Buffalo – Nashville 2:3 (kon.) | NJ Devils – Columbus 1:2 (kon.) | NY Rangers – Montreal 1:5 (kon.)
Pittsburgh – St. Louis 4:3 (po pr.) | Washington – Winnipeg 5:3 (kon.) | Carolina – Edmonton 4:1 (kon.)
Minnesota – Vancouver 2:3 (kon.) | Detroit – Boston 2:3 (po pr.) | Tampa Bay – LA Kings 2:1 (2:1 po s.n.)
NY Islanders – Philadelphia 3:1 (kon.) | Arizona – Anaheim 4:2 (kon.) | Colorado – Ottawa 3:5 (kon.)
San Jose – Chicago 2:5 (kon.)
po s.n. (2:1)
Tampa Bay Lightning
2:1 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Los Angeles Kings
cz Štvrtok 26.11.2015, 01:30 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Sportu zdar a hokeji zvláště! Srdečně vás vítáme u sledování další noci u NHL. V tomto on-line přenosu se zaměříme na utkání mezi Tampa Bay Lightning a Los Angeles Kings.
     
    Tampa Bay Lightning

    Blesky se aktuálně nachází se ziskem 23 bodů na desáté pozici Východní konference NHL. To samo o sobě nenaplňuje očekávání od týmu, který loni bojoval ve finále o zisk Stanleyova poháru. Velmi rychle ale může být opět veselo. Vždyť i pátý Pittsburgh má momentálně na Tampu jen jednobodový náskok.

    Důležitá je také forma Tampy, a tu lze po posledních dvou zápasech označit za skvělou. Porazit vedoucí celek Východu – Rangers (2:1) a následně rozstřílet nebezpečné Kačery z Anaheimu poměrem 5:0, to už o něčem začíná svědčit.

    Lightning se v posledních zápasech museli obejít bez služeb útočníků Jonathana Drouina, Cedrica Paquetta a Tylera Johnsona. Všichni tři se již zapojily do posledního tréninku, jejich start do dnešního utkání je však ve všech třech případech stále nejistý.

    "Podle mě se naším největším problémem stalo načasování branek. Proti Anaheimu nám stačilo vstřelit jediný gól, ale vsítili jsme jich pět. Mohli jsme mít šest bodů z posledních třech zápasů, kdybychom tyto branky rozložili rovnoměrně. Takhle se ale samozřejmě v hokeji neuvažuje," prohlásil trenér Bolts Jon Cooper.
     
    Los Angeles Kings

    Králové z LA si sice nepřipsali příliš povedený start do letošního ročníku, dokázali se však velmi rychle oklepat a nyní se ziskem 26 bodů okupují třetí pozici v tabulce Západní konference NHL.

    Kings zakončují proti Tampě pětizápasový venkovní trip, ze kterého zatím odchází s neutrální bilancí dvou výher ke dvěma porážkám. Svěřenci trenéra Darryla Suttera v předposledním utkání podlehli trochu překvapivě celku z Caroliny (3:4), chuť si spravili posledním odehraným utkáním s Floridou – 3:1.

    Lodivod Kings venkovní trip považuje za úspěšný už nyní. "Máme za sebou dobrý trip. Mohli jsme zvítězit v každém utkání," poukázal Sutter na dvě porážky v tomto období, které byly soupeřem uštědřeny pouhým gólem navíc.
     
    Vzájemné zápasy

    Oba celky proti sobě nastoupily v loňské sezóně dvakrát a v obou případech se z výhry radovali Králové z LA. Ti nejprve vyhráli na půdě soupeře poměrem 4:2, aby pak doma vítězstvím 3:2 tento zápas ještě potvrdili. V obou případech stál v kleci Kings brankář Jonathan Quick. Letos se oba celky proti sobě střetávají poprvé.
     
