Columbus – San Jose 3:5 (kon.) | Montreal – NY Islanders 4:2 (kon.) | Vancouver – NJ Devils 2:3 (kon.)
koniec
Vancouver Canucks
2:3 (0:0, 0:1, 2:2)
New Jersey Devils
cz Pondelok 23.11.2015, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    NEW JERSEY DEVILS

    Jednadvacet bodů v tabulce Metropolitní divize není pro Devils vůbec špatný výsledek, mnoho odborníku před začátkem sezóny nepředpovídalo týmu New Jersey světlou budoucnost. Pravda je ale taková, že kádru v červenobílých trikotech schází jen tři bodíky na třetí divizní pozici, přičemž náskok na šestou Philadelphii se také začíná zvětšovat. Přestože Ďáblové poslední dvě střetnutí nezvládli, když je stačil překonat Edmonton a Calgary, panikařit v žádném případě nemusejí. Trenéři spoléhají především na výborné výkony Mikea Cammalleriho (6 + 12), jenž táhne týmové bodování, podobně dobře si vede také Lee Stempniak (4 + 11). Na ledě Canucks ale Devils čeká pořádná dřina.
     
    VANCOUVER CANUCKS

    Kdo ví, jak dlouho se budou Kosatky držet na vrchních patrech Pacifické divize, každopádně sezónu neodstartovali tak špatným stylem, jak by mohla široká veřejnost čekat. Sestava Vancouveru letos neobsahuje tolik na papíře zvučných jmen, přesto aktuálně čítá na kontě dvaadvacet bodíků a chlubí se třetím divizním místem, kousek za San Jose Sharks a Los Angeles Kings. Canucks se v minulém utkání podařilo přerušit sérii porážek, před vítězstvím nad Chicagem si Vancovuer připsal čtyři prohry v řadě a už se zdálo, že tým upadl v menší trable. Otázka zní, zda dnes proti New Jersey dokáží hráči kolem bratří Sedinů podobný výkon zopakovat. Statistiky nadále vede Daniel Sedin (10 + 12), o kousek za ním se krčí jeho dvojče Henrik Sedin (6 + 14). Dnešním duel s Devils může být pro Vancouver hodně stěžejní.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu už jednou v rámci tohoto ročníku utkaly, akorát na kluzišti Devils. Hrálo se na východním pobřeží a New Jersey Devils dokázali Canucks udolat 4:3 v prodloužení.
     
    Československá stopa v utkání

    Radim Vrbata (VAN) (3 + 5)
    Jiří Tlustý (NJD) (1 + 2)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, budeme v něm sledovat zápas týmů z opačných konferencí. Na předchozí výhru se pokusí navázat Vancouver Canucks, jež vyzvou dalekého soka New Jersey Devils.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, začneme jako vždy o několik minut později oproti startovnímu času.
     
    Úvodní sestavy:

    Vancouver Canucks: Markström – Tanev, Edler, Weber, Hamhuis, Bartkowski, Sbisa – Hansen, H. Sedin, D. Sedin – Virtanen, Horvat, Burrows – Higgins, McCann, Baertschi – Dorsett, Cracknell, Prust

    New Jersey Devils: Schneider – Larsson, Greene, Severson, Moore, Schlemko, Merrill – Stempniak, Henrique, Cammalleri – Palmieri, Zajac, Kalinin – Tootoo, Josefson, Tlustý – O'Neill, Gionta, Farnham.
     
    V hale ještě zazní hymny a budeme pomalu připraveni na úvodní vhazování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Jako první se kotouče na vhazování zmocnili domácí hokejisté a pokusili se vyrazit kupředu, ale Schneider si puk v pohodě schoval do lapačky.
     
    00:45
    Stále se hraje kolem klece Devils, ale Canucks se zatím nemohou dostat k žádnému zakončení, takže žádné nebezpečí pro hostující branku.
     
    01:01
    Hra přerušena před gólmanem New Jersey, proběhne nové buly.
     
    01:11
    Máme za sebou jen chviličku první třetiny a už uvidíme první vyloučení, a to ze strany domácího týmu. Na dvě minuty za nedovolené bránění si odjíždí sednout Derek Dorsett (VAN). Přesilovka pro Devils.
     
    01:28
    Palmieri neváhal a okamžitě střílel na branku, co nejdříve to šlo. Na Markströma si ale zatím nepřišel, domácí gólman přerušuje hru.
     
