Dortmund – Stuttgart 4:1 (kon.) | Leverkusen – Schalke 1:1 (kon.) | Augsburg – Wolfsburg 0:0 (kon.)
koniec
FC Augsburg
0:0 (0:0)
VfL Wolfsburg
Nedeľa 29.11.2015, 17:30 • SGL Arena, Augsburg • Nemecká Bundesliga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované, Augsburg nedokázal využiť krátku presilovku o jedného hráča, neskórovali ani hostia a tak si tímy dnes body rozdelia. Počas celého zápasu sme sledovali pomerne vyrovnanú hru a tak môžeme povedať, že remíza dnešnému zápasu svedčí asi najviac.

    Po tomto víkende si Wolfsburg udrží tretiu priečku v tabuľke, Augsburg sa bodovo dotiahne na 16. Stuttgart.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa. (19:23:05)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Augsburg ešte zahrával rohový kop, hostia sa však bez väčších problémov ubránili. V dnešnom stretnutí sa tak už zrejme gólu nedočkáme.
     
    90+1
    V ňom ešte príde posledné striedanie v zápase, Trochowski vymení Essweina.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa budú nadstavovať ešte 2 minúty navyše.
     
    90
    Augsburg cíti šancu na víťazstvo, súperove snahy o strelenie gólu hráči zlikvidovali a sami sa púšťajú do útoku. Wolfsburg ale zodpovedne bráni a k ničomu súpera nepúšťa.
     
    89
    Posledné striedanie na strane Wolfsburgu znamená že trávnik opustí Vieirinha, svojmu tímu príde pomôcť Jung.
     
    88
    Hostia aj napriek tomu, že hrajú v oslabení nepoľavujú v útočnej snahe a pokúšajú sa o strelenie gólu.
     
    87
    Strieda aj tím hostí, Kruseho na posledných pár minút vystrieda Klose.
     
    86
    V záverečnej presilovke prichádza svojmu tímu pomôcť Morávek, ktorý na trávniku nahradí Kohra.
    85. Červená karta po druhej žltej
    85. Červená karta po druhej žltej
    85. Červená karta po druhej žltej
     
    85
    Dante v útoku zahral nohou veľmi vysoko, no v žiadnom prípade koleno netrafil Bobadillu do tváre. Ten však tomu poriadne pridal, Dante vidí druhú žltú kartu v zápase a mieri tak pod sprchy.
     
    84
    Hostia sa snažia dostať sa na dostrel brány, Augsburg však teraz výborne bráni a svojho súpera drží ďaleko od brány.
     
    83
    Augsburg sa okamžite snažil o odpoveď, Caligiuri zahral poriadne tvrdo, odniesol si to Baier. Hráč hostí vidí aj kartu žltej farby.
     
    82
    Caligiuri poriadne vystrašil domáce publikum, jeho nenápadná strela sa veľmi nepríjemne zatočila k žrdi a len tesne minula bránu. Hitz by bol v tomto momente úplne bezmocný.
     
    81
    Baierov prudký center z rohu ihriska ešte nadvihol jeden z hráčov, no pred zakončujúcim Bobadillom zasiahol Benaglio a loptu mu uchmatol.
     
    80
    Ten už nebezpečný nebol, naopak do protiútoku vyštartoval čerstvý Dong-Won Ji, ktorý na ľavom krídle vybojoval taktiež rohový kop.
     
    79
    Do strely z priameho kopu sa poriadne oprel Dante a Hitz mal veru čo robiť aby jeho bombu vyrazil na rohový kop!
     
    79
    Guilavogui si pred súperovou šestnástkou vypýtal faul, hráči Wolfsburgu tak budú mať k dispozícii priamy kop z veľmi dobrej pozície.
     
    78
    Bobadilla si dovolil veľa, trúfol si proti trojici hráčov v zelenom, cez prvého prešiel, no zvyšný dvaja mu vystavili stopku.
     
