Omsk – HC Slovan 5:3 (kon.) | Barys – Záhreb 6:1 (kon.) | Togliatti – Helsinki 1:3 (kon.)
D. Moskva – CSKA Moskva 2:1 (1:0 po s.n.) | Kazaň – Riga 2:3 (kon.) | Viťaz – Čerepovec 3:2 (po pr.)
Soči – Ufa 7:5 (kon.)
koniec
Avangard Omsk
5:3 (2:0, 2:1, 1:2)
HC Slovan Bratislava
Sobota 05.12.2015, 12:00 • Omsk Arena, Omsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.
     
    HC Slovan sa v sérii štyroch zápasoch na ľadoch súperov predstaví na záver v sobotu v Omsk Aréne. Slovan vo všetkých troch ostatných dueloch uhral všetky možné výsledky, v Chanty-Mansijsku zvíťazil, v Jekaterinburgu okúsil chuť prehry a v Astane v riadnom hracom čase remizoval. Škoda len, že druhý bod nezískal v nadstavbe, keďže Barys rozhodol o svojom víťazstve gólom v predĺžení.

    Klub Avangard vznikol v roku 1950. Hrával ruskú najvyššiu súťaž a v roku 2004 sa stal jej víťazom, aby v roku 2005 vyhral súťaž „Pohár európskych majstrov“. Od roku 2008 hráva klub nadnárodnú súťaž KHL. Mesto Omsk je druhým najväčším mestom na Sibíri s počtom viac ako 1.154.000 obyvateľov.

    Od vzniku KHL Omsk nehráva v súťaži žiadne druhé husle. V šiestich ročníkoch sa vždy prebojoval do play-off súťaže a v konečnom účtovaní sa umiestnil postupne na 8., 12., a 5. mieste. Vo štvrtom ročníku hráči Avangardu obsadili krásne druhé miesto, keď vo finále nestačili na hráčov Dinama Moskva. V piatej sezóne obsadil Avangard opäť krásne 5. miesto. Až šiesta sezóna zatvorila hráčom brány play-off a tak Avangard zaknihoval celkové 20. miesto. No uplynulá sezóna sa opäť niesla v duchu play-off, Omsk v prvom kole vystavil stopku Barysu Astana, no v konferenčnom semifinále nestačil na AK Bars, ktorému podľahol v sérii 1:4 na zápasy.

    Kostru mužstva tvoria hráči z troch krajín. Dres obliekajú prevažne hráči z Ruskej federácie, doplnení jedným hráčom zo Švédska a až štyrmi hráčmi z Českej republiky – Vladimír Sobotka, Michal Kempný, Martin Erat a gólman Dominik Furch. Avangard hráva svoje domáce zápasy v hale s názvom Aréna-Omsk, ktorá má kapacitu 10.318 divákov. Hlavným trénerom mužstva je Jevgenij Alexandrovič Kornouchov.

    V aktuálnej tabuľke KHL zaznamenal Avangard z 38 zápasov 64 bodov, Slovan odohral o jeden zápas viac a získal celkom 55 bodov. V uplynulej sezóne sa súperi stretli v jednom vzájomnom zápase, v Bratislave Slovan podľahol hráčom Avangardu po výsledku 3:5. V aktuálnej sezóne tomu nebolo inak, v októbri bral Omsk z Bratislavy tri body za víťazstvo 3:0.

    Najproduktívnejším hráčom v tíme hostí je obranca Cam Barker s 27 kanadskými bodmi (8+19), v závese sa drží Lukáš Kašpar s 23 bodmi (7+16). V tíme domácich je najproduktívnejším Alexander Perežogin s 25 kanadskými bodmi (11+14), v závese mu dýcha na chrbát Vladimír Sobotka s 23 bodmi (13+10). Gólman hostí Barry Brust disponuje k dnešnému dňu v aktuálnej sezóne 91,0% úspešnosťou zásahov s priemerom 2,29 gólov na zápas, Michael Garnett s 90,9% úspešnosťou drží priemer 2,67 gólov na zápas. Na druhej strane Denis Kostin s 92,2% úspešnosťou zásahov pri priemere 2,02 gólov na zápas, Dominik Furch92,3% úspešnosť zásahov s priemerom 1,94 gólov na zápas.

    Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, Omsk Arena uvidí v akcii slovenského zástupcu v KHL a onlajny.eu vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujú aktuálne dianie na ľadovej ploche.
     
    Úvodné zostavy:

    Avangard Omsk:

    Furch (Novickij) – Kempný, N. Gluchov, Ahnelöv, Kuľaš, Alexandrov, Dervuk, Vasiliev, Kulik – Zubov (C), Širokov, Paršin – Erat, Pianov, Perežogin – Černikov, Petrov, Lemťugov – Manukian, Fiščenko, Lauta

    HC Slovan Bratislava:

    Brust (Garnett) – Starosta, Višňovský, Valach, Mihalik, Sersen (A), Barker, Švarný – Jeglič, Tičar, Nagy (A) – Bartovič (A), Surový (C), Miklík – Kašpar, Viedenský, Nedorost – Skalický, Lušňák, Skokan

    Rozhodca:

    Cyplakov, Šeniov – Micheľ, Strelcov.
     
    Príjemné sobotňajšie poludnie a dobrú chuť k obedu želám priaznivcom športu a hokeja, ktorí budete spolu s nami dnes sledovať vystúpenie HC Slovan v sibírskom Omsku, prostredníctvom nášho textového prenosu.
     
    Oba tímy už máme na ľadovej ploche, Slovan nastúpi na duel, ako už tradične na ihriskách súperov, v bielych dresoch, domáci v čiernych farbách. V tíme domácich absentuje kapitán domácich Vladimír Sobotka, ktorého s "C" na drese zastúpi Iľja Zubov, na rad prichádzajú hymny oboch krajín.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:12
    Domáci stratili puk v strednom pásme, Tičar ho dostal do útoku cez útočnú modrú, nahodil puk na Furcha a Slovan chvíľku kombinoval s pukom v pásme domácich, svoju akciu ukončil reklamnou strelou na domáceho gólmana.
     
    00:53
    Lemťugov podrazil na ľavom kruhu Mihalika a dostal za svoj prehrešok dve minúty, presilovka pre Slovan.
     
    01:03
    Omsk sa zmocnil v pásme puku a okamžite ho vyhodil von z pásma, Slovan zakladá svoju akciu od Brusta.
     
    01:45
    Slovan kombinoval s pukom na hokejkách v pásme domácich, strelu na bránku nevyslal, Avangard získal puk a vyhodil ho von cez všetky čiary.
     
    02:25
    Prvý útok Slovana operoval s pukom v pásme domácich, Avangard puk znova vybojoval a poslal ho von zo svojho pásma.
     
    02:53
    Domáci v plnom počte, Slovan hral presilovku, ktorá sa mu veľmi nedarila, Omsk vyhadzoval puky von z pásma a hosťom palebnú pozíciu neposkytol.
     
    03:48
    Omsk hral chvíľku s pukom v pásme hostí, Zubov oň pri mantineli prišiel a hostia puk vyviezli von z pásma, akciu so streleckým zakončením sme však nevideli.
     
    04:34
    Hra má tempo, puk lieta z pásma do pásma, strelu na tú ktorú bránku však teraz nevidíme.
     
    04:55
    Lemťugov sa dostal k puku na pravej strane, potiahol ho na kruh a švihom vystrelil, Brust bol síce v pokľaku, puk však skončil bez zásahu gólmana na ochrannom skle.
     
    05:32
    Omsk sa poponáhľal s pukom do pásma belasých a vyrobil ofsajd, čiarový mu akciu musel zastaviť.
     
    05:56
    Kuľaš vybojoval za bránkou Furcha puk, keď odzbrojil Surového, puk poslal do stredného pásma a hostia akciu ukončili bez strely na bránku domácich.
     
    06:15
    Slovan chyboval pri prechode do útočného pásma a vyrobil zakázané uvoľnenie, hra sa vráti pred gólmana belasých Brusta.
     
