Švajčiarsko – Bielorusko 5:1 (kon.) | Rusko – Dánsko 4:3 (po pr.) | Švédsko – Slovensko 6:0 (kon.)
Fínsko – Kanada 6:5 (kon.) | USA – Česko 7:0 (kon.)
koniec
Švédsko
6:0 (2:0, 1:0, 3:0)
Slovensko
Sobota 02.01.2016, 15:07 • Ľadová hala Helsinki • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Slovenských juniorov čaká na Majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov štvrťfinálová previerka. Prajem vám príjemné sobotňajšie popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu Slovenska, ktoré sa predstaví proti reprezentácii Švédska od 15:00 v Ľadovej hale Helsinki.

    Naši chlapci odštartovali šampionát úspešne a v prvom zápase zdolali Bielorusov. V dueli sa im darilo už od začiatku a vedenia sa ujali po necelých siedmich minútach hry zásluhou Kocha. Na to potom síce Bielorusi reagovali vyrovnaním aj otočením skóre na 2:1, ale Slovensko dokázalo včas zareagovať a presnými zásahmi Lešťana, Hrušíka a Šišku stanovilo skóre na konečných 4:2 vo svoj prospech.
    Viac informácií o dueli nájdete tu.

    V druhom zápase sa zverenci trénera Bokroša predstavili proti Česku, ale na body už nesiahli. Slováci od úvodu statočne bojovali a predviedli odhodlaný výkon, no Česi sa dokázali dvakrát presadiť, zatiaľ čo Slováci nedosiahli ani jeden presný zásah a prehrali 0:2. Góly českého tímu strelili útočník Bostonu Bruins (NHL) Dávid Pastrňák a útočník českého Liberca Dominik Lakatoš.
    Viac informácií o dueli nájdete tu.

    V predposlednom skupinovom zápase Slováci nastúpili proti Fínom. Začiatok stretnutia bol z pohľadu slovenských hokejistov ideálny a po góloch Sukeľa a Bondru už v 12. minúte viedli 2:0. Potom sa ale Fíni dostali do zápasu a Slovensko sa nestačilo čudovať. Naši chlapci inkasovali do konca riadnej hracej doby ešte šesť presných zásahov a napokon prehrali vysoko 3:8, čím definitívne získali v základnej skupine B štvrtú priečku z piatich.
    Viac informácií o dueli nájdete tu.

    Púť v základnej skupine naši zavŕšili súbojom s Ruskom. Slovenskí hokejisti boli pre „zbornú“ ťažkým orieškom. Rusi síce vyhrávali od 16. minúty gólom Lautu a následne svoje vedenie zvýšili v 30. minúte po presnom zásahu Rykova, no naši hokejisti sa len tak nevzdali. V 36. minúte prišiel gól z hokejky Jaroša a „Bokrošovci“ dokázali v tretej tretine narobiť súperovi výrazné problémy. Vytvorili si niekoľko príležitostí, avšak nakoniec už zápas neposlali do predĺženia. Slovensko po húževnatom výkone podľahlo Rusku 2:1, skončilo na 4. priečke tabuľky a spoznalo svojho štvrťfinálového súpera.
    Viac informácií o dueli nájdete tu

    Tým sa stalo silné Švédsko, ktoré na turnaji ešte poriadne nezaváhalo. Švédi vstúpili do turnaja jasným deklasovaním Švajčiarska, ktoré zdolali 3:8. Pokračovali výhrami nad USA výsledkom 1:0 a nad Dánskom skóre 5:0. V poslednom zápase narazili na Kanadu, ktorú dokázali zdolať rozdielom triedy. „Javorové listy“ Švédi porazili 2:5.
    Lídrom ofenzívy Švédska je s troma gólmi a piatimi asistenciami Aledxander Nylander. Vo vynikajúcom svetle sa ukazuje aj brankárska dvojica Söderström – Söderström. Obaja gólmani majú na svojom konte po jednom shutoute.

    Jednoznačným favoritom zápasu sú rozbehnutí Švédi. Na ich výhru je vypísaný kurz 1.14, zatiaľ čo na triumf Slovenska až 14.0. Kurz na remízu je 10.0.

