NJ Devils – Carolina 3:2 (kon.) | Columbus – Dallas 6:3 (kon.) | Boston – Ottawa 7:3 (kon.)
Toronto – NY Islanders 3:6 (kon.) | Florida – Montreal 3:1 (kon.) | St. Louis – Nashville 4:3 (po pr.)
Winnipeg – Detroit 4:1 (kon.) | Calgary – Anaheim 0:1 (kon.) | Edmonton – LA Kings 2:5 (kon.)
Arizona – Chicago 5:7 (kon.)
koniec
New Jersey Devils
3:2 (0:0, 1:2, 2:0)
Carolina Hurricanes
cz Streda 30.12.2015, 01:00 • Prudential Center, Newark • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    New Jersey Devils se s Carolinou Hurricanes střelo dvakrát během tohoto měsíce a oba týmy dokázaly jednou zvítězit. Útočník Mike Cammaleri vstřelil 4. prosince dva góly a výraznou měrou přispěl k vítězství Devils 5:1, zatímco 27. prosince se uvedl ve skvělém světle obránce Justin Faulk, který ve třetí třetině připsal gól s asistencí a vystřelil Hurricanes vítězství 3:1. Třetím vzájemným střetnutím obou týmů v letošní sezóně NHL Vás s radostí provede Tomáš Reiner.
     
    New Jersey Devils:

    Hlavní trenér John Hynes se ještě nerozhodl, kdo začne v bráně proti Carolině Hurricanes, mezi tři tyče by se ale mohl postavit Keith Kinkaid, který 4. prosince proti Carolině Hurricanes předvedl 30 zákroků a pomohl svému týmu k vítězství 5:1. Útočník Tuomo Ruutu se nezúčastnil tréninku kvůli nemoci a do utkání zřejmě nezasáhne, stejně jako český útočník Patrik Eliáš, který bude kvůli zranění kolene vynechal poslední tři zápasy a ještě není připraven na návrat. V sestavě Devils došlo k několika změnám. Nejlepší obranná dvojice Andy Greene a Adam Larsson byla rozdělena. Andy Greene na tréninku hrál po boku Johna Moora, zatímco Adam Larsson s Davidem Schlemkem.
    Hlavní trenér John Hynes v akci během pondělního tréninku.

     
    Carolina Hurricanes:

    Útočník Elias Lindholm vynechal pondělní trénink a až těsně před utkáním se dozvíme, zda do zápasu proti Carolině Hurricanes zasáhne nebo ne. Hlavní trenér Bill Peters však nechce návrat Lindholma zbytečně uspěchat a riskovat tak jeho zdraví. Lindholm dostává ve formaci s Ericem Staalem a Krisem Versteegem na ledě nejvíce prostoru, takže jeho přítomnost by se určitě hodila. Carolina Hurricanes vyhlíží třetí vítězství v řadě poté, co zvítězila právě nad New Jersey Devils a v posledním zápase nad Chicagem Blackhawks. Justin Faulk během letošní sezóny nastřílel 14 gólů, přičemž prvních dvanáct vstřelil v přesilových hrách.
    Mladíček Haydn Fleury (19 let) si takhle říká o místo v sestavě.

     
    Vzájemné zápasy:

    27.12.15 Carolina – New Jersey Devils 3:1
    04.12.15 Carolina – New Jersey Devils 1:5
     
    Československá stopa v utkání:

    Jiří Tlustý (NJD) 2+2, +/- -3
    Andrej Nestrašil (CAR) 3+7, +/- -7

    (Patrik Eliáš do utkání proti Carolině nezasáhne.)
     
    Úvodní sestavy:

    New Jersey Devils: Kinkaid (Schneider) – Greene (C), Moore, Larsson, Schlemko, Severson, Merrill – Cammalleri, Zajac (A), Palmieri – Tlustý, Henrique (A), Kennedy – Kalinin, Matteau, Stempniak – Farnham, Gionta, Tootoo. Hlavní trenér: John Hynes.

    Carolina Hurricanes: Ward (Lack) – Liles, Faulk (A), Slavin, Hainsey, Hanifin, Pesce – Versteeg, E. Staal (C), Lindholm – Nordstrom, J. Staal (A), Nestrašil – Skinner, Rask, Di Giuseppe – Terry, McClement, Nash. Hlavní trenér: Bill Peters.

