Astana – Benfica 2:2 (kon.) | CSKA Moskva – Wolfsburg 0:2 (kon.) | Malmö – Paríž 0:5 (kon.)
Doneck – Real Madrid 3:4 (kon.) | Manchester United – Eindhoven 0:0 (kon.) | Atlético Madrid – Galatasaray 2:0 (kon.)
Juventus – Manchester City 1:0 (kon.) | Mönchengladbach – Sevilla 4:2 (kon.)
koniec
Manchester United
0:0 (0:0)
PSV Eindhoven
Streda 25.11.2015, 20:45 • Old Trafford, Manchester • Liga majstrov • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Tak, videli sme nakoniec veľmi sterilný aj druhý polčas. United mal viacero šancí, no nevyťažil z toho nič. PSV sa dobre ubránil a získal bod.
    Lepšiu pozíciu si pred posledným zápasom vytvoril PSV, ktorý bude hrať doma s CSKA a United bude cestovať do Wolfsburgu.

    Ďakujeme vám za pozornosť a prajeme dobrú noc! (22:36:13)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
    90+3. Žltá karta
     
    90+3
    Nakoniec je tu ešte aj žltá karta pre Ariasa.
     
    90+3
    V tejto chvíli to domáci Lingard prehral, keď v súboji s Ariasom vybuchol, keďže ho zasiahol rukami.
     
    90+2
    Eindhoven predvádza úspešný záver zápasu a hráčov Manchestru United nikam nepúšťa.
     
    90+1
    Črtala sa šanca pre PSV. Loptu si na ľavej strane šestnástky spracoval Locadia, no Proppera nedokázal nájsť.
     
    90+1
    Rozhodcovia nadstavujú tri minúty.
     
    89
    Teraz to bola chyba od Schneiderlina. De Jong však vzápätí fauloval a PSV teda nevyužil zaváhanie domáceho tímu v kombinácii.
     
    87
    Luuk de Jong si zbehol do šestnástky a snažil sa spracovať si prihrávku od Locadiu. Dostal sa k nej iba brankár David de Gea.
     
    86
    Rooneymu absolútne nevyšiel center na pravú stranu, kde hľadal Lingarda. Napokon loptu vybojoval Brenet a poslal ju ďalej od brány.
     
    85
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Matteo Darmian, prichádza Juan Mata.
     
    83
    Wayne Rooney našiel Fellainiho na vzdialenejšej žrdi, no Fellaini sa ocitol v ostrom uhle a zakončiť nedokázal.
     
    83
    Štandardku získava Ashley Young. Po ľavom krídle sa snažil hráč United presadiť a fauloval ho Arias. Štandardku zahrá Rooney alebo BIind.
     
    82
    Prvá žltá karta v zápase. Dostáva ju hosťujúci Luuk de Jong, ktorý zasiahol Lingarda. Faul to bol skôr taktický.
     
    80
    United je stále a stále neistý a dezorientovaný na ihrisku. Strateným mužom do výraznej miery je Wayne Rooney. PSV v týchto chvíľach aj naberá sebavedomie, žeby mohol na Old Trafforde aj zvíťaziť.
     
    79
    Guardado sa presadil najprv samostatne a posunul na pravú stranu Ariaosovi. Jeho následná prihrávka však mierila iba na kopačky hráčov Manchestru.
     
    77
    Hostia sa rozmiestnili pred šestnástkou, prihrávali si loptu postupne, no následne ju stratili, keďže im unikla za bránkovú čiaru.
     
    75
    Tak, aj táto šanca môže ešte Manchester United poriadne mrzieť. PSV zatiaľ úspešne odoláva a takisto sa snaží presadiť sa aj v ofenzíve.
    73.
     
    73
    Obrovská šanca pre domácich po dlhom čase! Young si spracoval loptu v šestnástke. Prihral pred malé vápno Lingardovi, no ten z prvej prestrelil bránku!
     
