Omsk – Jekaterinburg 3:0 (kon.)
koniec
Avangard Omsk
3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Avtomobilist Jekaterinburg
cz Štvrtok 07.01.2016, 12:00 • Omsk Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Příjemné čtvrteční poledne všem fanouškům nejlepší evropské hokejové soutěže! Kontinentální hokejová liga má dnes na programu jediné utkání, kterým bude duel mezi týmy Avangard Omsk a Avtomobilist Jekatěrinburg. V akci bude hned několik českých reprezentantů, tak se jistě máte na co těšit!
     
    Avtomobilist Jekatěrinburg

    Hostující celek se po odehraných 45 zápasech drží na deváté pozici tabulky Východní konference s dvoubodovou ztrátou na osmý Nižněkamsk. Hokejisté Avta se v posledních utkáních potýkají se špatnou formou, vždyť z posledních šesti vystoupení odešli jen jedinkrát z ledové plochy s pocity vítězů.

    Na soupisce Jekatěrinburgu objevíme hned tři česká jména. Krom brankáře Jakuba Kováře (38 zápasů, úsp. 91.3%) také útočníky Petra Koukala (45 zápasů – 26 bodů (7+19)) a Ondřeje Romana (27 zápasů – 7 bodů (1+6)).

    Poslední zápasy:

    Astana – Jekatěrinburg 4:3
    Chanty-Mansijsk – Jekatěrinburg 3:2
    Novokuzněck – Jekatěrinburg 2:3

    Nejproduktivnější hráči:


    Anatolij Golyšev – 34 bodů (21+13)
    Petr Koukal – 26 bodů (7+19)
    Alexej Simakov – 25 bodů (2+23)
     
    Avangard Omsk

    Domácí se jako jeden z favoritů celé soutěže drží na špici hned od samotného počátku ligového ročníku, aktuální patří hráčům sibiřského celku třetí příčka na Východě s minimální ztrátou na vedoucí Novosibirsk. Omsk dnes odehraje již čtvrté utkání v řadě na domácím kluzišti a bude potřebovat bodovat, neboť v těchto duelech se z vítězství radoval pouze jedinkrát.

    I v sestavě domácího týmu objevíme pro české fanoušky množství zajímavých jmen. V brance se daří reprezentačnímu gólmanovi Dominiku Furchovi (39 zápasů – 92.9%), v obran tvrdí muziku Michal Kempný (47 zápasů – 18 bodů (4+14)) a v útoku řádí dvojice Vladimír Sobotka (34 zápasů – 24 bodů (14+10)) – Martin Erat (29 zápasů – 16 bodů (3+13)).

    Poslední zápasy:


    Omsk – Chanty-Mansijsk 1:2p
    Omsk – Čerepovec 4:0
    Omsk – CSKA Moskva 0:3

    Nejproduktivnější hráči:

    Alexandr Perežogin – 31 bodů (14+17)
    Vladimír Sobotka – 24 bodů (14+10)
    Ilja Zubov – 24 bodů (6+18)
     
    Vzájemné zápasy

    Oba celky se spolu v letošním ročníku KHL již jednou utkaly a to hned na začátku sezóny, kdy se z vítězství 3:2 po prodloužení radovali hráči Jekatěrinburgu.
     
    Úvodní sestavy:

    Avangard Omsk: Furch (Kostin) – Pervyšin, Kempný, Alexandrov, Lekomcev, Aněljov, Gusev, Kulik – Erat, Sobotka, Paršin – Kazakov, Zubov, Perežogin – Burdasov, Gluchov, Fiščenko – Černikov, Petrov, Lemťugov – Michejev.

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Kovář (Ustinskij) – Kivistö, Megalinskij, Ščemerov, Trjamkin, Žuravljov, Turbin, Timašov – Golyšev, Koukal, Garejev – Roman, Polozov, Elo – Alexejev, Torčeňuk, Knjazev – Veličkin, Jemelin, Mitrjakin – Ivašov.

    Rozhodčí: Bondar, Safiullov – Bereseňov, Judin.
     
    Na ledovou plochu areny v Omsku právě naskakuje zahajovací pětka hostujícího celku, ve které nechybí ani dva čeští zástupci, brankář Jakub Kovář a útočník Petr Koukal.
     