    Rozhodčí: Dean Morton, Kelly Sutherland – Mike Cvik, Pierre Racicot.
    Hokejisté domácího New Jersey Devils vybíhají na rozbruslení.

     
    Nejlepší obranná dvojice Andy Greene a Adam Larsson byla skutečně rozdělena a Andy Greene dnes bude hrát po boku Johna Moora, zatímco Adam Larsson vytvoří obranný pár s Davidem Schlemkem. V sestavě hostující Caroliny Hurricanes nechybí Justin Faulk, který během letošní sezóny NHL vstřelil čtrnáct branek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Utkání v Prudential Center právě začalo a úvodní vhazování vyhráli hráči New Jersey Devils, který po levé straně okamžitě nahodili puk z obranného pásma za bránu Cama Warda.
     
    00:20
    Snaha domácích hokejistů Devils nic nepřinesla a Kris Versteeg tvrdě vypálil z pravého kruhu pro vhazování, jeho následná střela ale zamířila vedle vzdálenější levé tyče.
     
    01:34
    David Schlemko u levé tyče vypálil bekhendem a Cam Ward jeho střelu pravým betonem vyrazil do bezpečí. Brankář Caroliny Hurricanes si připsal první úspěšný zákrok v dnešním zápase.
     
    01:55
    Další útočnou snahu New Jersey Devils zastavilo postavení mimo hru poté, co jeho hokejisté nestihli vyčistit útočné pásmo.
     
    02:27
    Andy Greene vypálil od modré čáry a jeho střela byla těsně před Camem Wardem sražena vedle levé tyče.
     
    02:55
    Jiří Tlustý vypálil z levého kruhu pro vhazování, jeho střela ale postrádala razanci a Cam Ward ji pravým betonem v pohodě vyrazil za svou bránu.
     
    03:28
    New Jersey Devils je v úvodu zápasu aktivnější a dostává hostující Carolinu Hurricanes pod tlak.
     
    03:57
    John-Michael Liles vypálil z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a Keith Kinkaid ukryl jeho střelu zápěstím v lapačce! Pěkný zákrok brankáře New Jersey Devils, který dnes dostal přednost před Cory Schneiderem.
     
    04:14
    Útok New Jersey Devils na levém křídle zastavilo postavení mimo hru a vhazovalo se ve středním pásmu.
     
    04:30
    Mike Cammalleri na levém křídle napřáhl k velmi nebezpečné střele a Cam Ward měl co dělat, aby jeho pokus dokázal vyrazit mimo tři tyče!
     
    04:50
    New Jersey Devils si zahraje přesilovou hru a Keith Kinkaid při poskytnuté výhodě zamířil na střídačku!
     
    05:06
    Ron Hainsey (CAR) dostal menší trest, 2 minuty držení.
     
    05:32
    Kyle Palmieri napřáhl na levém křídle od modré čáry k velmi nebezpečné střele, Cam Ward si ale připsal další skvělý zákrok a ukryl puk ve své výstroji!
     
    05:46
    John Moore okamžitě po vhazování vyslal na hostujícího bránu od modré čáry tvrdou střelu, ta ovšem zamířila pouze doprostřed brány a Cam Ward si připsal další zákrok. Brankář Hurricanes zatím chytá velmi spolehlivě.
     
    06:07
    Útok Devils zastavil vzápětí ofsajd a hra byla vykázána do středního pásma. Do konce trestu Rona Hainseyho zbývá přesně jedna minuta.
     
    06:41
    Kyle Palmieri znovu vypálil z levého křídla, Cam Ward byl ale opět připraven a u své pravé tyče jeho pokus vyrazil do rohu kluziště.
     
    07:27
    Andy Greene vypálil na levém křídle od modré čáry, jeho následná střela letící těsně nad ledem ale zamířila mimo.
     
    07:54
    Kris Versteeg na pravém křídle nabral rychlost a poté napřáhl ke střele zápěstím, kterou Keith Kinkaid v pohodě ukryl v lapačce a po přerušení hry přichází na řadu první reklamní přestávka.
    Obránce John Moore daroval jednomu z fanoušků puk.

     
    07:54
    Jordin Tootoo (NJD) dostal menší trest, 2 minuty hákování.
     
    08:10
    Justin Faulk vypálil z pravého kruhu pro vhazování a Keith Kinkaid dokázal jeho střelu nadvakrát v leže zastavit!
     
