Omsk – HC Slovan 5:3 (kon.) | Barys – Záhreb 6:1 (kon.) | Togliatti – Helsinki 1:3 (kon.)
D. Moskva – CSKA Moskva 2:1 (1:0 po s.n.) | Kazaň – Riga 2:3 (kon.) | Viťaz – Čerepovec 3:2 (po pr.)
Soči – Ufa 7:5 (kon.)
koniec
Avangard Omsk
5:3 (2:0, 2:1, 1:2)
HC Slovan Bratislava
Sobota 05.12.2015, 12:00 • Omsk Arena, Omsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    56:57
    Kempný prenikol s pukom do pásma po pravej strane, vystrelil od kruhu a mám pocit, že puk sa odrazil do hry od konštrukcie Brustovej bránky.
     
    54:54
    Valach vystrelil z ľavej strany príklepom, jeho puk však dokázal Furch poslať späť do hry a veru, Dominik teraz podržal svoj tím.
     
    52:37
    Za držanie odkorčuľoval na trestnú Kulik, Slovan dostal ponuku od svojho hostiteľa na kontaktný gól.
    50:29 Dávid SKOKAN (SBA)
     
    50:29
    Slovan Bratislava dal gól!
    Starosta sa oprel do puku od modrej čiary a pred bránkoviskom puk sklepol do bránky domácich DÁVID SKOKAN, aj tento gól musel odobriť videorozhodca duelu. Asistencia: Tomáš Starosta.
     
    47:54
    Nedovolené bránenie a na trestnú usadá Starosta, presilovku bude mať k dispozícii Avangard.
    46:52 Alexander PEREŽOGIN (OMS)
     
    46:52
    Avangard Omsk dal gól!
    Slovan aktívnejším tímom, Omsk efektívnejším. Mihalik nevybojoval v strednom pásme puk, do prečíslenia sa dostali domáci, Erat z ľavej strany poslal puk vpravo a ALEXANDER PEREŽOGIN z prvej nedal Brustovi šancu. Asistencie: Martin Erat a Michal Kempný.
     
    46:29
    Tičar sa na ľavej strane pri kruhu presadil cez dvoch hráčov domácich a pekne vystrelil, Furch mal ideálny výhľad a puk zatočil do svojej lapačky.
    41:39 Michel MIKLÍK (SBA)
     
    41:39
    Slovan Bratislava dal gól!
    Surový poslal puk od mantinelu na pravý kruh, MICHEL MIKLÍK bez prípravy z prvej poslal príklepom puk pod brvno Furchovej bránky. Asistencie: Tomáš Surový a Milan Bartovič.
    34:48 Valentin PIANOV (OMS)
     
    34:48
    Avangard Omsk dal gól!
    Videorozhodca dnes po druhýkrát v akcii a teraz gól domácim uznať musel, z pravej strany vystrelil VALENTIN PIANOV a puk predsa len skončil v Barryho klietke.
    34:17 Lukáš KAŠPAR (SBA)
     
    34:17
    Slovan Bratislava dal gól!
    Tento gól už platiť bude, Nedorost poslal do brejku LUKÁŠA KAŠPARA, ktorý sa rútil sám na svojho krajana a okolo ľavého betónu puk skončil vo Furchovej sieti. Asistencia: Vaclav Nedorost.
     
    32:18
    Príliš veľa hráčov na hracej ploche, trest pre hráčsku lavičku hostí, na trestnú usadol Miklík.
     
    31:52
    Žiga mal korčuľu v pravý čas na správnom mieste, no vykonal ľavou nohou pohyb a podľa mňa mal teraz videorozhodca pravdu, aj keď to úmysel zo strany Jegliča iste nebol.
     
    31:38
    Tičar poslal z pravej strany puk pred bránku, Nagy ho usmernil na Furcha, Dominik v pokľaku puk vyrazil betónmi pred seba a puk sa od korčule ŽIGU JEGLIČA dostal za chrbát Furcha. Videorozhodca gól napokon neuznal.
     
    30:38
    Bartovič sa dostal za kruhmi k zakončeniu, Milan pekne vystrelil švihom, Furch v pokľaku puk ukryl medzi svoje betóny.
     
    26:57
    Černikov poslal puk na tribúnu a za zdržiavanie hry dostal menší trest v trvaní dvoch minút, tretia presilová hra duelu a tretia pre Slovan.
    23:30 Denis PARŠIN (OMS)
     
    23:30
    Avangard Omsk dal gól!
    Krásna akcia domácich ako z hokejovej učebnice, prečíslenie dva na jeden, Zubov z pravej strany poslal puk vľavo na hokejku Širokova, Sergej sa neulakomil na strelu, všimol si za kruhmi úplne voľného DENISA PARŠINA, prihral mu a ten puk poslal do odkrytej časti bránky hostí. Asistencie: Sergej Širokov a Iľja Zubov.
     
    22:27
    Brust podržal belasých, keď zlikvidoval dve strely z hokejok domácich, Eratovu strelu z pravého kruhu z vnútornej strany vyrazil k mantinelu, aby vzápätí zlikvidoval puk z hokejky Perežogina, ktorý ho dorážal.
     
    14:47
    Hákovanie v podaní Petrova, Omsk Arena uvidí druhú presilovú hru hostí.
    12:08 Alexander PEREŽOGIN (OMS)
     
    12:08
    Avangard Omsk dal gól!
    Omsk vyrobil peknú akciu, pomotal hlavy defenzíve hostí, ktorá naháňala domácich s pukom, Piankov si s Eratom vymenili puk za bránkovou čiarou, Erat ho poslal pred bránku, nuž a ALEXANDER PEREŽOGIN puk usmernil pomedzi betóny za Brustov chrbát. Asistencie: Martin Erat a Valentin Piankov.
    08:21 Nikolaj LEMŤUGOV (OMS)
     
    08:21
    Avangard Omsk dal gól!
    Miklík na ľavej strane neustrážil NIKOLAJA LEMŤUGOVA, ktorý sa s pukom prehnal poza bránku, nakorčuľoval na pravú stranu k bránkovisku a puk poslal okolo ramena kľačiaceho Brusta do jeho siete. Asistencie: Iľja Dervuk a Denis Paršin.
     
    00:53
    Lemťugov podrazil na ľavom kruhu Mihalika a dostal za svoj prehrešok dve minúty, presilovka pre Slovan.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 9. Lemťugov (Dervuk, Paršin), 13. Perežogin (Erat, Piankov), 24. Paršin (Širokov, Zubov), 35. Pianov, 47. Perežogin (Erat, Kempný) – 35. Kašpar (Nedorost), 42. Miklík (Surový, Bartovič), 51. Skokan (Starosta)


    Avangard Omsk: Furch (Novickij) – Kempný, N. Gluchov, Ahnelöv, Kuľaš, Alexandrov, Dervuk, Vasiliev, Kulik – Zubov (C), Širokov, Paršin – Erat, Pianov, Perežogin – Černikov, Petrov, Lemťugov – Manukian, Fiščenko, Lauta
    HC Slovan Bratislava: Brust (Garnett) – Starosta, Višňovský, Valach, Mihalik, Sersen (A), Barker, Švarný – Jeglič, Tičar, Nagy (A) – Bartovič (A), Surový (C), Miklík – Kašpar, Viedenský, Nedorost – Skalický, Lušňák, Skokan

    Rozhodca: Cyplakov, Šeniov – Micheľ, Strelcov

    Diváci: 8.270