    72
    Sympatický pokus zo strany Proppera. Hráč PSV sa dostal ku zakončeniu spoza šestnástky. Vyslal tvrdú delovku, no De Gea ju bezpečne zachytil.
     
    71
    Arias sa uvoľnil na pravom krídle a smeroval neohrozene do šestnástky. Tam sa však vrátil Blind a odvrátil za postrannú čiaru. Bola to však chyba v zadných radoch červených diablov.
     
    70
    Bruma vyvážal loptu z obrannej polovicie, no fauloval ho Young. Žltá karta z toho zatiaľ nie je a doteraz sme žltú kartu ani nevideli. Takisto je aj málo faulov.
     
    68
    United sa príliš nepredviedol. PSV sa ubránilo, Rooney následne pokazil situáciu pred šestnástkou. Hostia sa dostali do protiútoku, no pokazil to Locadia, ktorý zbytočne a ešte aj nepresne vystrelil.
     
    67
    Marcos Rojo poslal center z ľavej strany. Tečoval ho hráč hostí a následne bude rohový kop zahrávať domáci tím.
     
    66
    Pereiro sa šikovne dostal na hranicu šestnástky. Ostal mierne nepovšimnutý. Vymenil si loptu s Propperom, no do šance sa už následne nedostal.
     
    64
    Ashley Young si vytvoril priestor na ľavej strane a odcentroval. V šestnástke bol pripravený Bruma a hlavičkou zastavil pokus.
     
    63
    Ukázala sa zatiaľ pokračujúca bezradnosť Manchestru. Ashley Young z pravej strany hľadal niekoho krížnym centrom, no priestore nebol absolútne nik.
     
    62
    Spoza pokutového územia sa k strele odhodlal Propper. Jeho vyslaná strela skončila bezpečne v rukách brankára De Geu.
     
    61
    Martialovi sa nepodarilo presadiť z krídelných priestorov. Eindhoven získal loptu, potiahol ju De Jong, no zakončiť už nedokázal.
     
    60
    Striedanie v tíme PSV Eindhoven: z ihriska odchádza Jorrit Hendrix, prichádza Nicolas Isimat-Mirin.
     
    59
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Memphis Depay, prichádza Ashley Young.
     
    58
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Bastian Schweinsteiger, prichádza Marouane Fellaini.
     
    56
    Hru teraz mierne zdržoval hosťujúci Moreno. Čakal niekoľko sekúnd. Nevedno, čo bolo pravým dôvodom tohoto vyčkávania.
     
    55
    Zápas opäť stráca na tempe, čo futbalovému fanúšikovi nepomáhal. Stretnutiu by výrazne pomohol gól. Na jednej, či na druhej strane.
     
    53
    Luuk de Jong si pripravil pozíciu v šestnástke. Poradil si s Blindom a pálil. Jeho pokus bol však nepresný.
     
    51
    David De Gea musel teraz vybehnúť vyššie až mimo šestnástky. Locadia sa tam stretol s Darmianom, ktorého trafil nezavinene Locadia.
     
    50
    Rojo sa prezentoval centrom z ľavej strany. Bruma si postrážil priestor v šestnástke a odvrátil na rohový kop.
     
    49
    Memphis Depay si pred vápnom pripravil pozíciu na strelu. Dostal sa k zakončeniu zo šestnástkového oblúka, no Zoet vychytal holandského hráča.
     
    48
    Martial poslal z pravej strany center do šestnástky. Priestor si našiel Lingard, no jeho hlavička letela meter vedľa protiľahlej žrde!
     
    46
    Cez polčas sa zmeny neudiali. Zatiaľ je jedinou zmenou iba striedanie v prvom polčase, keď zraneného Narsingha striedal Pereiro.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V úvodnom dejstve sme gól nevideli. Domáci neboli až takým dominantným tímom, vytvorili si viacero príležitostí, no chýbala im kreativita. PSV dokázal spoľahlivo brániť aj vďaka zákrokom brankára.
    Druhý polčas sa začne približne o 21:46.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
    45+1.
     
