Švédsko – Slovensko 15:1 (kon.)
koniec
Švédsko
15:1 (5:0, 5:1, 5:0)
Slovensko
Štvrtok 10.12.2015, 17:30 • Hakametsä Ice Hall • MS žien • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Na slovenské florbalové reprezentantky čaká po historickom postupe do štvrťfinále krst ohňom. Náš národný tím bude bojovať o postup do semifinále s favoritkami turnaja zo Švédska.

    Hráčky "troch koruniek" prešli základnou skupinou B ako nôž maslom. Postupne deklasovali Nemecko 16:1, Česko 17:2 a Lotyšsko 7:0 a bez straty bodu so skóre 40:3 priamo postúpili do štvrťfinálových bojov. Cieľom škandinávskeho tímu je jednoznačne zisk zlata a všetko ostatné sa bude považovať za neúspech. Švédsko je jednoznačným favoritom štvrťfinálového stretnutia a v prospech zverenkýň Andreasa Lundmarka hovorí jasnou rečou aj medailová bilancia z majstrovstiev sveta – Švédsko si z desiatich svetových šampionátov odviezli deväťkrát cenný kov, z toho šesťkrát sa radovali z titulu majsteriek sveta. Tento rok útočia na neuveriteľný piaty zisk zlatej medaily v rade, keď postupne opanovali MS 2007, 2009, 2011 i 2013.

    Slovenské reprezentantky budú nastupovať do dnešného zápasu s malou dušičkou. Niet sa čo čudovať. Obhajkyne titulu sú jednoznačnými favoritkami dnešného stretnutia. Ak chce Slovensko držať krok so Švédskom, bude musieť hrať maximálne disciplinovane. Paradoxne, Švédky na tohtoročnom šampionáte hrali len dvakrát presilovú hru a ani raz ju nedokázali využiť. Naopak, na trestnej lavici v prvých troch dueloch základnej skupiny B nesedela ani jedna švédska hráčka. Severský tím hrá florbal na tej najvyššej úrovni a pre viaceré slovenské reprezentantky bude duel so Švédskom zatiaľ najväčším kariérnym úspechom. Po dueloch v základnej skupine s Ruskom (4:2), USA (15:2), Holandskom (13:1) a súbojom o postup s Nórskom (4:2) tak na Slovenky čaká azda najsilnejší možný súper, ktorý sa dlhé roky drží na absolútnej špičke svetovej elity.

    Kocky sú hodené. Favorit zápasu je jasný. Slovenské reprezentantky môžu len a len prekvapiť. Naše florbalistky si rozhodne zaslúžia podporu svojich fanúšikov a my Vás pozývame k sledovaniu online prenosu dnešného súboja, ktorý sa začína o 17:30 hodine.
     
    Úvodné zostavy:

    Švédsko: Frisková (Hjortingová) – Anderssonová, Bjuhrová, Scheerová, Rydfjallová, Tschopová, Lundstromová, Wibronová – Wickstromová, Eiremová (C), Karlssonová – Jakobssonová, Fjellstedtová, Andreasonová – Stalhultová, Wijková, Helinová – Johanssonová Delgadová, Larssonová

    Slovensko: Mládenková (Krištofová) – Klapitová, Z. Šponiarová, Bobotová, Ďuríková, Turčáková, Malichová, Gáliková – M. Šponiarová, Ferenčíková, Košturiaková (C) – P. Hudáková, Janegová, K. Hudáková – Trošková, Sádecká, Ješšová – Bolová, Šídlová.

    Rozhodca: Petrík, Podlesný.
     
    Aktérky dnešného stretnutia sú už na palubovke a nasledovať budú národné hymny oboch celkov.
     
    Po slovenskej hymne sa bude halou v Tampere ozývať švédska národná hymna.
     
    V hale Hamatesä Ice Hall je momentálne veľký rozruch po tom, čo Švédkam pustili nesprávnu hymnu.
     
    Nasleduje predstavovanie elitných formácií oboch tímov. V našom tíme nenastala žiadna zmena. Tréner Marks sa dnes na päticu Klapitová, Z. Šponiarová – M. Šponiarová, Ferenčíková, Košturiaková bude spoliehať najviac.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    0:10
    A dnešný duel sa začal. Švédky vybojovali loptičku a budú rozohrávať prvú útočnú akciu.
     
    0:23
    Švédsko dalo gól!Radka Mládenková po 23 sekundách vyberá loptičku zo svojej brány. Strelecky sa presadila Therese Karlsson, ktorá zužitkovala nápaditú prihrávku spoza brány od Wickstromovej a Švédky prakticky hneď od úvodného buly preberajú iniciatívu v zápase.
    0:23 KARLSSON - 1:0
     
    1:01
    Švédky opäť obliehajú slovenskú bránu a hneď prvá minúta zápasu jasne ukazuje, aký obraz hry čaká fanúšikov v Tampere.
     
