Omsk – Jekaterinburg 3:0 (kon.)
koniec
Avangard Omsk
3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Avtomobilist Jekaterinburg
cz Štvrtok 07.01.2016, 12:00 • Omsk Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro tuto chvíli již úplně vše, přeji Vám krásné čtvrteční odpoledne. Nashledanou. (14:23:12)
     
    Československá stopa v utkání:

    Michal Kempný (OMS) 0+0, 1 střela, 2 zblokované střely, 3 hity, čas na ledě 21:38
    Martin Erat (OMS) 0+0, 2 střely, čas na ledě 19:18
    Vladimír Sobotka (OMS) 0+0, 1 střela, čas na ledě 18:20
    Dominik Furch (OMS) 60 minut, 25 zákroků, 0 ink. gólů, 100%

    Petr Koukal (JEK) 0+0, 6 střel, čas na ledě 19:20
    Ondřej Roman (JEK) 0+0, 0 střel, čas na ledě 14:58
    Jakub Kovář (JEK) 59 minut, 24 zákroků, 2 ink. góly, 92,3%
     
    Statistiky utkání

    Střely na branku: 27 – 25
    Vyloučení: 4 – 3
    Využití: 1 – 0
    Vhazování: 34 – 21
    Hity: 9 – 14
    Zblokované střely: 7 – 9
     
    Je dobojováno! Domácí nakonec vítězí v zápase s Jekatěrinburgem po výsledku 3:0, když jejich dvougólové vedení po čtyřiceti minutách potvrdil trefou do opuštěné branky Alexandr Perežogin.
     
    Konec zápasu.
     
    58:50
    Domácí jsou ještě při chuti a v závěru třetiny ještě operují před Kovářem, jenž se na poslední dvě minuty vrátil do branky Jekatěrinburgu.
     
    58:00
    Poslední dvě minuty, teď už to můžeme s jistotou říct, dělí Omsk od vítězství v tomto duelu!
    57:46 Alexandr PEREŽOGIN - 3:0
     
    57:46
    Avangard právě vstřelil branku!
    Napotřetí to už ale muselo vyjít! Domácí vybojovali puk ve své třetině, ve středním pásmu se ho ujal ALEXANDR PEREŽOGIN a zpoza modré neomylně trefuje opuštěnou hostující klec! Asistence: Jevgenij Kulik, Anton Burdasov.
     
    57:26
    Domácím zatím není přáno. Znovu mířil puk do odkryté svatyně, jenže tentokrát trefil levou tyč!
     
    57:09
    Buď a nebo. Domácí se dostali ke kotouči v obranném pásmu a pokusili se ho poslat do opuštěné hostující branku. Ten ji však minul a místo branky se bude po zakázaném uvolnění vhazovat před Furchem.
     
    56:55
    Hosté již nemají na co čekat a tak podle toho reagují, když Kováře nechávají na střídačce a místo něj zasáhne do hry jeden z hráčů do pole!
     
    56:55
    Teď se však hráčům Omsku příliš nepovedla rozehrávka z vlastního pásma a poměrně zbytečně poslali puk na zakázané uvolnění.
     
    56:30
    Hokejisté domácího týmu dobře napadají a sbírají cenné vteřinky, které je ještě dělí od zisku tří bodů z dnešního duelu.
     
    55:51
    Hosté již vrhli všechny své síly do útoku a v jejich obraně se otevírají velká okénka. Další z nich nevyužil Vladimír Sobotka, který dostal přihrávku mezi kruhy a dobře mířil na zadní tyč na stojnou nohu Kováře, jenže branku hostů nedokázal trefit!
     
    54:55
    Domácí se po delší době dostali před Jakuba Kováře a hned z toho byla obrovská šance! Burdasov se dostal ke kotouči v rohu kluziště, mezi kruhy našel zcela volného Perežogina a ten již mířil na pravou tyč, jenže i do tohoto místa se dokázal český gólman Avta natáhnout a puk efektně a zároveň efektivně chytit do lapačky!
     
    54:19
    Stále stejná písnička se hraje v jukeboxu domácího týmu. Ten se jen brání tlaku soupeře, jenž se však nemůže dostat k zakončení.
     