    77
    Schürrle sa dostával do sľubnej pozície, podarilo sa mu zabehnúť za obranné línie Augsburgu, postranný rozhodca si však povšimol jeho postavenie mimo hry.
     
    75
    Prvý raz v zápase strieda aj Augsburg, zápas sa predčasne končí pre Ja-Cheol Kooa, jeho miesto na trávniku zaujme jeho krajan Dong-Won Ji.
     
    75
    Hostia ešte zotrvali pred šestnástkou Augsburgu, no k strele na bránu sa nedostali. Po zisku lopty ju okamžite do bezpečia poslal Kohr.
     
    74
    Na opačnej strane rohový kop zahrával Vieirinha, pred zakončujúcim Dantem zastiahol jeden z obrancov a odvrátil na ďalší roh.
     
    73
    Tento nátlak sa skončil až strelou Caiubyho, ten však nemieril presne a trafil iba bočnú sieť brány hostí.
     
    72
    Augsburg zatlačil súpera, hostia teraz majú čo robiť aby odolávali tlaku súpera, zatiaľ sa im to darí a Benaglio zasahovať nemusel.
     
    71
    Začala sa nám posledná dvadsaťminútovka, tempo sa nám postupne zvyšuje, dúfajme že sa v zvyšnom priebehu dočkáme aj gólu.
     
    70
    Po niekoľkých ďalších fauloch v strednej časti ihriska sa situácia upokojila, hostia sa pokúšali o prudké vysunutie Schürrleho, lopta skončila iba v rukaviciach Hitza.
     
    69
    Na ihrisku sa hrá čoraz tvrdšie, faulom na Caiubyho sa tentokrát previnil Träsch, ktorého hlavný rozhodca dôrazne napomína.
     
    68
    Schürrle sa tak mohol okamžite pustiť do protiútoku, v strede ihriska ho takticky faulom zastavil Klavan, ktorý taktiež mohol vidieť žltú kartu, no nedeje sa tak.
     
    67
    Domáci tím zahral priamy kop naozaj katastrofálne, hráčom nacvičený signál absolútne nevyšiel, lopta skončila pri prvom brániacom hráčovi.
     
    66
    Bobadilla sa snažil spracovať si dlhú prihrávku, Dante mu takmer vyliezol na krk a potom ho stiahol k zemi. Aj tento zákrok musí byť potrestaný kartou.
     
    65
    Prichádza prvé striedanie v zápase, ihrisko opúšťa Dost, jeho miesto zaujme Caligiuri.
     
    64
    Esswein skúsil zasekávačku, obranca Wolfsburgu mu na to neskočil a v poslednej chvíli mu zabránil dostať sa do dobrej streleckej pozície.
     
    63
    Na to by si Bobadilla mal dávať pozor, pretože už jednu žltú kartu videl a nieje vylúčené, že takýmto skúšaním rozhodcu neuvidí aj druhú.
     
    62
    Bobadilla ide dnes veľmi ľahko k zemi, tentoraz sa predieral sám cez trojicu obrancov a keď videl, že sa mu to nepodarí, radšej sa hodil na zem.
     
    61
    Obrovská šanca pre Augsburg! Po krásnom zatočenom centri z ľavého krídla lopta pristála presne na hlave Kohra, ktorý ju však z ideálnej pozície poslal tesne vedľa brány!
     
    60
    Rozhodca s hráčmi stráca trpezlivosť, pri napádaní Träscha celkom zbytočne skosil Caiuby, ktorý taktiež vidí žltú kartu.
     
    59
    Domáci tím to teraz niekoľkokrát skúsil nakopávanou loptou, ani jedna sa neujala, šancu zaútočiť tak bude mať Wolfsburg.
     
