West Ham – Liverpool 2:0 (kon.) | Sunderland – Aston Villa 3:1 (kon.) | Leicester – Bournemouth 0:0 (kon.)
Arsenal – Newcastle 1:0 (kon.) | Norwich – Southampton 1:0 (kon.) | West Bromwich – Stoke City 2:1 (kon.)
Manchester United – Swansea 2:1 (kon.) | Watford – Manchester City 1:2 (kon.)
koniec
West Bromwich Albion
2:1 (0:0)
Stoke City FC
Sobota 02.01.2016, 16:00 • The Hawthorns, West Bromwich • Anglická Premier League • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je za nami aj druhý polčas zápasu medzi West Bromwich Albion – Stoke City FC. Celky nastúpili do druhého polčasu za stavu 0:0. V druhej 45 minútovke sme sa dočkali až troch gólov. Chvíľku to vyzeralo, že zápas skončí remízou 1:1 po góloch Sességnona a na opačnej strane Waltersa, no po vylúčení Camerona sa podarilo v nadstavenom čase zvýšiť na 2:1 domácemu zadákovi Evansovi vďaka, ktorému si West Brom nechal tri body dnes doma


    Ja Vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. (17:54:39)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Žltú kartu dostáva Chris Brunt (West Bromwich Albion).
    90+3. Jonny Evans (WBA)
     
    90+3
    West Bromwich Albion dal gól!

    Domácim sa napokon darí využiť početnú prevahu. Lopta sa rozohrala nakrátko no center napokon prišiel. Lopta chvíľku poskakovala pred poloprázdnou bránkou Stoku, kým sa do nej neoprel JONNY EVANS, ktorý zrejme získa pre svoj tím dôležité tri body.
     
    90+2
    Stoke sa dostáva pod tlak. Momentálne sa ku koncovke dostal Morrison s Fletcherom,no žiaden z týchto projektilov si cez húf hráčov nenašiel cestu. Uvidíme rohový kop.
     
    90+1
    Dawson teraz výborne naservíroval loptu Craigovi GArdnerovi, ktorý volejom výpálil presne do priestoru, kde stál pripravený Butland.
     
    90
    V druhom polčase sa nadstavuje +5 minút.
     
    89
    Napokon sa podarilo dostať aj Stoku do výpadu. Konkrétne to bol Johnson, ktorý poslal razantný center priamo do náruče Myhilla.
     
    88
    Fletcher to skúsil razantným pasom za obranu, no Shawcross nedovolil lopte aby prešla za jeho chrbát. Nátlak v závere zápasu sa stupňuje.
     
    87
    Lambert musel teraz zatiahnúť brzdy. Stál totiž v ofsajde čo neušlo očiam postranného arbitra.
     
    86
    Rohový kop sa domácim futbalistom vôbec nepodaril. Stoke sa oslobodil, no netrvá dlho a West Brom je znovu pri lopte a okupuje polovičku hostí.
     
    85
    Striedanie v tíme West Bromwich Albion: z ihriska odchádza Claudio Yacob, prichádza Saido Berahino.
     
    84
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Xherdan Shaqiri, prichádza Charlie Adam.
     
    83
    Tak toto môže Stoke ešte zabolieť. Za tvrdý zákrok kúsok od poliacej čiary vidí Geoff Cameron červenú kartu a predčasne mieri pod sprchy.
    81. Jonathan Walters (STK)
     
    81
    Stoke City FC dalo gól!

    Tak napokon to až tak ťažká úloha nebola. Samozrejme v hlavnej úlohe bola dvojica striedajúcich. Joselu poslal do vápna West Bromu naozaj krásny center a JOHNATAN WALTERS bez problémov loptu hlavou prepravil do siete.
     
    80
    Do konca riadnej hracej doby ostáva niečo menej ako 10 minút a Stoke má pred sebou naozaj ťažkú úlohu ak si chce dnes odniesť aspoň jeden bod.
     
    79
    Z opačnej strany to centrom skúsil Joselu, no tento muž mieril veľmi nepresne a tak lopta končí za bránkou West Bromu.
     