    53:50
    Oddechový čas pro domácí.
     
    53:50
    Hosté sice dlouho drželi puk v pásmu, ale ke střele se ne a ne dostat. Jediné, čeho dosáhli, je tak vyhození puku domácím týmem na icing. Buly se tak odehraje před Dominikem Furchem.
     
    52:44
    Vladimír Sobotka chtěl pozvednout prapor svého týmu v této třetině, když se ujal puku ve středním pásmu a jeho středem se prohnal až před kruhy, následná střela českého útočníka ale byla zblokována.
     
    52:06
    Domácí drží kotouč za svou brankou a opravdu dlouho váhají s rozehrávkou.
     
    51:31
    Po delší době pořádný zásah Dominika Furcha, tedy pořádný, střela od modré čáry nebyla dostatečně tvrdá, aby ji český brankář nedokázal vyrážečkou odrazit.
     
    50:35
    Nepřesnosti v domácí rozehře ale darují hostům zcela zdarma útočné pásmo, kam se hra přesouvá po zakázaném uvolnění domácích.
     
    50:25
    Do konce utkání zbývá již jen necelých deset minut. U kotouče jsou hosté, ale začít musí až od vlastní branky a v cestě za dohnáním dvougólového manka je tak ještě dlouhá cesta.
     
    49:45
    Domácí v plném počtu.
     
    49:40
    Dlouho hostům trvalo, takřka minutu a půl, než se usadili v pásmu. K ráně od modré čáry napřáhl Turbin, jeho pumelice ale brankový prostor netrefila.
     
    48:46
    Do třetice všeho dobrého, říká se. ale pro hráče Avta to rozhodně neplatí. Další založení útoku znovu ztroskotalo na velice nepřesné nahrávce.
     
    48:22
    A ani tohle založení útoku se hostům moc nevyvedlo. Pervyšin měl navíc dost času poslat puk znovu až k brance soupeře.
     
    48:00
    Buly před Furchem zvládli lépe domácí hráči, puk již míří daleko od jejich branky až k Jakubu Kovářovi.
     
    47:45
    Šance pro hosty však může přijít v následné přesilové hře. Za podražení je vyloučen Sergej Gusev (OMS).
     
    47:27
    Koukal nahodil puk na Furcha, který jej odrazil do rohu kluziště. Český forvard se ho posléze ještě pokusil dojet, leč domácí byli rychlejší a tudíž i dříve u kotouče.
     
    Dnešní utkání sleduje 9.270 diváků.
     
    46:23
    Zničehonic se do šance dostával Černikov, který si pokusil najet před branku na střílenou přihrávku od modré čáry, puk však zachytil Kovář do své lapačky a veškeré vzrušení v Omsk Areně je tak zbytečné.
     
    45:56
    Další pokus o rychlou rozehrávku dlouhým pasem napříč kluzištěm hostům nevyšel. Puk sebrali domácí ve svém pásmu a mohou v poklidu rozehrát.
     
    45:09
    Hosté se na chvíli osvobozují, když poslali kotouč do střední zóny, jenže takto mohou myslet na případné vyrovnání jen opravdu těžko.
     
    44:30
    Domácí si nyní několikrát vyměnili puk v pásmu a dlouho s ním kroužili před Kovářem, než se zpoza pravého kruhu pokusil vypálit Burdasov, jenž však minul svůj cíl.
     
    43:55
    Vlna nepřesných nahrávek na obou stranách pokračuje a rozhodně to nepomáhá dění na ledové ploše. Hra se hodně kouskuje a už tak pomalé tempo hry ještě o něco pokleslo.
     
    43:15
    Tak nakonec ne, sudí opravili svůj výrok a vhazuje se tak na středovém kruhu.
     
    43:15
    Na icing nyní zahráli kotouč domácí hráči a tak bude muset být v pozoru Dominik Furch.
     
    42:55
    Jenže následná rozehrávka se hokejistům Jekatěrinburgu příliš nepovedla a po nepřesné dlouhé nahrávce a odpískaném zakázaném uvolnění se hra přestěhuje před jejich klec.
     
