West Ham – Liverpool 2:0 (kon.) | Sunderland – Aston Villa 3:1 (kon.) | Leicester – Bournemouth 0:0 (kon.)
Arsenal – Newcastle 1:0 (kon.) | Norwich – Southampton 1:0 (kon.) | West Bromwich – Stoke City 2:1 (kon.)
Manchester United – Swansea 2:1 (kon.) | Watford – Manchester City 1:2 (kon.)
koniec
Arsenal FC
1:0 (0:0)
Newcastle United
Sobota 02.01.2016, 16:00 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas začal hneď niekoľkými veľkými šancami, avšak tie gólom neskončili. Hra bola aj naďalej veľmi vyrovnaná, avšak do 72.minúty sme gól nevideli. Práve v 72.minúte zahrávali domáci rohový kop, po ktorom dostal Arsenal do vedenia 1:0 Koscielny! Hostia sa už potom nedokázali prebrať a domáci tím pohodlne dotiahol zápas do víťazného konca a všetky body tak ostávajú v Londýne!

    Ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok sobotného večera! Anglická Premier League však dnes ešte pokračuje, sledovať ju môžte na našom športovom portáli onlajny.eu! (17:56:39)

     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Tak som to zakríkol! Predsa len sa ešte niečo zaujímavé udialo, de Jong sa po centri dostal do nebezpečného zakončenia, avšak Čech bol pripravený!
     
    90+3
    Pri lopte sú v závere nadstaveného času domáci, hostia sa tak musia len brániť. Zrejme sa už nič zaujímavé neudeje.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Mesut Özil (Arsenal FC).
     
    90+2
    Domáci hráči sa teraz často dostávajú do rýchlych útokov, po jednom z nich páli Özil, avšak len nepresne.
     
    90+1
    Ramsey sa opäť ocitol v skvelej príležitosti na strelenie gólu! Ramsey sa dostal ku lopte, prešiel hneď cez dvoch obrancov hostí, následne však nedokázal v čistej šanci presne zakončiť!
     
    90
    Hlavný rozhodca nadstavuje ešte 4 minúty!
     
    90
    Futbalisti Newcastle United sa snažia ihneď po zisku lopty prebojovať pred 16-tky domácich, avšak všetky lopty dokáže obrana domácich posielať do bezpečia.
     
    89
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Olivier Giroud, prichádza Calum Chambers.
     
    88
    Pekná útočná akcia domácich futbalistov, po nej sa do nebezpečného zakončenia dostal Ramsey, brankár hostí Elliot sa však prezentoval výborným zákrokom!
     
    87
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Cheick Tioté, prichádza Siem de Jong.
     
    86
    Teraz sa však hosťom podarilo preniknúť do 16-tky domácich, kapitán domácich Mertesacker prehral súboj s Wijnaldumom, ten však zakončil len nad domácu bránu.
     
    85
    Ku lopte sa opäť po faule dostávajú hostia, avšak prechod na útočnú polovičku sa im nedarí. Arsenal im neposkytuje takmer žiaden voľný priestor.
     
    84
    Počas celého zápasu husto prší, aktéri tohto zápasu tak majú sťažené podmienky, s ktorými sa musia vyrovnať. Takéto počasie je však v týchto mesiacoch na ostrovoch typické.
     
    83
    Po faule od domáceho futbalistu Flaminiho sa ku lopte dostávajú hostia, zrejme už je načase, aby sa sústredili ich všetky sily do útoku. Domáci tím je však veľmi pozorný.
     
    82
    Žltú kartu dostáva Mathieu Flamini (Arsenal FC).
     
    81
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Theo Walcott, prichádza Kieran Gibbs.
     
    80
    Až teraz sa hostia poriadne dostali ku lopte, ale v prechode do útoku sa im nedarí podľa predstáv. Domáci cítia šancu bodovať v tomto zápase naplno a tak robia všetko preto, aby sa to aj naplnilo.
     
    79
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Jack Colback, prichádza Florian Thauvin.
     
