TK Agrofert Prostějov – I.ČLTK Praha Vítěz: TK Agrofert Prostějov (kon.)
koniec udalosti
TK Agrofert Prostějov – I.ČLTK Praha

Vítěz: TK Agrofert Prostějov

cz Pondelok 21.12.2015, 10:00Finále OSTRA Tenisové extraligy 2023
     
    15:31
    S konstatováním, že TK Agrofert Prostějov úspěšně obhájil titul v tenisové Extralize a získává triumf poosmé v řadě, se s Vámi loučím. Díky za pozornost při sledování dnešního tenisového maratonu a těším se při zahájení nové tenisové sezony na okruhu ATP a WTA na přelomu roku.

    Hezký zbytek dne. (15:31:49)
     
    15:29
    Konečný výsledek finále české Extraligy 2015
    TK Agrofert Prostějov – I.ČLTK Praha 6:0

    Rosol Lukáš – Staněk Robin 6:4, 7:5
    Kvitová Petra – Hradecká Lucie 6:3, 7:6
    Strýcová Barbora – Martincová Tereza 6:4, 6:3
    Thiem Dominic – Mertl Jan 6:2, 7:6
    Berdych Tomáš – Šátral Jan 6:3, 6:4
    Veselý Jiří – Hernych Jan 3:6, 7:6, 6:4
     
    15:29
    Prostějovskou halou zní tóny písně "We Are The Champions" od skupiny Queen. Vítězný Prostějov se nyní fotí na vítězné fotografie. Tímto se pomalu dá rozloučit s dnešním finálovým programem české Extraligy.
     
    15:27
    Prize money pro prostějovský oddíl činí 260 tisíc korun.
     
    15:26
    Trenér TK Agrofertu Prostějov přebírá z rukou Iva Kaderky pohár pro mistry republiky! Tenistům Prostějova jsou nyní předávány zlaté medaile.
     
    15:24
    Nyní ještě členové ČLTK obdrží stříbrné medaile.
     
    15:24
    Na dvorec se srovnali všichni tenisté obou oddílů, i ti, kteří do finále nenastoupili, ale patří pochopitelně na soupisky týmů. Jako první si pohár převezmou zástupci I. ČLTK Praha – pohár pro vicemistry České republiky! Prize money pro Pražany činí 180 tisíc korun.
     
    15:22
    Nyní se v prostějovské hale chystá závěrečný ceremoniál, během kterého bude předán pohár pro úspěšné obhájce z Prostějova. Zápasy ve čtyřhře tak dnes nebude potřeba odehrát.
     
    15:20
    "Zápas to byl velmi těžký, stejně jako ty předchozí, které jsem také hrál na tři sety. Ale jako včera, tak i dnes sem dokázal otočit zápasy a nic lepšího jsem před začátkem sezony nemohl mít," říká Veselý v rozhovoru po zápase. "Je to dobrý signál k tomu, že jsem připravený. Dnes jsem bojoval, dělal jsem spoustu chyb. Ale Honza je velmi dobrý hráč, dlouho patřil do první světové stovky," dodal k ubojované výhře, ve které mu Jan Hernych zatápěl možná více, než by kdo čekal.
     
    15:18
    Jiří Veselý otočil zápas, ve kterém prohrával 3:6 a 2:4, a po výhře 3:6, 7:6 a 6:4 vítězí nad Janem Hernychem a zakončuje dnešní finále české Extraligy i šestou výhrou Prostějova!
     
    15:17
    Za vlastního podání má Jirka Veselý další dva mečboly!
     
    15:13
    Hernychovi se daří snížit na 4:5, ale za malou chvíli bude Veselý podávat na vítězství.
     
    15:12
    Nevyužívá ho, shoda.
     
    15:12
    Za stavu 5:3 při podání Jana Hernycha má Jiří Veselý první mečbol!
     
    15:08
    Zápas probíhá nadále beze změn. Oba tenisté si drží servis a pomalu to vypadá, že Prostějov vyhraje i šestý duel. Jiří Veselý totiž dominuje na servisu.
     
    14:57
    Další dva gemy mezi Hernychem a Veselým jsou u konce, oba tenisté drží servis. Veselý bude za vedení 3:2 za pár okamžiků podávat.
     