    Československá stopa v utkání

    Tampa Bay Lightning

    Ondřej Palát
    Andrej Šustr

    Los Angeles Kings

    Marián Gáborík
     
    Úvodní sestavy:

    Tampa Bay Lightning: Bishop (Vasilevskij) – Stralman, Hedman, Coburn, Garrison, Carle, Šustr – Killorn, Stamkos "C", Callahan – Naměstnikov, Johnson, Kučerov – Brown, Filppula, Marchessault – Boyle, Condra

    Los Angeles Kings: Quick (Enroth) – McNabb, Doughty, Muzzin, Martinez, Ehrhoff, McBain – Pearson, Kopitar, Gáborík – Lucic, Carter, Toffoli – Andreoff, Shore, Brown "C" – Clifford, Lewis, Nolan

    Rozhodčí: Martell, Leggo – Gibbs, Nansen.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Doughty se dostal k puku a rozjíždí zpoza své branky první akci hostí.
     
    00:36
    Brown jako první testuje schopnosti brankáře Quicka střelou z velké dálky.
     
    01:28
    Gáboríkova formace rozruch v pásmu soupeře neudělala, Kings ztrácí kotouč a následně útočí domácí.
     
    01:57
    První velkou příležitost Králů musí řešit brankář Bishop, který nejprve pokryl střelu Doughtyho od modré čáry, aby následně vytáhl svůj dlouhý beton proti dorážce volného Shorea. Přímočará akce Kings neměla daleko k úspěchu.
     
    02:20
    Boyle se dostal k odraženému puku a střelou z první zasáhl rameno brankáře Quicka – hra se přerušuje.
     
    02:45
    Stralman dvakrát zahrozil od modré čáry, když svou střelu dlouze naznačoval, aby si před sebou vytvořil větší prostor. Obránci Kings ale jeho pokusy přeci jen dokázali zblokovat.
     
    04:03
    Garrison už se chystal ke střele na modré čáře, ale divoký kotouč mu několikrát za sebou přeskočil čepel, až se dostal do středního pásma.
     
    04:47
    Jake Muzzin (LAK) vyloučen na dvě minuty za vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    05:10
    První dva pokusy o založení útoku Kings vystihují a osvobozují se.
     
    06:30
    Až v závěru přesilovky se domácí dostávají do tlaku, který vytvořil po vybojovaném puku Jonathan Marchessault – ten o několik momentů později poslal kotouč na volného Hedmana, který rychlou střelou od modré ohrozil branku Quicka. Jeho rána ale nakonec mířila o pár centimetrů vedle.
     
    06:47
    Hosté v plném počtu.
     
    07:29
    Quick ukrývá ve výstroji nahození útočníka Lightning a po přerušení hry následuje komerční přestávka.
     
    08:27
    Tyler Toffoli se dostal po přihrávce z rohu pásma s kotoučem zcela sám před branku a nikým nebráněn se snažil dlouhou kličkou obelstít i brankáře Bishopa, který se ale v brankovišti rozplácl a vytáhnutým betonem zamezil jisté pohromě!
     
    10:07
    Quick si připisuje dva rychlé zákroky po střelách Kučerova.
     
    11:09
    Coburn zachytil pro Tampu hned dvakrát vyhazovaný kotouč v útočném pásmu, ale Lightning toho využít nedokázali. Quick zasahovat nemusel.
     
    11:30
    Po dalším přerušení hry následuje opět komerční přestávka.
     
    11:34
    Killorn se dostal ke kotouči mezi kruhy a přestože Quick jeho pokus příliš neviděl, dokázal jej univerzálním zákrokem svou výstrojí zachytit. Se svou dorážkou nepochodil následně ani Stamkos.
     
    12:26
    Za podražení odchází na dvě minuty za trestnou lavici Marián Gáborík (LAK).
     
    13:07
    Lightning tak dlouho kombinovali s pukem v útočném pásmu, dokud o něj nepřišli. Kings kotouč okamžitě vyhazují.
     
    13:58
    Po zbytek přesilové hry se domácím nedaří už ani usadit se v útočném pásmu.
     
    14:26
    Hosté v plném počtu.
     
    15:32
    Domácí jsou i nadále aktivnější na puku, ale své kombinace se snaží možná až příliš "cukrovat". Nyní složitá rozehrávka vedla k icingu.
     
    15:54
    Bishop ukrývá v lapačce nahození Kings a hra se přerušuje.
     
    16:38
    Střela z první od modré z hole McBaina do branky nevedla.
     
    17:08
    Kombinace Killorna se Stamkosem nevypadal vůbec zle – střílející Killorn ale dostal puk do těžké pozice, kdy na něm v podstatě viseli dva protihráči z LA. A jak to dopadlo? Lehký zákrok pro Quicka.
     