    78
    Lopta je však späť na kopačkách domácich futbalistoch, ktorí sa držia na útočnej polovičke. Hostia sa po inkasovanom góle akosi nemôžu prebrať. Čas zápasu sa už pomaly začína napĺňať.
     
    77
    Po rohovom kope sa do zakončenia dostal Monreal, avšak pre hostí to neznamenalo žiadne nebezpečenstvo. Newacstle tak môže teraz skúsiť preniknúť s loptou dopredu.
     
    76
    Arsenalu sa však teraz podaril rýchly útok na bránu hostí a získava ďalší rohový kop. Hostia sa tak musia brániť v čase, keď potrebujú útočiť.
     
    75
    Domáci tím je pri lopte a snaží sa pohodlne kontrolovať hru. Hostia musia vysoko napádať, aby získali loptu na svoje kopačky.
     
    73
    Na prvý gól sme teda čakali poriadne dlho! Domáci tím sa tak dostáva do psychickej výhody, na rade sú teraz hostia. Uvidíme, či práve gól Koscielneho zariadi domácim tri body z toho zápasu.
    72. Laurent KOSCIELNY - 1:0

    via GIPHY

     
    72
    Arsenal FC dal gól!
    Máme tu prvý presný zásah tohto zápasu, domáci tím sa tak ujíma vedenia 1:0! Arsenal zahrával rohový kop, centrovaná lopta do 16-tky sa odrážala od jedného hráča ku druhému, Giroud napokon hlavou predĺžil loptu na LAURENT KOSCIELNY, ktorý dokázal prekonať brankára hostí!
     
    71
    Arsenalu sa teraz podaril rýchly útok, po ňom budú hráči domáceho celku zahrávať opäť rohový kop. Hostia sa tak už zoskupujú vo svojej 16-tke.
     
    70
    Zdá sa, že tento zápas bude napokon o jednom góle. Kto ho dá tak získane z toho zápasu všetky tri body. Aj naďalej sa útoky striedajú na každej strane, defenzívy oboch tímov však sú veľmi pozorné.
     
    69
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Alex Oxlade-Chamberlain, prichádza Joel Campbell.
     
    68
    Žltú kartu dostáva Daryl Janmaat (Newcastle United).
     
    67
    Po rohovom kope sa do zakončenia dostal Koscielny, jeho hlavička však bola nepresná a Elliota v bráne hostí nepreverila.
     
    66
    Arsenal prenikol do rýchleho útoku a po zásahu jedného z obrancov hostí získavajú domáci futbalisti rohový kop.
     
    65
    Hostia sa však zanedlho dostali opäť pred 16-tku domácich, centerovaná lopta smerovala na Mbembu, ten však mieril len mimo brány domácich.
     
    64
    Center z priameho kopu vyzeral celkom nebezpečne, avšak nikto z futbalistov Newcastlu nedokázal loptu zachytiť a zakončiť. Lopta tak teraz pripadne domácim futbalistom.
     
    63
    Napokon domáci futbalisti vyprodukovali faul a tak hostia budú zahrávať priamy kop. Loptu si stavia Colback.
     
    62
    Hostia to teraz skúšajú aj dlhými loptami smerom dopredu, domácim futbalistom to robí menšie problémy pri bránení svojej obrannej polovičky.
     
    61
    Aj toto útočné ťaženie domácich hostia výborne postrážili a nedovolili domácim futbalistom nijak nebezpečne zakončiť. Lopta je tak už na kopačkách hostí.
     
    60
    Po peknej spolupráci sa do zakončenia dostal domáci Giroud, obranca hostí ho však dobre postrážil a napokon z toho bude len odkop od brány hostí, aj keď sa útočník domácich dožadoval rohového kopu.
     
    58
    Lopta je však teraz už na kopačkách domácich futbalistov, ktorí sa s ňou zdržujú na útočnej polovičke. Hostia sa tak teraz musia brániť a dobre strážiť každý priestor, odkiaľ by mohli domáci zaútočiť.
     