    06:52
    Kulik len nahodil puk na Brusta, Barry ho usmernil do rohu klziska a oba tímy striedajú počas hry, po jeho skončení pôjde do akcie Slovan.
     
    07:36
    Kapšar atakoval rozohrávku domácich v pásme, Omsk puk poslal von z pásma len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    07:58
    Na ľavej strane Višňovský nepustil do akcie Černikova, zobral mu puk a hru poslal do stredného pásma.
     
    08:21
    Avangard Omsk dal gól!
    Miklík na ľavej strane neustrážil NIKOLAJA LEMŤUGOVA, ktorý sa s pukom prehnal poza bránku, nakorčuľoval na pravú stranu k bránkovisku a puk poslal okolo ramena kľačiaceho Brusta do jeho siete. Asistencie: Iľja Dervuk a Denis Paršin.
    08:21 Nikolaj LEMŤUGOV (OMS)
     
    09:22
    Slovan s pukom na paliciach v pásme domácich, Omsk mu ale priestor na ohrozenie Furcha v bránke vôbec neposkytuje.
     
    10:20
    Puk nám opäť lieta z pásma do pásma, defenzívna činnosť oboch tímov na výbornú, útočníci na tej ktorej strane to majú ťažké.
     
    11:20
    Sersen na pravej strane pri kruhu nepustil k streľbe Lemťugova, Nikolaj musel s pukom za bránku a Brust bol nateraz bez práce.
     
    12:08
    Avangard Omsk dal gól!
    Omsk vyrobil peknú akciu, pomotal hlavy defenzíve hostí, ktorá naháňala domácich s pukom, Piankov si s Eratom vymenili puk za bránkovou čiarou, Erat ho poslal pred bránku, nuž a ALEXANDER PEREŽOGIN puk usmernil pomedzi betóny za Brustov chrbát. Asistencie: Martin Erat a Valentin Piankov.
    12:08 Alexander PEREŽOGIN (OMS)
     
    13:25
    Slovan inkasoval druhý gól a Omsk sa poľahky posadil na koňa, pri obraze hry, aký pokračuje aj po druhom inkasovanom góle vidíme akcie na oboch stranách, tým v pásme domácich však chýba úspešné strelecké zakončenie.
     
    14:47
    Hákovanie v podaní Petrova, Omsk Arena uvidí druhú presilovú hru hostí.
     
    14:52
    Nagy prenechal na modrej pri mantineli puk na strelu Višňovskému, Ľubomír pekne vystrelil, Furch v pokľaku cez hokejku puk oblúčikom ponad betóny prehodil na druhú stranu klziska.
     
    15:28
    Omsk puk vyhodil von zo svojho pásma a bráni svoju modrú čiaru, Slovan má problém dostať sa kombinačne s pukom do pásma domácich.
     
    16:15
    Slovan zamkol domácich v pásme a vytvoril si svoj presilovkový vzorec, akcii chýba už len puk v sieti domácich.
     
    16:47
    Domáci v plnom počte, Slovan hral svoju druhú presilovú hru lepšie, ako prvú, Furch však naďalej drží čistý štít.
     
    17:19
    Paršin si prevzal na modrej pri mantineli puk, nakorčuľoval s ním do pásma, Švarný ho však odzbrojil a do akcie môže vyraziť bratislavský Slovan.
     
    18:25
    Štvrtá lajna belasých hrala s pukom v pásme domácich, presadiť sa však nedokázala, akonáhle mal hráč v bielom drese puk na palici, okamžite boli pri ňom dvaja hráči domácich.
     
    18:57
    Barker vystrelil z ľavej strany od kruhu z otočky, Furch dobre čítal hru a puk letiaci tesne nad ľadom pri pravej žrdi zlikvidoval.
     
    19:12
    Slovan chyboval na modrej ofsajdom, hra prerušená, vhadzujeme v strednom pásme, záver prvej tretiny sa nezadržateľne blíži.
     
