Omsk – Čerepovec 4:0 (kon.) | Barys – CSKA Moskva 4:3 (kon.) | Togliatti – Vladivostok 1:5 (kon.)
Jaroslavľ – Novokuzneck 3:2 (kon.) | Kazaň – Chabarovsk 1:0 (kon.) | Soči – Novosibirsk 3:2 (kon.)
koniec
Lokomotiv Jaroslavľ
3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Metallurg Novokuzneck
cz Utorok 29.12.2015, 17:00 • Arena 2000 • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Pokud se chce Lokomotiv prát o první místo v Tarasovově divizi s CSKA Moskva, měl by potvrdit roli favorita a dosud nejhorší celek KHL porazit. Metallurg je ve Východní konferenci se 41 získanými body na posledním místě tabulky a na půdě favorita může pouze překvapit.
     
    Jaroslavl má na kontě skvělých 91 bodů a patří vůbec k tomu nejlepšímu z celé KHL, přes 90 bodů má aktuálně na kontě už jen CSKA. Domácí mají aktuálně skvělou formu, vždyť za čtrnáct zápasů vyhráli hned jedenáctkrát. Novokuzněck sice naposledy porazil venku Soči, byla to ovšem jeho jediná výhra za posledních šest utkání.
     
    V dresu domácího celku bychom měli vidět českého útočníka Jiřího Novotného. Hostující celek by naopak měl reprezentovat forvard Robert Kousal.
     
    Úvodní sestavy:

    Lokomotiv Jaroslavl: Kolesnik (Murygin) – Kronwall, Hersley, Grigorjev, Gorochov, Gavrikov, Ljubuškin, Pašnin – Averin, Kontiola, Apalkov – Novotný, Sigarjov, Kapustin – Mosaljov, Galimov, Kartajev – Konkov, Čistov, Loktionov – Malcev

    Metallurg Novokuzněck: Podjapolskij (Karejev) – Manuchov, Fairchild, Kuklev, Ljamkin, Ščukin, Glebov, Skutar, Amirov – Plotnikov, Poliščuk, Kousal – Dostojnov, Lebeděv, Jerdakov – Romanov, Musin, Mitrjakov – Zemčenko, Makarenko, Semjonov

    Rozhodčí: Ovčinnikov, Cyplakov – Šalagin, Šišlo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:30
    Lokomotiv je zatím více u puku, prozatím se ale jeho soupeř drží.
     
    03:25
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    Autorem branky je MICHAIL PLOTNIKOV, který byl spolu s Poliščukem trestuhodně sám před brankářem Kolesnikem, a když dostal od svého spoluhráče přihrávku, u tyčky v klidu skóroval do poloodkryté svatyně. Asistence: Fjodor Poliščuk, Cade Fairchild.
    Michail PLOTNIKOV - 0:1
     
    03:59
    Tohle je hodně nečekaný začátek tohoto duelu, v němž jsou domácí jasnými favority. Metallurg soupeře určitě zaskočil.
     
    04:23
    Kartajev se nyní tlačil před branku, nicméně Podjapolskij si s jeho šancí dokázal poradit. Lokomotiv je nyní daleko více u puku.
     
    05:45
    Lokomotiv nyní vyhodil puk přes všechny čáry. Gavrikov už nestihl zabránit přesunutí hry zpátky před branku Kolesnika.
     
    06:39
    Podjapolskij měl nyní opravdu velké štěstí! Kontiola dostal přihrávku na pravý kruh, domácí forvard neuspěl po kličce bekhendem. Puk se ale odrazil k Averinovi, jenž z blízkosti nedokázal zamířit do poloodkryté svatyně!
     
    07:15
    Hostující brankář je nyní pod velkým tlakem Lokomotivu! Podjapolskij se mezi třemi tyčemi musí pořádně ohánět. Po jeho dalším skvělém zásahu proti Sigarjovovi následuje komerční přestávka.
     
    07:39
    Domácí si zahrají přesilovku, ještě však dohrávají svou akci. Teď se ke střele jen o kousek nedostal Kronwall.
     
    07:56
    Vyloučení v týmu Metallurg Novokuzněck (Ščukin - 2 min., podražení).
     
    08:55
    Novotný se nakonec rozhodl nevystřelit a domácí přišli o útočné pásmo. Zatím proti soupeři během téhle přesilovky nevymysleli nic vážného.
     
    09:25
    Kontiola na pravé straně zahrozil, zase se mu však nepodařilo zakončit. Novokuzněck brání tohle oslabení velmi dobře.
     
    09:56
    Hosté v plném počtu.
     
    11:04
    A další parádní zákrok Podjapolského! Nejprve si poradil parádně s tutovkou Kartajeva, jelikož skvěle vyjel z branky, pak se k dorážce dostal Sigarjov, jenže ani on na hostujícího gólmana nevyzrál.
     