    58
    Z toho nič nebolo, nacvičený signál síce hráčom vyšiel, Vieirinha z hranice šestnástky páli nad svätyňu Hitza.
     
    57
    Až teraz iniciatívu prebral Schürrle, ktorý vystrelil nepríjemnú strelu, no Klavan bol na svojom mieste a loptu poslal na roh.
     
    56
    Niečo podobné sledujeme aj na opačnej strane s tým rozdielom, že hostia sú vytláčaní z dobrých pozícii a vystreliť im bránia obrancovia.
     
    55
    Augsburg zakombinoval pred hranicou šestnástky súpera, ani jeden z hráčov sa ale neodvážil k strele. Benaglio tak mohol zostať v kľude.
     
    54
    Ja-Cheol Koo celkom zbytočne v útoku zozadu zostrelil protihráča, absolútne nešiel po lopte, automaticky musí nasledovať žltá karta.
     
    53
    Schürrle si šikovne spracoval ťažkú prihrávku z ľavého krídla, podarilo sa mu aj vystreliť, jeho strela zvnútra šestnástky ale letí opäť mimo brány.
     
    52
    Baier dlhou prihrávkou vysúval Bobadillu, ten si ale nedal pozor a ocitol sa v tesnom postavení mimo hry.
     
    51
    Schürrle pokúšal šťastie, no jeho ďalekonosný pokus letí vysoko nad bránu.
     
    50
    Rohový kop nebol pre Benaglia nebezpečný. Domáci tím však začal napádať súperovu rozohrávku veľmi vysoko, čo značne znepríjemňuje jeho život.
     
    49
    Schäfer prekazil Essweinovu snahu o center, no bolo to iba za cenu rohového kopu, Wolfsburg sa bude musieť brániť.
     
    48
    V druhom polčase sa zatiaľ hrá opatrnejšie ako v tom prvom a aj preto sledujeme hru prevažne v strednej časti ihriska.
     
    47
    Hra je už po pár sekundách prerušená, z ničoho nič sa na ihrisku zjavili dve lopty, chvíľu trvalo, kým si to všimol aj hlavný rozhodca.
     
    46
    Počas prestávky neregistrujeme zmenu v zostave jedného, či druhého tímu, obaja tréneri tak majú k dispozícii všetky tri striedania.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Hráči obidvoch tímov po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    Nenadstavovala sa ani len minúta a tak je po prvom polčase stav stále bezgólový. Šancí na skórovanie bolo naozaj minimálne, najväčšiu mal domáci hráč Verhaegh, ktorý v závere polčasu z ideálnej pozície netrafil bránu. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 18:31.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Šanca pre Augsburg po priamom kope sa končí neúspechom, Bobadilla vo vzdušnom súboji fauloval brankára súpera.
     
    44
    Naldo sa následne dopustil faulu a keďže nebol dnes prvý a navyše pomerne nebezpečný, hráč Wolfsburgu vidí aj žltú kartu.
    43.
     
    43
    Čo teraz zahodil Verhaegh. Schäfer úplne nepochopiteľne prihrával do miest, kde sa nachádzal iba domáci hráč, ktorý však zo stopercentnej pozície páli iba tesne vedľa tyče!
     
    42
    Baier zahrával priamy kop z veľkej vzdialenosti od brány, jeho center nebol presný, skončil opäť len v miestach plných protihráčov.
     
    41
    Následne sa hostia snažili o ďalšiu vzdušnú prihrávku, lopta však letí mimo, od brány bude rozohrávať Hitz.
     
    40
    Träsch sa okamžite zapojil do nasledovnej akcie svojho tímu, po zisku lopty takmer od rohovej zástavky okamžite posielal prudký center, ktorý však zneškodnil Klavan.
     
    39
    Prvú žltú kartu v zápase vidí Bobadilla, ktorý pri napádaní v súboji zbytočne nechal nohu a odniesol si to Träsch.
     
    38
    Záver prvého polčasu sa nám pomaličky blíži, hostia držia loptu na svojich kopačkách, no je to len na ich vlastnej polovici ihriska.
     