    1:12
    Švédky sa opäť usadili pred slovenskou bránou a budú sa tlačiť do zakončenia.
     
    1:28
    Mládenková si ale teraz pripísala na konto dôležitý zákrok po strele Wijkovej.
     
    1:48
    Helinová sa teraz ocitla vo veľkej gólovej príležitosti, keď stála na konci krásnej ofenzívnej akcie, no loptičku nedokázala usmerniť za chrbát Mládenkovej.
     
    2:17
    Švédsko dalo gól!No tentoraz to Švédkam vyšlo. Strelecky sa presadzuje Sofia Andersson, ktorá sa presadila z rýchleho protiútoku. Švédska hráčka skórovala po tom, čo jej krásne naservírovala loptičku na strelu Karlssonová.
    2:17 ANDERSSON - 2:0
     
    2:42
    Švédsko podľa očakávaní od začiatku duelu v zápase dominuje a vedie 2:0. Na slovenskú bránu sa valí ďalší švédsky útok.
     
    2:48
    Hra je prerušená pre problémy s časomierou. Slovenky budú rozohrávať loptičku v strede ihriska.
     
    2:49
    Slovensko v rámci fair-play odovzdalo loptičku Švédkam, ktoré budú útočiť.
     
    3:01
    Do zakončenia sa teraz dostala Wijková, no najproduktívnejšia Švédka na tohtoročnom šampionáte sa zatiaľ proti Slovensku presadiť nedokáže.
     
    3:39
    Slovensko sa prvýkrát v zápase dostalo pred švédsku bránu, no nedokázalo sa dostať na dostrel brankárky Friskovej. 27-ročná gólmanka zasahovať nemusela.
     
    4:09
    Slovenky striedajú, majú loptičku na svojich hokejkách a budú sa snažiť založiť útočnú akciu.
     
    4:25
    Paulína Hudáková sa peknou sťahovačkou zbavila protihráčky, potiahla loptičku na os ihriska, no jej strela spoza tela skončila mimo švédskej brány.
     
    4:54
    Po dvoch strelených góloch z hokejok Švédok tempo hry pomerne ustalo. Reprezentantky "troch koruniek" si sú vedomé svojich kvalít a v dnešnom štvrťfinálovom súboji sa budú snažiť šetriť sily do ďalších súbojov o medaily.
     
    5:41
    Švédsko dalo gól!A Švédky sa tretíkrát v zápase strelecky presadzujú. Cornelia Fjellstedtová dostala príliš mnoho priestoru, dostala sa na dostrel slovenskej brány a po jej strele sa loptička od hornej žŕdky odrazila od Mládenkovej za bránkovú čiaru. Gól bol klasifikovaný ako vlastný.
    5:41 FJELLSTEDT - 3:0
     
    6:24
    Slovensky sú pod tlakom, dopustili sa taktickej chyby pri striedaní, no Švédkam teraz útočná akcia nevyšla. Stále majú ale loptičku na hokejkách.
     
    6:48
    Wijková sa teraz prezentovala peknou individuálnou akciou, no k strele sa nedostala. Švédky majú naďalej loptičku pod svojou kontrolou.
     
    7:17
    Švédky striedali, Karlssonová sa ocitla v ofenzíve sama s loptičkou a slovenská obrana si na akciu protihráčky dala pozor a získala loptičku.
     
    7:54
    Švédky ale okamžite otočili hru, dostali sa opäť do útoku a po strele jednej zo švédskych hráčok skončila na hornej žŕdke.
     
    8:32
    Michaela Šponiarová sa teraz dostala k strele. Jej pokus spoza tela bol veľmi kvalitný, no Frisková napriek dobiedzajúcej Ferenčíkovej napokon dokázala zastaviť loptičku a naďalej si drží čistý štít.
     
    9:14
    Švédsko dalo gól!Slovenky teraz prepadli v ofenzíve, čo Švédky okamžite využili na rýchly brejk. Stalhultová vysunula do stopercentnej gólovej príležitosti Helinová, ktorá posúva "tri korunky" do štvorgólového vedenia.
    9:14 HELIN - 4:0
     
    9:33
    Obhajkyne titulu jednoznačne kraľujú dnešnému súboju. Slovenky sa podľa očakávania len bránia a snažia sa vyrážať do rýchlych protiútokov. To sa ale viac osvedčuje Švédkam, ktoré sa strelecky presadili po dvoch rýchlych brejkoch.
     
    9:54
    Košturiaková sa teraz dostala k strele, no jej pokus skončil mimo švédskej brány, Frisková zasahovať nemusela.
     
    10:01
    Slovensko teraz rozohrávalo loptičku zo stredu hracej plochy. Loptička je momentálne pri Mládenkovej, odkiaľ ju budú jej spoluhráčky rozohrávať dopredu.
     