    08:31
    Adam Henrique mohl udeřit v oslabení, na levém křídle ale ještě hledal najíždějícího spoluhráče, jenže jeho přihrávka mu směřovala na paty, kdyby ne, uklízel by puk do prázdné brány! To byla velká šance.
     
    09:15
    Cam Ward zastavil nahození New Jersey Devils a pro jistotu přerušil hru.
     
    10:00
    Carolina Hurricanes se během úvodní přesilové hry dostala ke dvěma střelám, ani jedna z nich ale za zády Keitha Kinkaida neskončila, a tak pokračujeme za bezbrankového stavu.
     
    11:04
    Carolina Hurricanes podnikla na levém křídle dobrý výpad, Keith Kinkaid ale následnou střelu jednoho z hostujících hráčů vyrazil do ochranné sítě.
     
    Justin Faulk

    Obránce Caroliny Hurricanes Justin Faulk je nejlepším střelcem v přesilových hrách celé NHL, když během letošní sezóny NHL zaznamenal v početní výhodě 12 gólů.
     
    11:18
    Hráčům New Jersey Devils se na levém křídle nepodařilo přesně rozehrát a puk skončil na zakázaném uvolnění, po kterém se bude vhazovat po levici Keitha Kinkaida.
     
    11:27
    Devils uspěli na vhazování v obranném pásmu a vyhození domácích hráčů vzápětí bylo sraženo na jednu ze střídaček.
     
    11:39
    New Jersey Devils podniklo nebezpečný útok po pravém křídle a Cam Ward střelu domácích hráčů vyrazil po dobrém zákroku za svou bránu.
     
    12:14
    Kyle Palmieri je v úvodu zápasu hodně aktivní, jeho střela od modré čáry na pravém křídle ale tentokrát zamířila pouze do ochranné skla.
     
    12:31
    David Schlemko nebezpečné vypálil z levého křídla od modré čáry a Cam Ward si připsal fantastický zákrok, když jeho střelu pravým ramenem vyrazil mimo tři tyče své brány!
     
    13:36
    New Jersey Devils je stále aktivnější a divím se, že se mu ještě nepodařilo vstřelit gól. Cam Ward drží Carolinu Hurricanes nad vodou.
     
    14:13
    Jeff Skinner si v levém kruhu pro vhazování skvěle přikryl puk tělem a u levé tyče se ho vzápětí snažil poslat mezi betony Keitha Kinkaida, ten ale včas zavřel dveře a jeho pokus vyrazil!
     
    14:34
    Ron Hainsey vypálil na pravém křídle od modré čáry a Keith Kinkaid jeho střelu letící těsně nad ledem zastavil. Po přerušení hry přichází na řadu poslední reklamní přestávka v první třetině.
     
    14:36
    Jaccob Slavin napřáhl z vrcholu pravého kruhu pro vhazování k nebezpečné střele, která směřovala přesně ke vzdálenější levé tyči, Keith Kinkaid ji ale vyrážečkou vyrazil mimo!
     
    15:39
    Carolina Hurricanes v závěru první třetiny ožila, stejně jako domácímu týmu se ji ale prolomit bezbrankové skóre zatím nepodařilo.
     
    16:13
    Andy Greene v blízkosti levé tyče vypálil bekhendem, Cam Ward byl ale opět včas na svém místě a po dobrém zákroku přerušil hru.
     
    16:29
    Jeff Skinner dostal nádhernou přihrávku mezi kruhy pro vhazování z levého křídla a poté střelou bez přípravy mířil k pravé tyči, Keith Kinkaid ale vytáhl další fantastický zákrok a puk ukryl v lapačce!
     
    17:16
    Jeff Skinner, Justin Faulk jsou dnes hodně při chuti, jenže se jim zatím skóre zápasu změnit nepodařilo, což je pro nezaujatého diváka škoda.
     
    17:45
    Cam Ward se vydal za svou bránu, aby zastavil nahození New Jersey Devils ze středního pásma a poté v klidu rozehrál.
     
    18:24
    Lee Stempniak zavezl na pravém křídle puk do útočného pásma a poté o něj v rohu kluziště svedl úspěšný souboj.
     
    18:48
    Devils se vzápětí dostali po dobré práci Leeho Stempniaka ke dvěma střelám, ani jedna z nich ovšem mezi tři tyče nezamířila a Cam Ward zasahovat nemusel.
     
