Leverkusen – Barcelona 1:1 (kon.) | AS Rím – Borisov 0:0 (kon.) | D. Záhreb – Bayern 0:2 (kon.)
Olympiakos – Arsenal 0:3 (kon.) | D.Kyjev – Tel Aviv 1:0 (kon.) | Chelsea – Porto 2:0 (kon.)
Valencia – Lyon 0:2 (kon.) | Gent – Zenit 2:1 (kon.)
koniec
FK Dynamo Kyjev
1:0 (1:0)
Maccabi Tel Aviv
Streda 09.12.2015, 20:45Liga majstrov • Skupina G
Predzápasové kurzy
     
    Pekný futbalový podvečer prajem všetkým priaznivcom futbalu. Dnes nás čaká zaujímavý zápas 6. kola Ligy majstrov, kde proti sebe nastúpia tímy G tabuľky, a to konkrétne FK Dynamo Kyjev a Maccabi Tel Aviv.

    FK Dynamo Kyjev z posledných piatich zápasov ligy majstrov si odniesli dve výhry, dve remízy a jednu prehru, takže sa nachádzajú na treťom mieste s ôsmymi bodmi a sú tak stále v hre o baráž, keďže Chelsea a FC Porto majú iba desať bodov. Dynamo má z posledných piatich zápasov (4 ligové a jedna liga majstrov) na konte iba výhry, a tak si držé veľmi dobrú výhernú formu.

    Dnešným súperom Dynama Kyjev bude Maccabi Tel Aviv, ktorý sa v tabuľke G skupiny iba trápia a na konte sa im nachádza nula bodov. Posledné zápasy boli odohrané všetko ako Liga Majstrov, a naposledy dostali dnešný hostia výprask 4:0 od FC Porta.

    Dnešný zápas vyzerá byť celkom jednoznačný a priazeň na pridáva na stranu Dynama Kyjev. Maccabi Tel Aviv sú už bez šance na postup. Ja dúfam, že si dnešný zápas užijete.
    Fotbalisté Maccabi Tel Aviv před odletem do Kyjeva.

     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Hráči Dynama začali hneď zhurta, keď bola poslaná lopta na pravú stranu, no hlavný arbiter posúdil napádanie ako faul.
     
    3
    A teraz v peknej šanci hráči Dynama, ktorá skončila gólom, no ten bol neuznaný kvôli ofsajdu.
    3. Denis Garmaš (DKY)
     
    4
    Hráči Dynama znovu začali vytvárať šancu, no lopta, ktorá smerovala ku šestnástke bola uprataná obrancom hostí Dasom.
     
    5
    Lopta sa drží prevažne v strede, no následne prišiel faul na hráča s číslom 11. Následný priamy kop však nebol hrozbou, pretože skončil v múre.
     
    7
    Dynamo Kyjev zatlačilo na svojho súpera a držalo sa prevažne pred šestnástkou, kde si však nedokázali vytvoriť nejakú ohrozujúcu šancu. Následne mohol zaútočiť Miha, no loptu zastavil, keďže nikto z jeho spoluhráčov sa mu neponúkal.
     
    8
    Faul na ľavej strane od šestnástky Dynama. Loptu si podhodil ponad nohy obráncu hráč Maccabi Miha, no v skoku bol skopnutý.
     
    11
    Veľmi pekná šanca teraz nastala. Moraes dostal pekný pas do behu, predbehol svojho obráncu a zakončil pekným volejom, no brankár Rajkovic loptu vykryl bravúrne.
    11.
     
    13
    Nepekný faul pre hráča Dynama s číslom 10. Yarmolenko obchádzal obrancu, no to mu nevyšlo podľa prestáv a dokonca bol nepekne zasiahnutý a sprevádzaný veľkými bolesťami. Bola potrebná opatera doktorov.
     
    15
    Dynamo Kyjev dalo gól!
    Tak to, čo nevyšlo Garmašovi predtým, tak mu vyšlo teraz. Pekný center do šestnástky súpera poslal Rybalka, tam však zasahoval obranca, ktorý si skoro vsietil vlastný gól, no na tú loptu dokazal brankár Rajkovic zareagovať, no dorážku GARMAŠA nestihol ani vidieť.
    15. Denis Garmaš (DKY)
     
    17
    Pre nepekné zranenie opúšťa trávnik Jarmolenko, ktorý sa však už nachádzal v opatere lekárov. Na jeho miesto pribehol Gusev.
     