    10:44
    Hru majú ale v moci opäť Švédky, ktoré teraz výborne kombinujú a opäť dokázali ohroziť slovenskú bránu, no neuspeli.
     
    11:09
    Švédsko dalo gól!A Slovensko prehráva už o päť gólov. Wijková sa dostala k odrazenej loptičke po rozohrávke Slovenska, pri pravej žŕdke našla osamotenú Stalhultová, ktorá bez väčších problémov poslala loptičku za chrbát Mládenkovej.
    11:09 STALHULT - 5:0
     
    11:54
    Zuzana Šponiarová teraz vyvádza loptičku z vlastnej polovice. Švédsko vynikajúco bráni a nedovoľuje súperovi dostať sa na dostrel brankárky Friskovej.
     
    12:30
    Hra je prerušená. Slovensko má naďalej loptičku na svojich hokejkách, no veľmi ťažko sa presadzuje cez stred ihriska a Švédky tak nedovoľujú našim hráčkam priamo ohrozovať svoju bránu.
     
    12:47
    Tschopová teraz vyslala na Wijkovú vynikajúcu strieľanú prihrávku, ktorú švédska hráčka usmernila do hornej žŕdky.
     
    13:08
    Švédky sú opäť pri loptičke a napriek päťgólovému náskoku sa tlačia dopredu.
     
    13:42
    Paulína Hudáková sa teraz dostala do rýchleho brejku, snažila sa zakončiť spoza tela od pravého mantinelu, no jej strela smerovala mimo brány.
     
    14:30
    Valéria Malichová je teraz vylúčená na dve minúty za hru bez hokejky. Švédky si zahrajú presilovú hru.
     
    14:40
    Švédsko teraz stratilo loptičku a Slovensko ju bude rozohrávať od pravého mantinelu v strede ihriska.
     
    15:07
    Nasledovať bude trestné strieľanie! Košturiaková sa ocitla v malom bránkovisku, odpálila loptičku smerujúcu do brány, čo neuniklo pozorným českým rozhodcom.
     
    15:07
    Fjellstedtová zaexperimentovala, vyskúšala do razantnou strelou, no jej pokus skončil na brankárke Mládenkovej.
     
    15:07
    Švédsko síce nevyužilo trestné strieľanie, no Košturiaková bola vylúčená za svoj priestupok na dve minúty a Slovensko sa bude brániť len s tromi hráčkami.
     
    15:46
    Švédsko oblieha slovenskú bránu, no zatiaľ sa nedokáže dostať do zakončenia.
     
    16:00
    "Tri korunky" vyvíjajú na brániacu sa trojicu Sloveniek obrovský tlak, no zatiaľ sa nedokážu dostať do zakončenia.
     
    16:13
    Mládenková si teraz pripísala na konto vynikajúci zákrok a podržala svoj tím.
     
    16:43
    Slovensko hrá so štyrmi hráčkami, no naďalej sa musí brániť pri vylúčení kapitánky Košturiakovej.
     
    16:56
    Slovenské reprezentantky sa zatiaľ vynikajúco bránia a navyše sa dostanú k loptičke po tom, čo sa Švédky dopustili "malej domov."
     
    17:07
    Michaela Šponiarová sa snažila vypracovať si čo najlepšiu streleckú pozíciu, k strele sa nedostala, ohroziť švédskú bránu sa nepodarilo ani Ferenčíkovej, no medzitým na palubovku vybehla Košturiaková a Slovensko tak hrá v plnom počte.
     
    17:42
    Slovensko síce prehráva 5:0, no v posledných minútach odviedli zverenkyne českého kouča Marksa vynikajúci výkon v oslabení, keď Švédky nedokázali využiť ani početnú výhodu o dve hráčky.
     
    18:03
    Paulína Hudáková sa dostala k strele, no ani teraz nedokázala potvrdiť pozíciu najproduktívnejšej hráčky nášho tímu. Frisková si na konto pripisuje ďalší úspešný zákrok.
     
    18:25
    V závere úvodnej tretiny Švédky kontrolujú hru, majú loptičku na svojich hokejkách a postupným útokom zakladajú ďalšiu ofenzívnu akciu.
     
    18:50
    Wijková teraz hľadala Helinovú, no tá jej výbornú asistenciu nedokázala zužitkovať.
     
    19:10
    V poslednej minúte Švédky zatlačili Slovensko a na trestnú lavicu poputuje Malichová.
     
    19:12
    Valéria Malichová sa dopustila faulu a Švédky si tak zahrajú tretiu presilovú hru v dnešnom súboji. Na tomto šampionáte zatiaľ ešte nedokázali skórovať v početnej výhode.
     