    19:10
    Střela Hurricanes z pravého křídla byla sražena do ochranné sítě a vhazovalo se po levici Keitha Kinkaida.
     
    19:35
    Brett Pesce tvrdě vypálil z pravého křídla od modré čáry a jeho následná střela byla sražena vedle pravé tyče.
     
    19:56
    Justin Faulk ještě stačil na levém křídle vypálit z ostrého úhlu, jeho střela ale byla slabá a Keith Kinkaid si na ni smlsl, když ji ukryl po pohodovém zákroku v lapačce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Hráči New Jersey Devils vstoupili do utkání jako správní Ďáblové pořádně zostra a během úvodních šesti minut si vytvořili tři slibné šance, ani jedna ze střel v podání Mikea Cammalleriho a Kylea Palmieriho ale na překonání Cama Warda nestačila. Velkou šanci měl David Schlemko, jehož střela z levého křídla směřovala přesně do levého horního rohu, jenže brankář Caroliny Hurricanes ji dokázal levým ramenem vyrazit mimo. Necelý čtyři minuty před koncem první třetiny měl obrovskou šanci Jeff Skinner, který byl hodně střelecky aktivní a po skvělé zpětné přihrávce z levého křídla napřáhl v prostoru mezi kruhy pro vhazování ke tvrdé střele bez přípravy, která směřovala přesně k pravé tyči, Keith Kinkaid ji ale po fantastickém zákroku ukryl v lapačce a během úvodních dvaceti minut tak v Prudential Center gól k vidění nebyl. New Jersey Devils 0 Carolina Hurricanes 0.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 2:02.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    New Jersey Devils bylo v první třetině střelecky aktivnější a na bránu Cama Warda vyslalo jedenáct střel, ani jedna ovšem za jeho zády neskočila. Věřme, že ve druhé třetině se gólu dočkáme.
     
    20:13
    Tyler Kennedy se u levé tyče snažil ze vzduchu sklepnout puk do brány a málem se mu to podařilo, Cam Ward ale vytáhl další úžasný zákrok a na horní tyči kotouč podržel, aby mu nespadl do brány!
     
    20:29
    Tyler Kennedy vzápětí vypálil z prostoru mezi kruhy pro vhazování, Cam Ward ale jeho střelu holí vyrazil mimo! Brankář Caroliny Hurricanes je v úvodu druhé třetiny ve velké permanenci.
     
    21:47
    Tempo zápasu vzápětí rychle opadlo a oba týmy se nyní marně snaží dostat do nějaké šance.
     
    22:40
    Mike Cammalleri nahodil puk z pravého křídla na bránu Caroliny Hurricanes a Cam Ward puk v pohodě ukryl ve výstroji.
     
    22:51
    Carolina právě vstřelila branku!
    ERIC STAAL trestá New Jersey Devils za neproměněné šance a po parádní akci posílá Carolinu Hurricanes do vedení!! Kris Versteeg na pravém křídle zachytil vyhození Devils a vyměnil si puk s Ericem Staalem, který poté z blízkosti zamířil přesně k pravé tyči. Asistence: Kris Versteeg, Elias Lindholm.
    22:51 Eric STAAL - 0:1
     
    23:17
    Keith Kinkaid inkasoval gól jako první a vzápětí na něho mířil další puk, s nahozením Caroliny Hurricanes si ovšem hravě poradil a přerušil hru.
     
    24:18
    New Jersey Devils na pravém křídle podniklo rychlý výpad, následná střela ale u pravé tyče našla pouze pozorného Cama Warda, který puk ztlumil hrudí a poté přerušil hru.
     
    24:32
    Mike Cammalleri tvrdě vypálil z pravého kruhu pro vhazování a po zákroku Cama Warda se snažil puk dotlačit u pravé tyče Travis Zajac. Brankář Caroliny Hurricanes ale situaci ustál a připsal si další důležitý zákrok!
     
    24:44
    Travis Zajac se dostal o pár sekund později opět do zakončení, jeho střela ale tentokrát byla sražena do ochranné sítě.
     
    25:15
    Adam Henrique napřáhl od modré čáry k nebezpečné střele, která směřovala těsně nad ledem k pravé tyči, Cam Ward ji ale dokázal levým betonem vyrazit a Lee Stempniak vzápětí v blízkosti pravé tyče nedokázal puk uklidil do brány! To byla obrovská šance.
     