    78
    Krásny center v podaní Shaqiriho. Všetci jeho spoluhráči však stáli na prednej tyčke a tak sa k lopte dostal len brániaci Fletcher, ktorý razantne odkopáva.
     
    77
    Priamy kop mal možnosť zahrať aj Stoke city. Lopta síce našla cestu do vápna, no letela priamo na Myhilla, ktorý je dnes zatiaľ bezchybný.
     
    76
    Sességnon sa dostal k ďalšiemu centrovanému pokusu. Lopta to bola naozaj pekné no Lambert bol na tento pokus prikrátky a tak sme sa ďalšieho zakončenia nedočkali.
     
    75
    Arnautić teraz predviedol menšie divadielko po tom, čo nechcel odstúpiť od lopty. Hlavný arbiter si samozrejme po hlave skákať nenechal a Arnautovičovi udelil žltú kakru.
     
    73
    Krásny výpad nám teraz ponúkol domáci Yacob. Tomu sa podarilo predrať cez dvojicu futbalistov Stoku, no v ideálnej pozícii padol a tak sme sa centru nedočkali.
     
    72
    Posledné minútky sa lopta ešte z polky West Bromu nedostala. Stoke má momentálne prevahu na ihrisku, no žiadne z futbalistov v čiernych dresoch si nevie vypracovať gólovú príležitosť.
     
    70
    Arnautović dal teraz do útočenia trošku viac dravosti ako mohol. Hlavný arbiter samozrejme tento zákrok na Brunta odpískal a odkop si už chystá kúsok od rohovej zástavky Myhill.
     
    69
    Krásny zákrok Myhilla, ktorý výborne vyboxoval center z pravej strany. Aktivita Stoku však neupadá. Práve naopak. Pri lopte je druhý striedajúci, ktorý si hľadá priestor na strelu.
     
    68
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Glenn Whelan, prichádza Jonathan Walters.
     
    67
    Hra je na malý moment prerušená a prebieha ošetrovanie striedajúceho Joseluho.
     
    66
    McAuley si teraz chystal loptu na center, no včas zakročil Erik Pieter, ktorý bez faulu poslal k zemi centrujúceho hráča.
     
    65
    Čerstvá posila Stoku sa teraz pokúšala predrať cez obranu domácich. T osa síce podarilo, no postranný arbiter musel tento útok zastaviť zdvihnutou zástavkou.
     
    63
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Bojan Krkić, prichádza Joselu.
     
    62
    Z opačnej strany to skúšal vzdušným projektilom Lambert. Lopta padla priamo na kopačku Fletchera, no halfvolej letel na tribúnu za bránkou.
     
    61
    A po strelenom góle sa aktivita domácich stupňuje. Teraz sa o center pokúsil Dawson, no Shawcross loptu hlavou odvrátil do bezpečia.
    60. Stéphane Sessègnon (WBA)
     
    60
    West Bromwich Albion dal gól!

    Tak a máme tu prvý gól stretnutia. Po krásnej práci Fletchera sa k lopte vo vápne dostal STEPHAN SESSÉGNON, ktorý nekompromisne zakončoval pod brvno bránky Butlanda. Domáce tribúny ožili a konečne je počuť spev fanúšikov.
     
    58
    Dočkali sme sa strely na strane domácich futbalistov. Sessegnon poslal loptu priamo na kopačku Gardenera, no ten volejom mieril vysoko nad bránku Stoku.
     
    57
    Yacob výborne hodil loptu na kopačku Lamberta. Ten sa už chystal s loptou otočiť, no tá mu odskočila a tak si ju do svojej moci zobral gólman Butland, ktorý bez váhania odkopáva za poliacu čiaru.
     
    56
    Sessegnom si teraz vypýtal faul po zákroku Pietersa. Hvizd prišiel, no hlavný arbiter odpískal útočný faul. Domáci stredopoliar sa hnevá, no neprávom.
     
    55
    Lopta sa stále drží pred vápnom West Bromu. Hostia sa však stále nevedia dostať k potrebnej, no hlavne presnej strele.
     
    53
    Wollscheid predviedol krásny prienik, no tomuto stopérovi Stoku strela nesadla na kopačku a tak lopta letí ďaleko od troch tyčí West Bromu.
     