    Na řadě je úvodní formace domácích a v ní je českých zástupců ještě více. Kromě brankáře Dominika Furcha nechybí forvardi Martin Erat a Vladimír Sobotka.
     
    Hráč obou týmů už jsou nastoupeni na svých modrých čarách, kde si vyslechnou tóny hymny ruské federace.
     
    Tak, oficiality máme za sebou a již nic nebrání tomu, aby mohl začít jediný duel dnešního programu KHL!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:45
    Úvodní formace domácích se hned nastěhovala před Kováře, jenže ke střele se vinou nepřesností nedostala.
     
    01:00
    Vzápětí ale mohlo udeřit na druhé straně, a jen fantastický zákrok Furcha zabránil hostům ve skórování, když se český brankář rychle přesunul k levé tyči, kde zastavil puk mířící do odkryté části jeho branky!
     
    01:55
    Domácí odpovídají další návštěvou obranného pásma Avta, Kovář si ale poradil s první střelou na svou branku.
     
    02:21
    Hra se však znovu vrátí před Dominika Furcha a to poté, co domácí poslali puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    02:33
    Hráči domácího týmu vyhráli vhazování a na dvě přihrávky se dostali do útočného pásma, kde jen nahodili puk na Kováře, který jej raději ukryl pod svou rukavici a přerušil hru.
     
    03:30
    Domácí formace s Eratem a Sobotkou zaváhala při rozehrávce a hosté toho hned využili k získání kotouče a následné střele Trjamkina, kterou však dokázala obrana Omsku zblokovat.
     
    04:30
    Hosté ale jinak přijeli do Omsku s jasnou, vyčkávací taktikou a rozhodně se nikam hnát nebudou.
     
    05:06
    Jakub Kovář si po krátké odmlce připíše na své konto další zákrok, když Kulik sjel s pukem po pravé straně do pásma a střelou do hrudi českého gólmana zajistil přerušení hry.
     
    05:31
    První vyloučení dnešního zápasu je tady. Za krosček je vyloučen Kirill Polozov (JEK), na domácí tak čeká první přesilová hra.
     
    05:35
    Domácí hned po buly zkusili své štěstí od modré čáry, ránu obránce Pervyšina ale hosté srazili vedle branky.
     
    06:07
    Hráči v černých dresech se však sami vyhazují z pásma, Kempný totiž nezachytil zpětnou přihrávku a kotouč utíká až před Dominika Furcha.
     
    06:40
    No tak čeští brankáři zatím vládnou dnešnímu duelu! Po Furchovi si vynikající zákrok připsal na své konto i Jakub Kovář a byla to hodně podobná akce jako na začátku zápasu na druhé straně. Sobotka z pravé strany poslal puk na volného Lemťugova u pravé tyče, jenže Kovář se stihl fantasticky přesunout a puk vyrazit!
     
    07:31
    Hosté jsou v plném počtu, domácí se až na šanci Lemťugova nedokázali v početní převaze výrazněji prosadit.
     
    08:30
    Hosté se snaží uklidnit hru a dobrým napadáním již v útočném pásmu znepříjemňují domácím jejich rozehrávku a to na hráče Omsku zatím platí.
     
    09:16
    Dobrý důraz při napadání ale prokázal i Vladimír Sobotka, který vybojoval puk před Kováře a z prostoru mezi kruhy to zkusil švihem, hosté zblokovali jeho pokus, budou ale vyloučeni.
     
    09:16
    Za sekání je vyloučen Petr Koukal (JEK), domácí to dnes již podruhé zkusí s jedním mužem v poli navíc.
     
    09:44
    Hostům se však podařilo zastavit první útočnou akci domácích poměrně brzy a rychle vyhazují kotouč do bezpečí obranného pásma Avangardu.
     
    10:25
    Nevypadá to na povedenou přesilovku v režii Omsku, Kovář sice nyní přikryl kotouč, ale ten k němu sotva doskákal po odrazu od jednoho z domácích hráčů.
     