    01:45
    A Kosatky se osvobozují vyhozením přes všechny čáry, domácí tým může v klidu dostřídat.
     
    02:08
    Jetě jedna střela Palmieriho z mezikruží, ale také tu si dokázal brankář Canucks pohlídat a utěsnit mezírky. Zatím drží domácí tým nad vodou.
     
    02:30
    Teď už se New Jersey dokonce samo připravilo o výhodu útočného pásma a čas do konce první přesilové hry mu rychle plyne. Následoval další zásah Markströma.
     
    02:56
    Ještě jedno vyhození Vancouveru a tohle už by mohlo domácím na ubránění prvního oslabení v zápase stačit.
     
    03:28
    Ale bude se vylučovat tentokrát na druhé straně, takže přesilovku si vyzkoušejí také Canucks. Je to Jacob Josefson (NJD), kdo právě odjíždí za vrátka trestné lavice za podražení.
     
    04:06
    Radim Vrbata získal slibně kotouč na modré čáře a už se chystal směrem k brance, ale v tu chvíli mu sjel kotouč z hole a bylo po šanci.
     
    04:33
    Dobře to zkoušel i Weber, když se po samostatné akci dostal blízko Schneiderově klece. Ale ani on nestihl vypálit, protože mu soupeř vypíchl kotouč.
     
    05:18
    Několik vteřin před návratem Josefsona do hry se Canucks dostali do první šance a také první přesilovkové střele, ale ta šla jen na betony gólmana.
     
    05:43
    Máme tu už třetí vyloučení na začátku utkání, bude z toho druhá početní výhoda pro Vancouver Canucks po sobě. Adam Larsson (NJD) inkasuje od arbitra dvě minuty za držení.
     
    06:40
    Hosté se ale hned na úvod svého dalšího oslabení osvobozují vyhozením přes všechny čáry na ledě, a to hned dvakrát po sobě.
     
    07:16
    Střela Radima Vrbaty zblízka měla pořádnou razanci, ale Cory Schneider si s ní věděl rady, protože na ni moc dobře viděl.
     
    07:22
    Znovu velmi podobná sitauce a gólman Devils si připisuje nový zákrok do statistik.
     
    07:45
    Druhá přesilovka Kosatek v zápase je minulostí, také tahle končí bez využití. Devils tak mohou znovu začít myslet na útok.
     
    08:07
    Kus černé gumy končí mimo hrací plochy, budeme sledovat první komerční přestávku.
     
    08:20
    Už se znovu hraje, tentokráte za domácí klecí, ale moc dlouho tam touš nezůstal, Canucks se do okamžitě pokusili vyhodit co nejdále od svého zařízení.
     
    09:03
    Gelinas se dostal k ráně v mezikruží, kde se dokázal úplně osamostatnit. Ale také jeho pokus stačil Markström zlikvidovat.
     
    09:28
    Dorsett spěchal za volnou pryží do útočného pásma, ale dříve tam byl jeho soupeře, takže naděje pro Kostaky pohasly. Poté ofsajd New Jersey.
     
    10:05
    Palmieri hned na začátku utkání velice aktivní a dává o sobě znovu vědět, když se na pravém kruhu zkusil prokousat do zakončení. Teď mu ale střela nesedla.
     
    10:43
    Daniel a Henrik Sedim si vyměnili kotouč, druhý jmenovaný zakončoval, ale hodně kostrbatě, takže hostující ochránce svatyně moc neměl problémy.
     
    10:50
    Vyhození Devils alespoň do středního pásma, od tohoto místa postupně rozehráli domácí muži. Ale zatím sledujeme spíše vyčkávání.
     
    11:18
    Dvě minuty trestu dostává domácí brankář Jacob Mrakström (VAN), který vyhodil puk přes mantinel, což je dle pravidel zdržování hry. Trest odpyká Yannick Weber.
     
    12:05
    Ale Vancouver se už podruhé osvobozuje vyhozením přes celé kluziště, takže Devils se zatím nemohou dostat do lepší šance na střelu.
     
    12:39
    Horvat zvládl situaci ve středním pásmu a popostrčil kotouč ještě dál od branky, tato přesilovka se Devils zatím vůbec nedaří.
     
    13:28
    Domácí už jsou v plném počtu, oslabení zvládli s klidem a hned se zase zkusí přesunou s pukem před Schneidera.
     