    19:30
    Košturiaková teraz potvrdila, že je jednou z najlepších hráčok nášho výberu, získala loptičku a Klapitová mohla ísť do zakončenia. Napokon radšej pozbierala cenné sekundy.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    A je tu záver úvodného dejstva. Po prvej tretine Švédsko podľa očakávaní vedie nad Slovenskom 5:0 a stretnutie je jasne v réžii obhajkýň titulu, ktoré sa zo zisku zlata na majstrovstvách sveta radovali už štyrikrát v rade. Do kabín tak naše hráčky odchádzajú s päťgólovým mankom, no nutno dodať, že za sebou majú taktiež viacero vydarených úsekov hry a zatiaľ môžu odchádzať z palubovky so vztýčenou hlavou.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:15
    Druhá tretina sa začala. Švédsko sa okamžite v úvodných sekundách zahryzlo do svojho súpera a útočí.
     
    20:32
    Michaela Šponiarová sa ale teraz dostala do dobrého brejku, no švédske protihráčky ju zdvojili a nepustili ju k strele.
     
    20:47
    Loptička je opäť v moci švédskych florbalistiek. Obhajkyne titulu obliehajú slovenskú bránu.
     
    21:10
    Fjellstedtová teraz výborne zakončila, loptička sa mierne dotkla hornej žŕdky, no gólom napokon táto akcia neskončila.
     
    21:10
    Valéria Malichová teraz predčasne o dve sekundy skôr opustili trestnú lavicu. Hra je prerušená.
     
    21:12
    Malichová bola napokon za svoj priestupok opäť vylúčená a Švédsko bude pokračovať v početnej výhode.
     
    21:46
    Švédky obliehajú slovenskú bránu, no tie sa zatiaľ vôbec nedokážu strelecky presadiť a pokračujú tak zatiaľ v ťažko uveriteľnej nulovej efektivite pri početných výhodách na tohtoročných majstrovstvách sveta.
     
    22:24
    Švédsko naďalej oblieha slovenskú bránu, no zatiaľ sa im nedarí strelecky presadiť.
     
    23:12
    A Slovensko hrá s piatimi hráčkami, naše hráčky prečkali ďalšie oslabenie.
     
    23:22
    Švédsko dalo gól!Slovenky síce prečkali oslabenie, no krátko po tom, čo sa Malichová vrátila na palubovku, inkasovali. Lundstromová z rohu ihriska výborne našla pred bránou Wickstromovú, ktorá poslala Švédsko do šesťgólového vedenia.
    23:22 WICKSTROMOVÁ - 6:0
     
    24:35
    Švédska florbalová reprezentácia sa baví florbalom, vedie o šesť gólov a naďalej obliehajú slovenskú bránu. Nik dnes nepochybuje o tom, že dnes dokráčajú za víťazstvom a postúpia do semifinále, kde sa stretnú so švajčiarskymi hráčkami.
     
    25:09
    Slovensko teraz mohlo ísť do rýchleho protiútoku, no Slovenky našu akciu pribrzdili a radšej podržali loptičku na svojich hokejkách.
     
    25:29
    Malichová má loptičku vo svojej moci. Výborne zakombinovala so Sádeckou a naša tretia formácia teraz narobila Švédkam problémy. Akcia Ješšovej sa ale gólom neskončila.
     
    26:02
    Karlssonová si teraz vymieňa loptičku s Anderssonovou. Švédky kontrolujú hru a medzitým striedajú.
     
    26:20
    Jakobssonová získala loptičku v rohu ihriska. Švédky budú pokračovať v útočnom snažení.
     
    26:37
    Po dlhom čase sa Slovenky na chvíľu nasťahovali pred švédsku bránu. Postarala sa o to naša prvá útočná formácia, ktorá ale nedokázala priamo ohroziť bránu Friskovej.
     
    27:13
    Švédsko otočilo hru a opäť je pred slovenskou bránou a snaží sa o strelenie siedmeho gólu.
     
    27:33
    Loptička opustila hraciu plochu. Švédky ju budú rozohrávať od pravého mantinelu.
     
    27:44
    Slovensko sa dostalo do rýchleho brejku. Kristína Hudáková hľadala pred bránou Janegovú, no naša tretia najlepšia strelkyňa nedokázala usmerniť loptičku do brány.
     
    27:57
    Na druhej strane sa o slovo prihlásili Švédky, no strela z hokejok favoritiek zápasu skončila mimo brány.
     
    28:28
    Peknou akciou po ľavej strane sa teraz prezentovala Jana Trošková, no jej pokus od ľavého mantinelu úspešný nebol. Frisková si naďalej drží čisté konto.
     
    29:10
    Slovensko je pri loptičke a strieda. Do hry sa dostala naša prvá útočná formácia, no tá sa teraz musí brániť po tom, čo Wijková zužitkovala svoje skúsenosti, zmocnila sa loptičky a okamžite vyrazila smerom k slovenskej bráne.
     