    45+1
    Sme už v nadstavenej prvej minúte, ktorá bude jedinou nadstavenou. Do šestnástky sa dostal Anthony Martial, no jeho zakončenie z tesnej blízkosti pekne vyrazil Zoet!
     
    44
    Po zákroku Proppera na Memhpisa Depaya ostal hráč Manchestru United mierne otrasený. Pravdepodobne to bol zásah kolenom do kolena.
     
    42
    Po rohovom kope sa zrodila príležitosť pre domácich. Smalling hlavičkoval ako prvý, no presunul iba na hlavičku Schweinsteigera. Ten sa dostal do šance z tesnej blízkosti, no podľa čiarového rozhodcu Slyška sa ocitol v ofsajde.
     
    41
    Spoza pokutového územia strieľal Propper. Tento pokus však nemohol veľmi ohroziť De Geu, pretože bol príliš nerazantný.
     
    40
    Hostia mohli ísť do rýchleho protiútoku. De Jong však neprihral presne na Pereira. Loptu získal Depay a rozohral cez obrancov.
     
    39
    Zoet zaváhal v šestnástke! Hostia prihrali svojmu brankárovi, ktorý sa však pošmykol a využiť to mohol Wayne Rooney. Stihol zareagovať neskoro.
     
    37
    Depay v šestnástke pristavil loptu Lingardovi, od ktorého sa loptu odrazila Anthonymu Martialovi. Francúzsky mladík sa dostal do veľkej príležitosti, no z pár metrov nastrelil iba do Zoeta!
     
    36
    David De Gea zaváhal v šestnástke, loptu získal Moreno, no nakoniec bol proti nemu pískaný faul. Inak by táto situácia mohla skončiť naozaj zaujímavo.
     
    35
    Mexičan Guardado zahrával rohový kop. Ten skončil nepresnou hlavičkou Hectora Morena, po ktorej bude zahrávať De Gea.
     
    34
    Rooney posunul pred šestnástkou Depayovi. Ten si posunul loptu dopredu, avšak jeho pokus skončil pošmyknutím sa a pádom.
     
    32
    Pekná možnosť pre hostí. Hendrix si zakombinoval s Locadiom v šestnástke a následne vystrelil. David De Gea si na konto pripísal prvý zákrok.
     
    31
    Šanca pre United! Blind zakrútil center na hranicu malého vápna, kde si nabehol Schneiderlin, ktorého strela nebola príliš razantná. Skončila však tesne pred bránkovou čiarou, kde ju zachytil Zoet!
     
    30
    Rojo centroval spoza šestnástky. V šestnástke číhal Lingard, no nedovolil mu zakončiť Brenet, ktorý odvrátil na rohový kop.
     
    29
    Rooney poslal prízemný center z pravej strany. Pred bránkou bol dobre postavený hosťujúci Guardado, ktorý eliminoval pokus domácich o zakončenie.
     
    27
    Hráči Manchestru nie sú takí kreatívní, ako by sa to možno od nich očakávalo. Na opačnej strane, Eindhoven sympaticky bráni a veľa priestoru súperovi nenecháva.
     
    25
    Rooney si spracoval loptu pred šestnástkou a snažil sa o strelu. Pálil však iba do protihráča. Zatiaľ stále platí, že domácim sa nedarí vytvárať si veľké šance okrem dvoch, ktoré boli v nedávnych minútach.
     
    22
    Domáci získali loptu na útočnej polovici. Rooney perfektnou prihrávkou v šestnástke našiel Lingarda, ktorému loptu prenechal Martial. Lingardovi však lopta v dobrej možnosti na príležitosť ušla!
     
    20
    Červení diabli sa pomaličky začínajú ukazovať v ofenzíve. Darmian poslal center z pravej strany a v šestnástke hľadal Rooneyho. Ten však loptu tesne nestihol.
     