    12:13
    Vyloučení v týmu Metallurg Novokuzněck (Makarenko – 2 min., držení).
     
    12:41
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Domácí už se dočkali zasloužené branky. Teď už Podjapolskij konečně kapituloval. Ten dokázal vyrazit Kronwallovu střelu od modré čáry i první dorážku Kontioly, na druhou dorážku DANIJILA APALKOVA už ale neměl nárok. Domácí forvard byl ve vyložené pozici mýlit se prostě nemohl. Asistence: Petri Kontiola, Staffan Kronwall.
    Danijil APALKOV - 1:1
     
    13:45
    Jaroslavl je i nadále lepším týmem. Novokuzněck toho směrem dopředu vlastně až na jeden gól vůbec nic nevymyslel.
     
    14:44
    Kontiola přenechal puk doprava na sjíždějícího si Kronwalla, který se netradičně objevil na pravém křídle, s jeho střelou si ovšem Podjapolskij bez problémů poradil.
     
    15:24
    Fairchild hledal najíždějícího si Plotnikova, jenže ten nedokázal puk dobře zpracovat. V ofenzívě je zatím Metallurg dosti zoufalý. Lokomotiv neustále tlačí na pilu.
     
    16:33
    Gorochov ukázal i jako obránce, že má šikovné ruce, dokázal se odpoutat od mantinelu, následně zadovkou přenechal puk Sigarjovovi, který z blízkosti na Podjapolského opětovně nevyzrál.
     
    17:55
    Také hosté po dlouhé době vystrčili růžky! Poliščuk se na pravé straně dostal ke střelbě, nicméně Kolesnik ukázal, že je připravený dobře a koncentrovaný i na tu jednu ojedinělou šanci soupeře.
     
    19:00
    Zahlášena poslední minuta této třetiny.
     
    19:39
    Metallurg se drží delší dobu v útočném pásmu. Takový jev v téhle třetině vidíme jako sníh v létě.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Lokomotiv je na ledě evidentně lepším týmem než jeho soupeř, jenže ten se ujal brzkého vedení, v bráně má skvělého Podjapolského, takže se s favoritem utkání drží. Směrem dopředu by ale mohl být Metallurg přece jenom o něco aktivnější.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:52.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:55
    Vypadá to, že se obrázek hry nezmění ani po přestávce. Domácí se budou pokoušet o vedoucí gól, zatímco hosté se budou atakům hlavně bránit.
     
    21:19
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (2 min. - příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Sigarjov.
     
    21:44
    Poliščuk dostal dobrou přihrávku na levý kruh, nakonec ale nedobře vystřelil, neboť ho zezadu skvěle bránil Galimov.
     
    22:29
    Lokomotiv vyhazuje puk do bezpečí, Metallurg bude muset akci založit znovu.
     
    23:19
    Domácí v plném počtu.
     
    24:09
    Kartajev se snažil z pravé strany přihrát před branku, kam si najížděl Galimov, ovšem bez úspěchu. Podjapolskij si dokázal poradit, byť trochu krkolomným způsobem.
     
    25:37
    Metallurg se v posledních několika minutách brání velmi slušně. Ze strany Jaroslavli to není takový válec, jaký například předváděla v 1. třetině.
     
    26:12
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Pašnin - 2 min., vražení na hrazení).
     
    27:10
    Domácí jsou i v oslabení dokonce aktivnější. Alespoň tedy drží puk u mantinelu a šetří velmi cenné vteřinky.
     
    27:43
    Kuklev vypálil hodně zostra od modré čáry, jeho pokus ovšem bez větších problémů zlikvidoval Kolesnik. Vhazovat se bude před jeho brankou.
     
    28:12
    Domácí v plném počtu.
     
    29:10
    Hra je ve druhé třetině určitě daleko více vyrovnaná. Je to ale pochopitelně způsobené i tím, že Jaroslavl hrála už dvakrát v oslabení, které úspěšně přečkala.
     
    29:40
    Makarenko se pustil do velmi odvážného úniku. Projel podél levého mantinelu a vybruslil až před Kolesnika, toho z blízkosti nepřekonal, každopádně jeho drzý průnik byl pořádně nebezpečný.
     
    30:09
    Fairchild se snažil překonat Kolesnika. Novokuzněck jako by se svého soupeře přestal bát. A čím dál častěji vyráží směrem dopředu.
     
    31:13
    Grigorjev dostal nabito od Galimova a ihned z první vypálil od modré čáry. jeho pokus ovšem zablokoval jeden z obránců.
     