    14:51
    Veselý vede s výhodou brejku ve třetím setu 2:1.
     
    14:46
    Prostějov tedy zvítězil v letošním finále české Extraligy, program však nekončí. Stále se totiž hraje utkání mezi Jiřím Veselým a Janem Hernychem a zatímco to dlouho vypadalo na první vítězství tenisty ČLTK, tak Veselý po úspěšném zakončení druhé sady hned na úvod té třetí prolomil Hernychovo podání a vede 1:0!
     
    14:43
    "Já jsem rád, že jsem to utkání takhle zvládl. Není to moc jednoduché, když je něco už rozehrané a kluci vedle hrajou. Ale jsem rád, že jsem si zahrál dobré utkání a že to takhle dopadlo," řekl spokojený Berdych po svém vítězství. "Je super, že si můžu takhle zahrát doma, protože v létě, když se tu hraje, tak to není pro mě ideální termín," podotkl k hraní před domácím prostějovským publikem.
     
    14:41
    Tomáš Berdych využívá druhý mečbol, vítězí nad Janem Šátralem 6:3 a 6:4 a připisuje vítězný pátý bod na konto Agrofertu Prostějov, který tak poosmé v řadě a potřinácté v historii vítězí v české Extralize!
     
    14:39
    Tomáš Berdych má při podání Šátrala tři mečboly!
     
    14:37
    Na druhém dvorci si oba tenisté uhájili servis a stav je tak 5:4. Podávat bude Šátral.
     
    14:37
    A využívá hned první při podání Hernycha, který se marně natahoval u sítě po míčku. Veselý tak srovnává na 1:1 na sety a může se pokusit otočit zápas ve třetí sadě.
     
    14:36
    Jiří Veselý má tři setboly za stavu 6:3 v tiebreaku druhého setu.
     
    14:32
    Jan Šátral úspěšně proráží servis svého slavnějšího soupeře! Nečekaný brejk přichází znenadání v sedmém gemu a śátral tak snižuje na 3:4.
     
    14:31
    Druhá sada mezi Janem Hernychem a Jiřím Veselým dospěla do tiebreaku!
     
    14:26
    Berdych potvrzuje v následném gemu svůj brejk, vede 4:1 a schází mu jen dva gemy k výhře, která zajistí potřebný pátý bod Prostějovu k obhájení extraligového titulu!
     
    14:23
    Také Jan Hernych bojoval přes shodu, proti Veselému byl ale úspěšnější a srovnává na 5:5.
     
    14:22
    Šátral se nakonec neubránil! Tomáš Berdych využil snad čtvrtý brejkbol v tomto gemu a ujímá se vedení 3:1 ve druhém setu.
     
    14:21
    A další shoda.
     
    14:21
    Mezi Berdychem a Šátralem zuří bitva o čtvrtý gem při podání Šátrala. Již několikátá shoda končí výhodou Berdycha a dalším brejkbolem.
     
    14:16
    To však Veselý nepřipouští, potvrzuje brejk a před podáním Hernycha vede 5:4. Uvidíme první "tříseťák"?
     
    14:15
    Hernych se ovšem dotáhl na shodu a bojuje o navrácení své výhody!
     
    14:14
    V osmém gemu již Jan Hernych nedokázal odolávat tlaku Jiřího Veselého a přichází o servis. Veselý tak srovnává na 4:4 a navíc vede při svém podání 40:0!
     
    14:08
    Mírné komplikace prožil Jan Hernych během šestého gemu druhé sady, s Jiřím Veselým musel hrát přes shodu, ale svůj servis úspěšně dotáhl do vítězného konce. Vede tak 4:2 stále s výhodou brejku.
     
    14:05
    Tomáš Berdych ani nepotřeboval první sadu doservírovat. Poté, co si udržel servis a dostal se do vedení 5:3, získal možnost dvou setbolů při servisu Šátrala. Při tom prvním zachyboval úderem do autu, při tom druhém špatně zareturnoval. Jenže přes shodu se dostal ke třetímu setbolu a ten už padl na úrodnou půdu. Berdych ovládl první set v poměru 6:3!
     