    19
    Rooney zahnal Martiala na ľavej strane. Hrotový útočník Manchestru prihrával naslepo do šestnástky. Tam už loptu získali hostia a súpera ďalej nepustili do zakončenia.
     
    18
    Striedanie v tíme PSV Eindhoven: z ihriska odchádza Luciano Narsingh, prichádza Gastón Pereiro.
     
    17
    Guardado získal loptu na obrannej polovici. Hostia rozohrali cez brankára a potom loptu poslali až ku brankárovi De Geovi.
     
    15
    Spoza šestnástky si loptu pristavil Memphis Depay a pálil v strednej výške. Brankár Zoet bol pripravený na mieste a loptu zachytil bezpečne.
     
    14
    Tréner PSV Philipp Cocue bude pravdepodobne musieť striedať nútene. Jeho hráč Narsingh si po súboji sadol na trávnik a čaká na ošetrenie. Pravdepodbone si to odniesol sval na dolnej končatine.
     
    13
    Manchester United stráca lopty aj svojou vinou. Depay teraz napríklad na vlastnej polovici sa snažil preniesť hru na Rooneyho, no toho dobre pokryl protihráč.
     
    12
    Hostia šli do útoku vo štvorici. Locadia centroval spoza šestnástky, no v šestnástke si Smalling poradil s loptou, keďže ju odlhavičkoval ďaleko preč.
     
    10
    Spôsob hry Manchestru je zatiaľ priamočiary s malým počtom prihrávok. Na hrote sa snaží pracovať a pohybom si pýtať loptu Anthony Martial, no viackrát sa stane, že presný center nedostane.
     
    9
    Manchester United teraz chvíľu vyzeral, akoby nevedel, čo ďalej robiť s loptou. Domáci sa veľmi nepohybovali a iba rozmýšľali s ďalším dejom zápasu.
     
    7
    Rooneymu sa nepodarilo spracovať loptu na útočnej polovici a využiť to mohli hostia na rýchly protiútok. Loptu však stratili pred poliacou čiarou.
     
    6
    K prvej strele zápasu sa odhodlal Bastian Schweinsteiger. Spracoval si loptu za pokutovým územím, no jeho prízemná strela skončila v rukách brankára Zoeta.
     
    5
    Domáci futbalisti zatiaľ ovládajú hru. Čoraz viac získavajú priestor pred šestnástkou a snažia sa niečo vymyslieť.
     
    4
    Červení diabli šikovne zakombinovali pred šestnástkou. Martial posunul Rooneymu, ktorý hľadal ešte oätičkou Depaya, no nakoniec sa dokázali hostia ubrániť.
     
    3
    Manchester United zahrával prvý rohový kop. Hlavičkovať sa snažil stopér Smalling, no k zakončeniu sa napokon nedostal.
     
    2
    Domáci predviedli prvý náznak útoku, keď loptu potiahol Depay a hľadal pred šestnástkou Martiala. Hostia sa ubránili a vyprevadili súpera na vlastnú polovicu, kde si už hráči Manchestru loptu prihrávajú.
     
    1
    Úvodný výkop zahrávali futbalisti PSV Eindhoven, ktorí okamžite posunuli loptu na útočnú polovicu. United sa však rýchlo zmobilizovali a získali loptu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy nastupujú na hraciu plochu za ovácií fanúšikov na Old Trafforde. Domáci futbalisti sa predstavia v klasických červených farbách a hostia z Holandska v belasých dresoch.
     
    Tak v tomto zápase má zastúpenie aj Slovensko. Na čiare sa totižto predstaví slovenský rozhodca Roman Slyško!
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester United: de Gea – Darmian, Smalling, Blind, Rojo – Schneiderlin, Schweinsteiger – Lingard, Rooney (C), Depay – Martial.
    Náhradníci: Romero – Mata, Young, Wilson, Fellaini, McNair, Pereira.