    19:46
    Černikov sa chcel presadiť v individuálnej akcii smerom na Brusta, Valach ho však k zakončeniu nepustil, poslal ho na ľad a aj keď publikum sa hnevalo, arbitri Jurajov zákrok posúdili ako dovolený.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina v Omsku bola záležitosťou domácich, ktorí vsietili dva góly a hráčov hostí držali na dostrel od svojej bránky. Slovan hral dve presilovky, no pod súvislý tlak domácich nedostal a z gólu sa radovať nemohol ani po peknej Višňovského strele. Pomer striel medzi žrde 6:7.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 12:52.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:38
    Tičar na ľavej strane pri mantineli stratil puk, domáci ho síce dostali do stredného pásma, ofenzívnu akciu však vyrobiť nedokázali.
     
    21:17
    Surový z centrálneho kruhu poslal puk na bránku domácich, Furch puk vyrazil pred seba a domáci zakladajú svoju útočnú akciu.
     
    22:01
    Nedorost odzbrojil čisto v strednom pásme Perežogina a Slovan dostal puk pod svoju kontrolu
     
    22:27
    Brust podržal belasých, keď zlikvidoval dve strely z hokejok domácich, Eratovu strelu z pravého kruhu z vnútornej strany vyrazil k mantinelu, aby vzápätí zlikvidoval puk z hokejky Perežogina, ktorý ho dorážal.
     
    23:30
    Avangard Omsk dal gól!
    Krásna akcia domácich ako z hokejovej učebnice, prečíslenie dva na jeden, Zubov z pravej strany poslal puk vľavo na hokejku Širokova, Sergej sa neulakomil na strelu, všimol si za kruhmi úplne voľného DENISA PARŠINA, prihral mu a ten puk poslal do odkrytej časti bránky hostí. Asistencie: Sergej Širokov a Iľja Zubov.
    23:30 Denis PARŠIN (OMS)
     
    24:52
    Puk z hokejky hráča v bielom drese skončil v maske domáceho gólmana, arbitri hru prerušili, Dominik Furch si napraví masku a pokračujeme v hre.
     
    25:15
    Nikolaj Gluchov na ľavej strane zobral puk Skalickému, Avangard sa ubránil a môže vyraziť do svojej akcie.
     
    26:01
    Mihalik nahodil puk do pásma domácich, Nagy ho dokorčuľoval a poslal pred bránkovisko, škoda len, že Jegliča nenašiel, chýbali tomu centimetre.
     
    26:42
    Avangard vyrobil zakázané uvoľnenie, hra sa vráti do obranného pásma domácich, publikum v Omsk Arene spokojné s vývojom zápasu.
     
    26:49
    Mihalik dostal puk za kruh po buly, z prvej vystrelil, minul však bránku Furcha.
     
    26:57
    Černikov poslal puk na tribúnu a za zdržiavanie hry dostal menší trest v trvaní dvoch minút, tretia presilová hra duelu a tretia pre Slovan.
     
    27:19
    Omsk v oslabení kombinuje s pukom na paliciach a umne naťahuje čas zo svojho oslabenia.
     
    27:46
    Pianov puk poslal opäť von cez všetky čiary a veru, Slovanu sa v presilovke absolútne nedarí.
     
    28:19
    Sersen poslal rýchly puk do pásma domácich, to spracovať nikto v bielom nemohol, Omsk získal puk a okamžite ho vyhodil von z pásma.
     
    28:55
    Barker vystrelil spoza pravého kruhu, puk pred bránkoviskom zblokoval Ahnelöv a Furch bol aj nateraz bez práce.
     
    28:57
    Domáci v plnom počte, ani som nepostrehol, že by Slovan hral presilovku, belasí ani jeden raz neohrozili Furcha v bránke domácich.
     
    30:16
    Kašpar krásnou kolmou prihrávkou spred bránkoviska našiel na modrej Viedenského, Marek prešiel s pukom do pásma, vystrelil z ľavej strany, jeho ľahký puk Furch pohodlne ukryl do lapačky.
     
    30:38
    Bartovič sa dostal za kruhmi k zakončeniu, Milan pekne vystrelil švihom, Furch v pokľaku puk ukryl medzi svoje betóny.
     