    42:25
    Když to nešlo nějakou pěknou hokejovou akcí, zkusili to hosté jednoduše a jen nahodili puk na Furcha, který ho raději ukryl pod svou rukavicí.
     
    41:30
    Hráči v bílém se o to také již snaží, nepřesnosti v rozehrávce je ale sráží a čas pro ně již začal poměrně rychle utíkat.
     
    40:45
    Hosté vstupují do třetí třetiny s dvoubrankovým mankem na svého soupeře a tak se dá očekávat, že to budou oni, kdo bude diktovat tempo hry.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky utkání po druhé třetině

    Střely na branku: 19 – 17
    Vhazování: 25 – 11
    Vyloučení: 3 – 3
    Využití: 1 – 0
    Hity: 8 – 8
    Zblokované střely: 6 – 8
     
    Další třetina začne přibližně v 13:40.
     
    Druhá třetina je minulostí a narozdíl od té předešlé nám nenabídla mnoho pohledných hokejových momentů. I proto tak po čtyřiceti minutách hry domácí stále vedou o dvě branky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:30
    Zda Dominik Furch v domácí brance ještě neusnul, nyní prověřil Ivašov, který vybojoval puk v rohu kluziště a z levé strany se pokusil proháčkovat až před domácího brankáře, natěsno bráněný jedním z beků se však nedostal k pořádnému zakončení.
     
    39:00
    Jedna minuta nás dělí od konce druhé třetiny.
     
    38:40
    Lemťugov dostal puk do jízdy v prostoru pravého kruhu a už si to hnal před Kováře, jenže v poslední chvíli mu při zpracování odskočil puk od hole a celá šance domácích tak vyzněla do ztracena.
     
    38:04
    Tak konečně jsme se po dlouhé době dočkali i ohrožení některé branek. Lekomcev od modré čáry trefil pouze hrazení za Kovářem, z podobné pozice o pár sekund později mířil Alexandrov již o něco lépe, v cestě však stál připravený Kovář.
     
    37:27
    Polozov táhl útok druhé hostující pětky po levé straně, tak dlouho si však hrál s kotoučem, až o něj při jedné z otoček přišel.
     
    36:30
    A ani teď to nevypadá na nějaké větší nebezpečí pro Kováře, Lemťugov jen nahodil kotouč do pásma a odjel střídat, stejně jako jeho spoluhráči.
     
    35:45
    Domácím se nyní příliš nedaří přechod do útočného pásma, nezdá se však, že by je to nějak trápilo a trpělivě se pokouší o reparát.
     
    34:55
    Duel hraný ve sváteční den v Rusku pomalu uvadá i do svátečního tempa.
     
    34:05
    Pervyšin se v pokračující akci domácích pokusil o nahození puku na Kováře od modré, hostům se ale jeho snahu povedlo zneškodnit a střelu zblokovat.
     
    33:40
    Zubov najel ve velké rychlosti do pásma po levé straně, kotouč mu však při snaze o zaseknutí utekl od hokejky.
     
    33:05
    Také Furch si sáhne na kotouč a to doslova. Nemusel totiž čelit žádné střele z řad hostů, nýbrž pouze zvedl kotouč z ledové plochy a ukryl ho ve své lapačce po malém závaru před jeho svatyní.
     
    32:21
    Hosté v plném počtu.
     
    32:15
    Aněljov měl hodně času i prostoru kousek za modrou čarou, jeho dělovka ale nemohla Kováře ohrozit, neboť s velkou ranou orazítkovala pouze zadní mantinel.
     
    32:02
    Až český souboj přinesl čárku v kolonce zásahů pro Kováře, pálil Michal Kempný a kotouč skončil v lapačce hostujícího gólmana.
     
    31:21
    No, jedna minuta z početní výhody už je pryč a Jakub Kovář marně vyhlíží první střelecký pokus domácích. Na hráče Omsku se pomalu snáší nesmělý pískot z řad místního obecenstva.
     
    31:06
    Domácí se zatím nedokáží udržet v útočném pásmu a i hostům se zatím daří na výbornou při bránění oslabení.
     
    30:35
    Buly před Kovářem lépe zvládli hosté a okamžitě poslali kotouč až za branku svého soupeře.
     