    13:59
    Tomáš Berdych výhodu brejku potvrdil a drží vedení nad Janem Šátralem 4:3. V cestě za prvním vítězstvím pro ČLTK je naopak Jan Hernych, který vede 3:1, podává Veselý.
     
    13:53
    A k brejku dochází i na kurtu číslo 1! Tomáš Berdych čistou hrou proráží servis Honzy Šátrala a po pátém gemu vede 3:2.

    Jan Hernych mezitím podržel podání a potvrdil brejk.
     
    13:51
    Na druhém dvorci Jan Hernych hned v prvním gemu druhé sady opět proráží podání Jiřího Veselého a ujímá se vedení!
     
    13:50
    Nicméně ani Berdych nezkouší hrát na půl plynu a odservíroval si čtvrtý gem pro čistou hru. 2:2.
     
    13:49
    Šátral vstoupil do zápasu se světovou šestkou bez ostychů a při vlastním podání je zatím hodně suverénní. Není tak divu, že po prvních třech gemech vede 2:1.
     
    13:45
    Honza Hernych proměňuje hned první ze dvou vypracovaných setbolů a vyhrává první set nad Jiřím Veselým 6:3! První vítězná sada pro tenistu z ČLTK!

     
    13:42
    Byl rozehrán také závěrečný singl mezi Tomášem Berdychem a Janem Šátralem. Do zápasu vstupuje podáním Šátral.
     
    13:39
    Jan Hernych i Jiří Veselý si podrželi své servisy a zkušený Hernych tak vede 5:2. Je velmi blízko zisku úvodní sady, která by navíc byla také prvním získaným setem ČLTK v dnešním extraligovém finále!
     
    13:33
    Hernych potvrzuje brejk a vede nad Veselým 4:1.
     
    13:32
    Závěrečný zápas ve dvouhře v dnešním finálovém programu obstará nejlepší český tenista na okruhu ATP, Tomáš Berdych, šestý hráč světa, který bude favoritem v utkání proti zlepšujícímu se Janu Šátralovi, jemuž patří 224. místo na světě a je jedničkou ČLTK.

    Berdych, který hraje za Prostějov, se Šátralem ještě nikdy nehrál, ale ani to by nemělo narušit předpokládanou dominanci na dvorci, jež by měla přijít. Šátral však nemá co ztratit a může hrát uvolněně a na hranici rizika.
     
    13:31
    Honza Hernych trochu překvapivě prorazil servis svému soupeři na úvod zápasu a dostává se do vedení 3:1!
     
    13:26
    Mezitím na dvorci číslo 2 si oba tenisté drží své servisy, Jan Hernych tak po úvodní pasáži vede nad Jiřím Veselým 2:1.
     
    13:25
    "Cítím se velmi dobře, ve třech dnech jsem vyhrál tři zápasy a je to dobrá zkušenost," řekl po zápase Dominic Thiem.. "Za Prostějov hraju, protože pro mě bylo důležité zahrát si nějaké soutěžní zápasy před novou sezonou. Mám to kousek od Vídně, jsou tu výborné podmínky k tréninku," podotkl ke svému rozhodnutí, proč se vydal hrát českou Extraligu za Agrofert.
     
    13:23
    Dominic Thiem si dovolil povolit až za vedení 5:0, v tiebreaku i tak vítězí jednoznačně 7:2 a po vítězství 6:2 a 7:6 přidává na konto Prostějova 4 bod. Osmý titul v řadě pro Agrofert je již velmi blízko!
     
    13:19
    Thiem rozjíždí tiebreak na výbornou. Vede 3:0 a má na kontě dva minibrejky.
     
    13:17
    Mezitím na druhém dvorci Jan Hernych uhrál úvodní gem na servisu a vstupuje do zápasu dobře.
     
    13:17
    A Mertl zaservíroval bezvadně, čistou hrou srovnává na 6:6 a Thiem, pokud nechce do třetí sady, musí zabrat v tiebreaku.
     
    13:15
    Druhá sada se dostává do své koncovky. Oba tenisté si uhájili svá podání a stav je tak 6:5. Dočká se Honza Mertl tiebreaku? Vše bude záviset na tom, jak nyní zaservíruje.
     