    Začiatok duelu je naplánovaný na 15:00. V takom čase bude začínať aj náš on-line prenos na webe Onlajny.eu. Želám vám pekný hokejový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    Švédsko: Söderström (Sandström) – Lagesson, Forsling, Mattsson-Ollas, Englund (C), Larsson, Carlsson, Pettersson – Lindblom, Holmström (A), Kempe – Timašov, Asplund, A. Nylander – Forsbacka-Karlsson, Grundström, Eriksson-Ek – Lööke, Ehn, Karlsson

    Slovensko: Húska (Škorvánek) – Sloboda, Jaroš (C), Koch, Romančík, Moravčík, Ivanič, Maier – Bondra, Milý, M. Sukeľ (A) – Šiška (A), Hrušík, Lešťan – Briestenský, Huňa, Surový – Paločko, Pospíšil

    Rozhodca: Ansons (LAT), Sylvain (CAN) – Otmakov (RUS), Waldejer (NOR).
     
    Nášmu tímu budú v dnešnom zápase chýbať Erik Černák a Boris Sádecký. Švédi sa zaobídu bez Williama Nylandera.
     
    Oba tímy už máme na ľadovej ploche. Slovenskí hokejisti odohrajú štvrťfinálové stretnutie v modrých dresoch. Švédi sa predstavia v žltých.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:08
    Na úvodnom vhadzovaní bol úspešnejší Milý. Naši sa dostali do útočného pásma, no nič významného tam nevymysleli.
     
    00:26
    Švédska ofenzíva potom okamžite podnikla výpad. Axel Holmström bekhendom z tesnej blízkosti ohrozil Húsku. Ten však bezpečne prikryl.
     
    01:17
    Oba tímy už stihly prestriedať. Koch rozohrával puk z obranného pásma. Tečoval ho spoluhráč, no následne z toho bolo iba zakázané uvoľnenie.
     
    01:38
    Lindblom posunul do medzikružia Adrianovi Kempemu, ktorý strieľal z medzikružia. Zakončenie bolo zblokované a puk spadol na pleksisklo.
     
    02:15
    Švédi vytvárajú na náš tím poriadny tlak. Od modrej čiary nahodil Lagesson. Pred bránkou nebezpečne tečoval Kempe, no mieril vedľa.
     
    02:32
    Nebezpečný bol aj Joel Ek Eriksson. Jeho strela z pravého kruhu skončila na hokejke brankára Húsku.
     
    03:36
    Švédski hokejisti si šikovne vymenili pozície v pásme. Ku strele z pravého kruhu sa dostal Gabriel Carlsson, no mieril iba na Húskov betón.
     
    04:34
    Švédi stratili útočné pásmo, ale hneď sa zorganizovali, kolektívne vyšli do stredného pásma a opäť útočili. Forsling nahodil puk od modrej čiary a Adam Húska musel opäť zasahovať.
     
    05:07
    Húska musel byť opäť pripravený. Od modrej čiary strieľal Andreas Englund. Švédi agresívne dorážali, nakoniec však mal slovenský brankár puk pod kontrolou.
     
    05:10
    Švédsko dalo gól!
    Tri korunky sa dostávajú do vedenia! Forsbacka Karlsson vyhral vhadzovanie v útočnom pásme, prihral dozadu na JOELA ERIKSSONA EKA, ktorý prudkou strelou nedal šancu Húskovi!
    Asistencia: Jakob Forsbacka Karlsson.
    05:10 Eriksson EK - 1:0
     
    05:43
    Paločko na chvíľu získal puk na útočnej modrej. Švédi ho však okamžite zaregistrovali a bez problémov ho obrali o puk.
     
    06:49
    Našim hokejistom sa podarilo zdržať súpera v rozohrávke. Zatiaľ je pomier striel drvivý. Švédi vystrelili na Húsku 11-krát, zatiaľ čo náš tím do tejto chvíle ani raz.
     
    07:23
    Po pravom krídle sa dostal do zakončenia Juraj Šiška. Jeho pokus vyrazil Söderström iba pred seba.
     
    08:13
    Lindblom hľadal spoza brány Kempeho pred bránkou. Nakoniec sa hráč Švédska k puku dostal, ale zakončovať už nestihol.
     
    08:59
    Prvá reklamná pauza v zápase. Po nej budú hrať naši hokejisti presilovú hru. Za nedovolené bránenie odchádza na trestnú lavicu Adam Ollas Mattsson.
     
    09:25
    Matúš Sukeľ vystrelil z pravého kruhu. Jeho zakončenie švédsky gólman vyrazil pred seba. Naši ešte stále sú v pásme.
     
    10:33
    Stratili sme presilovú hru. Filip Lešťan dostáva dve minúty za krosček.
     