    14:08
    Gionta a jeho veliká šance na levé straně brankoviště, odkud pálil puk na branku. Ale gólman Canucks se stihl zavčas přemístit ke své tyči, kde stačil utěsnit prostor.
     
    15:15
    Následuje ještě jedna komerční pauza, ještě předtím výborně pálil z dobré pozice Derek Dorsett.
     
    15:30
    Domácí parta se stačila ihned po dalším buly přesunout do útočné třetiny, ale ke střele už nedošlo, hostující obrana byla hbitá.
     
    16:08
    Zatím nic nenasvědčuje tomu, že bychom měli vidět první branku zápasu ještě v první třetině, když už někdo vypálí na branku, jde o hodně lehká zakončení.
     
    16:50
    Jeden z útočníků Kosatek byl ve středním pásmu sám proti tem mužům v bílém trikotu, takže mu nezbývalo nic jiného, než kotouče odevzdat a odjet vystřídat.
     
    17:20
    Zajac a jeho dobrá obranná práce před brankou, právě on pak vyvážel kotouč dopředu. Ale ani jeho tým se nemůže dostat až do zakončení.
     
    17:55
    Zakázané uvolnění Vancouver Canucks.
     
    18:06
    Před Jacobem Markströmem se strhl boj o puk na brankovišti, rozhodčí ale brzy přerušil hru, protože na led napadalo najednou až moc hráčů a gólman se dostal do nevýhodného postavení.
     
    18:20
    Sbisa v souboji o puk u mantinelu neuspěl, takže hosté znovu zakončovali. Ale opět se jednalo o spíše jednodušší střelu, malého rázu.
     
    18:36
    Devils se už nějakou dobu drží v pásmu soupeře a snaží se rychle kombinovat. Pokud se jim podaří lépe zakončit, mohou klec soupeře klidně ohrozit.
     
    19:20
    Už běží poslední minuta základní hrací doby, Gelinas zkusil nahodit kus černé gumy na branku z dálky, ale puk ještě někdo tečoval mimo tři tyče.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    To je z úvodní periody vše, branku jsme zatím v dnešním utkání neviděli. Na góly si tak budeme muset počkat minimálně do prostřední části, já se vám po konci první přestávky mezi třetinami znovu ohlásím.
     
    Střely na branku v první třetině

    Vancouver Canucks: 6

    New Jersey Devils: 9
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Také na začátku druhé třetiny se kotouče zmocnil Vancouver, hosté reagují vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    21:05
    Devils právě vstřelili branku!
    Tak jsme se dočkali první branky zápasu už na začátku druhé třetiny, New Jersey Devils se dostali poprvé během druhé periody do útočného pásma a hned toho využili naplno, jelikož se jim okamžitě daří skórovat. Krásnou nahrávku na hokejku zpoza branky obdržel autor tohoto zásahu MIKE CAMMALLERI, který tak rozšiřuje svou sbírku v kanadském bodování. Jak bude na inkasovaný gól reagovat domácí Vancouver? Asistence: Kyle Palmieri, Sergej Kalinin.
    Mike CAMMALLERI - 0:1
     
    22:16
    Ale už má zase na druhé straně hrací plochy práci Cory Schneider, který si připsal hned dva zásahy a poté jeho spoluhráči vyhazují na icing.
     
    23:05
    Vancouver má šanci se výsledkově dotáhnout, protože na trestnou lavici míří Mike Cammalleri (NJD), autor zatím jediné branky. Vyloučen je za hákování.
     
    23:30
    Weber s Edlerem si nadvakrát vyměnili kotouč, ale ani jeden z nich nevypálil, to si vzal na starosti až Daniel Sedin.
     
    24:03
    Daniel Sedin a jeho další pokus o zakončení po nahrávce od Burrowse, ale útočník Canucks z první netrefil mezi tři tyče.
     
    24:35
    Už jen půl minuty zbývá do konce Cammalleriho trestu a hosté se opět osvobozují, Vancouver má zatím dnes v přesilových hrách docela problémy.
     
    25:07
    Devils v plném počtu, další oslabení v zápase zvládli s klidem a pohodou, teď se zase mohou soustředit na hru do útoku.
     
    26:11
    Markström si zahrál s pukem a rozehrál ho na spoluhráče, pak ale musel držet puk na brankovišti po šanci soupeře. Následuje komerční přestávka.
     
    26:28
    Zajac se vydal sám na výlet do útoku. Pak už nahrával na Gelinase, který trefil pravou tyčku z venkovní strany.
     