    31:05
    Skalický nahodil puk do pásma domácich, Lušňák ho síce dokorčuľoval, Skokana však nenašiel a tak puk dostali pod kontrolu hráči v čiernych dresoch.
     
    31:38
    Tičar poslal z pravej strany puk pred bránku, Nagy ho usmernil na Furcha, Dominik v pokľaku puk vyrazil betónmi pred seba a puk sa od korčule ŽIGU JEGLIČA dostal za chrbát Furcha. Videorozhodca gól napokon neuznal.
     
    31:52
    Žiga mal korčuľu v pravý čas na správnom mieste, no vykonal ľavou nohou pohyb a podľa mňa mal teraz videorozhodca pravdu, aj keď to úmysel zo strany Jegliča iste nebol.
     
    32:18
    Príliš veľa hráčov na hracej ploche, trest pre hráčsku lavičku hostí, na trestnú usadol Miklík.
     
    32:36
    Surový sa svojim napádaním postaral o fakt, že narušil presilovkovú kombináciu domácich a Omsk sa dostal s pukom na čas do stredného pásma.
     
    33:12
    Perežogin tečoval puk pred bránkoviskom poslaný z ľavej strany na bránku hostí, Brust bol v strehu a puk poslal na kruh.
     
    33:29
    Slovan vyhodil puk von z pásma a Slovan zbiera cenné sekundy zo svojho oslabenia.
     
    34:17
    Slovan Bratislava dal gól!
    Tento gól už platiť bude, Nedorost poslal do brejku LUKÁŠA KAŠPARA, ktorý sa rútil sám na svojho krajana a okolo ľavého betónu puk skončil vo Furchovej sieti. Asistencia: Vaclav Nedorost.
    34:17 Lukáš KAŠPAR (SBA)
     
    34:18
    Hostia v plnom počte, Slovan v oslabení dokázal skórovať a znížil stav zápasu.
     
    34:48
    Avangard Omsk dal gól!
    Videorozhodca dnes po druhýkrát v akcii a teraz gól domácim uznať musel, z pravej strany vystrelil VALENTIN PIANOV a puk predsa len skončil v Barryho klietke.
    34:48 Valentin PIANOV (OMS)
     
    36:20
    Alexandrov zahral v pásme belasých s vysokou hokejkou, arbitri hru prerušili a nariadili vhadzovanie v strednom pásme.
     
    36:49
    Trochu nepresností v tejto fáze hry a to na oboch stranách, v Omsk Arene však vládne spokojnosť.
     
    37:48
    Erat korčuľoval po pravej strane za vyhodeným pukom, proti dvom hráčom v bielych dresoch sa však nepresadil a Slovan sa aj teraz poľahky ubránil.
     
    38:42
    Slovan brejkoval po ľavej strane v podaní Skalického, Pavol vystrelil spoza kruhu, Furch puk vyrazil pred seba, Pavol chcel ešte aj dorážať, no puk si cez ľavý betón Furcha poslal mimo palebnú pozíciu.
     
    39:19
    Višňovský poslal puk na bránku domácich, Furch ho zlikvidoval a hostia sa ani po tejto svojej akcii radovať nebudú.
     
    39:22
    Miklík dostal puk na palicu po buly, Michel okamžite vystrelil, no do listiny strelcov sa nezapísal, Furch puk poslal späť do hry.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sme videli opäť hokej vo svižnom tempe, domáci po krásnej akcii pridali do siete hostí tretí gól a držali réžiu vo svojich rukách. Na rad prišla presilovka domácich, no zabudli na zadné dvierka a Kašpar sa v brejku nepomýlil. Dvakrát bol v akcii videorozhodca zápasu, kým gól Jegliča, dosiahnutý korčuľou, uznať nemohol, ten Piankov na druhej strane platil. Pomer striel medzi žrde v druhej časti hry 9:13.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 13:45.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:23
    Nagy od modrej poslal puk na bránku domácich, Furch natiahol svoju ruku a puk bezpečne ukryl do svojej lapačky.
     
    40:43
    Valach vystrelil pekný príklep spoza pravého kruhu, zmena skóre sa ani po tejto peknej strele Juraja diať nebude.
     
