Omsk – Záhreb 6:3 (kon.) | Barys – HC Slovan 5:4 (po pr.) | Jaroslavľ – Čerepovec 3:1 (kon.)
Kazaň – Helsinki 4:1 (kon.) | Soči – Riga 1:2 (po pr.)
koniec po predl.
Barys Nur-Sultan
5:4 (2:2, 2:2, 0:0 - 1:0)
HC SLOVAN Bratislava
Štvrtok 03.12.2015, 14:30 • Sport Complex • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované. Po veľkolepej bitke o zisk druhého bodu v predĺžení z ľadu odchádzajú spokojnejší domáci hokejisti. Barys Astana zdolala bratislavský Slovan 5:4 po predĺžení. Domáci hokejisti boli v zápase strelecky aktívnejší, čo sa napokon ukázalo ako rozhodujúce. 65 sekúnd pred koncom predĺženia o osude zápasu rozhodol Maxim Chudjakov, ktorý si do štatistík pripísal druhý gól v zápase a pre kazašský mančaft získal mimoriadne cenný bod, ktorý Astane môže v konečnom zúčtovaní v boji o play-off veľmi výrazne pomôcť. Zverenci Miloša Říhu sa ale nemajú za čo hanbiť. Proti Astane odohrali dobrý duel, trikrát v zápase dokázali zmazať jednogólové manko a po zisku bodu ukončia svoj štvorzápasový trip v sobotu o 12:00 hod na ľade Avangardu Omsk.
    Ďakujeme za pozornosť. Týmto zápasom vás sprevádzal Dávid Lech. Lúčim sa s konštatovaním, že HC Slovan Bratislava po gólovej prestrelke podľahol Astane 5:4 po predĺžení. (17:11:14)
     
    Koniec zápasu.
    63:55 Maxim CHUDJAKOV (AST)
     
    63:55
    Barys Astana dala gól!
    Je dobojované. Výbornú prácu Konstantina Puškarjova v rohu klziska zužitkoval Maxim Chudjakov, ktorý si spoza brány z ľavej strany nakorčuľoval na dostrel Garnetta a podobne ako v štrnástej minúte stretnutia to trafil nechytateľne pod hornú žŕdku.
     
    63:40
    Na druhej strane ofenzívnou aktivitou vyľakal domácich fanúšikov, Laco neudržal jeho puk, no hostia sa nedostali k dorážke.
     
    63:16
    Boyd našiel dobrou prihrávkou Bochenskeho, no najpoduktívnejší hráč Barysu nedokázal usmerniť puk za chrbát kanadského gólmana vo farbách bratislavského tímu.
     
    62:43
    K puku sa teraz dostal aj Michael Garnett, rozohral puk a "belasí" môžu postupovať dopredu vďaka Ľubomírovi Višňovskému.
     
    62:26
    Starčenko to skúšal takmer z nulového uhlu, k puku sa dostal Lukáš Kašpar, ktorý vyviezol puk do útočného pásma.
     
    61:59
    Bartovičovi nechýbalo veľa a takmer sa dostal do úniku, no skúsený zadák Mike Lundin si dal pozor na rýchlonohého útočníka Bratislavy a situáciu zvládol bravúrne.
     
    61:41
    Po Barkerovej ofenzívnej snahe skončil puk v rohu klziska a zmocnili sa ho domáci hráči.
     
    61:29
    Lušňák sa ocitol v dobrej šanci, no strela bratislavského útočníka skončila na ochrannej sieti po dobrej defenzívnej práci Mikea Lundina.
     
    61:14
    Lušňák teraz zaviezol puk do útočného pásma, no Višňovský nedokázal zastaviť puk na modrej a hostia sa musia vysťahovať spred brány Astany.
     
    60:53
    Kazašský celok oblieha bránu súpera, no Starosta teraz odviedol vynikajúcu defenzívnu prácu a získal puk pre svoj tím.
     
    60:40
    Astana má teraz puk vo svojej moci a zakladá útočnú akciu.
     
    60:13
    Sersen bol teraz príliš rýchly a útočnú akciu Slovana prerušilo postavenie mimo hry.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Slovan sa však už nedostal k streleckému pokusu a dnešní súperi si budú deliť body. Nutno dodať, že úplne zaslúžene. Oba tímy hrajú vyrovnanú partiu a o osude zápasu sa tak rozhodne zrejme v päťminútovom predĺžení.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:49
    Belasí stále útočia a k dispozícii majú posledných jedenásť sekúnd riadneho hracieho času.

    Dávid Lech

    Góly a asistencie: 14. Chudjakov (Bochenski), 15. Lobanov (Solarjov), 21. Dallman (Dawes, Bochenski), 38. Starčenko (Chudjakov, Puškarjov), 64. Chudjakov (Puškarjov) – 4. Jeglič (Višňovský, Tičar), 19. Nedorost (Kašpar), 36. Skalický (Skokan), 39. Starosta (Višňovský)


    Barys Nur-Sultan: Laco – Dallman, Lundin, Ellerby, Semjonov, Trjasunov, Lipin, Rispajev, Lobanov – Dawes, Bochenski, Boyd – Chudjakov, Krasnoslobodcev, Puškarjov – Starčenko, Romanov, Rymarev – Solarjov, Panšin, St. Pierre.
    HC SLOVAN Bratislava: Garnett – Višňovský, Starosta, Valach, Mihálik, Sersen, Barker, Švarný – Jeglič, Tičar, Nagy – Paré, Surový, Bartovič – Nedorost, Viedenský, Kašpar – Skalický, Lušňák, Skokan.

    Rozhodca: Boman, Zacharov – Ivanov, Misjur