    30:21
    Na domácí čeká další početní výhoda. Igor Veličkin (JEK) vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    30:15
    Velkého aplausu se nyní dostalo jednomu z hlavních sudích poté, co po souboji v rohu kluziště skončil na ledové ploše.
     
    29:15
    Tak to byla nádherná kombinace domácího týmu, kteří ve třech proti dvěma ujížděli vstříc Kovářovi. Martin Erat našel před brankou volného Petrova a ten mířil šikovně nad lapačku, jenže rukavice hostujícího gólmana byla rychlejší!
     
    28:48
    Perežogin už je zpátky na ledě, domácí kompletní.
     
    28:06
    I Ondřej Roman dostal prostor při přesilové hře svého týmu a poté, co zamíchal s pukem na pravém kruhu jej zkusil vyslat na Furcha, jenže domácím se znovu povedlo zblokovat střelu hostujícího hráče.
     
    27:12
    Domácím hráčům se navíc povedlo vyhodit kotouč do pásma a první část Perežoginova trestu přečkali ve velké pohodě.
     
    26:38
    Dominik Furch se v oslabení zatím poměrně nudí a tak alespoň stáhl ze vzduchu kotouč, který patrně mířil na jeho klec po střele z ostrého úhlu z pravé strany.
     
    25:45
    Garejev to zkusil z pravé strany z ostrého úhlu, Furch si ale poradil s tímto pokusem s velkým přehledem.
     
    25:00
    Jenže první zásah v početní převaze si nepřipisuje na své konto Furch, jak by se dalo čekat, ale jeho protějšek v hostující brance, který zastavil střelu Michejeva z levé strany.
     
    24:48
    Hosté dostanou možnost snížit v přesilové hře. Za vysokou hůl dostal dvojitý menší trest Alexandr Perežogin (OMS).
     
    24:12
    První pořádnou střelu v podání domácího celku ve druhé třetině si vzal na starost Vladimír Sobotka, který zpoza levého kruhu zakončoval rychlý útok Omsku, puk však poslal přímo do lapačky Jakuba Kováře.
     
    22:55
    No, tak Dominik Furch se v úvode prostředního dějství rozhodně nenudí, na těžký zákrok ale zatím čeká dál. Nahození z rohu či od modré čáry ho nemůžou překvapit.
     
    22:40
    Omsku se ve druhé periodě zatím nedaří dostávat za útočnou modrou s takovou lehkostí jako v první třetině, nyní se po zakázaném uvolnění opět bude házet buly před jejich brankou.
     
    22:27
    Domácím hokejistům se sice povedlo vyhrát buly a na chvíli se dostat do útočné třetiny, hosté ale rychle získali puk a okamžitě jej poslali na Furcha. Český brankář kotouč přikryl a vhazovat se tak znovu bude před jeho svatyní.
     
    21:50
    Hráči v černém se nyní po krátkém tlaku hostů nikterak nerozpakovali a kotouč raději odpálili do bezpečí, i přes zakázané uvolnění.
     
    21:20
    Nyní se však ke slovu přihlásili i hosté, kteří vybídli ke střele Ivašova od modré čáry, jeho projektil byl ale sražen mimo Furchovu klec.
     
    20:47
    Domácí to hned od úvodu zkouší, zatím se jim ale nedaří usadit se před Kovářem a často musí začít až od vlastní branky s postupným útokem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky utkání po první třetině

    Střely na branku: 13 – 10
    Vhazování: 14 – 6
    Vyloučení: 1 – 2
    Využití: 1 – 0
    Hity: 4 – 3
    Zblokované střely: 3 – 4
     
    Další třetina začne přibližně v 12:52.
     
    Skončila úvodní třetina utkání mezi týmy Omsku a Jekatěrinburgu a domácí celek zatím naplňuje papírové předpoklady favorita duelu, když svého soupeře až na jednu výjimku nepustil do větší šance a naopak sám dvakrát dokázal skórovat, když se postupně trefili Andrej Pervyšin a těsně před první sirénou také Denis Paršin.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:44 Denis PARŠIN - 2:0
     
    19:44
    Avangard právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen se stihli domácí hráči do přestávky ještě jednou prosadit! Petrov nejprve vybojoval puk na pravém kruhu a backhandem se jej pokusil poslat na branku, před ní sice dokázali jeho střelu zblokovat hostující hráči, volný touš si ale před Kovářem našel DENIS PARŠIN a pohotově jej doklepl do sítě! Asistence: Jurij Petrov.
     