    13:09
    Rakušan Thiem si podržel servis a vede 5:4. To znamená, že Mertl nyní bude podávat na udržení se v zápase.
     
    13:05
    A než se oba tenisté rozehrají, tak v plném proudu pokračuje duel Mertla s Thiemem. Český tenista po ztrátě servisu nedokázal v sedmém gemu nijak vzdorovat a Thiem potvrdil návrat do druhé sady. Nyní podával Mertl, který srovnal na 4:4.
     
    13:04
    Na řadě je, s lehčí nadsázkou, souboj generací. Jiřího Veselého z Agrofertu (41. hráče světa) dělí od veterána z ČLTK Jana Hernycha (286.) celých 14 let. Záverečný zápas ve dvouhře na kurtu číslo 2 začne za několik minut.

    Pro oba tenisty to bude znamenat první vzájemný zápas a favoritem je dvaadvacetiletý Veselý, který v této sezoně pronikl již dokonce na 35. místo na světě a na okruhu ATP vyhrál turnaj v Aucklandu. Hernychovu sezonu ovlivnilo červencové zranění z Newportu, kde český tenista dokráčel do čtvrtfinále, což byl jeho nejlepší výsledek na okruhu.
     
    13:01
    Dominic Thiem si v šestém gemu bere ztracený servis z úvodu druhého setu zpět a srovnává na 3:3!
     
    12:58
    Maratonský pátý gem ve druhé sadě zápasu mezi Thiemem a Mertlem nakonec ubojoval rakouský tenista, který úspěšně odvrátil několik brejkbolů. Mertl však s výhodou brejku bude podávat.
     
    12:58
    "Dneska to bylo náročnější, protože jsem se necítila moc dobře a byla malinko unavená," řekla Strýcová po utkání. Vzápětí pochválila svou mladou soupeřku. "Hraje velmi dobře, hodně dlouze, protáhle," podotkla ke hře jedenadvacetileté Martincové.
     
    12:56
    Barbora Strýcová vítězí nad Terezou Martincovou 6:4 a 6:3! Členka elitní padesátky světa dokázala přes shodu dotáhnout zápas do vítězného konce i bez nutnosti duel doservírovat. Agrofert tak vede již 3:0 na zápasy.
     
    12:52
    Barbora Strýcová se poměrně natrápila při snaze potvrdit brejk. Přes shodu to ovšem zvládla a dělí ji pouhý gem od vítězství. Při podání Martincové za stavu 5:3 je stav 30:30.
     
    12:51
    Jan Mertl se snaží vyvíjet tlak na Dominica Thiema, bojuje i o další jeho servis. Přes shodu se dostal i k brejkbolu, ale prozatím neúspěšnému.
     
    12:43
    V následujícím gemu naopak sama čelila brejkbolu a nedokázala se s tím popasovat! Přichází poprvé ve druhé sadě o servis a prohrává 3:4.
     
    12:40
    Tereza Martincová měla šance v šestém gemu, ale Strýcovou nakonec pod tlak brejkbolu nedostala a ze shody nic nevytěžila. 3:3.
     
    12:39
    Brejk potvrzen, Mertl čistou hrou drží podání a vede 2:0. To je pro fanoušky ČLTK příznivá zpráva.
     
    12:37
    Jan Mertl zvládá úvodní hru druhé sady, proráží Thiemovi servis a ujímá se vedení 1:0!
     
    12:36
    Do druhé sady však Thiem nevstupuje zrovna ideálně – v prvním gemu na servisu prohrává 0:40 a čelí třem brejkbolům!
     
    12:33
    Dominic Thiem nakonec ani nemusel první set dopodávat a proráží servis Mertla ku 15! Ovládá tak úvodní set v poměru 6:2.
     
    12:33
    Pokračuje hájení servisu v ženské dvouhře. Martincová vede nad Strýcovou 3:2, podávat však bude hráčka Agrofertu.
     
    12:29
    Ale nakonec to zvládá, gem zakončuje esem, vede 5:2 a je velmi blízko zisku první sady.
     
    12:28
    Dominic Thiem si komplikuje v sedmém gemu na servisu situaci. Čelil již dvěma brejkbolům Honzy Mertla, oba však úspěšně odvrátil.
     