    52
    Arnautovićovi sa podarilo dostať k lopte vo vápne West Bromu. Prišla aj koncovka, no túto nie najrazantnejšiu strelu si Myhill postrážil.
     
    51
    Za poliacu čiaru sa konečne dostali aj futbalisti Stoku. Pri lopte je konkrétne Johnson, ktorý si loptu vymieňa s Whelanom. Strela nie a nie prísť.
     
    50
    West Brom pokračuje v nátlaku, v ktorom skončil prvý polčas. Po krídlach sa však zatiaľ nedarí ani Bruntovi a dokonca ani Gardnerovi.
     
    48
    Brunt teraz poslal k zemi Shawcrossa. Súboj to síce bol obojstranný, no hlavný arbiter loptu prisúdil hosťom a tak si už odkop chystá Butland.
     
    47
    Do kombinácie sa zapojil aj hosťujúci gólman Butland. Ten však loptu poslal ďaleko na polovičku West Bromu, kde sa jej zmocnil Yacob.
     
    46
    O výkop do druhého polčasu sa postarali futbalisti Stoku. Tí sa rozhodli pre kombináciu smerom pred vlastného gólmana.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Je za nami prvý polčas zápasu medzi West Bromwich Albion – Stoke City FC. V prvom polčase sme sa gólu nedočkali, no azda najbližšie k nemu mal zadák Stoku a to Glen Johnson, ktorý dvojicou strieľ nechal vyniknúť len gólmana Myhilla.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    V prvom polčase sa bude nadstavovať +1 minútka.
     
    43
    Domáci futbalisti začínajú byť v závere polčasu o čosi nebezpečnejší. Loptu teraz skúšal centrom posunúť do vápna Sessegnon, no Shawcross včas zakročil.
     
    42
    Po centri z pravej strany sa lopta prepadla až na Sessegnona. Ten sa do lopty oprel najlepšie ako vedel, no projektil letel kúsok nad bránu a tak sa stav na svetelnej tabuli stále nemení.
     
    41
    Sessegnon si teraz vypýtal faul na pravom krídle po zákroku Arnautovića. Pozícia to je dobrá ale len na centrovanú loptu.
     
    40
    Do konca prvého polčasu ostáva niečo menej ako 5 minút. Sledujeme naozaj dynamické stretnutie, no stále bez potrebného gólu.
     
    38
    Hlavičkový súboj Morrisona s Johnsonom pred Butlandom. Víťazom sa stal aj vďaka hlavnému arbitrovi zadák hosťujúceho Stoku.
     
    37
    Ani séria opakovaní rohových kopov od Shaqiriho nepriniesla gólové ovocie a tak sa lopta konečne dostala mimo vápna West Bromu. Navyše po útočnom výpade Lamberta uvidíme rohový kop aj na opačnej strane.
     
    36
    Center sa prepadol na zadnú tyč, kde číhal Cameron. Geoff však loptu nedokázal cez Yacoba prepraviť do siete a tak sa rohový kop bude opakovať z opačnej strany.
     
    35
    Rohový kop uvidíme aj na opačnej strane po tom čo skúšal Xhedran Shaqiri prehodiť loptu na Johnsona.
     
    34
    Celá akcia Stoku však troskotá na kopačke Geoffa Camerona, ktorý poslal pred Myhilla naozaj pridlhý center. Lopta tak opúšťa ihrisko bez povšimnutia.
     
    33
    Tento raz to bol skôr prízemný center, s ktorým si Shawcross poradil bez problémov. Navyše si musia dať domáci pozor lebo Stoke sa rúti do rýchleho protiútoku.
     
    32
    Ďalší rohový kop pre West Broma a loptu si znovu stavia Chris Brunt.
     
    30
    Morrison v krásnom prieniku si loptu potiaho laž do veľkého vápna Stoku. Už sa chystal vystreliť, no v tom ho poslal k zemi Shawcross. Hlavný arbiter napriek protestu domácich penaltu neodpískal.
     
    29
    Ďalší z faulov. tentokrát sa previnil Whelan kúsok od poliacej čiary, no stále sledujeme zápas bez karty.
     
