Slovensko – Lotyšsko 3:4 (2:3 po s.n.) | Fínsko – Česko 4:3 (kon.) | Švédsko – Švajčiarsko 7:3 (kon.)
koniec
Fínsko
4:3 (1:0, 0:2, 3:1)
Česko
cz Piatok 11.12.2015, 16:45 • Hakametsä Ice Hall, Tampere (Finsko) • MS žien • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro dnešek z tohoto zápasu s konstatováním výhry a postupu Finska do finále vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dnešního večera, například sledováním některého z textových online přenosů na portálu Onlajny.com. Těším se na Vás zase u nějakého dalšího (nejen florbalového) Onlajnu, na počtenou! (19:04:15)
     
    Češky ztratily jednobrankový náskok z konce druhé třetiny už ve 44. minutě, což evidentně Finky hodně nakoplo. I nadále byly střelecky aktivnější a Kubíčková měla několikrát co dělat, aby udržela míček před brankovou čárou. V 56. minutě bylo českým hráčkám ještě hůře, když se prosadila Karoliina Kujalaová. Na nepříznivý stav se ale povedlo hráčkám v červeném odpovědět při hře bez brankářky. Koníčková střelou z první nedala šanci Mäkeläové na zákrok. Jenže to nebylo ještě vše. Velmi nešťastný konec zastihl velmi dobře chytající Kubíčkovou. Finky se ještě snažily v posledních sekundách nutně vyprodukovat střelu a ačkoli se míček po střele Kujalaové odrazil od zadního mantinelu a putoval do náruče české brankářky, tak právě Kubíčková si míček nešťastně srazila do vlastní brány dlaněmi na místo zachycení. Hráčky Česka si tak zahrají na letošním mistrovství světa "pouze" o bronz. Je nutno dodat, že Češky byly velmi silným soupeřem pro Finky a v dosavadním průběhu MS to byl pro Seveřanky nejtěžší zápas.
     
    Zákroky brankářek:

    Finsko: Jonna Mäkeläová – 8 (4+3+1);
    Česko: Lenka Kubíčková – 23 (7+7+9).
     
    Hráčky zápasu:

    Česko: Hana Koníčková (1+0)
    Finsko: Elina Kujalaová (1+0)
    Obrovská radost finských hráček
     
    Konec zápasu.
    59:57 E. KUJALAOVÁ - 4:3
     
    59:57
    Finsko právě vstřelilo branku!
    To je neuvěřitelná smůla českého týmu a především Lenky Kubíčkové, která si srazila nepřesnou ránu ELINY KUJALAOVÉ do vlastní brány. Míček se odrazil od mantinelu za bránou do rukou české brankářky, odkud už putoval odrazem do sítě Česka. Asistence: Laura Mertsalmiová.
    59:41 Hana KONÍČKOVÁ - 3:3
     
    59:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky to přeci jen stihly ještě v potřebný čas. Vrátná na půlící čáře našla od pravého mantinelu na druhé straně celé šíře hrací plochy postavenou HANU KONÍČKOVOU, která vypálila z první. Míček si proklestil cestu až do brány. Mäkeläová bez šance na zákrok. Asistence: Eliška Vrátná.
     
    59:05
    Kubíčková z brány, Češky v šesti!
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:53
    Vrátná nedovoleně zastavila útok Finek. Hráčky v bílém tak pokračují ve svém útočném tažení.
     
    58:44
    Oddechový čas je u konce, hra pokračuje. U míčku jsou hráčky Finska.
     
    58:44
    Oddechový čas pro Česko.
     
    58:44
    Faul v podání českých hráček znamená volný úder pro Finsko na polovině Česka.
     
    57:42
    Kauppiová dostala příliš prostoru před bránou a tak zkusila své štěstí z výběhu, jenže proti inkasování další branky byla Kubíčková, která zasáhla míček na poslední chvíli svojí levou nohou.
     
    56:36
    Kubíčková byla opět v permanenci. Podruhé v zápase ztratila při svém zákroku helmu, a tak byla hra raději přerušena.
    55:36 Karoliina KUJALAOVÁ - 3:2
     
    55:36
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Už to vypadalo, že se Češky dostanou ze sevření Finek. Jenže přišla výměna míčku mezi obránkyněmi. Eskelinenová si naběhla na levou stranu, odkud vyslala střelu na Kubíčkovou, která vyrazila míček pouze před sebe, kde už stála agilní KAROLIINA KUJALAOVÁ, která umístila míček za záda české brankářky. Asistence: Silja Eskelinenová.

    Josef Cestr

    Góly a asistencie: 7. Hannonenová (Lirkkiová), 44. Pöllänenová (Kippiläová), 56. K. Kujalaová (Eskelinenová), 60. E. Kujalaová (Mertsalmiová) – 33. Billá (Mlejnková), 40. Krupnová (Urbánková), 60. Koníčková (Vrátná)


    Fínsko: Mäkeläová (Loisaová) – Mertsalmiová, Suomalainenová, Ukkonenová, Karjalainenová, Kippiläová, Eskelinenová, Nieminenová – Eliisa Alanková, Ella Alanková, Rantalaová – Hannonenová, Lirkkiová, Kauppiová – Pöllänenová, E. Kujalaová, K. Kujalaová – Kauppilaová, Hietmäkiová
    Trenér: Marko Paju

    Česko: Kubíčková (Ranochová) – Leierová, Čapková, Billá, Koníčková, Paloncyová, Rybičková, Hyršlová – Urbánková, Krupnová, Ratajová – Vrátná, Mlejnková, Řepková – Sládečková, Jarolímová, Vojáčková – Bočanová, Enenkelová
    Trenér: Miroslav Janovský

    Rozhodca: Therese Edinová, Frida Nilssonová (obě SWE)