    57
    Útok domácich futbalistov však skončil len nepresnou prihrávkou a loptu do hry uvedie svojim výkopom brankár hostí Elliot.
     
    56
    Hostia postupnými prihrávkami sa prebojovali na útočnú polovičku, avšak na nej nedokázali nič prevratného vymyslieť a lopta skončila v náručí brankára domácich Čecha.
     
    55
    Ani domáci sa však do ničoho zaujímavého neprepracovali, Özil sa ocitol v ofsajde a tak nemohol v hre pokračovať. Dopredu tak pôjdu teraz futbalisti Newcastle United.
     
    54
    Nebezpečná lopta teraz smerovala do 16-tky domácich, útočiaci hráči Newcastlu si však vo vzduchu pomohli faulom a tak hlavný rozhodca hru prerušil. Lopta tak teraz pripadne Arsenalu.
     
    53
    Domácemu tímu nevyšiel rýchly prechod do útoku a tak sú pri lopte hostia, ktorý však svoj útok rozohrávajú pomalšie.
     
    52
    Do útoku sa teraz opäť hnali hostia, ich snaha je však prerušená ofsajdom. Tak druhý polčas sa začal veľmi divoko, divákom sa tak tento futbal páčiť musí. Stále však čakáme na prvý presný zásah tohto zápasu.
     
    51
    Arsenal sa však nechce nehať zahanbiť a takisto si teraz dokázal vypracovať veľkú šancu na skórovanie! Ramsey sa dostal ku lopte, avšak pred bránou musel zakončovať v páde a tak brankár hostí mal ľahšiu prácu ako lopte zabrániť do brány.
     
    50
    Newcastle bol opäť vo výbornej šanci! Po skvelej kombinácii sa pred bránou domácich dostal do zakončenia Mitrović, avšak jeho pokus skončil len mimo brány! Domáci tím akoby ešte ostal v šatni.
     
    49
    Hostia sa mohli teraz dostať do vedenia o jeden gól! Wijnaldumovi sa po chybe domácich dostal do zakončenia na bránu domácich, Čech však skvelo vybehol a parádnym zákrokom podržal domáce mužstvo!
     
    48
    Arsenal je teraz v držaní lopty, nedarí sa mu však preniknúť dopredu. Hostia výborne napádajú kombináciu domácich.
     
    47
    Do domácej 16-tky posielal center Sissoko, lopta ňou však len preletela. Domáci tím má tak teraz šancu založiť útočnú akciu.
     
    46
    Druhý polčas zápasu sa nám už naplno rozbehol! Výkop mali hostia, ktorí sa tak snažia preniknúť s loptou dopredu ako prví. Oba tímy nastúpili bez zmien v základnej zostave.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Hráči oboch tímov sú už spoločne s rozhodcami späť na trávniku, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    Prvý polčas zápasu sa nám skončil, gól sme v ňom napokon nevideli. Od úvodu začali hrať domáci futbalisti veľmi aktívne, avšak nič zaujímavé z toho napokon nevyťažili. Hra sa postupne začala vyrovnávať a útoky sa striedali na oboch stranách. V závere hrali o čosi aktívnejšie hostia, ani to však zmenu skóre 0:0 neprinieslo. Uvidíme, čo nám tak prinesie druhý polčas, ktorý sa začne približne o 17:05!
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Napokon zahrávali hostia ešte rohový kop, ten však žiadnu zaujímavú príležitosť nepriniesol.
     
    45+1
    Arsenal kopal po faule nebezpečný priamy kop, centrovaná lopta však napokon len preletela cez húf tiel futbalistov. Zrejme sa už nič zaujímavé v prvom polčase neudeje.
     
    45
    Hlavný rozhodca nadstavuje ešte jednu minútu!
     
    44
    Domáci tím sa však ubránil rohovému kopu a vyviezol loptu do bezpečia. V závere prvého polčasu sú tak aktívnejší hostia.
     
    43
    Do ďalšej šance za hostí sa dostal Wijnaldum, po peknej otočke nebezpečný vypálil, Čech však podržal svoj tím a poslal loptu na rohový kop!
     