    18
    Pekne teraz prenikal po ľavej strane Gonzales, následne bol zastavený, no po pomoci od jeho spoluhráčov sa dostal znovu k lopte.
     
    19
    Pekný pokus od hrotového útočníka domácich, loptu si pred šestnástkovým polkruhom pripravil na ľavú nohu, no jeho strela nemala razanciu a tak skončila vedľa brány.
     
    21
    Denys Garmaš sa znovu pokúsil rozprúdiť útočnú silu svojich spoluhráčov, no jeho pas nenašiel nikoho, iba jedného z obrancov hostí.
     
    22
    Gusev tento raz v ofsajde a tak zbrzdil celú akciu domácich.
     
    23
    Tal Ben Haim si prevzal loptu na ľavej strane a pokúsil sa prejsť až do šestnástky, no obrancovia Dynama sú dnes pozorní a odvratili loptu na roh.
     
    24
    Tak teraz sa správal Alberman veľmi nešportovo a toto chovanie mu hlavný arbiter tolerovať nebude. Dynamo Kyjev má výhodu priameho kopu z veľmi dobrej pozície.
     
    26
    Teraz sa pekne predviedol hráč s číslom 25 – Gonzales, ktorý si nabehol na prihrávku až pred malé vápno, jeho strela skončila na hrudi brankára, no našťastie pre hostí, postranný rozhodca si je istý ofsajdom, ktorý bol odpískaný.
     
    27
    Pekná šanca konečne na strane hostí. Hostia si poťukali obrancov Dynama Kyjev, následne bol poslaný pas na ľavú stranu šestnástky pre Rikana, ten centroval do šestnástky, kde bol Micha, no jeho strela z voleja nebola presná.
    27. Dor Miha (MTA)
     
    29
    Sydorchuk centroval z pravej strany do vápna, no tam našiel iba hlavu súpera.
     
    30
    Antudes sa teraz predviedol z tej zlej stránky, keď po stratenej lopte chytil nohu súpera a držal sa jej ako kliesť. Toto však nebude hlavný arbiter tolerovať a dal to evidentne najavo aj kartou.
     
    33
    Dynamo sa pokúša vytvoriť nejakú šancu, teraz sa pokúsil preraziť cez dvoch hráčov súpera Gonzales, bol zasiahnutý, no hlavný rozhodca sa nerozhodol fúknuť do píšťalky.
     
    35
    Hra sa ukľudňuje, lopta sa drží na kopačkách Dynama Kyjev, ktorý akoby očividne čakali len na hvizd rozhodcu, aby mohli odísť do šatne s dobrým naladením do druhého polčasu, pretože týmto spôsobom určite gól nedostanú.
    35. Statistiky po 35 minutách dnešního zápasu v Kyjevě.

     
    36
    Ofsajd, ktorého sa dopustil Gonzáles.
     
    37
    Veľmi pekná šanca teraz pre hráčov Maccabi. Loptu sa snažil upratať Khacheridi, ktorý ale nechtiac prihrál súperovi. Následne ale hostia poslali loptu z ľavej strany, tam si nabehol Dasa, no len končekom kopačky dočiahol na loptu.
     
    40
    Teraz na ľavej strane šestnástky stratil loptu Danilo Silva, ktorý sa ju pokúšal udržať, no predbehol ho Ben Haim, ktorého následne skopol a obdržal žltú kartu.
     
    41
    Teraz to priamou strelou vyškúšal Zahavi, a celkom prekvapil domáceho bránkara, ktorý loptu vyrazil nad seba a následne si ju skoro zrazil do vlastnej siete.
    41. Olexandr Šovkovskij (DKY)
     
    42
    Po skončení akcie si k sebe zavolal hlavný arbiter hráča Maccabi Tel Aviv – Igiebora, ktorý zahral pár desiatok sekund predtým rukou.
     