    32:08
    Jaroslavl přišla o pásmo, přičemž Podjapolskij nemusel v posledních několika desítkách vteřin řešit jedinou ošemetnější situaci.
     
    32:56
    Po reklamní pauze byl z buly vykázán Novotný, jeho spoluhráč za něj úspěšně zaskočil, jenže pak se Novokuzněcku podařilo dostat puk z vlastního pásma do bezpečí.
     
    33:39
    Sigarjov objel branku, jakmile se dostal do levého kruhu, z otočky vypálil, ovšem Podjapolskij byl mezi třemi tyčemi připravený.
     
    34:13
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    Tohle je velký šok pro favorizované domácí. VADIM MITRJAKOV byl v mezikruží úplně sám a po přihrávce Lebeděva rychlou střelou překonal nepříliš zaměstnaného Kolesnika. Asistence: Kirill Lebeděv, Alexej Dostojnov.
    Vadim MITRJAKOV - 1:2
     
    35:47
    Lokomotiv si situaci opravdu dost komplikuje. Metallurg evidentně nemá co ztratit a své pozice, v níž není pod tlakem, náramně využil. Navíc Podjapolskij vypadá mezi třemi tyčemi velmi jistě.
     
    36:23
    Marné jsou nyní snahy Metallurgu, tentokráte se jednomu hráčovi nepodařila přihrávka, která zamířila přes všechny čáry, a kvůli icingu se hra stěhuje před Kolesnika.
     
    37:10
    A Kolesnik předvedl parádní zákrok! Už mohlo být pro domácí opravdu pořádně zle. Dostojnov dostal přihrávku na pravý kruh, střelou z první však trefil skvěle se přesunujícího brankáře. K lepší dorážce se hostující útočník následně nepropracoval.
     
    38:45
    Apalkov vypadá hodně naštvaný. Teď něco vyřkl směrem k rozhodčím, ti se ale podle všeho rozhodli správně, že hru po zakázaném uvolnění přestěhovali před Kolesnika.
     
    39:29
    Kousal se mohl dostat do rychlého brejku, kdyby zpracoval tuhle dlouhou přihrávku. Nakonec je z toho pro Novokuzněck právě pouze icing.
     
    39:54
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Tohle je velká škoda pro Metallurg. Pár vteřin před koncem druhé třetiny se totiž dokázal prosadit ANDREJ LOKTIONOV. Malcev vypálil tvrdě z pravého kruhu, jeho střela se odrazila od zadního mantinelu jako kulečníková koule na druhou stranu k volnému spoluhráčovi, jenž v pohodě zavěsil za úplně rozhozeného Podjapolského. Asistence: Dmitrij Malcev.
    Andrej LOKTIONOV - 2:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Lokomotiv čekal určitě daleko snadnější kořist. Jenže Metallurg se v žádném případě nevzdává a na půdě favorita hraje zatím vyrovnanou partii. Ve 2. třetině tedy určitě, přestal mít ze soupeře respekt a je daleko odvážnější. O vedení přitom hosté přišli jen šest vteřin před koncem, kdy na Mitrjakovovu branku odpověděl Loktionov.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:41.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:55
    Sigarjov dostal nějaký úder do obličeje na pravém kruhu, rozhodčí si ale ničeho nevšimli a k dalšímu vyloučení se neuchýlili.
     
    41:39
    Vyloučení v týmu Metallurg Novokuzněck (Romanov – 2 min., hákování).
     
    42:15
    Lokomotiv se zatím nedokázal v útočném pásmu nijak srovnat. Podjapolskij může být mezi třemi tyčemi v klidu, obránci odvádějí dobrou práci.
     
    42:51
    Mizerná, opravdu mizerná rozehrávka Jaroslavli, Kronwall už se o dostižení puku nemusel snažit. Domácí se ve vlastní přesilovce dopustili icingu.
     
    43:32
    Hersley mohl pálit, kdy si najížděl na modrou čáru, jenže volil ještě kličku a jen takové slabé nahození. S tímhle nemohl mít Podjapolskij žádné problémy.
     
    43:39
    Hosté v plném počtu.
     
    44:22
    Rozhodčí hru znovu přerušili kvůli zakázanému uvolnění. Vhazovalo se před hostujícím brankářem. Novotný byl mimochodem z buly opět vyloučený.
     
    45:53
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Domácí se poprvé v utkání ujímají vedení. Skóroval ten nejpovolanější, tedy PETRI KONTIOLA. Galimov mu puk lehce přistrčil do jízdy, finský forvard si najel do blízkosti Podjapolského a našel mezírku mezi ním a tyčkou. Asistence: Emil Galimov.
    Petri KONTIOLA - 3:2
     
    46:43
    Domácí byli na ledě aktivnějším celkem, pořád se jim ale nedařilo dostávat se do vyložených pozic. Až nyní vše utnul Kontiola. Podaří se Lokomotivu udržet těsný náskok, nebo se Metallurg nadechne ještě k vyrovnání?
     