    26:06
    Devils právě vstřelili branku!
    BOBBY FARNHAM skóruje a vyrovnává na 1:1!! Bobby Farnham využil chyby hostujících hokejistů, kteří za svou bránou nedokázali poslat puk do bezpečí, a po vyjetí zpoza brány ho u levé tyče procedil za záda Cama Warda. Bez asistence.
    26:06 Bobby FARNHAM - 1:1
     
    27:00
    Eric Staal nebyl daleko od toho, aby vstřelil svůj druhý gól v dnešním zápase, jeho střelu z blízkosti levé tyče ale dokázal Keith Kinkaid zázračným zákrokem vyrazit a Elias Lindholm mohl puk uklízet do prázdné brány, jenže ho promáchl!
     
    27:32
    Bobby Farnham před pár okamžiky vyrovnal na 1:1 a vstřelil svůj čtvrtý gól v letošní sezóně NHL, po kterém měl obrovskou radost.
     
    28:32
    David Schlemko chtěl zpoza vlastní brány podél mantinelu vyhodit puk do bezpečí, Hurricanes ale jeho vyhození zachytili.
     
    28:49
    Následná akce Caroliny ovšem nic nepřinesla a New Jersey Devils mohlo otočit hru.
     
    29:19
    Eric Staal na pravém křídle nabral rychlost a z kruhu pro vhazování napřáhl ke střele, která směřovala přesně ke vzdálenější levé tyči, Keith Kinkaid ji ale dokázal pravým betonem vyrazit do rohu kluziště!
     
    29:46
    Carolina právě vstřelila branku!
    Kapitán Caroliny ERIC STAAL střílí druhý gól v dnešním zápase a vrací svému týmu zpět ztracené vedení!! Kris Versteeg za bránou vybojoval puk a předložil ho Ericovi Staalovi, který ho podobně jako předním Bobby Farnham na opačné straně u pravé tyče poslal po vyjetí zpoza brány za záda Keitha Kinkaida. Asistence: Kris Versteeg.
    29:46 Eric STAAL - 1:2
     
    31:06
    Keith Kinkaid zastavil nahození Caroliny Hurricanes a po přerušení hry přichází na řadu krátká reklamní přestávka.
     
    31:44
    Jiří Tlustý zachytil vyhození New Jersey Devils a poté puk nahazoval od modré čáry na domácí bránu Keitha Kinkaida, ten ale zasahovat nemusel, protože jeho nahození zamířilo vedle levé tyče.
     
    32:14
    Oba týmy se vzápětí dostali k jedné střele na bránu, oba brankáři ale další gól za svá záda nepustili a vyrazili puk do bezpečí.
     
    33:18
    Andrej Nestrašil napřáhl z vrcholu pravého kruhu pro vhazování po přihrávce Erica Staala k jedovaté ráně bez přípravy, kterou Keith Kinkaid vyrážečkou vyrazil mimo tři tyče!
     
    33:52
    Hráči New Jersey Devils se ocitají pod poměrně velkým tlakem a vyhazují puk na zakázané uvolnění.
     
    33:59
    Další zakázané uvolnění domácích Devils a vhazovat se bude po levici Keitha Kinkaida.
     
    34:04
    Hurricanes vypálili z pravého kruhu pro vhazování ihned po vhazování, Keith Kinkaid si ale připsal dobrý zákrok a pravým betonem puk vyrazil do bezpečí.
     
    34:37
    Na opačné straně ledové plochy pálil z pravého kruhu pro vhazování na vzdálenější levou tyč Mike Cammalleri, Cam Ward ovšem dokázal jeho střelu pravým betonem vyrazit.
     
    35:26
    Devils se vzápětí dostali ke střele na levém křídle, brankář Cam Ward byl ale opět připraven a domácí hokejisté New Jersey vyklepali znovu jeho pravý beton.
     
    36:47
    Do konce druhé části dnešního zápasu zbývají necelé čtyři minuty.
     
    37:04
    Hra byla po faulu Caroliny Hurricanes přerušena a domácí hráči New Jersey Devils si po krátké reklamní přestávce zahrají přesilovou hru.
     
    37:04
    John-Michael Liles (CAR) dostal menší trest, 2 minuty nedovolené bránění.
     
