Švédsko – Slovensko 15:1 (kon.)
koniec
Švédsko
15:1 (5:0, 5:1, 5:0)
Slovensko
Štvrtok 10.12.2015, 17:30 • Hakametsä Ice Hall • MS žien • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
    57:47 STALHULTOVÁ - 15:1
     
    57:47
    Švédsko dalo gól!A Švédsko má ďalšiu hráčku s hetrikom. Tentoraz svoj tretí gól v zápase strieľa Jennifer Stalhultová a český kouč slovenskej reprezentácie Jaroslav Marks si vyberá time-out.
    57:07 HELINOVÁ - 14:1
     
    57:07
    Švédsko dalo gól!Viktória Bobotáv teraz zle rozohrala loptičku. Jej prihrávku zachytila Sara Helinová, ktorá dovŕšila svoj hetrik. Švédsko okamžite trestá akékoľvek zaváhanie Slovenska.
    54:00 KARLSSONOVÁ - 13:1
     
    54:00
    Švédsko dalo gól!Slovenky sa nestihli spamätať z inkasovaného gólu a Krištofová vyberá loptičku z brány opäť. Do streleckej listiny sa druhýkrát v zápase zapisuje Therese Karlssonová, ktorá šikovne tečovala strelecký pokus Andersonovej.
    53:07 ANDREASONOVÁ - 12:1
     
    53:07
    Švédsko dalo gól!Sanna Scheerová sa dostala k loptičke, bezprostredne ju poslala pred slovenskú bránu, kde číhala Andreasonová, ktorá bez väčších problémov poslala loptičku za chrbát Krištofovej.
     
    52:17
    Kristína Hudáková sa teraz ocitla v obrovskej šanci, no zoči-voči Friskovej neuspela a naša reprezentantka teraz nevyužila stopercentnú gólovú šancu.
     
    49:47
    Na druhej strane sa Kristína Hudáková ocitla v ďalšej šanci, no Bjuhrová napokon aj so štastím situáciu zvládla a naša jediná úspešná strelkyňa v tomto dueli nedokázala opäť rozvlnil sieť za chrbtom švédskej brankárky Friskovej.
     
    46:29
    Na trestnú lavicu si sadá Anna Wijková. Slovensko bude hrať početnú výhodu o jednu hráčku.
    43:29 JAKOBSSONOVÁ - 11:1
     
    43:29
    Švédsko dalo gól!Anna Jakobssonová sa teraz prezentovala nádherným backhandovým blafákom a Švédky opäť vedú o desať gólov. Svoju spoluhráčku parádne za obranu vysunula Malin Andreasonová.
    37:00 HELINOVÁ - 10:1
     
    37:00
    Švédsko dalo gól!Švédky ale okamžite zmrazili radujúce sa súperky. Po piatich sekundách od inkasovaného gólu Švédky odpovedajú rovnakým spôsobom. Loptičku do brány dostala Sara Helinová po prihrávke Jennifer Stalhultovej.
    36:55 K. HUDÁKOVÁ - 9:1
     
    36:55
    Slovensko dalo gól!A hala v Tampere teraz vidí nefalšovanú radosť Sloveniek. Strelecky sa presadila Kristína Hudáková, ktorú do šance vysunula jej sestra Paulína. Slovenská hráčka sa natlačila pred švédsku bránu a znížila na 9:1.
    35:31 STALHULTOVÁ - 9:0
     
    35:31
    Švédsko dalo gól!Jennifer Stalhultová sa teraz presadzuje po peknej individuálnej akcii, keď s loptičkou na hokejke obišla dve slovenské hráčky a strelou spoza tela nedala Mládenkovej v bráne prakticky žiadnu šancu.
    34:04 JAKOBSSONOVÁ - 8:0
     
    34:04
    Švédsko dalo gól!Anna Jakobssonová teraz zvyšuje skóre. Švédska florbalistka potrestala chybu Valérie Malichovej, ktorej rozohrávka skončila presne na čepeli súperky, ktorá bez väčších problémov prekonala Mládenkovú v bráne.
     
    31:57
    A ďalšia sľubná akcia slovenského tímu. Paulína Hudáková vymyslela perfektnú prihrávku na svoju sestru Kristínu, no tá z bezprostrednej blízkosti netrafila poloprázdnu bránu.
     
    31:11
    Košturiaková teraz potvrdila svoje nesporné kvality, uvoľnila sa peknou kľučkou, dostala sa aj k strele, no Frisková ostala pozorná a predviedla výborný zákrok.
    29:32 WIJKOVÁ - 7:0
     
    29:32
    Švédsko dalo gól!Fantastický gól! Nádhernou akciou sa teraz prezentovali Švédky a Wijková po perfektnej prihrávke zo vzduchu nekompromisne upratala loptičku do slovenskej brány. Slovenky prehrávajú o sedem gólov.
    23:22 WICKSTROMOVÁ - 6:0
     
    23:22
    Švédsko dalo gól!Slovenky síce prečkali oslabenie, no krátko po tom, čo sa Malichová vrátila na palubovku, inkasovali. Lundstromová z rohu ihriska výborne našla pred bránou Wickstromovú, ktorá poslala Švédsko do šesťgólového vedenia.
     