    10:55
    Axel Holmström dostal prihrávku do prázdnej brány ku ľavej žrdi. Nakoniec však iba práve ľavú žŕdku nastrelil!
     
    11:35
    Švédsko dalo gól!
    Krásna kombinácia švédskych hokejistov vyúsťuje do druhého góla! Švédi si pekne rozhádzali našich útočníkov. Kempe posunul pred bránku Holmströmovi, ktorý zakončil, no Húska vyrazil. V následnej dorážke bol dôrazný OSKAR LINDBLOM a doklepol puk do brány!
    Asistencie: Axel Holmström a Adrian Kempe.
    11:35 LINDBLOM - 2:0
     
    12:46
    Náš súper je aj naďalej lepším tímom v zápase. Niekedy to vyzerá aj tak, že slovenskí hokejisti sa len naháňajú za pukom, ktorí si Švédi s ľahkosťou posúvajú medzi sebou.
     
    13:53
    Carl Grundström sa ocitol v postavení mimo hry. Hra bola prerušená a po reklamnej pauze sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    14:00
    Príležitosť pre náš tím. Sukeľ sa dostal ku strele z medzikružia. Söderström nakoniec nemusel zasahovať, pretože puk letel nad.
     
    14:56
    Slovensko si zahrá presilovku. Jacob Larsson odchádza na trestnú lavicu za vrazenie.
     
    15:32
    Naši bojovali o puk so súperom pri mantineli. Nakoniec to skončilo v neprospech pre náš celok a musíme začínať spoza Húsku.
     
    16:18
    Koch vyslal od modrej čiary strelu na bránku. Puk bol tečovaný a k dorážke sa takmer dostal Šiška. Söderström si však priestor postrážil.
     
    17:39
    Marcus Pettersson si nakorčuľoval na modrú čiaru, Nylander si na neho počkal z druhej vlny a prihral mu. Petterssonova strela nakoniec mierila na Húskovu vyrážačku.
     
    18:07
    Slovenský tím bude hrať tretiu presilovku v zápase. Na trestnú lavicu odchádza Rasmus Asplund na dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    18:56
    Naši hokejisti rozohrali nepresne. Söderström pristavil puk pre spoluhráčov, ktorí následne bezpečne vyhodili.
     
    19:35
    Lindblom šikovne našiel v útočnom pásme Axela Holmströma, ktorý si prešiel cez dvoch našich hráčov, akoby sa nič nedialo. Nakoniec však mieril mimo!
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Švédi nás v úvodnej tretine jasne prekorčuľovali a ukázali svoju hokejovú vyspelosť. Tri korunky vyhrali tretinu po góloch Erikssona Eka zo 6. minúty a Lindbloma z 12. minúty.
    Prostredná časť hry sa začne približne o 15:57.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:35
    Kempe strieľal z dolnej časti na ľavom kruhu z prvej. Strela našťastie letela vedľa našej bránky.
     
    21:18
    Dmytro Timašov ľahko nastrelil z ľavého kruhu. Húska v stoji bezpečne zachytil puk svojou lapačkou.
     
    21:51
    Presilovku budú hrať švédski hokejisti. Ladislav Romančík dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    22:28
    Pettersson si počkal na pohyb nášho napádajúceho hráča. Odtiahol si ho a nahodil. Mieril však mimo bránky Adama Húsku.
     
    22:54
    Maroš Surový potiahol puk a vyrazil dopredu po ľavom krídle. Nahodil z kruhu a Linus Söderström pre istotu podržal puk.
     
    23:28
    Gustav Forsling vypálil tvrdo od modrej čiary. Brankár Húska sa musel mať na pozore, avšak nakoniec to pomocou svojho betónu akosi zvládol.
     
    24:43
    Carl Grundström vyrazil dopredu sám a pustil sa do trojice našich brániacich hráčov. Tí mu puk s istotou odobrali a poslali ho von.
     
    25:41
    Švédi hrali so zdvihnutou hokejkou v našom obrannom pásme, a to znamená, že teraz bude uskutočnené vhadzovanie v strednom pásme.
     
    25:56
    Juraj Milý získal pre náš tím vhadzovanie v útočnej tretine. Jednoducho nahodil puk zo stredného pásma, ktorý Söderström s prehľadom prikryl pod lapačku.
     
    26:46
    Maier šikovne zblokoval zakončenie od Jacoba Larssona z modrej čiary. Obranca Patrik Maier si zatiaľ defenzívne úlohy plní zodpovedne.
     