    29:32
    Švédsko dalo gól!Fantastický gól! Nádhernou akciou sa teraz prezentovali Švédky a Wijková po perfektnej prihrávke zo vzduchu nekompromisne upratala loptičku do slovenskej brány. Slovenky prehrávajú o sedem gólov.
    29:32 WIJKOVÁ - 7:0
     
    29:58
    Na druhej strane sa Slovenky dostali do rýchleho protiútoku, no Paulína Hudáková ani tentoraz nedokázala dostať loptičku za chrbát Friskovej.
     
    30:45
    Švédsko je pri chuti, oblieha slovenskú bránu a teraz sa nebezpečnou strelou prezentovala Anderssonová, no jej pokus úspešný nebol.
     
    30:58
    Hra je prerušená. Naše hráčky si tak môžu na chvíľu vydýchnuť. Švédsko bude rozohrávať loptičku z rohu ihriska pri slovenskej bráne.
     
    31:11
    Košturiaková teraz potvrdila svoje nesporné kvality, uvoľnila sa peknou kľučkou, dostala sa aj k strele, no Frisková ostala pozorná a predviedla výborný zákrok.
     
    31:45
    Janegová teraz prekvapila švédsku obranu nečakanou strelou, no ani z tejto akcie Slovensko nedokázalo skórovať.
     
    31:57
    A ďalšia sľubná akcia slovenského tímu. Paulína Hudáková vymyslela perfektnú prihrávku na svoju sestru Kristínu, no tá z bezprostrednej blízkosti netrafila poloprázdnu bránu.
     
    32:30
    Wijková teraz mohla zakončovať, no akciu Švédok chcela ešte vyšperkovať efektnou prihrávkou. Loptička našťastie pre slovenské hráčky v bráne nekončí.
     
    32:55
    Slovenky stratili loptičku pri vlastnej bráne, Švédsko sa to snažilo okamžite využiť, no naše hráčky túto situáciu napokon zvládli.
     
    33:22
    Na palubovku sa teraz dostala naša druhá útočná formácia, Paulína Hudáková sa zbytočne hrala s loptou pri vlastnej brány a hoci Švédky nedokázali skórovať, dostávajú sa k loptičke.
     
    34:04
    Švédsko dalo gól!Anna Jakobssonová teraz zvyšuje skóre. Švédska florbalistka potrestala chybu Valérie Malichovej, ktorej rozohrávka skončila presne na čepeli súperky, ktorá bez väčších problémov prekonala Mládenkovú v bráne.
    34:04 JAKOBSSONOVÁ - 8:0
     
    34:38
    Švédky vynikajúco atakujú slovenskú rozohrávku a Slovensko má obrovské problémy s presadzovaním sa cez súperky.
     
    35:10
    Karlssonová to teraz prehnala s dôrazom pred bránou a po nedovolenom zákroku na Mládenkovú sa Slovenky dostanú k loptičke.
     
    35:31
    Švédsko dalo gól!Jennifer Stalhultová sa teraz presadzuje po peknej individuálnej akcii, keď s loptičkou na hokejke obišla dve slovenské hráčky a strelou spoza tela nedala Mládenkovej v bráne prakticky žiadnu šancu.
    35:31 STALHULTOVÁ - 9:0
     
    35:50
    Lucia Košturiaková sa teraz snažila streliť prvý gól Slovenska v zápase, no jej pokus z úctyhodnej vzdialenosti ale nebol úspešný.
     
    36:15
    Na palubovku sa teraz dostáva naša druhá útočná formácia na čele so sestrami Hudákovými, ktoré mali na hokejke najväčšiu šancu nášho tímu v zápase.
     
    36:20
    Švédky sa dostali k loptičke, Tschopová získala loptičku v boji s Paulínou Hudákovou a reprezentantky "troch koruniek" môžu postupovať dopredu.
     
    36:55
    Slovensko dalo gól!A hala v Tampere teraz vidí nefalšovanú radosť Sloveniek. Strelecky sa presadila Kristína Hudáková, ktorú do šance vysunula jej sestra Paulína. Slovenská hráčka sa natlačila pred švédsku bránu a znížila na 9:1.
    36:55 K. HUDÁKOVÁ - 9:1
     
    37:00
    Švédsko dalo gól!Švédky ale okamžite zmrazili radujúce sa súperky. Po piatich sekundách od inkasovaného gólu Švédky odpovedajú rovnakým spôsobom. Loptičku do brány dostala Sara Helinová po prihrávke Jennifer Stalhultovej.
    37:00 HELINOVÁ - 10:1
     
    37:16
    Švédsko je dnes podľa očakávania jednoznačne lepším celkom, čo sa jasne odráža na výsledku dnešného súboja. Slovensko sa teraz opäť musí brániť, Švédsko zakladá ďalšiu ofenzívnu akciu.
     