    12:26
    Druhý set mezi Strýcovou a Martincovou prozatím brejk nepřinesl. Po úvodních třech gemech si hráčky nevypracovaly ani brejkbol a Martincová z ČLTK vede 2:1.
     
    12:20
    Dominic Thiem potvrzuje brejk a vede 4:1.
     
    12:19
    Na dvorci číslo 1 Rakušan Dominic Thiem prorazil servis Jana Mertla a nyní na podání může potvrzovat svou získanou výhodu. Vede 3:1 a 15:0.
     
    12:18
    Barbora Strýcová využívá hned první setbol a vítězí v prvním setu nad Terezou Martincovou 6:4!
     
    12:15
    Dominic Thiem s Janem Mertlem mají za sebou první třígemovou pasáž. Bez brejku, Thiem vede 2:1.
     
    12:14
    Barbora Strýcová se odhodlala ke křižné výměně a využila postavení Martincové u levé čáry k prudkému úderu po pravé lajně, proměňuje brejkbol a ujímá se vedení 5:4!
     
    12:06
    Obě tenistky na dvorci číslo 2 si nadále drží servisy. Stav je 4:3 pro Martincovou. Mezitím na kurtu číslo 1 byl zahájen duel Thiema s Mertlem.
     
    11:58
    Martincová zdárně otočila vývoj gemu a drží si podání. Vede 3:2 v prvním setu.
     
    11:57
    Pátý gem první sady v duelu mezi Barborou Strýcovou a Terezou Martincovou přinesl hned dva brejkboly pro favorizovanou Strýcovou. Ta toho však nevyužila a musí se pokračovat přes shodu.
     
    11:55
    Po krátké pauze se na první dvorec vydají muži. Dvacátý hráč světa Dominic Thiem z Rakouska bude reprezentovat prostějovský klub, proti němuž se postaví zkušený Jan Mertl, 232. hráč světa, který také zvítězil v dosavadním jediném vzájemném utkání z roku 2013.

    Od té doby však uplynulo hodně vody a jednoznačným favoritem je Thiem, vítěz tři letošních turnajů ATP ve Gstaadu, Umagu a Nice.
     
    11:52
    "S Luckou je to vždy hodně náročné a bylo to vidět i dneska. Ukázalo se to hlavně ve druhém setu," podotkla k zápasu česká ženská jednička, Petra Kvitová. "Včera jsem servírovala docela dobře, ale dnes už to tak moc nebylo, musím na tom ještě hodně zapracovat," řekla ke svému menšímu trápení při prvním servisu, který dostala do dvorce jen z 51%.
     
    11:50
    Na dvorci číslo 2 mezitím Martincová se Strýcovou drží své servisy a hráčka pražského oddílu vede 2:1.
     
    11:49
    Prostějov se ujímá vedení 2:0! Petra Kvitová proměnila třetí mečbol, vyhrála tiebreak 7:3 a celkově tak 6:3 a 7:6! I zde tak papírové předpoklady zafungovaly na sto procent.
     
    11:45
    Kvitové sedla zkrácená hra mnohem více, na kontě má dva minibrejky a vede 4:1.
     
    11:42
    O osudu druhého setu mezi Kvitovou a Hradeckou rozhodne tiebreak!

    Na druhém dvorci se již rozehrál zápas Strýcové s Martincovou.
     
    11:36
    Petra Kvitová zvládla kritickou situaci, dokázala otočit vývoj desátého gemu a srovnat na 5:5.
     
    11:36
    V době, kdy pokračuje duel mezi Petrou Kvitovou a Lucií Hradeckou, tak na kurtu číslo 2 se za okamžik začnou připravovat na svůj zápas 42. hráčka světa Barbora Strýcová za Agrofert Prostějov a Tereza Martincová z I. ČLTK Praha, které náleží na žebříčku WTA 180. příčka.
     
    11:34
    Ovšem Petra si i díky dvěma esům dokázala vynutit shodu.
     
    11:32
    A Lucie Hradecká má tři setboly!
     
    11:31
    Lucie Hradecká potvrdila rebrejk, podržela si servis a za stavu 5:4 se může na returnu pokusit o vynucení si třetí sady.
     