    28
    Krásny oblučik Xhedran Shaqiriho našiel za obranou Arnautovića. Druhý menovaný si loptu jedným dotykom spracoval a druhým poslal smerom na Myhilla. Gólman West Bromu aj v tomto prípade podržal svoj tím.
     
    27
    Netrvalo dlho a ďalšiu delovicu nám ponúkol Glan Johnson. Tentokrát jeho pokus nedošiel k Myhillovi vďaka dobre postavenému Evansovi.
     
    26
    Lopta sa konečne dostala pod kontrolu Stoke City. Momentálne si loptu vymieňa Johnson s Cameronom a je už len otázkou času, kedy sa dočkáme nejakej tej strely.
     
    25
    Lopta momentálne lieta zo strany na stranu. Ani jeden z celkov nie je schopný vymyslieť niečo. Diváci sa samozrejme hnevajú a dávajú to pocítiť hlasným piskotom.
     
    23
    Glen Johnson si bežal po ďalšiu loptu do vápna West Bromu, no aj na tento pas bol prikrátky a tak sa k lopte včas nedostal. Loptu si chystá na odkop domáci gólman.
     
    22
    Fletcher sa teraz hnevá smerom k hlavnému arbitrovi. Podľa domáceho stredopoliara mal byť faul odpískaný naopak.
     
    21
    Domáci futbalisti sa znovu častejšie dostávajú k lopte. Skúšajú to teraz po pravom krídle, no Cameron s Johnsonom si zatiaľ svoju stranu držia bez väčších problémov.
     
    20
    Pochváliť však treba aj domáceho Craiga Gardnera, ktorý teraz nečakane vystrelil z dobrých 25 metrov. Lopta plachtila, no Butland sa prekvapiť nenechal.
     
    18
    Na opačnej strane vyzeral Glen Johnson chvíľku, že sa chystá centrovať, no to sa nestalo. Glen si loptu potiahol na stred a ľavačkou cez húf hráčov vypáli. Výborný Myhill však vyráža aj v tomto prípade.
     
    17
    K lopte sa napokon dostal Ibrahim Afellay, ktorý nadýchaným centrom nenašiel žiadného spoluhráča pred bránkou West Bromwich Albionu.
     
    16
    Hra sa presunula k stredovému kruhu. Momentálne majú loptu v moci futbalisti Stoku, no cez obranné múry West Bromu nie je jednoduché sa dostať.
     
    15
    Domáce tribúny už kričali gól no nebolo tomu tak. Loptu od vlajočky padla na hlavu Brunta. ten ju predľžil na zadnú tyčku, kde v sklze zakončoval Jonny Evans, no Jonny z ideálnej pozície v sklze loptu netrafil.
     
    14
    Domáci predviedli krásnu kombináciu prakticky na jeden dotyk. na konci tohto prieniku stál Sessegnon, ktorý prízemným centrom vybojoval pre svoj celok aspoň rohový kop.
     
    13
    Bruntovi sa podarilo prekonať tento múr. Lopta letela na zadnú tyč, kde našla hlavu Jonnyho Evansa, no ten z ťažkej pozície zakončil veľmi nepresne.
     
    12
    Po faule na Gardnera uvidíme zaujímavú štandardku pre West Brom. Butland si postavil múr pozostávajúci len z jediného jedného muža.
     
    11
    Tak a sieť Myhilla sa mohla rozvlniť aj po centri Xhedran Shaqiri. Shaqiri to skúsil z ľavej strany strieľaným centrom, na ktorý bol síce Myhill prikrátky, no lopta napokon v sieti nekončí.
     
    10
    Rohový kop zahrali futbalisti Stoku nakrátko. Ihneď po rozohrávke sa k lopte dostal Cameron, no ani tento futbalista nedokázal prekonať pozorného Myhilla. Nátlak hostí však stále neutícha.
     
    8
    Krásnym projektilom sa teraz prezentoval Glen Johnson. Brankár West Bromu Myhill loptu špičkami prstov vytlačil nad bránku a my uvidíme prvý rohový kop stretnutia.
     