    19:00
    Jedna minuta chybí do konce úvodní dvacetiminutovky.
     
    18:25
    Petr Koukal zkusil nahodit puk na Furcha z pravé strany, ale ani teď se černá guma k domácí brance nedostala. Přesně v tento okamžik končí i trest Perežogina, domácí jsou tak kompletní.
     
    18:08
    Tak hostům se v početní převaze zatím příliš nevede. Další snahu o založení útočné akce zastavuje offside.
     
    17:15
    Hosté se přeci jen dostali k zakončení, pokud to tak lze nazvat, ze závaru před brankou ale nic nevytěžili a domácí znovu vyhazují kotouč ven ze třetiny.
     
    16:50
    Domácím se zatím daří v pohodě bránit a již dvakrát poslali puk až do obranného pásma soupeře.
     
    16:25
    A právě autor posledního střeleckého pokus Alexandr Perežogin (OMS) putuje na trestnou lavici, dvě minuty za hákování a na domácí tak čeká první přesilová hra.
     
    16:25
    Domácí teď dlouho kroužili s pukem v útočném pásmu, než se k ráně odhodlal Perežogin, puk však skončil sražen mimo Kovářovu klec.
     
    15:15
    Zkouší to stále častěji i hosté, avšak za tohoto stavu jim ani nic jiného nezbývá Střela Trjamkina od modré čáry ale v síti neskončila a trefila jen mantinel za domácí brankou.
     
    14:25
    Domácí ale rychle otočili hru a jen o několik sekund později se do samostatného úniku dostal Lemťugov, který si však vylámal zuby na skvělém Kovářovi, který jeho ránu na pravou tyč vyrazil rukavicí!
     
    14:05
    Zákrok si připíše i Furch, který hrudí vyrazil střelu Ščemerova.
     
    13:20
    Individuálně to zkusil domácí útočník Burdasov, který si vzal puk ve středním pásmu a podél levého mantinelu se protáhl až před Kováře, v poslední chvíli mu však hosté stačili puk vypíchnout a nebezpečnou akci přerušit.
     
    12:52
    Hosté se po delší době ocitají v prostoru před českým gólmanem domácího celku, sražená střela Garejeva ale končí jen v ochranné síti za brankou.
     
    11:59
    Tempo hry však paradoxně trochu opadlo, domácí drží puk na svých holích a nikam nespěchají. Jednogólový náskok jim k tomu ani příliš důvodů nedává.
     
    11:10
    Hosté pochopitelně musí reagovat a hned se ženou před Dominika Furcha, jehož pozornost prověřil z pravé strany jeden z hráčů hostí, český gólman si ale pomohl vyrážečkou.
    10:29 Andrej PERVYŠIN - 1:0
     
    10:29
    Avangard právě vstřelil branku!
    Všechno zpět! Jako by domácí hokejisté chtěli dokázat, že i z mála lze vytěžit maximum a první vážnou šanci v této početní převaze přetavují v úvodní branku! ANDREJ PERVYŠIN dostal puk před levý kruh a tvrdou ranou propálil vše, co mu přišlo do cesty včetně Jakuba Kováře! Asistence: Denis Paršin, Ilja Zubov.
     
    10:25
    Nevypadá to na povedenou přesilovku v režii Omsku, Kovář sice nyní přikryl kotouč, ale ten k němu sotva doskákal po odrazu od jednoho z domácích hráčů.
     
    09:44
    Hostům se však podařilo zastavit první útočnou akci domácích poměrně brzy a rychle vyhazují kotouč do bezpečí obranného pásma Avangardu.
     
    09:16
    Za sekání je vyloučen Petr Koukal (JEK), domácí to dnes již podruhé zkusí s jedním mužem v poli navíc.
     
    09:16
    Dobrý důraz při napadání ale prokázal i Vladimír Sobotka, který vybojoval puk před Kováře a z prostoru mezi kruhy to zkusil švihem, hosté zblokovali jeho pokus, budou ale vyloučeni.
     