    11:29
    "Jsem rád za svůj dnešní výkon. Člověku chybí zápasový rytmus a jsem rád, že se to lepší," řekl Lukáš Rosol k zápasu s Robinem Staňkem. Zároveň vyjádřil spokojenost ze zisku bodu pro Prostějov. "Snad to tak půjde i nadále," podotkl.
     
    11:27
    Lukáš Rosol vítězí nad svým soupeřem 6:4 a 7:5! Rozhodující dvanáctý gem druhé sady vyhrává ku 15 a připisuje pro Agrofert Prostějov první bod v cestě za obhajobou titulu!
     
    11:26
    Lucie Hradecká zvládá rebrejk a srovnává na 4:4!
     
    11:26
    Lukáš Rosol s Robinem Staňkem dospěli do koncovky druhé sady. Rosol vede 6:5 a nyní se rozhodne, zda duel dojde do tiebreaku nebo zda Rosol dokáže získat ještě brejk a ukončí zápas už nyní.
     
    11:21
    Co se nepovedlo Hradecké v šestém gemu, to se podařilo Kvitové v tom sedmém! Lucka trefuje dvojchybu proti brejkbolu a Petra Kvitová vede 4:3. Po přestávce půjde podávat.
     
    11:17
    Petra Kvitová v šestém gemu čelila brejkbolu, ale tlak ustála a srovnala na 3:3.
     
    11:15
    Jenže ten druhý už Staněk proměňuje, Rosolovi forhend vyletěl do bočního autu a to znamená, že o druhý set se bude ještě hrát. Rosol vede 5:4, ale podávat bude Staněk.
     
    11:14
    První z nich Lukáš odvrací po přechodu k síti a vítězném forhendu po levé lajně. 30:40.
     
    11:13
    Avšak Robin Staněk bojuje! Má dva brejkboly na návrat do druhé sady!
     
    11:12
    Lukáš Rosol prorazil servis Robina Staňka! Vede 5:3 a podává na vítězství v utkání!
     
    11:11
    Lucka Hradecká čelila v pátém gemu dvěma brejkbolům, ale oba odvrátila a esem zakončila důležitý gem, po kterém si drží servis. Stav druhé sady je 3:2 pro Hradeckou.
     
    11:09
    Robin Staněk se sice nedostává k brejkbolům, ale na servisu prozatím příliš nechybuje. Rosol vede 4:3.
     
    11:01
    Ve druhých setech obou zápasů pokračujeme bez brejků. Lucie Hradecká si uhájila obě podání a vede 2:1, Lukáš Rosol pak podržel již tři servisy a drží vedení 3:2.
     
    10:51
    Ve druhé sadě mužského singlu si prozatím oba tenisté drží své servisy a stav je 1:1.
     
    10:49
    Rovněž Petra Kvitová dotáhla první set do zdárného konce, využívá druhý setbol a vítězí 6:3. Dá se tedy říci, že Agrofert Prostějov vede nad ČLTK Prahou 2:0 na sety.
     
    10:45
    Robin Staněk nezvládl klíčový desátý gem a Lukáš Rosol nabídnutého setbolu využívá! Získává první set v poměru 6:4!
     
    10:41
    Kvitová nakonec uválčila svůj servis. Čelila jednomu brejkbolu, ale situaci zvládla a je pouhý gem od zisku úvodní sady. Vede 5:2.
     
    10:41
    Zatímco Petra s Luckou stále bojují o sedmý gem, tak v zápase Rosola se Staňkem se nám skóre posunulo o další dva gemy. Oba tenisté si podrželi servis a Lukáš tak vede nad Robinem 5:4. Podávat bude Staněk.
     
    10:37
    Kvitová má problémy s uhájením podání, s Hradeckou přišla o vedení 40:0 a bojuje přes shodu v sedmém gemu.
     
    10:35
    Je to tak. Rosol si hájí servis a vede 4:3. Sedmý gem uhrává ku 30.
     
    10:34
    Robin Staněk se drží svého favorizovaného soupeře jako klíště. Po šesti gemech drží vyrovnaný stav 3:3 a nyní se pokouší opět zaútočit na Rosolův servis. Nevypadá to však, že by Lukáš chtěl povolit nějaké komplikace.
     