    27:39
    Bude sa vylučovať na strane Slovenska. Previnil sa Kristián Pospíšil, ktorý odchádza na trestnú lavicu za hákovanie.
     
    28:29
    Forsbacka Karlsson nabil na modrú čiaru Gustavovi Forslingovi, ktorého však krásnou lapačkou vychytal brankár Húska!
     
    29:43
    Pospíšil už naskočil na ľad, no stále sa musíme mať na pozore pred nebezpečnými švédskymi hráčmi.
     
    30:07
    Švédsko dalo gól!
    Náš súper strieľa tretí gól v tomto zápase! Ehn potiahol akciu po pravom krídle, posunul do medzikružia Löökemu. Následnee sa CHRISTOFFER EHN presunul pred bránku, počkal si na prihrávku od Löökeho a strieľal z prvej!
    Asistencia: Jens Lööke.
    30:07 EHN - 3:0
     
    30:17
    Následne sa sám na bránku rútil Eriksson Ek, toho však nedovolene zastavil Patrik Koch. Dostáva dve minúty za seknutie. Mohlo z toho však byť aj trestné strieľanie.
     
    30:57
    Forsbacka Karlsson si pripravil puk na ľavom kruhu, zamieril a vystrelil. Húska bol však taktiež pripravený a lapačkou vychytal protihráča.
     
    31:45
    Nylander si spracoval puk na ľavom kruhu, no nedokázal následne prihrávať ďalej, pretože sa mu puk zaplietol medzi nohami.
     
    33:54
    Lööke hľadal krížnou prihrávkou v útočnom pásme Larssona. Puk však skončil pred bránkoviskom, kde ho rýchlo zachytil Koch.
     
    34:33
    Forsbacka Karlsson strieľal spomedzi kruhov. Naši obrancovia sa postavili dobre a chráničmi jeden z nich vyrazil puk.
     
    35:36
    Po dlhšom čase bol zamestnaný aj brankár Söderström. Puk sa dostal na modrú čiaru ku Patrikovi Kochovi, ktorý skúsil šťastie. Švédsky gólman lapačkou vychytal nášho hráča.
     
    36:18
    Romančík sa dostal s pukom po pravom krídle do útoku. Nahodil na bránu a Linus Söderström musel pracovať svojím betónom.
     
    37:36
    Milý priťukol do jazdy Hrušíkovi, ktorý bol však okamžite obsadený švédskym hráčom a nestihol sa ani poriadne v priestore zorientovať.
     
    37:49
    Náš tím bude hrať prvú presilovú hru v druhej tretine. Švédska lavička dostáva dve minúty za príliš veľa hráčov na ľade.
     
    39:00
    Lešťan vystrelil z pravého kruhu. Švédsky brankár toho v tejto situácii veľa nevidel a ani nevedel ako vyrazil puk.
     
    39:31
    Grundström sa pokúsil o nebezpečný teč po strele z Erikssonovej Ekovej hokejky. Húska si so strelou poradil.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej dvadsaťminútovke sme sa možno trochu zlepšili, ale Švédi boli stále o krok vpred. Tentokrát skórovali iba raz, a to v priebehu 31. minúty, keď sa presadil Ehn.
    Tretia tretina sa začína približne o 16:47.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:16
    Lagesson nahodil od modrej čiary na bránku. O teč sa snažil Holmstrom, no úspešný nebol.
     
    41:50
    Grundström si našiel miesto pred bránkou a z prvej strieľal. Húska vyrazil puk betónmi.
     
    42:54
    Lööke bol aktívny v útočnom pásme a bez problémov obral o puk nášho hokejistu. Švédi si aj naďalej hrajú svoj zápas.
     
    43:24
    Lukáš Hrušík sa dostal do samostaného úniku. Zakončoval však dosť problematicky. Bekhendom nakoniec trafil tesne mimo!
     
    43:43
    Švédsko dalo gól!
    Švédi bez problémov strieľajú štvrtý gól! Forsling potiahol akciu a posunul na pravé krídlo Lindblomovi. Ten následne v medzikruží našiel ADRIANA KEMPEHO, ktorý peknou strelou k žrdi skóroval!
    Asistencie: Oskar Lindblom a Gustav Forsling.
    43:43 KEMPE - 4:0
     
    44:18
    Slovensko si zahrá v početnej výhode. Gabriel Carlsson dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    44:31
    Obojstranné vylúčenie. Filip Lešťan a Adam Ollas-Mattsson dostávajú po dve minúty za hrubosť.
     