    08:30
    Hosté se snaží uklidnit hru a dobrým napadáním již v útočném pásmu znepříjemňují domácím jejich rozehrávku a to na hráče Omsku zatím platí.
     
    07:31
    Hosté jsou v plném počtu, domácí se až na šanci Lemťugova nedokázali v početní převaze výrazněji prosadit.
     
    06:40
    No tak čeští brankáři zatím vládnou dnešnímu duelu! Po Furchovi si vynikající zákrok připsal na své konto i Jakub Kovář a byla to hodně podobná akce jako na začátku zápasu na druhé straně. Sobotka z pravé strany poslal puk na volného Lemťugova u pravé tyče, jenže Kovář se stihl fantasticky přesunout a puk vyrazit!
     
    06:07
    Hráči v černých dresech se však sami vyhazují z pásma, Kempný totiž nezachytil zpětnou přihrávku a kotouč utíká až před Dominika Furcha.
     
    05:35
    Domácí hned po buly zkusili své štěstí od modré čáry, ránu obránce Pervyšina ale hosté srazili vedle branky.
     
    05:31
    První vyloučení dnešního zápasu je tady. Za krosček je vyloučen Kirill Polozov (JEK), na domácí tak čeká první přesilová hra.
     
    05:06
    Jakub Kovář si po krátké odmlce připíše na své konto další zákrok, když Kulik sjel s pukem po pravé straně do pásma a střelou do hrudi českého gólmana zajistil přerušení hry.
     
    04:30
    Hosté ale jinak přijeli do Omsku s jasnou, vyčkávací taktikou a rozhodně se nikam hnát nebudou.
     
    03:30
    Domácí formace s Eratem a Sobotkou zaváhala při rozehrávce a hosté toho hned využili k získání kotouče a následné střele Trjamkina, kterou však dokázala obrana Omsku zblokovat.
     
    02:33
    Hráči domácího týmu vyhráli vhazování a na dvě přihrávky se dostali do útočného pásma, kde jen nahodili puk na Kováře, který jej raději ukryl pod svou rukavici a přerušil hru.
     
    02:21
    Hra se však znovu vrátí před Dominika Furcha a to poté, co domácí poslali puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    01:55
    Domácí odpovídají další návštěvou obranného pásma Avta, Kovář si ale poradil s první střelou na svou branku.
     
    01:00
    Vzápětí ale mohlo udeřit na druhé straně, a jen fantastický zákrok Furcha zabránil hostům ve skórování, když se český brankář rychle přesunul k levé tyči, kde zastavil puk mířící do odkryté části jeho branky!
     
    00:45
    Úvodní formace domácích se hned nastěhovala před Kováře, jenže ke střele se vinou nepřesností nedostala.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Tak, oficiality máme za sebou a již nic nebrání tomu, aby mohl začít jediný duel dnešního programu KHL!
     
    Hráč obou týmů už jsou nastoupeni na svých modrých čarách, kde si vyslechnou tóny hymny ruské federace.
     
    Na řadě je úvodní formace domácích a v ní je českých zástupců ještě více. Kromě brankáře Dominika Furcha nechybí forvardi Martin Erat a Vladimír Sobotka.
     
    Na ledovou plochu areny v Omsku právě naskakuje zahajovací pětka hostujícího celku, ve které nechybí ani dva čeští zástupci, brankář Jakub Kovář a útočník Petr Koukal.
     
    Úvodní sestavy:

    Avangard Omsk: Furch (Kostin) – Pervyšin, Kempný, Alexandrov, Lekomcev, Aněljov, Gusev, Kulik – Erat, Sobotka, Paršin – Kazakov, Zubov, Perežogin – Burdasov, Gluchov, Fiščenko – Černikov, Petrov, Lemťugov – Michejev.

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Kovář (Ustinskij) – Kivistö, Megalinskij, Ščemerov, Trjamkin, Žuravljov, Turbin, Timašov – Golyšev, Koukal, Garejev – Roman, Polozov, Elo – Alexejev, Torčeňuk, Knjazev – Veličkin, Jemelin, Mitrjakin – Ivašov.