    48:15
    Metallug má ještě určitě čas na to, aby s utkáním něco udělal. Je ale pravda, že další inkasovaná branka by mu definitivně srazila vaz.
     
    48:46
    Za Kolesnikem se posunula branka, rozhodčí hru ihned přerušili. Z levé strany pálil celkem slušně Jerdakov a domácí brankář musel zasahovat.
     
    49:26
    A další jistý zákrok Kolesnika. Po něm se Apalkov dostal do potyčky se Semjonovem, k pěstnímu souboji v rohu kluziště ale nakonec nedošlo. Situaci uklidnili rozhodčí.
     
    50:23
    Polovina třetí třetiny je za námi. Domácí by potřebovali ještě jeden gól, aby se definitivně uklidnili.
     
    51:04
    Podjapolskij měl nyní dost práce. Galimov si sjel zpoza branky k tyčce, odkud z blízkosti vystřelil. Hostující gólman si poradil, i když se například snažil dorážet ještě důrazný Kartajev.
     
    51:58
    Kontiola se hnal za další trefou. Sjížděl si z levé strany do střelecké pozice, nakonec se ovšem k dobrému zakončení nepropracoval.
     
    52:44
    Zakázané uvolnění, hra se stěhuje před Podjapolského.
     
    53:57
    Neuvěřitelná kouzla nyní předváděl obránce Ljamkin! Od modré čáry si ladnými pohyby vytancoval až do blízkosti Kolesnika, jehož se z blízkosti snažil překonat bekhendem, ale neuspěl. Rozhodčí ovšem domácí pošlou do čtyř hráčů.
     
    54:02
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Gavrikov - 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    54:02
    Oddechový čas pro hosty.
     
    54:52
    Fairchild snadno přišel o puk, Lokomotiv se tak mohl osvobodit.
     
    55:27
    Zase se hráči Novokuzněcku objevili za svou brankou. Přitom potřebují být právě na druhé straně před brankou Kolesnika.
     
    56:02
    Domácí v plném počtu.
     
    56:07
    Lebeděv zprava nahazoval na branku, kde se nacházeli dva jeho spoluhráči, ani jednoho z nich si však puk nenašel. Domácí přežili klinickou smrt ve zdraví.
     
    57:10
    Skutar vyslal slabou střelu na teč směrem na Kolesnika, ten ovšem touš velmi dobře viděl a jemně ho schoval do své lapačky. Snadný zákrok pro domácího brankáře.
     
    57:32
    Vyloučení v týmu Metallurg Novokuzněck (Fairchild - 2 min., sekání).
     
    57:58
    Lebeděv se položil odvážně do střely od modré čáry a zřejmě obdržel úder někam do nechráněného místa pod vestou. Neodcházel na střídačku po svých.
     
    58:40
    Už jen pár desítek vteřin zbývá do konce této třetiny. Podaří se Metallurgu ještě vyrovnat?
     
    59:08
    Domácí kombinují na vlastní polovině. Takticky zvládají závěr na jedničku s hvězdičkou.
     
    Konec zápasu.
     
    Petri Kontiola nakonec strhl vítězství na stranu domácího celku. Hosté na půdě favorita nepředvedli vůbec špatný výkon, dokonce i dvakrát vedli, jenže Lokomotiv nakonec nepřipustil zaváhání a Metallurg skolil těsným náskokem.
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (19:17:04)

    Patrik Sandev

    Góly a asistencie: 13. Apalkov (Kontiola, Kronwall), 40. Loktionov (Malcev), 46. Kontiola (Galimov) – 4. Plotnikov (Poliščuk, Fairchild), 35. Mitrjakov (Lebeděv, Dostojnov)


    Lokomotiv Jaroslavľ: Kolesnik (Murygin) – Kronwall, Hersley, Grigorjev, Gorochov, Gavrikov, Ljubuškin, Pašnin – Averin, Kontiola, Apalkov – Novotný, Sigarjov, Kapustin – Mosaljov, Galimov, Kartajev – Konkov, Čistov, Loktionov – Malcev
    Metallurg Novokuzneck: Podjapolskij (Karejev) – Manuchov, Fairchild, Kuklev, Ljamkin, Ščukin, Glebov, Skutar, Amirov – Plotnikov, Poliščuk, Kousal – Dostojnov, Lebeděv, Jerdakov – Romanov, Musin, Mitrjakov – Zemčenko, Makarenko, Semjonov

    Rozhodca: Ovčinnikov, Cyplakov – Šalagin, Šišlo