    37
    Po dlhšej dobe sme mali možnosť sledovať kombináciu hostí, ktorú ukončil až útočný faul Schürrleho. Ten ešte mal snahu vysvetliť si niečo s protihráčom, čo okamžite prerušuje hlavný rozhodca.
     
    36
    Wolfsburg v posledných minútach výrazne poľavil, čo sa samozrejme snažia využiť domáci hráči. Na ich prvú vyslovene gólovú príležitosť ešte stále čakáme.
     
    35
    Kohr sa predral sám po pravej strane, odkiaľ posielal vysoký center na Bobadillu, Benaglio mal veľa času na to aby sa premiestnil a loptu skryl vo svojom náručí.
     
    34
    Arnolda sa snažil napodobniť na opačnej strane Esswein, Benagliovi lopta tesne pred ním nepríjemne skočila a vypadla mu z rukavíc. Našťastie pre jeho tím sa pred ním nenachádzal žiadny dorážajúci hráč.
     
    33
    Roh už pre domácu bránu nebezpečný nebol a domáca defenzíva sa bez väčších problémov dokázala oslobodiť.
     
    32
    Z väčšej vzdialenosti to skúsil aj Arnold. Jeho nenápadná krížna strela sa napokon ukázala byť oveľa nebezpečnejšia ako sa zdalo. Hitz ju musel vytlačiť na roh, inak by zrejme smerovala do tyče.
     
    31
    Vieirinha to skúsil z väčšej vzdialenosti, jeho delovka z približne 20 metrov letí ponad domácu bránu.
     
    30
    Klavan krásnou krížnou prihrávkou našiel Caiubyho, ten si však loptu spracoval tak nešikovne, že mu v zápätí ušla za čiaru. Brazílčan sa na seba právom hnevá.
     
    29
    Domáci tím ukľudňuje hru, hráči si vymieňajú loptu len na svojej vlastnej polovici ihriska, nikam sa neponáhľajú.
     
    28
    Ten však domáci tím doslova zahodil, nedôrazný center skončil iba v miestach, kde sa nachádzali hráči v zelených dresoch.
     
    27
    Naldo sa pri rohu svojho pokutového územia dopustil faulu, Augsburg tak získava priamy kop z pomerne sľubnej pozície.
     
    26
    Wolfsburg sa snažil o rýchlu odpoveď v podobe nakopávanej lopty, tá ale skončila iba v náručí Hitza.
     
    25
    Až útočný faul zastavil aktivitu hostí, to sa snažili využiť hráči Augsburgu na založenie útoku. Po peknom vysunutí na krídle dopredu vyštartoval Max, v súboji s Dantem si však počínal nedovolene.
     
    24
    Wolfsburg je však momentálne jednoznačne aktívnejším mužstvom, domáci celok v podstate výhradne bráni.
     
    23
    Hostia opäť naberajú na obrátkach, svoju ďalšiu akciu rozbehli cez Vieirinhu, tomu ani tentokrát prihrávka do šestnástky nevyšla.
     
    22
    Klose si nabiehal na dlhočizný pass, pri svojom prenikaní ale k zemi stiahol Verhaegha, čo samozrejme neušlo pozornosti hlavného rozhodcu.
     
    21
    Domáca obrana si môže aspoň na chvíľku vydýchnuť, hráčom sa podarilo dostať loptu ďaleko od brány.
     
    20
    Pred domácu bránu prileteli hneď dva nebezpečné centre, no ani po jednom z nich nemusel Hitz zasahovať, obrana to zvládla.
     
    19
    Koo opäť protestuje u rozhodcu, po súboji v šestnástke šiel k zemi, Dantemu to aj tentokrát u hlavného arbitra prešlo.
     
    18
    Caiuby sa tentoraz k lopte dostal, prenikol sám až do šestnástky a z pomerne ťažkého uhla bez váhania vystrelil. Benaglio mal veru čo robiť aby jeho bombu vyrazil.
     