    37:07
    John-Michael Liles sedí na trestné lavici a New Jersey Devils má k dispozici druhou přesilovou hru. Tu první se mu během první třetiny využít nepodařilo.
     
    37:24
    Travis Zajac se v blízkosti pravé tyče dostal k odraženému puku a poté se ho z úhlu snažil poslat do brány, Cam Ward ale jeho střelu vyrazil do rohu kluziště.
     
    37:46
    Damon Severson napřáhl na modré čáry bez přípravy k jedovaté střele, která těsně nad ledem směřovala mezi tři tyče, Cam Ward ji ale dokázal vyrazit! To byl hodně těžký zákrok.
     
    38:42
    Devils se dostali během přesilové hry ke třem střelám, ani jedna z nich ale vyrovnávacím gólem neskončila.
     
    39:06
    John-Michael Liles se vrátil zpět na ledovou plochu a Carolina Hurricanes hraje v plném počtu.
     
    39:37
    Justin Faulk tvrdě vypálil od modré čáry, jeho střela letící těsně nad ledem ale byla sražena vedle pravé tyče.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Carolina Hurricanes měla opět lepší vstup do třetiny a po necelých třech minutách se ji podařilo otevřít skóre zápasu, když Kris Versteeg na pravém křídle zachytil vyhození Devils a vyměnil si puk s Ericem Staalem, který poté z blízkosti zamířil přesně k pravé tyči. Netrvalo to ovšem dlouho a New Jersey Devils dokázalo na inkasovaný gól zareagovat. Hurricanes nedokázali poslat puk do bezpečí a Bobby Farnham ho po vyjetí zpoza brány usměrnil u levé tyče do brány, stejně jako vzápětí na opačné straně po přihrávce Krise Versteega u pravé tyče kapitán Eric Staal, který po vyjetí zpoza brány vstřelil svůj druhý gól v zápase a vrátil svému týmu zpět ztracené vedení. Skóre po 40 minutách. New Jersey Devils 1 Carolina Hurricanes 2.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 2:55.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:03
    Eric Staal vstřelil ve druhé třetině dva góly a Carolina Hurricanes vstupuje do třetí třetiny s jednobrankovým vedením 2:1. Dokáže kapitán Hurricanes vstřelit hattrick?
     
    40:22
    Kris Versteeg se pokusil přidat ke dvěma asistencím také gól, jeho střela z blízkosti modré čáry ale zamířila vedle pravého horního rohu brány Keitha Kinkaida.
     
    41:25
    Carolina Hurricanes podnikla útok po pravém křídle a poté z kruhu pro vhazování její hráči napřáhli ke střele, kterou pozorný Keith Kinkaid vyrazil do bezpečí.
     
    42:09
    Mike Cammalleri si sjížděl před bránu na nebezpečnou přihrávku, u levé tyče se mu ji ale mezi tři tyče usměrnit nepodařilo.
     
    42:42
    Justin Faulk vypálil z pravého kruhu pro vhazování na vzdálenější levou tyč a připravený Keith Kinkaid jeho střelu pravým betonem vyrazil do rohu kluziště!
     
    43:25
    Více než tři minuty se hraje bez přerušení a Keith Kinkaid vyjel za svou bránu, aby zastavil nahození Caroliny Hurricanes a rozehrál.
     
    43:56
    Devils nahodili puk do útočného pásma a oba týmy poté odjely střídat.
     
    44:29
    Phillip De Giuseppe vypálil z levého křídla a Keith Kinkaid po dobrém zákroku podržel puk ve své výstroji. Po necelých pěti minutách od zahájení třetí třetiny se poprvé přerušovalo.
     
    44:50
    Travis Zajac vypálil z levého kruhu pro vhazování, jeho střela ale našla pouze výstroj připraveného Cama Warda, který puk vyrazil do bezpečí.
     
    44:59
    Hurricanes z pravého křídla nahodili puk na bránu domácího New Jersey a Keith Kinkaid ho na ledě přikryl lapačkou.
     
    45:48
    Andy Greene dvakrát vypálil od modré čáry v rychlém sledu, obě dvě jeho střely ale zamířily mimo.
     
    46:29
    Elias Lindholm ve středním pásmu nic nevymýšlel a nahodil puk po pravé straně do útočné třetiny, aby společně se svými spoluhráči mohl odjet střídat.
     