    10:29
    Avangard právě vstřelil branku!
    Všechno zpět! Jako by domácí hokejisté chtěli dokázat, že i z mála lze vytěžit maximum a první vážnou šanci v této početní převaze přetavují v úvodní branku! ANDREJ PERVYŠIN dostal puk před levý kruh a tvrdou ranou propálil vše, co mu přišlo do cesty včetně Jakuba Kováře! Asistence: Denis Paršin, Ilja Zubov.
    10:29 Andrej PERVYŠIN - 1:0
     
    11:10
    Hosté pochopitelně musí reagovat a hned se ženou před Dominika Furcha, jehož pozornost prověřil z pravé strany jeden z hráčů hostí, český gólman si ale pomohl vyrážečkou.
     
    11:59
    Tempo hry však paradoxně trochu opadlo, domácí drží puk na svých holích a nikam nespěchají. Jednogólový náskok jim k tomu ani příliš důvodů nedává.
     
    12:52
    Hosté se po delší době ocitají v prostoru před českým gólmanem domácího celku, sražená střela Garejeva ale končí jen v ochranné síti za brankou.
     
    13:20
    Individuálně to zkusil domácí útočník Burdasov, který si vzal puk ve středním pásmu a podél levého mantinelu se protáhl až před Kováře, v poslední chvíli mu však hosté stačili puk vypíchnout a nebezpečnou akci přerušit.
     
    14:05
    Zákrok si připíše i Furch, který hrudí vyrazil střelu Ščemerova.
     
    14:25
    Domácí ale rychle otočili hru a jen o několik sekund později se do samostatného úniku dostal Lemťugov, který si však vylámal zuby na skvělém Kovářovi, který jeho ránu na pravou tyč vyrazil rukavicí!
     
    15:15
    Zkouší to stále častěji i hosté, avšak za tohoto stavu jim ani nic jiného nezbývá Střela Trjamkina od modré čáry ale v síti neskončila a trefila jen mantinel za domácí brankou.
     
    16:25
    Domácí teď dlouho kroužili s pukem v útočném pásmu, než se k ráně odhodlal Perežogin, puk však skončil sražen mimo Kovářovu klec.
     
    16:25
    A právě autor posledního střeleckého pokus Alexandr Perežogin (OMS) putuje na trestnou lavici, dvě minuty za hákování a na domácí tak čeká první přesilová hra.
     
    16:50
    Domácím se zatím daří v pohodě bránit a již dvakrát poslali puk až do obranného pásma soupeře.
     
    17:15
    Hosté se přeci jen dostali k zakončení, pokud to tak lze nazvat, ze závaru před brankou ale nic nevytěžili a domácí znovu vyhazují kotouč ven ze třetiny.
     
    18:08
    Tak hostům se v početní převaze zatím příliš nevede. Další snahu o založení útočné akce zastavuje offside.
     
    18:25
    Petr Koukal zkusil nahodit puk na Furcha z pravé strany, ale ani teď se černá guma k domácí brance nedostala. Přesně v tento okamžik končí i trest Perežogina, domácí jsou tak kompletní.
     
    19:00
    Jedna minuta chybí do konce úvodní dvacetiminutovky.
     
    19:44
    Avangard právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen se stihli domácí hráči do přestávky ještě jednou prosadit! Petrov nejprve vybojoval puk na pravém kruhu a backhandem se jej pokusil poslat na branku, před ní sice dokázali jeho střelu zblokovat hostující hráči, volný touš si ale před Kovářem našel DENIS PARŠIN a pohotově jej doklepl do sítě! Asistence: Jurij Petrov.
    19:44 Denis PARŠIN - 2:0
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Skončila úvodní třetina utkání mezi týmy Omsku a Jekatěrinburgu a domácí celek zatím naplňuje papírové předpoklady favorita duelu, když svého soupeře až na jednu výjimku nepustil do větší šance a naopak sám dvakrát dokázal skórovat, když se postupně trefili Andrej Pervyšin a těsně před první sirénou také Denis Paršin.
     
    Další třetina začne přibližně v 12:52.
     