    42
    Newcastle prenikol pred bránu domácich, po dobrom centri sa do zakončenia nožničkami dostal Mitrović, jeho pokus však mieril len do stredu brány, kde stál dobre postavený brankár domácich Čech!
     
    41
    Lopta jen a kopačkách hostí, nedarí sa im však postupne preniknúť na útočnú polovičku. Oba tímy hrajú opatrnejšie, veľa chýb na jeden či druhej strane tak nevidíme.
     
    40
    Do konca prvého polčasu už veľa času neostáva, útoky sa striedajú na oboch stranách, uvidíme, či sa ešte niečoho zaujímavého do konca prvého polčasu dočkáme.
     
    39
    Po chybe domáceho futbalistu sa dopredu dral Mitrović, mal dostatok priestoru niečo vymyslieť, napokon to však skúsil individuálne do 16-tky a o loptu prišiel.
     
    38
    Po rohovom kope sa do zakončenia na bránu hostí dostal Giroud, nepodarilo sa mu však presne zakončiť. Lopta tak pripadne hosťom.
     
    37
    Arsenal sa dostal na dostrel brány hostí a po peknej akcii získavajú domáci ďalší rohový kop. Hostia sa tak musia brániť naďalej.
     
    36
    Žltú kartu dostáva Jack Colback (Newcastle United).
     
    35
    Presa len sa však hosťom podarilo preniknúť do pokutového územia, kde sa lopta nebezpečne odrážala od jedného ku druhému futbalistovi, domáci však napokon vyviezli loptu do bezpečia.
     
    34
    Pri lopte sú tak teraz hostia, nedarí sa im však preniknúť na útočnú polovičku. Domáci dobre bránia stred poľa.
     
    33
    Domáci však tiež nijak slávne v útoku nepochodili, po nepresnosti domácich bude loptu od svojej brány odkopávať brankár Elliot.
     
    32
    Hostia však z rohového kopu napokon nič zaujímavého nevyťažili, naopak do rýchleho brejku idú domáci futbalisti. Hostia sa tak ponáhľajú späť na svoju obrannú polovičku.
     
    31
    Napokon si hostia vybojovali rohový kop. Domáci futbalisti sa tak budú musieť brániť, Čech si už koordinuje spoluhráčov, kam sa majú postaviť.
     
    30
    Arsenal to teraz skúšal dlhou napoknutou loptou dopredu, Giroud si však nedokázal úspešne prebrať loptu. Šancu na útok tak teraz majú hostia, avšak nikam sa bezhlavo nehrnú.
     
    28
    Rýchly útok zastavil za cenu faulu Oxlade-Chamberlain. Pérez padol na trávnik po škaredom faule, hlavný rozhodca však kartu neudelil, ale domáceho futbalistu na to výrazne upozornil.
     
    27
    Dopredu išli teraz pre zmenu domáci, avšak ich rýchly útok hostia pokryli a zastavili. Arsenal sa tak sťahuje dozadu, dopredu idú hostia.
     
    26
    Arsenal prenikol dopredu, po chybnej prihrávke však loptu napokon stratil a dopredu to skúšajú opäť hostia. Hra je teraz veľmi vyrovnaná, hrá sa zaujímavý futbal, avšak gól sme ešte nevideli.
     
    25
    Lopta však napokon skončila len na kopačkách hostí, Tiotému sa podarilo preniknúť do pokutového územia, následne poslal loptu na voľného Péreza, ten však z uhla zakončil len nepresne mimo bránu domácich.
     
    23
    Newcastle napokon z tlaku nič nevyťažil a pri lopte sú už domáci futbalisti. Rýchlym brejkom sa dostali na útočnú polovičku, kde už vymýšľajú plány ako prekonať defenzívu hostí.
     
    22
    Hosťom sa teraz podarilo zavrieť domácich na ich obrannej polovičke, domáca obrana však vzdoruje úspešne a hostia nemajú priestor, odkiaľ by išlo vymyslieť niečo nebezpečné.
     