    38:09
    Mládenková je teraz opäť v plnej permanencii. Švédsko oblieha slovenskú bránu a snaží sa o strelenie svojho jedenásteho gólu v zápase.
     
    38:52
    Druhá tretina sa pomaly schyľuje ku koncu. Švédky zatlačili Slovenky pred vlastnú bránu a snažia sa dobyť bránu Mládenkovej.
     
    39:12
    Naša brankárka ale teraz zneškodnila šancu Švédok a Slovensko tak v poslednej minúte zápasu môže postupovať dopredu.
     
    39:27
    Tretí útok narobil švédskej obrane problémy a získal loptičku. Slovensko bude rozohrávať akciu z rohu ihriska.
     
    39:42
    Strela Ferenčíkovej ale skončila mimo švédskej brány a naše súperky necelých 20 sekúnd pred koncom druhej tretiny zakladá útočnú akciu.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V závere druhej dvadsaťminútovky sa ale už nič dramatické nestalo. Švédky, rovnako ako aj v prvej tretine, strelili Slovensku päť gólov a do kabín tak idú za stavu 10:1. O čestný úspech Slovenska sa zatiaľ postarala Kristína Hudáková. Švédsko kontroluje hru, je jednoznačne lepším tímom a potvrdzuje, že ženský švédsky florbal v súčasnosti nemá konkurenciu.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:05
    A záverečná tretina dnešného zápasu sa práve začalo. Mládenkovú v našej bráne vystriedala Karolína Krištofová.
     
    40:39
    Paulína Hudáková sa dostala do dobrej streleckej príležitosti, no od pravého mantinelu nedokázala usmerniť loptičku za chrbát Friskovej.
     
    41:13
    Hra je prerušená. Loptičku budú rozohrávať slovenské hráčky z rohu ihriska.
     
    41:23
    Švédsko sa ale okamžite zmocnilo loptičky a vyrazilo dopredu. Súperky majsteriek sveta ale zatiaľ hrajú v tretej tretine veľmi dobrý florbal a dokonca mali v úvodných dvoch minútach viac z hry.
     
    42:02
    Krištofová si prvýkrát v zápase siahla na loptičku a pripísala si na konto prvý úspešný zákrok.
     
    42:25
    Wijková hľadala prihrávkou svoje spoluhráčky, no jej pokus jej nevyšiel. Švédky ale ostávajú pri loptičke a budú útočiť.
     
    42:50
    Švédsko oblieha slovenskú bránu a snaží sa dostať na dostrel Krištofovej, ktorej dal kouč Marks priestor medzi tromi žrďami na úkor Mládenkovej.
     
    43:29
    Švédsko dalo gól!Anna Jakobssonová sa teraz prezentovala nádherným backhandovým blafákom a Švédky opäť vedú o desať gólov. Svoju spoluhráčku parádne za obranu vysunula Malin Andreasonová.
    43:29 JAKOBSSONOVÁ - 11:1
     
    43:50
    Ani Krištofová tak dlho nedokázala odolávať švédskemu náporu a po štyroch minútach v hre prvýkrát inkasovala.
     
    44:02
    Švédsko je pri chuti a naďalej oblieha slovenskú bránu. Wijková sa dostala k strele z voleja, no rozhodca akciu "troch koruniek" prerušuje. Opora Švédska zakončovala vysokou hokejkou.
     
    44:34
    Druhá útočná formácia Slovenska dlho v útoku nezotrvala a Švédsko sa opäť dostáva k loptičke.
     
    44:57
    Jakobssonová teraz hľadala pred bránou spoluhráčku, no obhajkyne titulu sa teraz k strele nedostali.
     
    45:14
    Arénou sa teraz ozval hvizd rozhodcu. Hra je prerušená. Švédsko bude rozohrávať loptu od pravého mantinelu.
     
    45:29
    Slovensko sa nedokáže dostať spod švédskeho tlaku. Favoritky súboja vynikajúco kombinujú a všetko nasvedčuje tomu, že ďalší gól Švédska visí na vlásku.
     
    46:01
    Prvá útočná formácia ale teraz zabrala, zmocnila sa loptičky a snaží sa ju čo najdlhšie držať na hokejkách.
     
    46:29
    Kristína Hudáková si svojou aktivitou vypýtala faul.
     
    46:29
    Na trestnú lavicu si sadá Anna Wijková. Slovensko bude hrať početnú výhodu o jednu hráčku.
     
    46:49
    Slovensko si teraz užíva presilovú hru, zatlačilo Švédsko pred vlastnú bránu, no náš súper nedovoľuje Slovenkám zakončiť.
     