    47:14
    Devils právě vstřelili branku!
    KYLE PALMIERI skvěle tečoval puk před bránou a vyrovnává na 2:2!! Jon Merrill tvrdě vypálil od modré čáry a jeho střelu letící těsně nad ledem tečoval před bránou Kyle Palmieri, od jehož brusle se puk odrazil k levé tyči. Asistence: Jon Merrill, Travis Zajac.
    47:14 Kyle PALMIERI - 2:2
     
    47:14
    Hlavní trenér Caroliny Hurricanes Bill Peters si vzal Coach Challenge kvůli možnému nedovolenému bránění Cama Warda. Tu samou situaci jsme včera mohli vidět v zápase Nashvillu Predators, kde gól Filipa Forsberga nebyl uznán. Tady tomu tak tomu ale není a vyrovnávací gól Kylea Palmieriho je potvrzen!
     
    48:02
    New Jersey Devils se snaží využít dobré rozpoložení po vyrovnávací brance k otočení výsledku.
     
    48:45
    Hurricanes tvrdě a nebezpečně vypálili od modré čáry, Keith Kinkaid ale dokázal jejich střelu letící těsně nad ledem levým betonem vyrazit mimo!
     
    49:15
    Kris Versteeg se ocitl před bránou v dobré střelecké pozici, jeho bekhendový pokus po ledě ale zamířil vedle levé tyče.
     
    50:16
    Carolina Hurricanes zvýšila obrátky po inkasovaném gólu a dostává New Jersey Devils pod obrovský tlak.
     
    50:34
    Andrej Nestrašil z levého kruhu pro vhazování napřáhl ke tvrdé střele, která směřovala přesně do horního rohu brány, Keith Kinkaid ji ale dokázal skvělým zákrokem vyrazit!
     
    51:29
    Jeff Skinner se ocitl vzápětí u pravé tyče v další slibné šanci, ani tentokrát ale na Keitha Kinkaida, který jeho střelu vyrazil, vyzrát nedokázal.
     
    52:02
    Do konce dnešního zápasu zbývá odehrát necelých osm minut. Dokáže jeden z týmů před skončením normální hrací doby rozhodnout o svém vítězství?
     
    52:26
    Kris Versteeg vypálil na pravém křídle od modré čáry, jeho střela ale zamířila pouze doprostřed brány, kde byl připravený Keith Kinkaid.
     
    52:32
    Puk byl ve středním pásmu sražen na střídačku a hra byla přerušena.
     
    53:13
    John Moore a po něm Andy Greene vypálili z levého křídla, jejich střely ale zamířily mimo a Cam Ward zasahovat nemusel.
     
    53:56
    Carolina Hurricanes se zmocnila puku a po pravém křídle se vydala do útočného pásma.
     
    54:04
    Elias Lindholm posílal před bránu nebezpečnou přihrávku, jeho spoluhráči clonícímu u pravé tyče se ale puk usměrnit mezi tři tyče nepodařilo.
     
    54:28
    Hra byla přerušena v obranném pásmu Caroliny Hurricanes a na řadu přichází krátká reklamní přestávka, během níž si mohou hráči obou týmů odpočinout.
     
    54:45
    Kris Versteeg se u levé tyče s ničeho nic ocitl ve skvělé střelecké pozici a snažil se zamířit ke vzdálenější pravé tyči, jenže jeden z hráčů New Jersey Devils jeho střelu letící těsně nad ledem dokázal holí usměrnit mimo. John Moore byl tím hráčem, který si připsal důležitý obranný zákrok!
     
    54:49
    Keith Kinkaid se nezvedal z ledu a rozhodčí přerušili hru, aby zkontrolovali jeho zdravotní stav.
     
    55:02
    Ron Hainsey tvrdě vypálil na levém křídle od modré čáry, jeho střela ale zamířila mimo.
     
    55:23
    Hurricanes nahodili puk po pravé straně do útočného pásma a odjeli střídat.
     
    56:08
    Cam Ward vyjel za bránu, aby zastavil nahození New Jersey Devils a v klidu rozehrál, což se mu bez problému podařilo.
     
    56:37
    Hurricanes na levém křídle založili rychlý protiútok a puk se po jejich střele od hokejky Adama Larssona odrazil do ochranné sítě.
     
