Rusko – Slovensko 2:1 (kon.) | Dánsko – USA 1:4 (kon.) | Fínsko – Česko 5:4 (kon.)
Kanada – Švédsko 2:5 (kon.)
koniec
Fínsko
5:4 (0:0, 3:3, 2:1)
Česko
cz Štvrtok 31.12.2015, 17:07 • Hartwall Arena, Helsinki • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    54:13 Patrik LAINE - 5:4
     
    54:13
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Přestřelka pokračuje a finský tým je opět ve vedení. Na ose hřiště došlo k nedůraznému bránění Juoleviho, ten zadovkou přihrál na PATRIKA LAINEHO, který švihem trefil přesně k tyči Vaněčkovy branky. Asistence: Olli Juolevi, Sebastian Aho.
    50:10 Jesse PULJUJÄRVI - 4:4
     
    50:10
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Nyní se už ale domácí tým raduje a je srovnáno na 4:4. Před brankovištěm sál zapomenutý JESSE PULJUJÄRVI a využil rychlou přihrávku od brankové čáry. Jeho následná svižná střela skončila za Vaněčkem. Asistence: Julius Nättinen, Olli Juolevi.
    48:37 Michal ŠPAČEK - 3:4
     
    48:37
    Česko právě vstřelilo branku!
    Parádní akce znamená gól a vedení Česka v poměru 4:3! Po rychlém přechodu do útočného pásma přišla geniální Pastrňákova přihrávka přes celé pásmo a MICHAEL ŠPAČEK se z voleje trefil náramným způsobem, Vehviläinen se na tuto ránu nestihl přemístit. Asistence: David Pastrňák, Jiří Smejkal.
    39:27 David SKLENIČKA - 3:3
     
    39:27
    Česko právě vstřelilo branku!
    No vida, je opět srovnáno a tohle je gól do šatny. DAVID SKLENIČKA měl na své zakončení až neuvěřitelně mnoho prostoru a času a svou ranou dokonale vymetl roh Vehviläinenovy branky! Asistence: Dominik Mašín, Pavel Zacha.
    30:46 Antti KALAPUDAS - 3:2
     
    30:46
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka je využitá a Finsko opět vede. Po několika přihrávkách v pásmu přišel rychlý křížný pas na ANTTIHO KALAPUDASE a ten střelou z první zamířil přesně k tyči. Vaněček se nestihl přemístit. Asistence: Kasperi Kapanen, Sami Niku.
    28:06 Roope HINTZ - 2:2
     
    28:06
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Ajaj, tohle byla obrovská chyba v rozehrávce ve vlastním pásmu. Mašínovy zpětné přihrávky se zmocnil ROOPE HINTZ a ten se v souboji proti Vaněčkovi dokázal prosadit a prostrčil puk za jeho záda. Bez asistence.
    26:08 Jan ORDOŠ - 1:2
     
    26:08
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český tým už vede. Šoustal poslal puk zpoza branky před brankoviště, Voženílek posunul na JANA ORDOŠE a ten zblízka nedal gólmanovi žádnou šanci. Asistence: Daniel Voženílek, Tomáš Šoustal.
    24:22 Jiří SMEJKAL - 1:1
     
    24:22
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno! Velký kus práce při této akci odvedl Pastrňák. Nejprve nahodil do rohu a poté byl i rozhodujících okamžiků. Finální střelu vyslal JIŘÍ SMEJKAL a z mezikruží propálil Vehviläinena. Asistence: Michael Špaček, David Pastrňák.
    20:57 Pastrňák svou šanci nevyužil, Jesse PULJUJÄRVI ano - 1:0
     
    20:57
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Nedáš – dostaneš. Finové se bleskově dostali do brejku tři na dva, puk doputoval na pravou stranu, odkud přesně zamířil JESSE PULJUJÄRVI a Vaněčka prostřelil. Asistence: Sebastian Aho.

    Aleš Pur

    Góly a asistencie: 21. Puljujärvi (Aho), 29. Hintz, 31. Kalapudas (Kapanen, Niku), 51. Puljujärvi (Nättinen, Juolevi), 55. Laine (Juolevi, Aho) – 25. Smejkal (Špaček, Pastrňák), 27. Ordoš (Voženílek, Šoustal), 40. Sklenička (Mašín, Zacha), 49. Špaček (Pastrňák, Smejkal)


    Fínsko: Vehviläinen (Kähkönen) – Juolevi, Tuulola, Niku, Mikkola, Saarijärvi, Hintz – Puljujärvi, Aho, Laine – Saarela, Kapanen, Nättinen – Siikonen, Rantanen (C), Kalapudas – Björkqvist, Repo, Lammikko. Trenér: Jukka Jalonen.
    Česko: Vaněček (Stezka) – Sklenička, Mašín (C), Zbořil, Ščotka, Mikliš, Hronek, Rašner – Pastrňák, Špaček, Smejkal – Zacha, Lakatoš, Veselý – Stránský, Chlapík, Kaše – Voženílek, Ordoš, Šoustal. Trenér: Jakub Petr.

    Rozhodca: Ansons (LAT), Wiegand (SUI) – Otmachov (RUS), Waldejer (NOR)

    Diváci: 12 198