    10:27
    Kvitové se daří potvrdit brejk a vede 4:1 v prvním setu.
     
    10:24
    Rosol se při svém servisu opět musel bít přes shodu, čelil brejkbolu, ale nakonec proti Staňkovi hájí podání a vede 2:1.

    Prozatím se však dění na obou kurtech dá hodnotit lépe pro returnující hráče, kteří na své soupeře vyvíjejí velký tlak. Servisu to dnes prostě nesedí a potvrzuje to i zápas Kvitové s Hradeckou, kde Lucie ztrácí znovu podání a Petra vede 3:1.
     
    10:20
    Také Hradecká je zpět. Čistou hrou si bere zpět ztracený servis, když ji pozici velice usnadnila její soupeřka, která sází jednu dvojchybu za druhou. Dohromady má Kvitová po dvou gemech na servisu již 4 dvojchyby!
     
    10:17
    Staňkův brejk neměl dlouhého trvání, Rosol okamžitě rebrejkuje a srovnává na 1:1. Do trháku se pomalu pouští Petra Kvitová, která proráží servis Hradecké a vede 2:0.
     
    10:14
    To Lukáš Rosol o svůj servis přichází! Robin Staněk si na úvod připsal první brejk v zápase! Známe tedy oba vítěze úvodních gemů v prvních singlech.
     
    10:13
    Petra Kvitová se sice v úvodním gemu "zapotila" o něco více, než čekala, ale první servis v zápase si uhájila.
     
    10:11
    Rozehrán byl i duel mezi Lukášem Rosolem a Robinem Staňkem.
     
    10:08
    Zápas mezi Petrou Kvitovou a Lucií Hradeckou byl zahájen dvojchybou české jedničky z Prostějova.
     
    10:05
    Na dvorci číslo 2 si zahrají muži a to konkrétně Lukáš Rosol s Robinem Staňkem. Pro oba tenisty je to vzájemná premiéra. Ale stejně jako mezi ženami, tak i zde je velkým favoritem domácí tenista Agrofertu Prostějov. V případě Rosola je ten rozdíl navíc markantnější a bylo by ohromným překvapením, pokud by Staněk dokázal uhrát bod proti slavnějšímu krajanovi.
     
    10:03
    V následujících minutách budou zahájeny úvodní dvě dvouhry dnešního finále. Na kurtu číslo 1, či chcete-li centrálním dvorci, se utkají Petra Kvitová s Lucií Hradeckou. Obě hráčky spolu odehrály čtyři zápasy s bilancí 2-2. Poslední střetnutí se odehrálo právě v Extralize a to v minulém ročníku, kdy Kvitová povolila své soupeřce pouze 3 gemy.
     
    Program finále české Extraligy:
    Kurt č.1 (od 10:00 hod.):

    Kvitová Petra – Hradecká Lucie
    Thiem Dominic – Mertl Jan
    Berdych Tomáš – Šátral Jan

    Kurt č.2 (od 10:00 hod.):
    Rosol Lukáš – Staněk Robin
    Strýcová Barbora – Martincová Tereza
    Veselý Jiří – Hernych Jan

    * zápasy ve čtyřhře budou oznámeny až dle potřeby, pokud nebude rozhodnuté skóre
     
    Prostějov do finále postoupil po výhře 5:3 nad TK SPARTA Praha a 6:0 nad LTC Pardubice ve finálové skupině, která se konala právě v Prostějově. Sparta, kterou do boje táhly zejména Kristýna Plíšková, Kateřina Siniáková a Polák Lukasz Kubot tak byli jediní, kteří dokázali Prostějovu zatopit.

    O dost snažší cestu do finále měli Pražané. Ti si poradili 7:2 nad TK PRECHEZOU Přeřov, kteří nasadili výraznou zahraniční stopu v podobě Asiana Karaceva, Mariuse Copila, Jürgena Zoppa a Igora Sijslinga. Naopak RPM Milten Milovice prohráli hladce 1:5, když i Milovice se spoléhaly hlavně na zahraniční posily v podobě Petera Gojowczyka či žen Anastisje Sevastovové a Jekatěriny Alexandrovové.
     