    56:37
    Po přerušení hry přichází na řadu krátká reklamní přestávka.
     
    56:55
    Devils právě vstřelili branku!
    DAVID SCHLEMKO těsně před koncem otáčí vývoj zápasu na stranu New Jersey Devils a domácí hokejisté poprvé v dnešním utkání vedou!! Travis Zajac středem ledové plochy zavezl puk do útočného pásma a poté ho rozdal doleva na najíždějícího Davida Schlemka, který vzápětí puk z úhlu nahodil před bránu a jeden z hráčů Caroliny si ho nešťastně srazil do vlastní brány. Asistence: Travis Zajac, Lee Stempniak.
    56:55 David SCHLEMKO - 3:2
     
    58:05
    Cam Ward zamířil na střídačku a Carolina Hurricanes to zkouší při hře bez brankáře!
     
    59:09
    Eric Staal na levém křídle vypálil z úhlu a pokusil se zkompletovat hattrick, který by znamenal prodloužení, jeho střela ale zamířila pouze do hrudi Keitha Kinkaida, který přerušil hru!
     
    59:35
    Jiří Tlustý mohl na levém křídle uklízet puk do prázdné brány, jeho střela ale byla zablokována a kotouč skončil na střídačce jednoho z týmů!
     
    59:51
    Carolina Hurricanes vyhodila puk na zakázané uvolnění a připravila se o poslední šanci. Cam Ward je zpět v bráně a troufám si říci, že to je konec nadějí Hurricanes.
     
    59:58
    Hurricanes se na pravém křídle přece jen ještě dostali ke střele, ta ovšem zamířila mimo a v dnešním zápase se už nic dámy a pánové nestane.
     
    Konec zápasu.
     
    New Jersey Devils ve třetí třetině dokonalo fantastický obrat, když nejprve vyrovnal stav utkání na 2:2 skvělou tečí Kyle Palmieri, od jehož brusle se střela Jona Merrila od modré čáry odrazila k levé tyči, a v čase 56:55 vstřelil vítězný gól David Schlemko, který z levého křídla nahodil puk po přihrávce Travise Zajace před bránu a jeden z hostujících hráčů Hurricanes si ho nešťastnou tečí usměrnil do vlastní brány. Konečný výsledek. New Jersey Devils 3 Carolina Hurricanes 2.
    Hokejisté New Jersey Devils dokonali skvělý obrat a na domácím ledě ukončili sérii dvou výher Caroliny Hurricanes.

     
    Tři hvězdy utkání:

    1. David Schlemko (NJD) 1+0
    2. Eric Staal (CAR) 2+0
    3. Kyle Palmieri (NJD) 1+0
     
    Československá stopa v utkání:

    Jiří Tlustý (NJD) 0+0, 2 střely, čas na ledě 13:05
    Andrej Nestrašil (CAR) 0+0, 4 střely, čas na ledě 16:15

    (Patrik Eliáš do utkání proti Carolině Hurricanes kvůli nedoléčenému zranění kolene nezasáhl.) (03:50:52)
    Staňte se fanoušky stránky NHL.cz.

    Máte rádi NHL? Jestli vaše odpověď zněla "ANO", tak se staňte fanoušky stránky NHL.cz. (y) :-)

    Zveřejnil(a) Hokej dne 29. prosinec 2015

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 27. Farnham, 48. Palmieri (Merrill, Zajac), 57. Schlemko (Zajac, Stempniak) – 23. E. Staal (Versteeg, Lindholm), 30. E. Staal (Versteeg)


    New Jersey Devils: Kinkaid (Schneider) – Greene (C), Moore, Larsson, Schlemko, Severson, Merrill – Cammalleri, Zajac (A), Palmieri – Tlustý, Henrique (A), Kennedy – Kalinin, Matteau, Stempniak – Farnham, Gionta, Tootoo. Hlavní trenér: John Hynes.
    Carolina Hurricanes: Ward (Lack) – Liles, Faulk (A), Slavin, Hainsey, Hanifin, Pesce – Versteeg, E. Staal (C), Lindholm – Nordstrom, J. Staal (A), Nestrašil – Skinner, Rask, Di Giuseppe – Terry, McClement, Nash. Hlavní trenér: Bill Peters.

    Rozhodca: Dean Morton, Kelly Sutherland – Mike Cvik, Pierre Racicot