Česko – Bielorusko 5:3 (kon.) | Švédsko – Dánsko 5:0 (kon.) | Slovensko – Fínsko 3:8 (kon.)
USA – Švajčiarsko 10:1 (kon.)
koniec
Slovensko
3:8 (2:1, 0:2, 1:5)
Fínsko
Streda 30.12.2015, 17:05 • Hartwall Arena (13 506) • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    57:42 Säärijärvi (FIN)
     
    57:42
    Fínsko dalo gól!


    Ako keby nám už nestačilo, puk z brány vyťahuje aj Škorvánek. Strela od modrej od obrancu VILIHO SAARIJARVIHO končí v sieti a to aj kvôli dobrému cloneniu hráčmi pred našim gólmanom.
    52:29 Kapanen (FIN)
     
    52:29
    Fínsko dalo gól!


    Veľmi smolný gól, pretože strela KASPERIHO KAPANENA bola tečovaná a na poslednú chvíľu zmenila smer do jeho protipohybu.
    Asistencie: Vili Saarijarvi, Roope Hintz
    51:53 Laine (FIN)
     
    51:53
    Fínsko dalo gól!


    Po buly už ale áno, pretože Aho vyhral buly a PATRIK LAINE presnou strelou k žrdi nedal Húskovi šancu.
    Asistencia: Sebastian Aho
    45:27 Maier (SVK)
     
    45:27
    Slovensko dalo gól!

    Mohli sme hrať presilovku 5 na 3, ale naši puk neodovzdali, ale hrali ďalej. PATRIK MAIER dostal puk do dobrej pozície a presnou strelou znižuje. Naďalej ostávame hrať presilovú hru 5 na 4.
    42:41 Aho (FIN)
     
    42:41
    Fínsko dalo gól!


    Saarelova prihrávka pred bránu sa dostala takmer až na modrú, odkiaľ prišla strela, teč a gól, ktorý vsietil SEBASTIAN AHO.
    Asistencie: Puljujarvi, Juolevi
    40:28 Puljujärvi (FIN)
     
    40:28
    Fínsko dalo gól!


    Naši nedokázali vyhodiť a aj s trochou šťastia pridávajú Fíni ďalší gól. Ako posledných sa puku dotkol JESSE PULJUJARVI a ten sa dokotúľal do brány.
    Asistencia: Patrik Laine
    38:21 Hintz (FIN)
     
    38:21
    Fínsko dalo gól!


    Domáci tím predvádza obrat z 0:2 na 3:2, ale už len to dianie na hracej ploche ukazuje, že úplne zaslúžene. Saarijarvi nahodi puk na zadný mantinel, ten obišiel bránu a úplne voľný ROOPE HINTZ dorazil do prázdnej.
    Asistencie: Saarijarvi, Niko Rantanen
    34:08 Säärela (FIN)
     
    34:08
    Fínsko dalo gól!


    Fíni to opäť roztočili a nepustili našich hráčov k žiadnemu náznaku vyhodenia. Po strele od modrej sa dorážkou v páde presadzuje ALEKSI SAARELA.
    Asistencie: Juolevi, Puljujarvi
    15:15 Aho (FIN)
     
    15:15
    Fínsko dalo gól!


    Teraz už ale gól inkasujeme a to po podobnej situácií, ako pred chvíľou, len z druhej strany. Po dobrej prihrávke sa strelou z prvej presadil SEBASTIAN AHO.
    11:55 Romančík (SVK)
     
    11:55
    Slovensko dalo gól!

    Je to tak! Vedieme 2:0! Tvrdá strela ihneď po buly od Ladislava Romančíka sa odrazila zo stredu brány von, ale po telefonáte rozhodcovia gól uznali, pretože puk už v bráne bol. Puk ešte tečoval RADOVAN BONDRA, rakže je uznaný jemu.
    Asistencie: Ladislav Romančík, Maroš Surový
    09:49 Sukeľ (SVK)
     
    09:49
    Slovensko dalo gól!

    Naša prvá väčšia šanca a hneď gól! Po Jarošovej tvrdej rane sa puk ocitol v skrumáži pred Kahkonenom, kde sa najlepšie zorientoval MATÚŠ SUKEĽ a otvára skóre.
    Asistencie: Christián Jaroš, Adrián Sloboda

    Matej Kubove

    Góly a asistencie: 10. Sukeľ (Jaroš, Sloboda), 12. Bondra (Romančík, Surový), 46. Maier (Sukeľ) – 16. Aho (Laine, Puljujarvi), 35. Saarela (Juolevi, Puljujarvi), 39. Hintz (Saarijarvi, Rantanen), 41. Puljujarvi (Laine), 43. Aho (Puljujarvi, Juolevi), 52. Laine (Aho), 53. Kapanen (Saarijarvi, Hintz), 58. Saarijarvi (Siikonen, Lammikko)


    Slovensko: Húska (Škorvánek) – Sloboda, Jaroš (C), Koch, Černák (A), Moravčík, Ivanič, Romančík, Maier – Paločko, Milý, Sukeľ (A) – Šiška, Hrušík, Lešťan – Briestenský, Huňa, Sádecký – Bondra, Pospíšil, Surový
    Fínsko: Kahkonen (Vehvilainen) – Juolevi, Tuulola, Niku, Mikkola, Keskitalo, Saarijarvi, Sopanen – Puljujarvi, Aho (A), Laine – Saarela, Kapanen, Nattinen – Hintz (A), Rantanen (C), Kalapudas – Bjorkqvist, Siikonen, Repo – Lammikko

    Rozhodca: Alexej Anisimov (RUS), Christopher Pitoscia (USA) – Matjaž Hribar (SLO), Bryan Oliver (USA)