    Je jisté, že k zápasu se nebudou moci nasadit všichni tenisté a tenistky, kteří v týmech jsou nominováni. Pokud by se odehrály všechny nutné zápasy, pak by se odehrály čtyři zápasy v mužské dvouhře a dva zápasy v mužské čtyřhře. Na ženy by čekaly dva singly a jeden debl. Bez ohledu na výsledek je jisté, že se odehrají přinejmenším všechny singly.
     
    I.ČLTK Praha

    Pozici outsidera ve finále Extraligy bude mít oddíl I. ČLTK Praha, který se může pochlubit pouze jednou hráčkou z elitní stovky světa, kterou je Lucie Hradecká, 53. na žebříčku WTA. Pojďme se na soupisku ale podívat postupně.

    Mezi muži mají ČLTK zastoupení v podobě Jana Šátrala (223.), Jana Mertla (232.), Jana Hernycha (288.), Robina Staňka (318), Slováka Adriana Sikory (400.), Slováka Miroslava Mečíže (998.) a na žebříčku ATP nevedeného Lukáše Vejvary.

    Ženskou část soupisky kromě Hradecké doplňují Nizozemka Michaella Krajiceková (178.), Tereza Martincová (180.), Jessica Malečková (246.), Markéta Vondroušová (393.) a Kateřina Kramperová (544.).
     
    TK AGROFERT Prostějov

    Na oficiální soupisce oddílu TK AGROFERT Prostějov nalezneme jako již tradičně ty nejlepší tenisty a tenistky české scény. Mezi muži jsou to Tomáš Berdych (5. na světě), Jiří Veselý (40.) či Lukáš Rosol (78.), mezi ženami pak Petra Kvitová (5.) s Barborou Strýcovou (42.).

    V týmu AGROFERTU nechybí ani zahraniční posily v podobě Rakušana Dominica Thiema, 19. hráče světa, Slováka Norberta Gomboše (126.) či Fina Jarkka Nieminena (145.). Doplňují je ještě Adam Pavlásek (148.), Jaroslav Pospíšil (304.) a Zdeněk Kolář (649.). Ženskou část týmu doplňují Tereza Smitková (91.), Klára Koukalová (107.), Petra Cetkovská (132.) a Gabriela Pantůčková (360.)
     
    Ještě než si představíme jednotlivé soupisky obou týmů, tak se podívejme na to, jakým formátem by se mělo hrát. Oba týmy by spolu měly sehrát šest dvouher a pokud nebude rozhodnuto o výsledku, tak i následně další tři čtyřhry – celkově nás tedy může čekat až devět zápasů, které rozhodnou o letošním vítězi Extraligy. Titul z minulé sezony obhajuje prostějovský klub, který touží po osmém titulu v řadě.
     
    Jak už je tradicí, v předsvátečním volnu mezi tenisovými sezonami na té nejvyšší úrovni, s v republikovém mistrovství utkávají nejlepší mixované týmy v tenisové Extralize, v níž víkendové zápolení přineslo finálové složení.

    V Prostějově se proti sobě postaví domácí TK Agrofert proti pražskému I. ČLTK.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:00.

    Jan Vojkůvka

    Výsledky:
    Konečný výsledek finále:
    TK Agrofert Prostějov – I.ČLTK Praha 6:0

    Rosol Lukáš - Staněk Robin 6:4, 7:5
    Kvitová Petra - Hradecká Lucie 6:3, 7:6
    Strýcová Barbora - Martincová Tereza 6:4, 6:3
    Thiem Dominic - Mertl Jan 6:2, 7:6
    Berdych Tomáš - Šátral Jan 6:3, 6:4
    Veselý Jiří - Hernych Jan 3:6, 7:6, 6:4
    Program finále české Extraligy:
    Kurt č.1 (od 10:00 hod.):
    Kvitová Petra - Hradecká Lucie
    Thiem Dominic - Mertl Jan
    Berdych Tomáš - Šátral Jan

    Kurt č.2 (od 10:00 hod.):
    Rosol Lukáš - Staněk Robin
    Strýcová Barbora - Martincová Tereza
    Veselý Jiří - Hernych Jan