    20
    Arsenalu sa podarilo preniknúť na útočnú polovičku, finálna prihrávka na Girouda však presná nebola a tak si hostia mohli vydýchnuť. Hostia sa pokúšajú rýchlym útokom presunúť sa na útočnú polovičku.
     
    19
    Pri lopte je teraz Arsenal, kombinuje však na svojej polovičke a hľadá si priestor, odkiaľ by sa dalo zaútočiť na bránu hostí. Pomaly sa nám začína napĺňať prvá polovička prvého polčasu.
     
    18
    Hra sa nám teraz prerušila, po osobnom súboji ostal na trávniku ležať Tioté, ktorý tak musí byť ošetrení. Tioté je však už v poriadku a môže pokračovať v hre.
     
    17
    Lopta je opäť na kopačkách hostí, avšak domáci tím vysokým napádaním kazí všetky plány hostí ako sa dostať na útočnú polovičku.
     
    16
    Newcastle sa už začína trocha prebúdzať a zakladať postupné útoky na bránu domácich. Máme tak možnosť sledovať rýchly futbal hore-dole, chcelo by to však už nejakú poriadnu šancu na jednej či druhej strane.
     
    15
    Ku lopte sa však teraz dostali hostia a postupným prienikom sa dostali na dostrel domácej brány, po nebezpečnom centri sa dostal Colback, jeho strela mu však nevyšla a Čech tak mal ľahkú prácu.
     
    14
    Hostia sa však aj naďalej bránia úspešne a do veľkých šancí domácich nepúšťajú, aj keď to majú veľmi náročné. Arsenal si vyvíja aj naďalej tlak, gólové šance však nevidíme.
     
    12
    Arsenal teraz vyvinul veľký tlak pred 16-tkou hostí, prišli aj strely od Walcotta a Faminiho, avšak obrana hostí sa dokázala ubrániť. Domáci tím je však aj naďalej pri lopte a tlačí na Newcastle United.
     
    11
    Napokon sa hosťom podarilo vyslať center do pokutového územia domácich, Čech však vo vzduchu berie loptu a rozohráva akciu svojho tímu.
     
    10
    Po dlhšej dobe sa dostali ku lopte aj hostia, postupnými prihrávkami sa snažia preniknúť na útočnú polovičku, domáci tím im však veľa priestoru na kombináciu neposkytuje.
     
    9
    Futbalisti domáceho tímu opäť s loptou prenikajú dopredu, hostia len odkopávajú lopty do bezpečia. Tlak domácich narastá, avšak gólovú príležitosť sme ešte nevideli.
     
    8
    Exekútorom rohového kopu bol napokon Özil, hostia si však dokázali túto situáciu postrážiť. Arsenal ale pri lopte ešte ostáva, takže hostia sa držia na svojej polovičke.
     
    7
    Domáci tím však rýchlo získal loptu späť na svoje kopačky a po dobrej útočnej akcii to bude druhý rohový kop pre Arsenal. Hostia sa tak musia opäť brániť.
     
    6
    Arsenal sa následne presunul pred 16-tku hostí, na strelu sa už pripravoval Ramsey, obranca hostí mu však včas loptu zobral. Dopredu tak idú hostia.
     
    5
    Aj naďalej sú v držaní lopty domáci hráči, avšak len kombinuje s loptou a žiadne útočné akcie tak nevidíme. Hostia sú tak nútení sa držať na svojej polovičke a byť v strehu.
     
    4
    Úvodné minúty tohto zápasu patria domácim futbalistom, ktorí majú častejšie loptu na svojich kopačkách a snažia sa s ňou operovať na svojej útočnej polovičke.
     
    3
    Prvý rohový kop tohto zápasu nič zaujímavé nepriniesol, brankár hostí Elliot má loptu vo svojom náručí a rozohráva akciu hostí.
     
    2
    Napokon sa im to aj podarilo, Bellerín posielal pekný center na hrot na Girouda, loptu však pred ním obrana hostí poslala na rohový kop.
     
