice, ani by do Edenu nepřišel.
     
    1338
    Novinář z aktuálně.cz se ptá na to, jakým způsobem funguje financování klubu. Jiří Šimáně: "Financování klubu je interní záležitost a my se k ní nemusíme vyjadřovat."
     
    1336
    Na tiskové konferenci přichází první otázka z publika od Jana Podroužka z deníku Sport. Ptá se Josefa Hušbauera, jak to vypadá v kabině po příchodu množství nových hráčů. Josef Hušbauer: "Na poznávání na hřišti je ještě hodně času."
     
    1335
    Uhrin shrnuje podzimní působení Slavie v lize. S pátým místem spokojený není, mrzí ho především prohra v Liberci a řada dalších výsledků.

    Martina Kramerová

    Účastníci TK:
    David Trunda, generální ředitel
    Josef Jinoch, sportovní ředitel
    Jiří Šimáně, předseda představenstva a prezident klubu
    Jaroslav Tvrdík, místopředseda dozorčí rady
    Dušan Uhrin ml., trenér