    44
    Rybalka sa teraz fakt prejavil veľmi nepekne a právom obdržal žltú kartu, keď bežajúceho Ben Haima zastavil tak, že sa pred neho v podstate postavil a on nemal inú možnosť, ako naraziť v tej rýchlosti do neho.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
    Hlavný arbiter nevidel dôvod pre nadstavenie a odpískal koniec prvého polčasu, ktorý je veľmi zaujímavý pre divákov. Videli sme veľa šanci na oboch stranách, no viac úspešných pre domácich hráčov, ktorý strelili v podstate dva góly, no prvý bol posúdený ako ofsajd. Neskôr v 15' sa prejavil domáci hráč Garmaš, ktorý dorazením lopty do siete otvoril skóre dnešného duelu. Hostia doteraz vytvorili taktiež niekoľko pekných šancí, no ani jedna nebola gólová. Pred nami je ďalší polčas a ja verím, že si ho taktiež užijete.

     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Lopta sa drží na kopačkách hráčov Dynama Kyjev, následne bola poslaná lopta z pravej strany, na ktorú si nabehol Gonzáles, no ten bol v ofsajde.
     
    47
    Priamy kop pre hráčov Dynama Kyjev. Garmaš mal možnosť zvýšiť gólový nádskok, keby bol viac dôraznejší, no stále tam je to keby..
    47.
     
    48
    Moraes poslal loptu z pred šestnástkového polkruhu na Garmaša, ktorý bol v ofsajde.
     
    50
    Štatistiky v prihrávkach ukazujú v prospech Dynama, ktorý vyslali o sto prihrávok viac a stále držia lepšiu úspešnosť presných prihrávok.
     
    51
    Roh pre Dynamo Kyjev, lopta zarotovala až na začiatok šestkástky, no tam bol len obranca hostí, ktorý odhlavičkoval do bezpečia.
     
    53
    Maccabi sa držali pri lopte konečne dlhšie než tri minúty. Následne prišla zo stredu nádherná prihrávka na ktorú si nabehol Dasa, no ten nepochopiteľne prihrával namiesto strely.
     
    55
    Faul. Pri získavaní lopty bol až priveľmi dôrazný Micha.
     
    56
    Loptu držali na pravej strane šestnástky hráči Dynama, kde sa dostala až k Gonzalesovi, ten si ju potiahol a poslal do vnútra šestnátky, kde boli len obrancovia ktorý loptu odvrátili, no na tú loptu si nabehol Antunes a vyslal skačúci projektil, ktorý len obtrel tyč.
     
    58
    Zahavi moc váhal pri zabiehaní za obranu a tak to vystihol v ten najhorší moment. Postranný arbiter odpískal ofsajd.
    58. Vitorino Antunes (DKY)
     
    60
    Znovu volia takú istú taktiku ako z pred pár minút hráči Maccabi Tel Aviv a krátkými prihrávkami kontrolujú hru.
     
    62
    Z ihriska odchádza dnes aktívny a jediný strelca gólu Garmaš a na jeho miesto nastupuje Veloso.
     
    64
    Nepekný faul spôsobil Dasa, ktorý napádal hosťujúceho záložníka. Rybalka poslal tvrdý center do šestnástky a tam sa lopta poodrážala až následne skončila v rukaviciach brankára hostí.
     
    66
    Lopta bola na pár minút prerušená, keď prišlo k nepeknému stretu.
     
    68
    Domáci vytiahli loptu vysoko, kde ju dostal k šestnástke Gonzáles, no ten zistil že tudy cesta nevede a poslal ju svojim obráncom.
     
    69
    Sydorchuk poslal pekný pas do vápna pre svojich spoluhráčov, no nenašiel nikoho a tak sa nude odkopávať od brány.
     
    70
    Z ihriska odchádza dnes aktívny Miha a na jeho miesto nastupuje Vermouth.
     
    71
    Nosa Igiebor potrebuje lekárskú opateru a tak je hra prerušená.
     
    72
    Igiebor nebude schopný dokončiť zápas a tak je striedaný Peretzom.
     
    73
    Na zemi sa ocitol hráč s číslom 11 Moraes, ktorý vo vzdušnom súboji škaredo dopadol na chrbát.
     
    75
    Taktického faulu sa dopustil Oleg Gusev.
    Střelec jediného gólu dnešního zápasu Denis Garmaš (19).

     
    77
    Na zemi môžme vidieť Gonzálesa, no hlavný arbiter sa správa ako bez povšimnutia a necháva hru pokračovať. Hráči Dynama útočili z prava, no center do šestnástky bol zblokovaný a napriek tomu postranný arbiter odpískal ofsajd.
     
    78
    Loptu si udržiavajú hráči Dynama na kopačkách a nepúšťajú sa zbytočne do ťažkých prihrávok.
     
    79
    Útočný faul, ktorého obeťou bol Ben Haim.
     