    18:43
    Muzzin dostal nabídku zpoza branky, stál však s kotoučem zády k brance a po jeho otočce se do celé věci vložil se svou holí domácí Marchessault.
     
    19:50
    Nolan dostal možnost pálit z vrcholu kruhu, ale jeho projektil si našel místo ve výstroji vyjetého Bishopa.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina nabídla některé zajímavé hokejové momenty, nikoliv však brankové situace. Stav je po první části stále nerozhodný 0:0. Více ze hry měli domácí hokejisté Tampy, v počtu vyložených šancí je to však 50/50, jelikož Kings se zase dokázali dostat na dostřel branky Bishopa po řadě přímočarých akcí.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:35.
     
    Statistiky po první třetině

    Střely na branku: 11:11
    Hity: 8:12
    Vyhraná vhazování: 12:6
    Zblokované střely: 4:9
    Trestné minuty: 0:4
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Hedmanův pokus od modré končí v hloučku hráčů před brankou a ke Quickovi se tak nedostal.
     
    20:53
    Gáboríkovu přihrávku takřka z rohu útočného pásma zachytil domácí obránce Jason Garrison.
     
    21:11
    Boyleův pokus končí na rameni Quicka a hra se opět přerušuje.
     
    21:47
    Kopitar odstavil protihráče tělem, když ale kotouč nabízel před branku na rozjetého spoluhráče, kotouče se dříve stihli ujmout obránci Lightning.
     
    23:50
    Doughtyho rána od modré byla tečována mimo tři tyče. Sledujeme pasáž utkání, ve které příliš mnoho šancí ani střela branku nevidíme.
     
    23:57
    McNabb se dostal k odraženému kotouči a z vrcholu levého kruhu se snažil překvapit Bishopa. To se mu ale nepovedlo, brankář Bolts si proti jeho ráně povyjel a v pokleku ji také ukryl ve své výstroji.
     
    25:08
    Kopitar se dobře proháčkoval až mezi kruhy, odkud se snažil ve velké rychlosti mířit do protipohybu brankáře Bishopa. Jeho rána ale nakonec mířila nad.
     
    26:00
    Kučerov se dostal s pukem za obranu Králů, neposedný kotouč ale nedokázal zkrotit včas, a tak se s ním dostal do poměrně velkého úhlu, ze kterého nakonec nedokázal ani vystřelit. To se o malou chvíli povedlo přijíždějícímu Šustrovi – Quick po svém zákroku přerušuje raději hru.
     
    26:05
    McNabb (LAK) vyloučen na dvě minuty za vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    26:52
    Stamkos po pohledné kombinaci na jeden dotek stál na její konci se svou střelou z první a Quick by se proti jeho ráně nejspíš nestihl vůbec přesunout, kapitánovi Blesků však rána vůbec nesedla.
     
    27:43
    Domácí semkli soupeře v jeho obranné třetině, ale dlouze čekali na střelecký pokus a výsledkem je sražený kotouč do ochranné sítě.
     
    28:01
    Callahan zamýšlel u levé tyče Kings poslat kotouč mezi betony přemisťujícího se Quicka, ten ale jeho záměr vystihl a betony sklapl včas.
     
    28:05
    Hosté v plném počtu.
     
    28:46
    Shore dobře operoval na hranici brankoviště, a však když došlo na lámání chleba, jeho střelu vyrazil Bishop.
     
    29:30
    Kopitar dostal kotouč v situaci 3 na 1, možná se však trochu ukvapil a zvolil rychlou střelu odkryté branky. Jenže Bishop se nakonec stihl přemístit a vystrčeným betonem vystavuje Kings stopku.
     
    32:02
    Toffoli se snažil s kotoučem takřka natlačit až do branky, ale na připraveného Bishopa neměl v tento moment nárok.
     
    32:59
    Po přerušení hry bude následovat reklamní přestávka.
     
    33:36
    Callahanova střela švihem z mezikruží byla pro Quicka a jeho lapačku lahůdkou.
     
    35:08
    J.T. Brown se dostal k volnému kotouči, vybruslil si s ním více na střed a vypálil – jeho pokus ukrývá brankář Quick pohotově ve své výstroji.
     
    35:13
    Komerční přestávka.
     