    45:21
    Sloboda nahodil puk od mantinelu pri ľavom kruhu. Söderström mal svoju lapačku pripravenú a do nej zachytil puk.
     
    45:36
    Švédsko dalo gól!
    Tri korunky pridávajú ďalší gól a ten je dosť kuriózny! JENS LOOKE nahodil od modrej čiary na mantinel, od ktorého sa nepríjemne odrazil na Húskovo lýtko a odtiaľ nešťastne do brány!
    Bez asistencie.
    45:36 LÖÖKE - 5:0
     
    47:41
    Švédi opäť rozobrali našu obranu. Timašov z ľavého kruhu šikovne našiel pred bránkoviskom Alexandra Nylandera. Jeho dorážka zoči-voči Húskovi však nakoniec neuspel..
     
    47:51
    Budemeh rať v oslabení. Ladislav Romančík odchádza na dve minúty za napadnutie.
     
    48:27
    Gustav Forsling tvrdo pálil od modrej čiary a puk nebezpečne letel na hornú žŕdku. Napokon však odtiaľ skončil na ochrannej sieti.
     
    49:16
    Kempe švihom vystrelil od modrej čiary, ale brankár Húska šikovne vyrážačkou vyrazil smerom do rohu klziska.
     
    51:26
    Asplund nabil na modrú čiaru Timašovovi, ktorý pálil príklepom a puk skončil na našej žrdi.
     
    52:14
    Jaroš pálil od pravého kruhu. Söderström bol pripravený a pohotovo upratal puk do bezpečia.
     
    53:12
    Briestenský vystrelil z pravého kruhu, no nepodarilo sa mu trafiť priestor bránky. Zdá sa, že Švédi už koniec zápasu bez problémov ukontrolujú.
     
    53:55
    Švédski hokejisti sa opäť bavili hokejom, Asplund posunul v útočnom pásme Nylanderovi. Ten sa neulakomil a prihral ešte Forslingovi, ktorého strela aj ohrozila Húsku.
     
    56:03
    Pospíšil sa snažil prejsť cez protihráčov, no napokon zlyhal na modrej čiare. Bol z toho ofsajd.
     
    56:54
    Švédsko dalo gól!
    Švédski hokejisti strieľajú aj šiesty gól! Timašov posunul pred bránku na ALEXANDRA NYLANDERA, ktorý jasne premenil svoju šancu!
    Asistencia: Dmytro Timašov.
    56:54 NYLANDER - 6:0
     
    58:36
    Švédski hokejisti pokračujú vo svojej presilovej hre a možno sa im podarí streliť aj siedmy gól.
     
    59:02
    Budeme sa brániť v oslabení aj ďalej. Patrik Koch dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    59:47
    Timašov strieľal spred bránky, no jeho pokus skončil na Húskovom betóne.
     
    Koniec zápasu.
     
    V tretej tretine Švédi najviac rozbehli svoj gólostroj. Postupne sa presadili Kempe, Looke a na konečných 6:0 upravil Nylander. Švédsko teda zdolalo Slovensko jasným výsledkom a bez ťažkostí postupujú do semifinále.

    Naši hokejisti končia púť na tomto šampionáte pred bránami semifinále. Nedokážu už teda zopakovať minuloročný úspech.

    Ďakujeme za pozornosť a prajeme vám pekný zvyšok večera! (17:27:35)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 6. Eriksson Ek (Forsbacka Karlsson), 12. Lindblom (Holmström, Kempe), 31. Ehn (Lööke), 44. Kempe (Lindblom, Forsling), 46. Lööke, 57. Nylander (Timašov)


    Švédsko: Söderström (Sandström) – Lagesson, Forsling, Mattsson-Ollas, Englund (C), Larsson, Carlsson, Pettersson – Lindblom, Holmström (A), Kempe – Timašov, Asplund, A. Nylander – Forsbacka-Karlsson, Grundström, Eriksson-Ek – Lööke, Ehn, Karlsson
    Slovensko: Húska (Škorvánek) – Sloboda, Jaroš (C), Koch, Romančík, Moravčík, Ivanič, Maier – Bondra, Milý, M. Sukeľ (A) – Šiška (A), Hrušík, Lešťan – Briestenský, Huňa, Surový – Paločko, Pospíšil

    Rozhodca: Ansons (LAT), Sylvain (CAN) – Otmakov (RUS), Waldejer (NOR)