Omsk – CSKA Moskva 0:3 (kon.) | Barys – Čerepovec 4:3 (po pr.) | Togliatti – Chabarovsk 4:1 (kon.)
Jaroslavľ – Novosibirsk 2:0 (kon.) | Kazaň – Vladivostok 2:3 (kon.) | Soči – Novokuzneck 2:3 (po pr.)
koniec
Lokomotiv Jaroslavľ
2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
HC Sibir Novosibirsk
cz Nedeľa 27.12.2015, 15:00 • Arena 2000 • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    51:21
    Menší trest dostává za podražení Jegor Averin, který dává Sibiru šanci na vrácení se do hry. Hostující hráči musejí začít ovšem více střílet.
     
    40:00
    Hlavní sudí bude ještě rozdávat tresty. Po siréně ukončující druhou třetinu se sekáním provinil Oleg Gubin, což si nenechal líbit Vladislav Gavrikov a udeřil soupeře do obličeje.
     
    33:07
    Hostující se hráč se dostal přes Petriho Kontiolu, který se rychle otočil a soupeře podrazil. Je tu šance pro Sibir na to, aby se vrátil zpátky do hry.
     
    25:37
    Jenže přesilová hra je u konce, jelikož Andrej Loktjonov se ohnal po soupeři a podrazil ho, takže i on putuje na lavici hanby.
     
    25:10
    Oleg Gubin se ohnal po soupeře, kterého následně podrazil a dostává menší trest. Ovšem Lokomotiv byl v šesti na ledě, ale ani jeden z rozhodčích si toho nevšiml.
     
    21:56
    Emil Galimov a Maxim Ignatovič dostávají dvouminutové tresty za hrubost. Vše se odehrálo po odpískání před brankou Sibiru, kde hráči použili pěsti.
     
    17:38
    Zcela zbytečným podražením si pomohl Stanislav Čistov, který dává soupeři šanci na vyrovnání. Hlavní trenér se ke svému svěřenci jen vyčítavě podíval.
     
    11:20
    Sergej Šumakov si ve středním pásmu pomohl hákováním a po zásluze dostává od hlavního sudího dvouminutový trest.
     
    06:09
    Sibir přidává na rychlosti, což mu přináší další početní výhodu. Daniil Apalkov použil nedovolený prvek, kterým bylo podražení a putuje na trestnou lavici.
     
    03:37
    Je tu první přesilová hra pro Sibir! Patrik Hersley si pomohl nedovoleným bráněním, po němž si půjde na dvě minuty odpočinout.

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 10. Kontiola (Averin, Apakov), 20. Mosaljov (Loktjonov)


    Lokomotiv Jaroslavľ: Murygin (Kolesnik) – Hersley, Kronwall (C), Grigorjev, Gorochov, Gavrikov, Ljubuškin, Koledov – Averin (A), Kontiola, Apalkov – Sigarev, Novotný (A), Kapustin – Masoljov, Galimov, Kartajev – Malcev, Loktjonov, Iljenko – Čistov.
    HC Sibir Novosibirsk: Salák (Bespalov) – Mišarin, Menšikov, Ignatovič, Gimajev (A), Meszároš, Verešagin, Alexejev, Naumov – Šumakov, Vincour, Sannikov – Bobrov, Butuzov, Kopejkin (C) – Kopytin, Monja, Gubin (A) – Šalunov, Ridderwall, Žafjarov.

    Rozhodca: Bondar, Kulakov – Ivanov, Nestěrov

    Diváci: 8500