    Statistiky utkání po první třetině

    Střely na branku: 13 – 10
    Vhazování: 14 – 6
    Vyloučení: 1 – 2
    Využití: 1 – 0
    Hity: 4 – 3
    Zblokované střely: 3 – 4
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:47
    Domácí to hned od úvodu zkouší, zatím se jim ale nedaří usadit se před Kovářem a často musí začít až od vlastní branky s postupným útokem.
     
    21:20
    Nyní se však ke slovu přihlásili i hosté, kteří vybídli ke střele Ivašova od modré čáry, jeho projektil byl ale sražen mimo Furchovu klec.
     
    21:50
    Hráči v černém se nyní po krátkém tlaku hostů nikterak nerozpakovali a kotouč raději odpálili do bezpečí, i přes zakázané uvolnění.
     
    22:27
    Domácím hokejistům se sice povedlo vyhrát buly a na chvíli se dostat do útočné třetiny, hosté ale rychle získali puk a okamžitě jej poslali na Furcha. Český brankář kotouč přikryl a vhazovat se tak znovu bude před jeho svatyní.
     
    22:40
    Omsku se ve druhé periodě zatím nedaří dostávat za útočnou modrou s takovou lehkostí jako v první třetině, nyní se po zakázaném uvolnění opět bude házet buly před jejich brankou.
     
    22:55
    No, tak Dominik Furch se v úvode prostředního dějství rozhodně nenudí, na těžký zákrok ale zatím čeká dál. Nahození z rohu či od modré čáry ho nemůžou překvapit.
     
    24:12
    První pořádnou střelu v podání domácího celku ve druhé třetině si vzal na starost Vladimír Sobotka, který zpoza levého kruhu zakončoval rychlý útok Omsku, puk však poslal přímo do lapačky Jakuba Kováře.
     
    24:48
    Hosté dostanou možnost snížit v přesilové hře. Za vysokou hůl dostal dvojitý menší trest Alexandr Perežogin (OMS).
     
    25:00
    Jenže první zásah v početní převaze si nepřipisuje na své konto Furch, jak by se dalo čekat, ale jeho protějšek v hostující brance, který zastavil střelu Michejeva z levé strany.
     
    25:45
    Garejev to zkusil z pravé strany z ostrého úhlu, Furch si ale poradil s tímto pokusem s velkým přehledem.
     
    26:38
    Dominik Furch se v oslabení zatím poměrně nudí a tak alespoň stáhl ze vzduchu kotouč, který patrně mířil na jeho klec po střele z ostrého úhlu z pravé strany.
     
    27:12
    Domácím hráčům se navíc povedlo vyhodit kotouč do pásma a první část Perežoginova trestu přečkali ve velké pohodě.
     
    28:06
    I Ondřej Roman dostal prostor při přesilové hře svého týmu a poté, co zamíchal s pukem na pravém kruhu jej zkusil vyslat na Furcha, jenže domácím se znovu povedlo zblokovat střelu hostujícího hráče.
     
    28:48
    Perežogin už je zpátky na ledě, domácí kompletní.
     
    29:15
    Tak to byla nádherná kombinace domácího týmu, kteří ve třech proti dvěma ujížděli vstříc Kovářovi. Martin Erat našel před brankou volného Petrova a ten mířil šikovně nad lapačku, jenže rukavice hostujícího gólmana byla rychlejší!
     
    30:15
    Velkého aplausu se nyní dostalo jednomu z hlavních sudích poté, co po souboji v rohu kluziště skončil na ledové ploše.
     
    30:21
    Na domácí čeká další početní výhoda. Igor Veličkin (JEK) vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    30:35
    Buly před Kovářem lépe zvládli hosté a okamžitě poslali kotouč až za branku svého soupeře.
     
    31:06
    Domácí se zatím nedokáží udržet v útočném pásmu a i hostům se zatím daří na výbornou při bránění oslabení.
     
    31:21
    No, jedna minuta z početní výhody už je pryč a Jakub Kovář marně vyhlíží první střelecký pokus domácích. Na hráče Omsku se pomalu snáší nesmělý pískot z řad místního obecenstva.
     
    32:02
    Až český souboj přinesl čárku v kolonce zásahů pro Kováře, pálil Michal Kempný a kotouč skončil v lapačce hostujícího gólmana.
     