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Bruma, H. Moreno, Brenet – Guardado, Hendrix, D. Pröpper – L. Narsingh, L. de Jong (C), Locadia.
    Náhradníci: Pasveer – Isimat-Mirin, Pereiro, Schaars, Maher, S. Poulsen, Bergwijn.

    Rozhodca: Královec (CZE) – Slyško (SVK), Wilczek (CZE).
     
    Prajem vám pekný futbalový večer a vítam vás pri sledovaní Ligy majstrov! Najprestížnejšia európska klubová súťaž pokračuje zápasmi 5. Kola vrámci druhého hracieho dňa. Jedným zo stretnutí bude aj súboj skupiny B medzi Manchestrom United a PSV Eindhoven so začiatkom o 20:45.

    Tabuľky skupiny B
    1. Manchester United, 2 V, 1 R, 1 P, 5:4, 7 b.
    2. PSV Eindhoven, 2 V, 2 P, 6:6, 6 b.

    3. VfL Wolfsburg, 2 V, 2 P, 4:4, 6 b.
    4. CSKA Moskva, 1 V, 1 R, 2 P, 4:5, 4 b.

    V hre je ešte šesť bodov a teoretickú šancu na postup majú všetky tímy. Najbližšie k účasti vo vyraďovacej fáze sú práve „červení diabli“.

    Anglický Manchester United je teda lídrom skupiny B so ziskom siedmich bodov. Tie získal po víťazstve nad Wolfsburgom 2:1 a nad CSKA Moskva 1:0. Ostatne remízoval na ihrisku CSKA 1:1 a Eindhoven ho porazil doma 2:1 Na tento zápas veľmi dobre nespomína Luke Shaw, ktorý utrpel ťažkú zlomeninu nohy po škaredom zákroku v prvom polčase.
    V domácej súťaži „červeným diablom“ patrí druhé miesto v tabuľke so ziskom 27 bodov. Naposledy sa United predstavil na ihrisku Watfordu v sobotu, odkiaľ bral tri body po výhre 1:2.

    Holandský PSV Eindhoven taktiež nie je vyradený z hry o postup, momentálne mu patrí postupová druhá priečka so šiestimi bodmi. Eindhoven teda v prvom kole doma porazil United 2:1, potom však prehral v Moskve 3:2 a vo Wolfsburgu 2:0. Nemeckému tímu však prehru oplatil v nasledujúcom kole rovnakým výsledkom.
    V domácej Eredivisie PSV patrí tretia priečka s 28 bodmi. V sobotu sa PSV predstavil na ihrisku šestnásteho Willemu II, kde remízoval 2:2.

    Tento zápas je pre oba celky kľúčovým pre postup do osemfinále. United a aj PSV budú určite hrať na plné obrátky a môžeme sa teda tešiť na ďalší kvalitný zápas UEFA Champions League.
    Podrobnosti z prvého vzájomného zápasu (15. septembra) na štadióne PSV tu
    Sledujte teda on-line prenos na webe Onlajny.eu a dozviete sa viac. Želám vám pekný športový zážitok!

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly:

    Karty:   90+3. Lingard (MAN) – 82. L. de Jong (PSV), 90+3. Arias (PSV)


    Manchester United: de Gea – Darmian (85. Mata), Smalling, Blind, Rojo – Schneiderlin, Schweinsteiger (58. Fellaini) – Lingard, Rooney (C), Depay (59. Young) – Martial.
    Náhradníci: Romero – Mata, Young, Wilson, Fellaini, McNair, Pereira.

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Bruma, H. Moreno, Brenet – Guardado, Hendrix (60. Isimat-Mirin), D. Pröpper – L. Narsingh (18. Pereiro), L. de Jong (C), Locadia.
    Náhradníci: Pasveer – Isimat-Mirin, Pereiro, Schaars, Maher, S. Poulsen, Bergwijn.

    Rozhodca: Královec (CZE) – Slyško (SVK), Wilczek (CZE)