    35:50
    Dalším, kdo dostal možnost pálit se stává Steven Stamkos, jehož pokus vyrazila už obrana Kings před Quickem.
     
    37:34
    McNabb dojížděl přečíslení Kings 2 na 1 a udělal dobře. Nakonec právě on dostal přihrávku, po které si však připisuje pouze nepovedenou střelu do protipohybu Bishopa.
     
    38:26
    Po nepřesné rozehrávce od Pearsona se hra stěhuje před Quicka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ani druhá třetina první branku v zápase nepřinesla. Stále tak sledujeme vyrovnané utkání s bezbrankovým stavem – 0:0. Bude třetí třetina rozhodující, nebo bude přípravou na prodloužení. To se již za malou chvíli dozvíme!
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:27 .
     
    Statistiky po druhé části

    Střely na branku: 19:21
    Hity: 12:23
    Vhazování: 23:15
    Zblokované střely: 9:13
    Trestné minuty 0:6.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Jeff Carter zpracoval kotouč přímo ze vzduchu a ve velké rychlosti obehrál i protihráče a dostal se přímo před branku, pak ale kotouč začal poskakovat, a tak neměl Bishop příliš mnoho práce.
     
    41:24
    Kučerov si po převzetí puku u mantinelu všiml rozjetého Naměstnikova, pro kterého okamžitě putoval kotouč. Quick si vyjel z branky a opět prokázal své rychlé reflexy!
     
    42:51
    Stralman dvakrát pálil z mezikruží, nejprve zasahoval Quick, podruhé zakročila také samotná obrana Kings.
     
    43:47
    Garrisonova jedovka od modré kolem Quicka pořádně zahučela, o pár centimetrů však brankovou konstrukci minula.
     
    45:11
    Condrovu střelu vyráží Quick do ochranné sítě.
     
    45:57
    Tampa právě vstřelila branku!
    Střelecká listina dnešního zápasu se konečně otevírá! Ve třetí třetině se prosazuje TYLER JOHNSON, který si s kotoučem dokázal vybrusli na střed mezi kruhy a střelou do protipohybu překonává brankáře Quicka na jeho vyrážečce.
    Asistence: Jonathan Marchessault.
    45:57 Tyler JOHNSON - 1:0
     
    46:10
    Následuje komerční přestávka.
     
    47:45
    Domácí hokejisté nyní sice nijak extra neútočí a netlačí, ale drží kotouč a kontrolují průběh hry. Z hlediska vedoucího celku i toto momentálně Tampě stačí.
     
    48:59
    Hosté se snažili po delší době usadit v útočném pásmu, ale provinili si se ofsajdovým postavením.
     
    49:34
    Marchessault ujížděl se svým spoluhráčem do přečíslení 2 na 1 a po zvolené střele si Quick připisuje skvělý zákrok, který drží akcie svého týmu ještě stále poměrně vysoko.
     
    50:10
    Opět si dáme krátkou pauzu před závěrečnou desetiminutovkou.
     
    51:12
    Muzzinova rána byla před brankou ještě nejspíš tečována, každopádně mířila nakonec mimo tři tyče.
     
    51:31
    Killorn společně se svými spoluhráči nyní opět nastěhoval puk před Quicka a jeho tým, vyložená situace z toho nebyla.
     
    52:15
    Carter se snažil uplatnit velkým důrazem před brankou, Bishop ale měl kotouč již dávno pod kontrolou a dorážka tak nebyla možná.
     
    53:28
    Doughty zamezil Callahanovi v úniku na branku, jeho zákrok nevypadal sice úplně čistě, ale rozhodčí usoudili, že proběhl podle regulí.
     
    53:42
    Kučerov pálil z otočky dobruslený puk, trefil však pouze obránce Kings stojícího před ním.
     
    54:37
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Králům z LA se přeci jen daří srovnat stav utkání, MILAN LUCIC svou ránu schoval za několik hráčů, Bishop vůbec nic neviděl. Kotouč mu také proto prošel mezi betony až do branky.
    Asistence: Tyler Toffoli.
    54:37 Milan LUCIC - 1:1
     
    55:58
    Killorn si sjížděl před branku pro kotouč, ten byl však tak divoký, že proskákal až na druhou stranu pásma k mantinelu.
     