    32:15
    Aněljov měl hodně času i prostoru kousek za modrou čarou, jeho dělovka ale nemohla Kováře ohrozit, neboť s velkou ranou orazítkovala pouze zadní mantinel.
     
    32:21
    Hosté v plném počtu.
     
    33:05
    Také Furch si sáhne na kotouč a to doslova. Nemusel totiž čelit žádné střele z řad hostů, nýbrž pouze zvedl kotouč z ledové plochy a ukryl ho ve své lapačce po malém závaru před jeho svatyní.
     
    33:40
    Zubov najel ve velké rychlosti do pásma po levé straně, kotouč mu však při snaze o zaseknutí utekl od hokejky.
     
    34:05
    Pervyšin se v pokračující akci domácích pokusil o nahození puku na Kováře od modré, hostům se ale jeho snahu povedlo zneškodnit a střelu zblokovat.
     
    34:55
    Duel hraný ve sváteční den v Rusku pomalu uvadá i do svátečního tempa.
     
    35:45
    Domácím se nyní příliš nedaří přechod do útočného pásma, nezdá se však, že by je to nějak trápilo a trpělivě se pokouší o reparát.
     
    36:30
    A ani teď to nevypadá na nějaké větší nebezpečí pro Kováře, Lemťugov jen nahodil kotouč do pásma a odjel střídat, stejně jako jeho spoluhráči.
     
    37:27
    Polozov táhl útok druhé hostující pětky po levé straně, tak dlouho si však hrál s kotoučem, až o něj při jedné z otoček přišel.
     
    38:04
    Tak konečně jsme se po dlouhé době dočkali i ohrožení některé branek. Lekomcev od modré čáry trefil pouze hrazení za Kovářem, z podobné pozice o pár sekund později mířil Alexandrov již o něco lépe, v cestě však stál připravený Kovář.
     
    38:40
    Lemťugov dostal puk do jízdy v prostoru pravého kruhu a už si to hnal před Kováře, jenže v poslední chvíli mu při zpracování odskočil puk od hole a celá šance domácích tak vyzněla do ztracena.
     
    39:00
    Jedna minuta nás dělí od konce druhé třetiny.
     
    39:30
    Zda Dominik Furch v domácí brance ještě neusnul, nyní prověřil Ivašov, který vybojoval puk v rohu kluziště a z levé strany se pokusil proháčkovat až před domácího brankáře, natěsno bráněný jedním z beků se však nedostal k pořádnému zakončení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je minulostí a narozdíl od té předešlé nám nenabídla mnoho pohledných hokejových momentů. I proto tak po čtyřiceti minutách hry domácí stále vedou o dvě branky.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:40.
     
    Statistiky utkání po druhé třetině

    Střely na branku: 19 – 17
    Vhazování: 25 – 11
    Vyloučení: 3 – 3
    Využití: 1 – 0
    Hity: 8 – 8
    Zblokované střely: 6 – 8
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:45
    Hosté vstupují do třetí třetiny s dvoubrankovým mankem na svého soupeře a tak se dá očekávat, že to budou oni, kdo bude diktovat tempo hry.
     
    41:30
    Hráči v bílém se o to také již snaží, nepřesnosti v rozehrávce je ale sráží a čas pro ně již začal poměrně rychle utíkat.
     
    42:25
    Když to nešlo nějakou pěknou hokejovou akcí, zkusili to hosté jednoduše a jen nahodili puk na Furcha, který ho raději ukryl pod svou rukavicí.
     
    42:55
    Jenže následná rozehrávka se hokejistům Jekatěrinburgu příliš nepovedla a po nepřesné dlouhé nahrávce a odpískaném zakázaném uvolnění se hra přestěhuje před jejich klec.
     
    43:15
    Na icing nyní zahráli kotouč domácí hráči a tak bude muset být v pozoru Dominik Furch.
     
    43:15
    Tak nakonec ne, sudí opravili svůj výrok a vhazuje se tak na středovém kruhu.
     
    43:55
    Vlna nepřesných nahrávek na obou stranách pokračuje a rozhodně to nepomáhá dění na ledové ploše. Hra se hodně kouskuje a už tak pomalé tempo hry ještě o něco pokleslo.
     