    47:21
    Švédsko sebavedomo so štyroma hráčkami vyrazilo do útoku a pred slovenskou bránou narobilo slušný prievan. Naše hráčky ale napokon túto situáciu zvládli.
     
    47:45
    Slovensko sa opäť usadilo pred švédskou bránou, no stále si nedokážu vypracovať streleckú príležitosť.
     
    48:07
    Bobotová to napokon skúsila strelou spoza tela z pozície obrancu, no loptička výrazne minula švédsku bránu.
     
    48:23
    Švédsko má loptičku na svojich hokejkách, Wijková sa vracia na palubovku. Slovensko nedokázalo využiť presilovú hru a počas početnej výhody dokonca ani raz neohrozilo Friskovú v bráne.
     
    49:00
    Zápas pomaly, ale isto speje do svojho záveru. Duel čoskoro vstúpi do poslednej desaťminútovky. Švédsko skúsene drží svojho súpera na dištanc, má hru pod kontrolou a bezpečne kráča za semifinálovou účasťou.
     
    49:26
    A diváci v Tampere opäť sledujú švédsku útočnú aktivitu. Hráčky "troch koruniek" obliehajú slovenskú bránu, no Krištofová v našej bráne sa zatiaľ drží a v doterajších desiatich minútach tretej tretiny inkasovala iba raz.
     
    49:47
    Na druhej strane sa Kristína Hudáková ocitla v ďalšej šanci, no Bjuhrová napokon aj so štastím situáciu zvládla a naša jediná úspešná strelkyňa v tomto dueli nedokázala opäť rozvlnil sieť za chrbtom švédskej brankárky Friskovej.
     
    50:12
    Švédsko sa na malú chvíľu ocitlo pred slovenskou bránou v prečíslení 5 na 2, no ofenzívnu akciu prekombinovalo a loptička aj s prispením slovenských hráčok skončila mimo brány.
     
    50:50
    Švédsko naďalej oblieha slovenskú bránu, no nedarí sa im dostať do vyloženej streleckej príležitosti a Slovensko tak naďalej prehráva 11:1.
     
    51:42
    Na druhej strane zviedla Kristína Hudáková tvrdý súboj o loptičku pri pravom mantineli. Naše hráčky budú rozohrávať loptu.
     
    51:53
    Strelecký pokus Sloveniek ale skončil v moci sebaistej Friskovej. Švédky môžu ísť dopredu.
     
    52:01
    Karolína Krištofová si teraz na konto pripísala veľmi dobrý zákrok a naše hráčky tak môžu postupovať dopredu.
     
    52:17
    Kristína Hudáková sa teraz ocitla v obrovskej šanci, no zoči-voči Friskovej neuspela a naša reprezentantka teraz nevyužila stopercentnú gólovú šancu.
     
    52:57
    Švédsko opäť oblieha slovenskú bránu, no slovenská defenzíva zatiaľ s prispením Krištofovej zatiaľ odoláva náporu súperiek.
     
    53:07
    Švédsko dalo gól!Sanna Scheerová sa dostala k loptičke, bezprostredne ju poslala pred slovenskú bránu, kde číhala Andreasonová, ktorá bez väčších problémov poslala loptičku za chrbát Krištofovej.
    53:07 ANDREASONOVÁ - 12:1
     
    54:00
    Švédsko dalo gól!Slovenky sa nestihli spamätať z inkasovaného gólu a Krištofová vyberá loptičku z brány opäť. Do streleckej listiny sa druhýkrát v zápase zapisuje Therese Karlssonová, ktorá šikovne tečovala strelecký pokus Andersonovej.
    54:00 KARLSSONOVÁ - 13:1
     
    54:29
    Slovenkám sa takmer podarilo streliť druhý gól v zápase, no rýchly brejk našich hráčok napokon nebol úspešný. Švédsko sa dostáva k loptičke a napriek pohodlnému 12-gólovému náskoku postupuje dopredu.
     
    55:10
    Švédky zjavne nevypustia ani minútu z dnešného duelu. Naďalej búšia do svojho súpera a prakticky každá jedna akcia Švédok je pre slovenskú obranu obrovskou hrozbou.
     
    55:54
    Scheerová sa ale teraz dopustila faulu za slovenskou bránou a Slovenky sa dostanú k loptičke.
     
    55:57
    Švédky ale vysoko napadajú svojho súpera, Slovensko má obrovské problémy s rozohrávkou a nedokáže sa dostať zo zovretia obhajkýň titulu.
     
    56:20
    Švédsko je stále pri loptičke a v závere duelu tak potvrdzuje, že v súčasnosti sú momentálne dominantou v ženskom florbale na medzinárodnej scéne.
     