    56:34
    Lewisova rána z mezikruží končí na lapačce Bishopa.
     
    57:03
    Stralmanova rána od modré končí ve výstroji Quicka, který toho nejspíš příliš moc neviděl, cestičku si však přeci jen našel.
     
    57:54
    Velký tlak domácích Lightning! Killorn si opět sjížděl před branku pro přihrávku, tentokrát se dostal i ke střele, kterou však dobře postavený Quick chytá. Následně pálil opět Stralman.
     
    59:49
    Brown vybojovaný puk okamžitě pálil na branku a byl tak důsledný, že se dostal i k následné dorážce – oba dva pokusy však kryje brankář LA.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    61:01
    Hedman si vzal kotouč na dlouhou hůl a ve správný moment jej posílal na pálícího Stamkose, kterému na poslední chvíli do střely vložil hůl obránce Králů.
     
    61:50
    Filppula dostal v přečíslení 2 na 1 přihrávku ke smrtící střele, místo toho se mu však puk zamotal pod bruslemi, a tak z této šance nic není.
     
    62:57
    Naměstnikov se snažil ve velké rychlosti objet branku, ale prohrál osobní souboj s Doughtym, a tak se ke střele nedostal.
     
    63:30
    Kopitar se řítil s pukem sám na branku, klička do bekhendu mu sice vyšla, ale zakončení mu brankář Bishop znemožnil agresivním vyjetím z branky! Gólman Tampy si posléze málem srazil do branky nahrávku zpoza svatyně domácích, nakonec však pro Lightning vše dobře dopadlo.
     
    64:13
    Brownova bomba z vrcholu kruhu končí na Quickovi, který jí sice vyráží, okamžitě kotouč však ukrývá pod lapačkou.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. séria
    0:0
    Jeff CARTER neproměňuje.
     
    1. séria
    1:0
    Jonathan MARCHESSAULT proměňuje.
    Jonathan MARCHESSAULT (nájezdy 1:0)
     
    2. séria
    1:1
    Anže KOPITAR proměňuje.
    Anže KOPITAR (nájezdy 1:1)
     
    2. séria
    1:1
    Nikita KUČEROV neproměňuje.
     
    3. séria
    1:1
    Tyler TOFFOLI neproměňuje.
     
    3. séria
    2:1
    Valtteri FILPPULA proměňuje.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Tampa Bay Lightning.
    Autorem vítězné branky je VALTTERI FILPPULA, jenž po krásném naznačení střely zasunul kotouč za záda bezmocného Quicka!
    Valtteri FILPPULA - 2:1sn
     
    Konec zápasu.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Ben Bishop (TBL) 38 zákroků, 1 gól, 97,4%
    2. Jonathan Quick (LAK) 30 zákroků, gólů, 96,7%
    3. J.T. Brown (TBL) 0+0
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Šustr (TBL) 0+0, 2 střely, čas na ledě 15:21
    Marián Gáborík (LAK) 0+0, 5 střel, čas na ledě 18:49
     
    Tímto se s vámi loučím a u dalších on-line přenosů opět na počtenou. (04:37:14)

    David Motloch

    Góly a asistencie: 46. Johnson (Marchessault), rozh. náj. Filppula – 55. Lucic (Toffoli)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Jeff Carter (LAK)
    1:0   Jonathan Marchessault (TBL)
    2. séria:
    1:1   Anže Kopitar (LAK)
    1:1   Nikita Kučerov (TBL)
    3. séria:
    1:1   Tyler Toffoli (LAK)
    2:1   Valtteri Filppula (TBL)


    Tampa Bay Lightning: Bishop (Vasilevskij) – Stralman "A", Hedman, Coburn, Garrison, Carle, Šust, Witkowski – Killorn, Stamkos "C", Callahan "A" – Naměstnikov, Johnson, Kučerov – Brown, Filppula, Marchessault – Boyle, Condra
    Los Angeles Kings: Quick (Enroth) – McNabb, Doughty, Muzzin, Martinez, Ehrhoff, McBain – Pearson, Kopitar "A", Gáborík – Lucic, Carter "A", Toffoli – Andreoff, Shore, Brown "C" – Clifford, Lewis, Nolan

    Rozhodca: Martell, Leggo – Gibbs, Nansen

    Diváci: 19.092