    44:30
    Domácí si nyní několikrát vyměnili puk v pásmu a dlouho s ním kroužili před Kovářem, než se zpoza pravého kruhu pokusil vypálit Burdasov, jenž však minul svůj cíl.
     
    45:09
    Hosté se na chvíli osvobozují, když poslali kotouč do střední zóny, jenže takto mohou myslet na případné vyrovnání jen opravdu těžko.
     
    45:56
    Další pokus o rychlou rozehrávku dlouhým pasem napříč kluzištěm hostům nevyšel. Puk sebrali domácí ve svém pásmu a mohou v poklidu rozehrát.
     
    46:23
    Zničehonic se do šance dostával Černikov, který si pokusil najet před branku na střílenou přihrávku od modré čáry, puk však zachytil Kovář do své lapačky a veškeré vzrušení v Omsk Areně je tak zbytečné.
     
    Dnešní utkání sleduje 9.270 diváků.
     
    47:27
    Koukal nahodil puk na Furcha, který jej odrazil do rohu kluziště. Český forvard se ho posléze ještě pokusil dojet, leč domácí byli rychlejší a tudíž i dříve u kotouče.
     
    47:45
    Šance pro hosty však může přijít v následné přesilové hře. Za podražení je vyloučen Sergej Gusev (OMS).
     
    48:00
    Buly před Furchem zvládli lépe domácí hráči, puk již míří daleko od jejich branky až k Jakubu Kovářovi.
     
    48:22
    A ani tohle založení útoku se hostům moc nevyvedlo. Pervyšin měl navíc dost času poslat puk znovu až k brance soupeře.
     
    48:46
    Do třetice všeho dobrého, říká se. ale pro hráče Avta to rozhodně neplatí. Další založení útoku znovu ztroskotalo na velice nepřesné nahrávce.
     
    49:40
    Dlouho hostům trvalo, takřka minutu a půl, než se usadili v pásmu. K ráně od modré čáry napřáhl Turbin, jeho pumelice ale brankový prostor netrefila.
     
    49:45
    Domácí v plném počtu.
     
    50:25
    Do konce utkání zbývá již jen necelých deset minut. U kotouče jsou hosté, ale začít musí až od vlastní branky a v cestě za dohnáním dvougólového manka je tak ještě dlouhá cesta.
     
    50:35
    Nepřesnosti v domácí rozehře ale darují hostům zcela zdarma útočné pásmo, kam se hra přesouvá po zakázaném uvolnění domácích.
     
    51:31
    Po delší době pořádný zásah Dominika Furcha, tedy pořádný, střela od modré čáry nebyla dostatečně tvrdá, aby ji český brankář nedokázal vyrážečkou odrazit.
     
    52:06
    Domácí drží kotouč za svou brankou a opravdu dlouho váhají s rozehrávkou.
     
    52:44
    Vladimír Sobotka chtěl pozvednout prapor svého týmu v této třetině, když se ujal puku ve středním pásmu a jeho středem se prohnal až před kruhy, následná střela českého útočníka ale byla zblokována.
     
    53:50
    Hosté sice dlouho drželi puk v pásmu, ale ke střele se ne a ne dostat. Jediné, čeho dosáhli, je tak vyhození puku domácím týmem na icing. Buly se tak odehraje před Dominikem Furchem.
     
    53:50
    Oddechový čas pro domácí.
     
    54:19
    Stále stejná písnička se hraje v jukeboxu domácího týmu. Ten se jen brání tlaku soupeře, jenž se však nemůže dostat k zakončení.
     
    54:55
    Domácí se po delší době dostali před Jakuba Kováře a hned z toho byla obrovská šance! Burdasov se dostal ke kotouči v rohu kluziště, mezi kruhy našel zcela volného Perežogina a ten již mířil na pravou tyč, jenže i do tohoto místa se dokázal český gólman Avta natáhnout a puk efektně a zároveň efektivně chytit do lapačky!
     
    55:51
    Hosté již vrhli všechny své síly do útoku a v jejich obraně se otevírají velká okénka. Další z nich nevyužil Vladimír Sobotka, který dostal přihrávku mezi kruhy a dobře mířil na zadní tyč na stojnou nohu Kováře, jenže branku hostů nedokázal trefit!
     