    7
    Marko Arnautović to skúsil kolmicou za obranu. Žiaden z jeho spoluhráčov sa však nedostal k lopte skôr ako Myhill a tak si môžu domáci vydýchnúť.
     
    6
    Lopta sa na malý moment dostala pod kontrolu Krkiča. Ten skúsil pár kľučiek na poliacej čiare. Tie mu nevyšli a tak to skúšajú futbalisti West Bromu znovu po krídle.
     
    5
    Lopta preletela ponad múr až pred McAuleyho, no ani Gareth nedokázal otvoriť stav stretnutia a tak sa Stoke znovu oslobodil bez problémov.
     
    4
    Priamy kop uvidíme aj na opačnej strane. jedná skôr o skrátený rohový kop a loptu si už stavia Dawson.
     
    3
    Hostia mohli ísť v brejku na Myhilla, no strelec posledného kola Shaqiki sa nachádzal v ofsajdovej pozícii a tak bol útok hostí zastavený.
     
    2
    Prvýkrát s a lopty v zápase dotkol aj gólman Stoku Butland po tom čo si loptu hodil Gardner ďaleko od nohy.
     
    1
    O úvodný výkop do zápasu sa postarali futbalisti West Bromu. Tí sa ihneď do stali s loptou až k rohovej zástavky, kde sme videli center Lamberta. Tomuto mužovi sa však spoluhráčov vo vápne Stoku nepodarilo nájsť.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči oboch celkov sú pripravení na hracej ploche, stretnutie sa o malý okamžik začne. Domáci dnes nastúpia v tradičnej bielo-modrej kombinácií a hostia v čierno-zelenej.
     
    Vážení priaznivci futbalu! Vítam Vás pri sledovaní najvyššej anglickej súťaže a to Premier League. V dnešnom dueli sa nám predstavia West Bromwich Albion a Stoke City FC.


    Vzájomné zápasy:

    29.08.15 Stoke – West Brom 0 : 1
    14.03.15 West Brom – Stoke 1 : 0
    28.12.14 Stoke – West Brom 2 : 0
    11.05.14 West Brom – Stoke 1 : 2
    19.10.13 Stoke West Brom 0 : 0


    West Bromwich Albion sa momentálne nachádza na 13. priečke s 23 bodmi a so skóre 18:24. V doterajšom priebehu vyhrali domáci futbalisti len 6 zápasov, 5 skončilo remízou a až 8 zápasov prehrou West Bromu. Z posledných 5 zápasov získal West Bromwich Albion 4 body a v poslednom kole domáci dokonca zaznamenali výhru proti Newcastlu 1:0 po presnom zásahu Fletchera. Jednalo sa o prvý presný zásah tohto muža v sezóne 2015/2016.


    Stoke City FC na opačnej strane máme tím sa momentálne nachádza na 10 priečke s 29 bodmi a so skóre 20:19. Hostia v posledných piatich zápasoch zahrali veľmi dobre. Získali až 10 bodov z 15 možných. Posledné dve výhry boli proti Manchestru United 2:0 a v poslednom kole sa zrodila výhra proti Evertonu po gólovej prestrelke 4:3. Presné zásahy Stoku si pripísali: 2xShaqiri, Joselu a z bieleho bodu sa presadil aj Arnautović, ktorý ma momentálne na konte 7 ligových gólov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Patrik Ondrovič

    Góly: 60. Sessègnon, 90+3. J. Evans – 81. Walters

    Karty:   90+5. Brunt (WBA) – 75. Arnautović (STK)   83. Cameron (STK)


    West Bromwich Albion: Myhill – Dawson, McAuley, J. Evans, Brunt – D. Fletcher (C), Yacob (85. Berahino) – C. Gardner, J. Morrison, Sessègnon – Lambert.
    Náhradníci: Lindegaard – Chester, Pocognoli, Gamboa, McManaman, Jones, Berahino.

    Stoke City FC: Butland – Johnson, Shawcross (C), Wollscheid, Pieters – Cameron, Whelan (68. Walters) – Shaqiri (84. Adam), Afellay, Arnautović – Krkić (63. Joselu).
    Náhradníci: Haugaard – Joselu, M. Wilson, van Ginkel, Adam, Walters, Crouch.