Česko – Rusko 3:7 (kon.)
koniec
Česko
3:7 (2:3, 1:3, 0:1)
Rusko
cz Nedeľa 20.12.2015, 17:00 • Zimní stadion Ludvíka Koška, Turnov • Reprezentácia do 16 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Diváci vyprovází oba týmy potleskem. Češi nebyli o tolik horším týmem, ale srážely je hrubky v defenzivě a Rusové byli navíc hodně produktivní. Zítra se mužstva na turnovském stadionu utkají znovu. Ze severu Čech přeji příjemný zbytek večera. (19:16:31)
     
    Nejlepším hráčem Ruska byl vyhlášen Alexandr Chovanov, z českého týmu přebírá stejné ocenění Karel Plášek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Zábranský si řekl o přihrávku na křídlo a příklepem vypálil. Jeho střela měla razanci, jenže mířila vedle. Puk je ve středu hřiště a Rusové odklepávají poslední vteřiny.
     
    59:29
    Ruský tým si ještě vyžádal oddechový čas.
     
    59:29
    Rusové jdou do tří a český tým může alespoň korigovat skóre. Hostující střídačka dostala trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    59:07
    Ještě jedno vyloučení. Kotkov stráví závěrečnou minutu zápasu na trestné lavici. Pyká za nesportovní chování.
     
    58:57
    Denisenko rozkmital své rychlé nohy a řítil se do útočné třetiny, pískot sudího, který přerušil hru pro ofsajd, ho ale rychle zabrzdil.
     
    58:01
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny. Dobiášova střela z otočky nemohla Rusy ohrozit. Kotouč letěl hodně vedle.
     
    56:49
    Kropáček zřejmě trochu z frustrace hodně přitvrdil a na hrazení tvrdě namasíroval během deseti vteřin dva soupeře. Rusové se na něj zle dívají, rozhodčí nechávají situaci bez povšimnutí.
     
    55:26
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto, necelých pět minut před koncem základní hrací doby ztrácí český tým už čtyři góly. Prosadil se PAVEL KOREŠKOV, jehož střelu neudržel Dostál ve výstroji. Bez asistence – 3:7.
     
    55:12
    Bláha číhal před ruským gólmanem, který tak raději puk z lapačky nevytřepal a počkal na pískot sudího. Následuje komerční přestávka.
     
    54:41
    Šestopalov přihrál hodně nepřesně, avšak Češi šanci na rychlý protiútok uspěchali. Kotouč doklouzal znovu jen na icing.
     
    53:51
    Teď se chvilku připomněli také Rusové, ale kostrbatou kombinací v ofenzivní zóně brankáře Dostále moc nepozlobili.
     
    52:45
    Čechy zastavila nepřesná rozehrávka a zakázané uvolnění. Hra se stěhuje k Dolejšovi.
     
    51:45
    S přibývajícím časem mají Češi čím dál více navrch. Soka ovšem nikterak nedrtí, o kotouč se bojuje hlavně v rozích a střely útočníků jsou většinou nepřesné.
     
    50:25
    Rusové jsou kompletní. Gajarský střílel z levého kruhu, jenže přes houšť těl snad ani nemohl puk projít. Útočník trefil prvního hráče před sebou.
     
    49:47
    Sedlák si před modrým půlkruhem počínal tak důrazně, že srazil k zemi i gólmana. Zřejmě nechtěně, hned se za faul omlouval.
     
    48:24
    Že by ještě šance pro český tým? Náskok soupeře může snížit v přesilovce, za katrem sedí Rus Platonov.

    Lukáš Šonský

    Góly a asistencie: 14. Kowalczyk (Gajarský), 20. Dobiáš (Bláha), 25. Plášek (Zábranský) – 3. Šestopalov (Chovanov, Svečnikov), 12. Denisenko (Babincev), 13. Kotkov (Koreškov), 22. Barinov (Platonov), 31. Chovanov (Denisenko, Solopanov), 39. Chovanov (Denisenko), 56. Koreškov


    Česko: Dostál (Dvořák) – Malík, Bernáth, Janošek, Kowalczyk, Adámek, Dajčar, Had, Zábranský – Blümel, Plášek, Lauko, Sedlák, Kvasnica, Gajarský, Kropáček, Dobiáš, Matiášek, Bláha, Střondala, Pokorný.
    Rusko: Miftachov (Dubrovskij) – Žhiljakov, Malyšev, Kaliničenko, Babincev, Degtiarev, Sitdikov, Solopanov, Ochoťjuk – Šabanov, Svečnikov, Platonov, Chovanov, Denisenko, Kizimov, Koreškov, Barinov, Mutovin, Kotkov, Šestopalov, Sokolov, Něsvetajev.

    Diváci: 756