Slovensko – Lotyšsko 3:4 (2:3 po s.n.) | Fínsko – Česko 4:3 (kon.) | Švédsko – Švajčiarsko 7:3 (kon.)
koniec
Fínsko
4:3 (1:0, 0:2, 3:1)
Česko
cz Piatok 11.12.2015, 16:45 • Hakametsä Ice Hall, Tampere (Finsko) • MS žien • Semifinále
Predzápasové kurzy
    59:57 E. KUJALAOVÁ - 4:3
     
    59:57
    Finsko právě vstřelilo branku!
    To je neuvěřitelná smůla českého týmu a především Lenky Kubíčkové, která si srazila nepřesnou ránu ELINY KUJALAOVÉ do vlastní brány. Míček se odrazil od mantinelu za bránou do rukou české brankářky, odkud už putoval odrazem do sítě Česka. Asistence: Laura Mertsalmiová.
    59:41 Hana KONÍČKOVÁ - 3:3
     
    59:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky to přeci jen stihly ještě v potřebný čas. Vrátná na půlící čáře našla od pravého mantinelu na druhé straně celé šíře hrací plochy postavenou HANU KONÍČKOVOU, která vypálila z první. Míček si proklestil cestu až do brány. Mäkeläová bez šance na zákrok. Asistence: Eliška Vrátná.
    55:36 Karoliina KUJALAOVÁ - 3:2
     
    55:36
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Už to vypadalo, že se Češky dostanou ze sevření Finek. Jenže přišla výměna míčku mezi obránkyněmi. Eskelinenová si naběhla na levou stranu, odkud vyslala střelu na Kubíčkovou, která vyrazila míček pouze před sebe, kde už stála agilní KAROLIINA KUJALAOVÁ, která umístila míček za záda české brankářky. Asistence: Silja Eskelinenová.
    43:47 Alisa PÖLLÄNENOVÁ - 2:2
     
    43:47
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Přesilová hra využita! Míček putoval rychlostí blesku z levého rohu hrací plochy do pravého rohu, odkud už posílala Kippiläová míček na hůl ALISY PÖLLÄNENOVÉ, která vymetla pavučinku v pravém horním rohu české brány. Asistence: My Kippiläová.
    39:32 Eliška KRUPNOVÁ - 1:2
     
    39:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    Finky podcenily jeden z posledních útoků Česka. Míček putoval podél mantinelu do rohu hrací plochy, odkud putoval ihned přes celou šíři na hůl Urbánkové, která přiťukla míček na lépe postavenou ELIŠKU KRUPNOVOU. Poslední jmenovaná rozvlnila síť finské brány a velkou radost jejích spoluhráček. Asistence: Tereza Urbánková.
    32:15 Denisa BILLÁ - 1:1
     
    32:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    Vyrovnávající branka přichází ve třicátétřetí minutě. Mljenková na půlící čáře přiklepla míček na hůl DENISE BILLÉ, která si vyběhla na střed a ještě v samotném běhu poslala míček vstříc finské brány. Míček zapadl do levého horního rohu branky, Mäkeläová měla dostatečně zakrytý výhled. Asistence: Michaela Mlejnková.
    06:56 Marianne HANNONENOVÁ - 1:0
     
    06:56
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Pro Česko hodně nešťastná branka. Na půlící čáře zůstala ležet jedna z českých hráček v bolestech, zatímco Finky pokračovaly ve své akci. Rozhodčí nechali pokračovat ve hře, čehož na brankovišti využila MARIANNE HANNONENOVÁ, které stačilo usměrnit střelu své spoluhráčky mezi nohy Kubíčkové. Asistence: Jaana Lirkkiová.

    Josef Cestr

    Góly a asistencie: 7. Hannonenová (Lirkkiová), 44. Pöllänenová (Kippiläová), 56. K. Kujalaová (Eskelinenová), 60. E. Kujalaová (Mertsalmiová) – 33. Billá (Mlejnková), 40. Krupnová (Urbánková), 60. Koníčková (Vrátná)


    Fínsko: Mäkeläová (Loisaová) – Mertsalmiová, Suomalainenová, Ukkonenová, Karjalainenová, Kippiläová, Eskelinenová, Nieminenová – Eliisa Alanková, Ella Alanková, Rantalaová – Hannonenová, Lirkkiová, Kauppiová – Pöllänenová, E. Kujalaová, K. Kujalaová – Kauppilaová, Hietmäkiová
    Trenér: Marko Paju

    Česko: Kubíčková (Ranochová) – Leierová, Čapková, Billá, Koníčková, Paloncyová, Rybičková, Hyršlová – Urbánková, Krupnová, Ratajová – Vrátná, Mlejnková, Řepková – Sládečková, Jarolímová, Vojáčková – Bočanová, Enenkelová
    Trenér: Miroslav Janovský

    Rozhodca: Therese Edinová, Frida Nilssonová (obě SWE)