    17
    Esswein vďaka dobrému napádaniu získal loptu a snažil sa založiť rýchly útok. Prihrávka na Caiubyho však nepatrila k najpresnejším a lopta skončila za postrannou čiarou.
     
    16
    Tempo hry nám trošku upadlo, navyše sa nám hromadia nepresnosti kvôli čomu sa ani jeden z tímov príliš ďaleko nedostáva.
     
    15
    Hitz sa s rozohrávkou od svojej brány príliš neponáhľa, počká si pokiaľ sa jeho spoluhráči správne rozostavia.
     
    14
    Schäfer na krídle odviedol dobrú robotu, získal loptu a podarilo sa mu prihrať na hranicu pokutového územia Guilavoguimu, ktorý okamžite strieľal, no mimo.
     
    13
    Na pravom krídle sa veľmi pekne uvoľnil Vieirinha, ten neváhal a okamžite posielal do šestnástky prudkú prihrávku po zemi, ktorú ale zachytili iba hráči v bielom.
     
    12
    Dlhá nakopávaná lopta na Bobadillu neslávila úspech, domácemu útočníkovi sa podarilo získať aspoň vhadzovanie.
     
    11
    Takto to pokračuje aj naďalej, obrancovia hostí boli zatlačení až na svoju polovicu ihriska, kde rozmýšľajú, akým spôsobom založiť útok.
     
    10
    Hra sa presťahovala do strednej časti ihriska, tam momentálne loptu ovládajú hostia, no do útoku sa im dostať nedarí.
     
    9
    Bobadilla v súperovej šestnástke opäť padol k zemi, tentoraz sa o pokutovom kope neoplatilo ani diskutovať, zákrok bol čistý, Koova strela následne končí mimo.
     
    8
    Ďalšia rýchla akcia domáceho tímu, Caiubyho center si dokázal spracovať Bobadilla, ten ešte loptu posúval na spoluhráča, ten však cez obranu zakončiť nedokázal.
     
    7
    Augsburg okamžite vyštartoval do protiútoku, Ja-Cheol Koo však v útoku fauloval a po odpískaní sa okamžite pustil do rozhodcu. Teraz môže byť naozaj rád že sa vyhol kartovému trestu.
     
    6
    Rohový kop nebol pre domácu bránu nebezpečný, Klavanov center sa ešte snažil do brány usmerniť jeden z jeho spoluhráčov, no Hitz bol pripravený.
     
    5
    Tentokrát to bolo sľubnejšie, Vieirinha si dokázal spracovať center, z ťažkého uhla aj vystrelil, no Max jeho pokus zrazil na roh.
     
    4
    Až teraz sa podarilo vyviezť loptu Vieirinhovi, ktorý ju aj podržal na súperovej polovici. Hostia sa však zatiaľ na dostrel brány nedostávajú.
     
    3
    Wolfsburg sa zatiaľ ďaleko nedostal, naopak do ďalšej akcie sa púšťal práve domáci tím, no kombináciu prerušil útočný faul Caiubyho.
     
    2
    Nasledoval faul Kohra na Arnolda, kartový trest z toho nebude, aj keď by to zrejme rozhodcovi nikto nevyčítal.
     
    1
    Na úvod sme mali možnosť sledovať rýchlu akciu Augsburgu, po ktorej sa až do šestnástky predral Bobadilla. Ten sa dostal do minikontaktu s Naldom, po ktorom šiel k zemi, no pokutový kop nasledovať nebude.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči obidvoch tímov sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tím dnes nastúpi v bielych dresoch, zatiaľ čo hostia budú hrať v zeleno-modrom.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Augsburg: Hitz – Max, Klavan, Callsen-Bracker, Verhaegh – Baier, Kohr – Caiuby, Ja-Cheol Koo, Esswein – Bobadilla
    Náhradníci: Manninger – Stafylidis, Halil Altıntop, Morávek, Trochowski, Janker, Dong-Won Ji

    VfL Wolfsburg: Benaglio – Schäfer, Dante, Naldo, Träsch – Schürrle, Guilavogui, Arnold, Vieirinha – Kruse, Dost
    Náhradníci: Casteels – Bendtner, Klose, Caligiuri, Jung, Rodriguez, Azzaoui

    Rozhodca: Dingert – Christ, Borsch.
     