    41:39
    Slovan Bratislava dal gól!
    Surový poslal puk od mantinelu na pravý kruh, MICHEL MIKLÍK bez prípravy z prvej poslal príklepom puk pod brvno Furchovej bránky. Asistencie: Tomáš Surový a Milan Bartovič.
    41:39 Michel MIKLÍK (SBA)
     
    42:39
    Avangard hral chvíľku s pukom v pásme hostí, strelu na bránku belasých nevyslal, puku sa zmocnili hostia a pôjdu do akcie.
     
    43:18
    Lemťugov vystrelil z ľavého kruhu pekný puk smerujúci medzi žrde, Brust ho vyrazil späť do hry, Slovan ho však pod kontrolu ešte nedostal.
     
    44:07
    Jeglič z otočky z ľavého kruhu puk usmernil na bránku domácich, Furch zložil hokejku na ľad a puk usmernil pri pravej žrdi za svoju bránku.
     
    44:44
    Miklík bol v pásme skôr ako tam dostali belasí svoj puk, čiarový im musel akciu, pre postavenie mimo hry, zastaviť.
     
    45:02
    Brust bol v akcii, keď v pokľaku schoval do náručia puk z hokejky Lautu, ktorý pálil z ľavého kruhu.
     
    45:26
    Avangard vyhodil puk von z pásma len za cenu zakázaného uvoľnenia, hra sa opäť vráti do pásma domácich.
     
    45:46
    Omsk poslal puk len do stredného pásma, domáci sa bránia a držia svoj dvojgólový brejk, Slovan v tretej tretine aktívnejším tímom.
     
    46:29
    Tičar sa na ľavej strane pri kruhu presadil cez dvoch hráčov domácich a pekne vystrelil, Furch mal ideálny výhľad a puk zatočil do svojej lapačky.
     
    46:52
    Avangard Omsk dal gól!
    Slovan aktívnejším tímom, Omsk efektívnejším. Mihalik nevybojoval v strednom pásme puk, do prečíslenia sa dostali domáci, Erat z ľavej strany poslal puk vpravo a ALEXANDER PEREŽOGIN z prvej nedal Brustovi šancu. Asistencie: Martin Erat a Michal Kempný.
    46:52 Alexander PEREŽOGIN (OMS)
     
    47:54
    Nedovolené bránenie a na trestnú usadá Starosta, presilovku bude mať k dispozícii Avangard.
     
    48:24
    Omsk pritlačil Slovan v pásme, strelou z ľavého kruhu sa prezentoval jeden z hráčov v čiernom drese, Brust puk vyrazil a Slovan ho poslal až k bránke Avangardu.
     
    49:15
    Slovan dvakrát vyhodil puk von z pásma, teraz je to však Omsk, ktorý kombinuje s pukom v pásme hostí.
     
    49:54
    Hostia v plnom počte, Slovan svoje oslabenie prežil bez straty desiatky.
     
    50:16
    Jeglič bol v pásme domácich skôr, ako mu stihol Švarný adresovať puk, Slovan vyrobil ofsajd.
     
    50:29
    Slovan Bratislava dal gól!
    Starosta sa oprel do puku od modrej čiary a pred bránkoviskom puk sklepol do bránky domácich DÁVID SKOKAN, aj tento gól musel odobriť videorozhodca duelu. Asistencia: Tomáš Starosta.
    50:29 Dávid SKOKAN (SBA)
     
    51:32
    Po pravej strane sa s pukom do pásma a pred bránku predral Ahnelöv, keďže zakončiť nedokázal a atakoval v bránkovisku Brusta, arbitri hru prerušili a vykázali ju do stredného pásma. Pred akciou domácich sme videli v obrannom pásme Avangardu faul na Barkera, ktorý však zostal nepotrestaný.
     
    51:55
    Slovan pri prechode do útoku chyboval a máme tu zakázané uvoľnenie, vhadzovať budeme pred Brustom.
     
    52:22
    Nagy vystrelil od kruhov, Ladislav puk dobre netrafil a puk skončil nad bránku Furcha.
     