    80
    Druhý polčas sa nesie v duchu pomalej hry a držania si stále jednogolového nádskoku v prospech Dynama Kyjev.
     
    81
    Tibi bol dôrazny až moc, čo sa hlavnému arbitrovi nepáčilo a tak mu ukázal žltý papierik.
     
    82
    Ďalší faul, tento raz bol pridôrazný Garcia, no zostal bez potrestania.
     
    83
    Striedalo sa na strane hostí. Hosťujúci kouč poslal na ihrisko Itzhakiho, ktorý nahradil Ben Haima.
     
    85
    Priamy kop s výhodou pre Dynamo Kyjev. Serhij Rybalka poslal tvrdú loptu do šestnástky, ale obrana odkopáva ďaleko preč.
     
    86
    Na ihrisku nie je ani pár minut a už sa dopustil surového faulu, keď cez lytko vzal svojho súpera. Hlavný arbiter však jasne naznačuje, že toto sa mu nepáči.
     
    88
    Z ihriska odchádza jeden z kľúčových hráčov Dynama Kyjev Moraes Junior a na jeho miesto prišiel Teodorczyk.
     
    89
    Rybalka vystrelil z dobrej pozície, no jeho tvrdá strela skončila v náručí Rajkovica.
     
    90
    Hlavný arbiter sa rozhodol nadstaviť 3 minúty.
     
    90+1
    Maccabi má peknú šancu v podobe priameho kopu. Hráči sú zoradení na hranici šestnástky a čakajú na hvizd rozhodcu.
     
    90+1
    Tento priamy kop bol zahraný veľmi šmantľavo, keď lopta dorazila hneď k prvej rade obrancov Dynama Kyjev a nebola vôbec hrozbou pre domácu bránku.
     
    90+3
    Maccabi rozohrali priamy kop na krátko no následne na to píska hlavný arbiter do píšťalky.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
    Žiadne zbytočné predĺženie sa nekoná a hlavný arbiter s kľudom odpískal koniec dnešného zápasu. Za komentár stojí iba prvý polčas, ktorý sa niesol v duchu rýchlych protiútokov a kopu šancí, či už na domácej strane alebo na strane hostí. V 15' nám otvoril skóre Garmaš, ktorý iba dorazil loptu za chrbát Rajkovicovej brány. Po začati druhého polčasu však prišlo spomalené Dynamo, ktoré nehralo už ten dravý futbal ako v prvom polčase. Nehliadiac na dve – tri pekné šance sa Dynamo dostalo len k minimu šancí a hralo to viac na istotu. Maccabi sa však za dnešný výkon nemusia vôbec hanbiť, keď dokázali v prvom polčase potrápiť svojho súpera niekoľkými akciami, no ako začal druhý polčas, tiež na nich doľahla spomalená nálada a tak sa to nieslo v duchu pomalých postupných útokov.
    Ja Vám ďakujem za sledovanie tohto textového prenosu, dnes vás zápasom sprevádzal Matúš Valko a vizuálny tvorca zápasu bol Reiner Tomáš. Pekný večer. (22:36:45)
    Maccabi je jediným týmem, který v letošním ročníku UEFA Champions League prohrál každý zápas. Děkujeme za účast.

    Matúš Valko

    Góly: 15. Garmaš

    Karty:   30. Antunes (DKY), 40. Silva (DKY), 44. Rybalka (DKY) – 42. Igiebor (MTA), 81. Tibi (MTA), 86. Itzhaki (MTA)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 7:1. Fauly: 10:16.
    FK Dynamo Kyjev: Šovkovskij (C) – Silva, Chačeridi, Dragović, Antunes – Sydorčuk, Rybalka – Jarmolenko (17. Gusev), Garmaš (62. Veloso), D. González – Júnior Moraes (88. Teodorczyk).
    Náhradníci: Rybka – Teodorczyk, Veloso, D. Vida, Belhanda, Bujalskij, Gusev.

    Maccabi Tel Aviv: Rajković – Dasa, C. García, Tibi, Ben Harush – Igiebor (72. Peretz), Avraham Rikan – Miha (70. Vermouth), Alberman, Ben Haim II (83. Itzhaki) – Zahavi (C).
    Náhradníci: Lifshitz – Itzhaki, Peretz, Mitrović, Ben Basat, Vermouth, Ziv.