    História vzájomných zápasov:

    Augsburg 1-0 Wolfsburg
    Wolfsburg 1-0 Augsburg
    Wolfsburg 1-1 Augsburg
    Augsburg 1-2 Wolfsburg
    Wolfsburg 1-1 Augsburg
     
    Pekné nedeľné popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 14. kola najvyššej nemeckej Bundesligy. V dnešnom zápase si sily zmerajú FC Augsburg a VfL Wolfsburg.

    FC Augsburg

    Hráči Augsburgu prežívajú sezónu ako zo zlého sna. V doterajšom priebehu sezóny totiž získali iba 9 bodov z 13tich zápasov. Preto Augsburgu momentálne patrí až 17., teda predposledné miesto v tabuľke. Horšie je na tom už iba Hoffenheim, ktorý ma o jeden bod menej. Na šestnásty Stuttgart stráca jeden bod, na Hannover sú to body dva. V posledných piatich zápasoch hráči dokopy získali 4 body za domácu remízu proti Mainzu a víťazstvo v poslednom kole proti Stuttgartu. Hráči touto výhrou ukončili dlhé čakanie na víťazstvo, ktoré trvalo dlhých 7 zápasov. V ostatných troch zápasoch hráči ťahali za kratší koniec a postupne podľahli Darmstadt, Dortmundu aj Brémam.

    VfL Wolfsburg

    Dnešný tím hostí má na rozdiel od jeho súpera úplne iné problémy, s 24 bodmi totiž Wolfsburgu patrí 3. miesto v tabuľke. Pred ním sa nachádza iba neohrozený líder tabuľky Bayern Mníchov, na ktorý Wolfsburg stráca priepastných 13 bodov a Borussia Dortmund, ktorá si pred Wolfsburgom drží 5bodový náskok. Naopak, iba s jednobodovým mankom Wolfsburgu na chrbát dýcha Hertha Berlín. V posledných zápasoch sa hráčom pomerne darilo, z piatich zápasov dokopy zaknihovali 4 víťazstvá proti Hoffenheimu, Darmstadtu, Leverkusenu a Brémam. Zvyšný zápas proti Mainzu hráči nezvládli a na súperovej pôde prehrali 0:2.
     
    Vítame vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.

    Andrej Marienka

    Góly:

    Karty:   39. Bobadilla (AUG), 54. Ku Ča-čchol (AUG), 60. Caiuby (AUG) – 44. Naldo (WOF), 66. Dante (WOF), 83. D. Caligiuri (WOF)   85. Dante (WOF)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 9:14. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 20:11.
    FC Augsburg: Hitz – Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Max – Kohr (86. Morávek), Baier – Esswein (90+1. Trochowski), Ku Ča-čchol (75. Či Tong-won), Caiuby – Bobadilla.
    Náhradníci: Manninger – Stafylidis, Altintop, Morávek, Trochowski, Janker, Či Tong-won.

    VfL Wolfsburg: Benaglio – Träsch, Naldo, Dante, Schäfer – Vieirinha (89. S. Jung), Arnold, Guilavogui – Schürrle, Dost (65. D. Caligiuri), M. Kruse (87. Klose).
    Náhradníci: Casteels – Bendtner, Klose, D. Caligiuri, S. Jung, Ricardo Rodríguez, Azzaoui.

    Rozhodca: Dingert – Christ, Borsch