    26:58
    Radim Vrbata rozehrával v útočném pásmu a hledal, komu by přihrál. Jenže zrovna nikdo neměl volnou hokejku, takže bylo po šanci Canucks.
     
    27:45
    Znovu ale hrají Devils, ti ovšem udělali chybu ve vlastním pásmu a zálusk si na větší šanci dělal Edler. Naštěstí pro hosty ztratil kotouč.
     
    28:16
    Dobrá práce Devils v pásmu soupeře, ale k další střele na Markströma zatím nedošlo. Naopak má na druhé straně puk v rukavici Schneider.
     
    28:50
    Je tu přesilová hra pro Vancouver Canucks, dvě minuty za hákování dostane hostující Jacob Josefson (NJD). Ten už dnes jednou za katrem seděl, teď dává soupeři další šance. Přesilovka domácích.
     
    29:07
    Hosté ale hned na úvod vyhazují a hned se částečně nechali prostřídat, mezitím se Canucks zkusí vrátit do útočné třetiny.
     
    29:35
    Cory Schneider a jeho výborný zákrok u jeho levé tyče, kde se vytáhl proti Danielu Sedinovi. Canucks se ale nadále drží v pásmu Devils.
     
    30:16
    Teď zase zkusil štěstí Henrik Sedin, ale po jeho zakončení mimo branku už Ďáblové vyhazují puk od své klece, přesilovka se blíží ke konci.
     
    30:55
    Devils zvládli také další oslabení v zápase, už jsou kompletní a teď jsou to naopak oni, kdo si počíná důrazně vepředu a snaží se o zakončení.
     
    31:30
    Sbisova střela z dálky letěla přesně na branku. Už se zdálo, že ji Schneider bude mít v rukavici, ale ještě mu puk vypadl a byla z toho možnost pro domácí.
     
    32:13
    Zakázané uvolnění Vancouver Canucks, hra se vrátí před Jacoba Markströma.
     
    32:40
    New Jersey se snaží tvořit tlak v soupeřově pásmu, zatím se to hostům docela daří. Ale chtělo by to také nějakou střelu na branku Kosatek.
     
    33:13
    Devils si teď dávají na čas s rozehrávkou za vlastní brankou, ta se jim navíc následně nepovedla.
     
    33:26
    Matteau unikal sám na branku a byl faulován, rozhodčí ukazuje, že bude vylučovat na dvě minuty. Za katr už zamířil Alexander Edler (VAN), jenž dostává trest za sekání. Budou hosté v přesilovce úspěšnější jak jejich soupeř?
     
    33:38
    Hostující tým získal puk na vhazování a Josefson se snažil vytočit od mantinelu do šance. Jenže se mu puk zaškobrtl a následně se domácímu celku podařilo vyhodit.
     
    34:17
    Postavení mimo hru New Jersey, i když hodně hraniční. Vhazovat by se mělo na modré čáře.
     
    34:38
    Počet hráčů na ledové ploše se velmi brzy srovná, protože Damon Severson (NJD) odjíždí na trestnou lavici za krosček. Hru ve čtyřech jsme dnes zatím moc neviděli.
     
    34:50
    Hamhuis se hned po buly dobře uvolnil a po objetí celé branky dobře zakončil. Avšak Schneider měl zavčas beton připravený u tyčky.
     
    35:22
    Radim Vrbata zůstal úplně sám nehlídaný na pravém kruhu. Moc času ale neměl, tak okamžitě tvrdě vypálil. A Cory Schneider si s jeho střelou dokázal poradit ramenem.
     
    36:10
    Začala zkrácená početní výhoda Kosatek, ty si teď vytvořily šanci a donutily gólmana soupeře, aby se odhodlal k dalšímu přerušení hry.
     
    36:40
    Už jsou ale také muži New Jersey kompletní a jen se potvrdilo, že Canucks dnes přesilovky vůbec nejdou. Přesto ještě bratři Sedinové tvoří šance v plném počtu.
     
    37:29
    Vancouveru ale zkrácená přesilovka očividně pomohla, co se týče sebevědomí. Domácí jsou najednou důraznější v osobních soubojích.
     
    38:02
    Cracknell a jeho dobrá šance, když se na chvíli ocitl skoro sám před brankou. Ale puk se mu podařilo tečovat jen mimo branku.
     