    52:37
    Za držanie odkorčuľoval na trestnú Kulik, Slovan dostal ponuku od svojho hostiteľa na kontaktný gól.
     
    53:15
    Švarný vystrelil od modrej, jeho puk zblokovali domáci, Furch bol síce bez práce, Slovan však drží Omsk zamknutý v jeho pásme.
     
    53:51
    Švarný poslal puk na bránku domácich z vrcholu ľavého kruhu, puk letiaci tesne nad ľadom Furch schoval do lapačky.
     
    54:08
    Surový sa snažil s pukom spoza bránky poslať puk do siete domácich, Furch dobre čítal hru a Tomášov pokus zmaril.
     
    54:29
    Omsk vyviezol puk von z pásma, Zubov ho len nahodil za bránkovú čiaru Brusta a chlapci odišli striedať.
     
    54:37
    Domáci v plnom počte, Slovan ponuku na gól neprijal.
     
    54:54
    Valach vystrelil z ľavej strany príklepom, jeho puk však dokázal Furch poslať späť do hry a veru, Dominik teraz podržal svoj tím.
     
    56:27
    Omsk sa previnil ofsajdom na modrej, akcia prerušená, vhadzujeme ako inak, v strednom pásme.
     
    56:57
    Kempný prenikol s pukom do pásma po pravej strane, vystrelil od kruhu a mám pocit, že puk sa odrazil do hry od konštrukcie Brustovej bránky.
     
    57:52
    Omsk nepúšťa Slovan s pukom do svojho pásma a drží hostí na dištanc od svojej bránky.
     
    58:31
    Dnešné stretnutie sleduje 8.270 divákov.
     
    58:47
    Omsk kombinuje s pukom v pásme Slovana, no ten mu odskakuje od hokejok, Brust v strehu, no v tejto chvíli bez práce.
     
    59:16
    Slovan má puk kontrolou v strednom pásme, no čo nemá, je čas na zvrátenie výsledku dnešného duelu.
     
    59:51
    Skokan v strednom pásme odstavil od puku Paršina a dnes už máme po zápase.
     
    Koniec zápasu.
     
    Omsk dnes položil základ svojho úspechu už v prvej tretine a aj keď na niektoré jeho otázky Slovan dokázal nájsť odpovede, na všetky veru nie a tak tri body zostávajú na Sibíri. Najlepším hráčom zápasu vyhlásený Alexander Perežogin, ktorý zaťažil konto Brusta dvomi gólmi. Až trikrát bol dnes v akcii videorozhodca zápasu, ktorý jeden gól, z korčule Jegliča, neuznal. Slovan končí svoj trip a najbližšie sa predstaví na domácom ľade v stredu, keď bude hostiť Soči. Medveščak svoj dnešný zápas v Astane nezvláda, bude o čo hrať a vy v stredu môžete byť šiestym hráčom belasých v bratislavskej aréne. Pekné popoludnie všetkým želá Vladimír Korduliak, onlajny.eu (14:28:14)

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 9. Lemťugov (Dervuk, Paršin), 13. Perežogin (Erat, Piankov), 24. Paršin (Širokov, Zubov), 35. Pianov, 47. Perežogin (Erat, Kempný) – 35. Kašpar (Nedorost), 42. Miklík (Surový, Bartovič), 51. Skokan (Starosta)


    Avangard Omsk: Furch (Novickij) – Kempný, N. Gluchov, Ahnelöv, Kuľaš, Alexandrov, Dervuk, Vasiliev, Kulik – Zubov (C), Širokov, Paršin – Erat, Pianov, Perežogin – Černikov, Petrov, Lemťugov – Manukian, Fiščenko, Lauta
    HC Slovan Bratislava: Brust (Garnett) – Starosta, Višňovský, Valach, Mihalik, Sersen (A), Barker, Švarný – Jeglič, Tičar, Nagy (A) – Bartovič (A), Surový (C), Miklík – Kašpar, Viedenský, Nedorost – Skalický, Lušňák, Skokan

    Rozhodca: Cyplakov, Šeniov – Micheľ, Strelcov

    Diváci: 8.270