Záhorská Bystrica – Lido Bratislava 5:6 (kon.) | M-Šport Trenčín – Florko Košice 5:7 (kon.) | Skalica – Hurikán Bratislava 5:8 (kon.)
Sabinov – Nižná 5:7 (kon.) | ŠK 1. FBC Trenčín – ATU Košice 11:15 (kon.) | Prešov – Grasshoppers Žilina 7:2 (kon.)
koniec
FBC Mikuláš Prešov
7:2 (1:1, 3:1, 3:0)
FBC Grasshoppers AC UNIZA
Nedeľa 29.11.2015, 15:00Salming extraliga
     
    41:38
    Prešov dal gól!
    A Prešovčania v úvode tretej tretiny rozpútali doslova gólové peklo. Po ďalšej peknej kombinácii Šarišanov sa druhýkrát v zápase do streleckých listín zapisuje Ján Štofko.
     
    41:17
    Prešov dal gól!
    A Prešovčania sa v úvode tretej tretiny do svojho súpera poriadne zahryzli. Ringer sa po pravej strane natlačil pred bránu a krásnou strelou pod hornú žŕdku strieľa v rýchlom slede ďalší prešovský gól.
     
    41:02
    Leško sa teraz ocitol v obrovskej šanci, no jeho strelecký pokus skončil len na hornej žŕdke.
     
    40:40
    Prešov dal gól!
    Jaroslav Tall teraz krásnou krížnou prihrávkou našiel na druhej strane pri mantineli stojaceho Kominka, ktorému nerobil problém ani nízky strelecký uhol a Prešov vedie o tri góly!
     
    35:32
    Dvojminútový trest si za faul vyslúžil domáci hráč Matúš Ringer. Žilinčania tak majú vynikajúcu príležitosť streliť kontaktný gól.
     
    28:14
    Žilina dala gól!
    Tentoraz to už ale hosťom vyšlo. Miške využil chybu domácej defenzívy, dostal sa do samostatného úniku a peknou umiestnenou strelou k ľavej žŕdke dostáva Žilinu späť do zápasu.
     
    27:12
    Prešov dal gól!
    A teraz parádnu prácu odviedol Martin Joščák. Najprv preukázal perfektné čítanie hry, v strede hracej plochy prebral prihrávku súpera, s loptičkou na hokejke spravil niekoľko krokov a peknou strelou spoza tela poslal Prešov do trojgólového vedenia!
     
    26:39
    Prešov dal gól!
    Čo nevyšlo Kassayovi, to sa podarilo Jánovi Štofkovi. Prešovský florbalista sa presadil po utešenej strele zápästím od pravého mantinelu po peknej krížnej prihrávke od Talla.
     
    22:32
    Prešov dal gól!
    A Jan Kominek teraz predviedol prečo je považovaný za jedného z najlepších hráčov mužskej extraligy. S loptičkou na hokejke obišiel viacerých protihráčov a z ľavej strany nechytateľne spoza tela zakončil k ľavej žrdi. Kružel v bráne proti tejto strele jednoducho nemal nárok.
     
    20:57
    V úvode druhej tretiny vidíme vôbec prv presilovú hru v dnešnom súboji, keď si na trestnú lavicu sadá zatiaľ jediný žilinský strelec Marián Hruška.
     
    17:07
    Žilina dala gól!
    A hostia vyrovnávajú! Sninčák si nedokázal poradiť so strelou od ľavého mantinelu z hokejky Mariána Hrušku a začína sa odznova!
     
    9:50
    Kominek teraz razantnou strelou zápästím prekonal Kružela v bráne hostí, no Žilinčanov teraz zachránila pravá žŕdka.
     
    4:56
    Prešov dal gól!
    A Prešovčania krátko pred koncom piatej minúty otvárajú skóre zásluhou Šimona Leška, ktorý parádne zužitkoval prihrávku Ringera.

    Dávid Lech

    Góly a asistencie: 5. Leško (Ringer), 23. Kominek (Joščák), 27. Štofko (Tall), 28. Joščák, 41. Kominek (Tall), 42. Ringer, 42. Štofko (Tall) – 18. Hruška (Baránek), 29. Miške (Grlický)


    FBC Mikuláš Prešov: Sninčák (Barnišin) – Adamov, Štofko, Joščák, Kominek, Tall, Baláž, Leško, Ringer, Pazdič, Kassay, Sikorjak (C).
    FBC Grasshoppers AC UNIZA: Kružel (Król) – Kozaňák, Grlický, Hruška, Jurčík, Baránek, Kvasnica, Masarovič, Málus, Hrin, Petrovič, Miške, Imrišík.

    Rozhodca: Boháčová, Vrba