    Rozhodčí: Bondar, Safiullov – Bereseňov, Judin.
     
    Vzájemné zápasy

    Oba celky se spolu v letošním ročníku KHL již jednou utkaly a to hned na začátku sezóny, kdy se z vítězství 3:2 po prodloužení radovali hráči Jekatěrinburgu.
     
    Avangard Omsk

    Domácí se jako jeden z favoritů celé soutěže drží na špici hned od samotného počátku ligového ročníku, aktuální patří hráčům sibiřského celku třetí příčka na Východě s minimální ztrátou na vedoucí Novosibirsk. Omsk dnes odehraje již čtvrté utkání v řadě na domácím kluzišti a bude potřebovat bodovat, neboť v těchto duelech se z vítězství radoval pouze jedinkrát.

    I v sestavě domácího týmu objevíme pro české fanoušky množství zajímavých jmen. V brance se daří reprezentačnímu gólmanovi Dominiku Furchovi (39 zápasů – 92.9%), v obran tvrdí muziku Michal Kempný (47 zápasů – 18 bodů (4+14)) a v útoku řádí dvojice Vladimír Sobotka (34 zápasů – 24 bodů (14+10)) – Martin Erat (29 zápasů – 16 bodů (3+13)).

    Poslední zápasy:


    Omsk – Chanty-Mansijsk 1:2p
    Omsk – Čerepovec 4:0
    Omsk – CSKA Moskva 0:3

    Nejproduktivnější hráči:

    Alexandr Perežogin – 31 bodů (14+17)
    Vladimír Sobotka – 24 bodů (14+10)
    Ilja Zubov – 24 bodů (6+18)
     
    Avtomobilist Jekatěrinburg

    Hostující celek se po odehraných 45 zápasech drží na deváté pozici tabulky Východní konference s dvoubodovou ztrátou na osmý Nižněkamsk. Hokejisté Avta se v posledních utkáních potýkají se špatnou formou, vždyť z posledních šesti vystoupení odešli jen jedinkrát z ledové plochy s pocity vítězů.

    Na soupisce Jekatěrinburgu objevíme hned tři česká jména. Krom brankáře Jakuba Kováře (38 zápasů, úsp. 91.3%) také útočníky Petra Koukala (45 zápasů – 26 bodů (7+19)) a Ondřeje Romana (27 zápasů – 7 bodů (1+6)).

    Poslední zápasy:

    Astana – Jekatěrinburg 4:3
    Chanty-Mansijsk – Jekatěrinburg 3:2
    Novokuzněck – Jekatěrinburg 2:3

    Nejproduktivnější hráči:


    Anatolij Golyšev – 34 bodů (21+13)
    Petr Koukal – 26 bodů (7+19)
    Alexej Simakov – 25 bodů (2+23)
     
    Příjemné čtvrteční poledne všem fanouškům nejlepší evropské hokejové soutěže! Kontinentální hokejová liga má dnes na programu jediné utkání, kterým bude duel mezi týmy Avangard Omsk a Avtomobilist Jekatěrinburg. V akci bude hned několik českých reprezentantů, tak se jistě máte na co těšit!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

    Daniel Kubelka

    Góly a asistencie: 11. Pervyšin (Paršin, Zubov), 20. Paršin (Petrov), 58. Perežogin (Kulik, Burdasov)


    Avangard Omsk: Furch (Kostin) – Pervyšin, Kempný, Alexandrov, Lekomcev, Aněljov, Gusev, Kulik – Erat, Sobotka, Paršin – Kazakov, Zubov, Perežogin – Burdasov, Gluchov, Fiščenko – Černikov, Petrov, Lemťugov – Michejev.
    Avtomobilist Jekaterinburg: Kovář (Ustinskij) – Kivistö, Megalinskij, Ščemerov, Trjamkin, Žuravljov, Turbin, Timašov – Golyšev, Koukal, Garejev – Roman, Polozov, Elo – Alexejev, Torčeňuk, Knjazev – Veličkin, Jemelin, Mitrjakin – Ivašov.

    Rozhodca: Bondar, Safiullov – Bereseňov, Judin

    Diváci: 9.270