    21:12
    Malichová bola napokon za svoj priestupok opäť vylúčená a Švédsko bude pokračovať v početnej výhode.
     
    19:12
    Valéria Malichová sa dopustila faulu a Švédky si tak zahrajú tretiu presilovú hru v dnešnom súboji. Na tomto šampionáte zatiaľ ešte nedokázali skórovať v početnej výhode.
     
    15:07
    Švédsko síce nevyužilo trestné strieľanie, no Košturiaková bola vylúčená za svoj priestupok na dve minúty a Slovensko sa bude brániť len s tromi hráčkami.
     
    15:07
    Nasledovať bude trestné strieľanie! Košturiaková sa ocitla v malom bránkovisku, odpálila loptičku smerujúcu do brány, čo neuniklo pozorným českým rozhodcom.
     
    14:30
    Valéria Malichová je teraz vylúčená na dve minúty za hru bez hokejky. Švédky si zahrajú presilovú hru.
     
    12:47
    Tschopová teraz vyslala na Wijkovú vynikajúcu strieľanú prihrávku, ktorú švédska hráčka usmernila do hornej žŕdky.
    11:09 STALHULT - 5:0
     
    11:09
    Švédsko dalo gól!A Slovensko prehráva už o päť gólov. Wijková sa dostala k odrazenej loptičke po rozohrávke Slovenska, pri pravej žŕdke našla osamotenú Stalhultová, ktorá bez väčších problémov poslala loptičku za chrbát Mládenkovej.
    9:14 HELIN - 4:0
     
    9:14
    Švédsko dalo gól!Slovenky teraz prepadli v ofenzíve, čo Švédky okamžite využili na rýchly brejk. Stalhultová vysunula do stopercentnej gólovej príležitosti Helinová, ktorá posúva "tri korunky" do štvorgólového vedenia.
    5:41 FJELLSTEDT - 3:0
     
    5:41
    Švédsko dalo gól!A Švédky sa tretíkrát v zápase strelecky presadzujú. Cornelia Fjellstedtová dostala príliš mnoho priestoru, dostala sa na dostrel slovenskej brány a po jej strele sa loptička od hornej žŕdky odrazila od Mládenkovej za bránkovú čiaru. Gól bol klasifikovaný ako vlastný.
     
    4:25
    Paulína Hudáková sa peknou sťahovačkou zbavila protihráčky, potiahla loptičku na os ihriska, no jej strela spoza tela skončila mimo švédskej brány.
    2:17 ANDERSSON - 2:0
     
    2:17
    Švédsko dalo gól!No tentoraz to Švédkam vyšlo. Strelecky sa presadzuje Sofia Andersson, ktorá sa presadila z rýchleho protiútoku. Švédska hráčka skórovala po tom, čo jej krásne naservírovala loptičku na strelu Karlssonová.
    0:23 KARLSSON - 1:0
     
    0:23
    Švédsko dalo gól!Radka Mládenková po 23 sekundách vyberá loptičku zo svojej brány. Strelecky sa presadila Therese Karlsson, ktorá zužitkovala nápaditú prihrávku spoza brány od Wickstromovej a Švédky prakticky hneď od úvodného buly preberajú iniciatívu v zápase.

    Dávid Lech

    Góly a asistencie: 1. Karlssonová (Wickstromová), 3. Anderssonová (Karlssonová), 6. Mládenková (vla.), 10. Helinová (Stalhultová), 12. Stalhultová (Wijková), 24. Wickstromová (Lundstromová), 30. Wijková (Tschopová), 35. Jakobssonová, 36. Stalhultová (Wickstromová), 37. Helinová (Stalhultová), 44. Jakobssonová (Andreasonová), 54. Andreasonová (Scheerová), 54. Karlssonová (Andersonová), 58. Helinová, 58. Stalhultová (Helinová) – 37. K. Hudáková (P. Hudáková)


    Švédsko: Frisková (Hjortingová) – Anderssonová, Bjuhrová, Scheerová, Rydfjallová, Tschopová, Lundstromová, Wibronová – Wickstromová, Eiremová (C), Karlssonová – Jakobssonová, Fjellstedtová, Andreasonová – Stalhultová, Wijková, Helinová – Johanssonová Delgadová, Larssonová
    Slovensko: Mládenková (41. Krištofová) – Klapitová, Z. Šponiarová, Bobotová, Ďuríková, Turčáková, Malichová, Gáliková – M. Šponiarová, Ferenčíková, Košturiaková (C) – P. Hudáková, Janegová, K. Hudáková – Trošková, Sádecká, Ješšová – Bolová, Šídlová.

    Rozhodca: Petrík, Podlesný

    Diváci: 460