    1
    Prvý polčas sa nám už naplno rozbehol, výkop patril domácim futbalistom, ktorí sa už snažia preniknúť pred bránu hostí.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Pred výkopom je tu ešte spomienka na nedávno zosnulého českého brankára Pavla Srníčka, ktorý chytával za Newcastle United.
     
    Hráči v sprievode rozhodcov práve prichádzajú na trávnik, po úvodných formalitách sa tak zápas môže začať! Prajem príjemný športový zážitok!
     
    Vítam Vás pri sledovaní tohto on-line textového prenosu a prajem príjemné sobotné popoludnie. Začiatok zápasu medzi Arsenal FC – Newcastle United je už na spadnutie! Na Emirates Stadium v Londýne je už všetko na zápas pripravené, čaká sa už len na aktérov tohto zápasu. Zostavy oboch tímov sú už známe a zverejnené, môže si ich prezrieť. Zápas povedú z pozície rozhodcov páni A. Taylor – S. Burt, P.J.Kirkup (S. Martin). Tesne pred začiatkom zápasu sa Vám opäť prihlásime!
     
    Úvodné zostavy:

    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mertesacker (C), Koscielny, Monreal – Flamini, Ramsey – Oxlade-Chamberlain, Özil, Walcott – Giroud.
    Náhradníci: Ospina – Gabriel, Gibbs, Chambers, Iwobi, Reine-Adelaide, Campbell.

    Newcastle United: Elliot – Janmaat, Mbemba, Coloccini (C), P. Dummett – Moussa Sissoko, Tioté, Colback, Wijnaldum – Ayoze Pérez, A. Mitrović.
    Náhradníci: Darlow – Mbabu, Lascelles, S. de Jong, Gouffran, Thauvin, Toney.

    Rozhodca: A. Taylor – S. Burt, P.J.Kirkup (S. Martin).
     
    Príjemný sobotný podvečer všetkým priaznivcom futbalu pri sledovaní tohto on-line textového prenosu! V 20.kole Anglickej Premier League na seba narazia celky Arsenal FC – Newcastle United. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 16:00!

    V 20.kole na seba narazia celky, ktoré sú v rozdielnej časti tabuľky a aj v rozdielnej forme. Domáci Arsenal FC sa momentálne nachádza na 1.mieste tabuľky, keď na svojom konte má domáci celok 39 bodov a z posledných 5 zápasov 4 vyhral a len jeden prehral. V poslednom kole Arsenal vyhral na domácej pôde 2:0 nad Bournemouth. Pred druhým Leicesterom má náskok len o skóre. Hostia Newcastle United sa nachádzajú v zostupovej zóne, keď im za 17 bodov patrí priebežné 18.miesto. Z posledných 5 zápasov dva vyhrali, dva prehrali a jeden remizovali. V poslednom kole prehrali hostia na pôde West Brom 1:0.

    Favoritom tohto stretnutia je určite domáci celok, hostia však budú určite bojovať a domácim len tak ľahko nič nedarujú.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Miroslav Revaj

    Góly: 72. Koscielny

    Karty:   82. Flamini (ARS), 90+2. Özil (ARS) – 36. Colback (NEW), 68. Janmaat (NEW)


    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mertesacker (C), Koscielny, Monreal – Flamini, Ramsey – Oxlade-Chamberlain (69. Campbell), Özil, Walcott (81. Gibbs) – Giroud (89. Chambers).
    Náhradníci: Ospina – Gabriel, Gibbs, Chambers, Iwobi, Reine-Adelaide, Campbell.

    Newcastle United: Elliot – Janmaat, Mbemba, Coloccini (C), P. Dummett – Moussa Sissoko, Tioté (87. S. de Jong), Colback (79. Thauvin), Wijnaldum – Ayoze Pérez, A. Mitrović.
    Náhradníci: Darlow – Mbabu, Lascelles, S. de Jong, Gouffran, Thauvin, Toney.

    Rozhodca: A. Taylor – S. Burt, P.J.Kirkup (S. Martin)