    56:30
    Hokejisté domácího týmu dobře napadají a sbírají cenné vteřinky, které je ještě dělí od zisku tří bodů z dnešního duelu.
     
    56:55
    Teď se však hráčům Omsku příliš nepovedla rozehrávka z vlastního pásma a poměrně zbytečně poslali puk na zakázané uvolnění.
     
    56:55
    Hosté již nemají na co čekat a tak podle toho reagují, když Kováře nechávají na střídačce a místo něj zasáhne do hry jeden z hráčů do pole!
     
    57:09
    Buď a nebo. Domácí se dostali ke kotouči v obranném pásmu a pokusili se ho poslat do opuštěné hostující branku. Ten ji však minul a místo branky se bude po zakázaném uvolnění vhazovat před Furchem.
     
    57:26
    Domácím zatím není přáno. Znovu mířil puk do odkryté svatyně, jenže tentokrát trefil levou tyč!
     
    57:46
    Avangard právě vstřelil branku!
    Napotřetí to už ale muselo vyjít! Domácí vybojovali puk ve své třetině, ve středním pásmu se ho ujal ALEXANDR PEREŽOGIN a zpoza modré neomylně trefuje opuštěnou hostující klec! Asistence: Jevgenij Kulik, Anton Burdasov.
    57:46 Alexandr PEREŽOGIN - 3:0
     
    58:00
    Poslední dvě minuty, teď už to můžeme s jistotou říct, dělí Omsk od vítězství v tomto duelu!
     
    58:50
    Domácí jsou ještě při chuti a v závěru třetiny ještě operují před Kovářem, jenž se na poslední dvě minuty vrátil do branky Jekatěrinburgu.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Domácí nakonec vítězí v zápase s Jekatěrinburgem po výsledku 3:0, když jejich dvougólové vedení po čtyřiceti minutách potvrdil trefou do opuštěné branky Alexandr Perežogin.
     
    Statistiky utkání

    Střely na branku: 27 – 25
    Vyloučení: 4 – 3
    Využití: 1 – 0
    Vhazování: 34 – 21
    Hity: 9 – 14
    Zblokované střely: 7 – 9
     
    Československá stopa v utkání:

    Michal Kempný (OMS) 0+0, 1 střela, 2 zblokované střely, 3 hity, čas na ledě 21:38
    Martin Erat (OMS) 0+0, 2 střely, čas na ledě 19:18
    Vladimír Sobotka (OMS) 0+0, 1 střela, čas na ledě 18:20
    Dominik Furch (OMS) 60 minut, 25 zákroků, 0 ink. gólů, 100%

    Petr Koukal (JEK) 0+0, 6 střel, čas na ledě 19:20
    Ondřej Roman (JEK) 0+0, 0 střel, čas na ledě 14:58
    Jakub Kovář (JEK) 59 minut, 24 zákroků, 2 ink. góly, 92,3%
     
    Ode mne je to pro tuto chvíli již úplně vše, přeji Vám krásné čtvrteční odpoledne. Nashledanou. (14:23:12)

    Daniel Kubelka

    Góly a asistencie: 11. Pervyšin (Paršin, Zubov), 20. Paršin (Petrov), 58. Perežogin (Kulik, Burdasov)


    Avangard Omsk: Furch (Kostin) – Pervyšin, Kempný, Alexandrov, Lekomcev, Aněljov, Gusev, Kulik – Erat, Sobotka, Paršin – Kazakov, Zubov, Perežogin – Burdasov, Gluchov, Fiščenko – Černikov, Petrov, Lemťugov – Michejev.
    Avtomobilist Jekaterinburg: Kovář (Ustinskij) – Kivistö, Megalinskij, Ščemerov, Trjamkin, Žuravljov, Turbin, Timašov – Golyšev, Koukal, Garejev – Roman, Polozov, Elo – Alexejev, Torčeňuk, Knjazev – Veličkin, Jemelin, Mitrjakin – Ivašov.

    Rozhodca: Bondar, Safiullov – Bereseňov, Judin

    Diváci: 9.270