    57:07
    Švédsko dalo gól!Viktória Bobotáv teraz zle rozohrala loptičku. Jej prihrávku zachytila Sara Helinová, ktorá dovŕšila svoj hetrik. Švédsko okamžite trestá akékoľvek zaváhanie Slovenska.
    57:07 HELINOVÁ - 14:1
     
    57:47
    Švédsko dalo gól!A Švédsko má ďalšiu hráčku s hetrikom. Tentoraz svoj tretí gól v zápase strieľa Jennifer Stalhultová a český kouč slovenskej reprezentácie Jaroslav Marks si vyberá time-out.
    57:47 STALHULTOVÁ - 15:1
     
    58:00
    Wijková sa teraz snažila využiť malý dôraz slovenskej obrany pri vlastnej bráne, no jej strelecký pokus si cestu do brány Krištofovej nenašiel.
     
    58:19
    Do konca zápasu ostávajú necelé dve minúty. Loptička je v moci Švédok, ktoré nevypustia ani jednu minútu hry a naďalej obliehajú slovenskú bránu.
     
    58:43
    Švédsko má naďalej loptičku vo svojej moci. Záver zápasu je, podobne ako celý zápas, jasne v réžii šesťnásobných majsteriek sveta.
     
    59:00
    Do konca zápasu ostáva jedna minúta.
     
    59:06
    Hra je prerušená. Nasledovať bude rozohrávka Švédska. Wijková sa dostala k strele, no jej pokus úspešný nebol.
     
    59:21
    O loptičku sa bojuje za slovenskou bránou. Švédky napriek jasnému víťazstvu vysoko napádajú rozohrávku Slovenska.
     
    59:27
    Slovenky sa v závere duelu sympaticky snažia ohroziť švédsku bránu, no Slovenky sa k loptičke dostali nedovoleným spôsobom a naše súperky okamžite vyrážajú dopredu.
     
    59:47
    Košturiaková našla hokejku Michaely Šponiarovej, no jej strelecký pokus nebol úspešný. Švédky sa v závere zápasu dostávajú k loptičke.
     
    Koniec zápasu.
     
    A je tu záver zápasu. Švédsko postupuje do semifinále po hladkom víťazstve nad Slovenskom, ktoré zdolali 15:1. Nutno dodať, že Slovensko môže odchádzať zo zápasu so vztýčenou hlavou. Obhajkyne titulu potvrdili papierové predpoklady, zápas bol jasne v ich réžii, čo sa odrazilo aj na výsledku.
    Za najlepšiu hráčku slovenského výberu bola vyhlásená Kristína Hudáková, ktorá strelila jediný gól Slovenska v dnešnom zápase.
    Na švédskej strane bola ocenená Jennifer Stalhultová, ktorá si v zápase na konto pripísala päť bodov za bilanciu 3+2.
    Na slovenské hráčky tak čaká v závere šampionátu súboj o 5.-8. miesto na majstrovstvách sveta.
    Už zajtra o trinástej hodine sa naše hráčky predstavia v súboji s Lotyšskom, ktoré v štvrťfinále prehralo so Švajčiarskom 9:2.
    Ďakujeme za pozornosť. Týmto zápasom Vás sprevádzal Dávid Lech. Lúčim sa s konštatovaním, že Slovensko získalo v súboji so švédskou florbalovou veľmocou cenné skúsenosti a oči našich hráčiek sa už musia upierať na zajtrajší súboj s Lotyšskom. Slovenky majú na regeneráciu už len sedemnásť hodín. (19:45:14)

    Dávid Lech

    Góly a asistencie: 1. Karlssonová (Wickstromová), 3. Anderssonová (Karlssonová), 6. Mládenková (vla.), 10. Helinová (Stalhultová), 12. Stalhultová (Wijková), 24. Wickstromová (Lundstromová), 30. Wijková (Tschopová), 35. Jakobssonová, 36. Stalhultová (Wickstromová), 37. Helinová (Stalhultová), 44. Jakobssonová (Andreasonová), 54. Andreasonová (Scheerová), 54. Karlssonová (Andersonová), 58. Helinová, 58. Stalhultová (Helinová) – 37. K. Hudáková (P. Hudáková)


    Švédsko: Frisková (Hjortingová) – Anderssonová, Bjuhrová, Scheerová, Rydfjallová, Tschopová, Lundstromová, Wibronová – Wickstromová, Eiremová (C), Karlssonová – Jakobssonová, Fjellstedtová, Andreasonová – Stalhultová, Wijková, Helinová – Johanssonová Delgadová, Larssonová
    Slovensko: Mládenková (41. Krištofová) – Klapitová, Z. Šponiarová, Bobotová, Ďuríková, Turčáková, Malichová, Gáliková – M. Šponiarová, Ferenčíková, Košturiaková (C) – P. Hudáková, Janegová, K. Hudáková – Trošková, Sádecká, Ješšová – Bolová, Šídlová.

    Rozhodca: Petrík, Podlesný

    Diváci: 460