    38:26
    Rozehrávka obrany Canucks z vlastního pásma, teď jsou Devils mírně pod tlakem a potřebují co nejdříve vyhodit daleko od své klece.
     
    39:07
    To už se povedlo a Ďáblové střídají. Hned se zkusí zapojit do útočné akce.
     
    39:31
    Nahození jednoho z obránců Vancouverských od modré čáry, Cory Schneider jej v pohodě ukryl do lapačky. Ještě minimálně jedno buly v této třetině.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé dvacetiminutovce už jsme branku viděli, ale pouze jednu. Jejím autorem se stal hokejista Devils Mike Cammalleri po krásné nahrávce přímo na hokejku. Zápas je samozřejmě stále otevřený, takže se ve třetí třetině máme na co těšit.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Vancouver Canucks: 19

    New Jersey Devils: 15
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Jako první se v hostující přesilovce dostal na puk Gelinas, ale branku netrefil
     
    40:38
    Další šanci měl po samostatném průniku Zajac, ale ani on nemířil přesně, takže domácí brankář nemusel vůbec zasahovat.
     
    41:31
    Devils právě vstřelili branku!
    Ještě v přesilové hře se dostávají Devils do vedení o dvě branky, i když se zdálo, že už se v početní výhodě neprosadí. Zbývalo jen několik vteřin do návratu Sedina na led, to se ale hosté přesunuli do útočné třetiny a několika kombinacemi došli až k zakončení muže jménem ANDY GREENE, jenž propálil vše před sebou, včetně brankáře Jacoba Markströma. Domácí Canucks teď mají co dohánět, čas do konce třetí třetiny jim bude určitě rychle ubíhat. Asistence: Mike Cammalleri, Lee Stempniak.
    Andy GREENE - 0:2
     
    42:50
    Hosté se drží na kotouči při hře v pěti proti pěti, ale do další šance se nedostávají. Naopak je to Vancouver, kdo se snaží zvýšit svou aktivitu.
     
    43:37
    Cory Schneider si musel připsat hned dva zásahy po sobě, pak dokonce pomohl spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    44:10
    Bo Horvat a jeho slibná příležitost, po přerušení celé akce se ale bude vylučovat. Dvě minuty míří na adresu Jacoba Josefsona (NJD), ten dnes bude pykat už potřetí, teď za hákování.
     
    44:30
    Hostující ochránce svatyně má po střele od modré čáry opět kotouč ve své výstroji. Vhazovat se bude na levém kruhu.
     
    44:50
    Teď už se ovšem New Jersey osvobozuje vyhozením přes všechny čáry a domácí se musejí rychle vracet zpátky do pásma.
     
    45:14
    Ale pozor, je tu trestné střílení pro Vancouver Canucks, veliká šance pro domácí!
     
    45:14
    Radim Vrbata byl tím, kdo provedl nájezd, ale pouze prohloubil své letošní trápení, zakončením do bekhendu Schneidera nepřekonal.
     
    45:30
    Ještě ale necelou minutu bude pokračovat klasická přesilová hra Kosatek, Edler to zkoušel z dálky, ale trefil pouze levou tyčku z venkovní strany.
     
    46:16
    Ani tato přesilovka Canucks nakonec brankou nekončí, teď uvidíme komerční přestávku.
     
    46:35
    Přesilová hra pro New Jersey, Luca Sbisa (VAN) dostává dvě minuty za podržení od hlavního rozhodčího a to je další dobrá příležitost pro hosty.
     
    47:21
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Vancouver Canucks se dostávají zpátky do zápasu, přestože nyní jejich střelecký počin asi nikdo v hale nečekal. Jsou to právě domácí muži, kdo hraje v oslabení, ale hokejisté v modrých trikotech se přesto prosazují a dělají radost tribunám v hale. Před brankou se do šance dostal proti gólmanovi Devils HENRIK SEDIN, který dostal nahrávku od svého bratra Daniela poté, co Schneider chybně rozehrál a nabídl sokovi luxusní možnost. A tou už útočník domácích nepohrdl. Asistence: Daniel Sedin.
    Henrik SEDIN - 1:2
     
    48:57
    Už se hraje v plném počtu na obou stranách a sledujeme hodně atraktivní a útočný hokej ve třetí třetině.
     
    49:25
    Devils právě vstřelili branku!
    Sotva se dostali domácí hokejisté do zápasu, už je to zase o dva góly pro hostující New Jersey Devils. A znovu se jednalo o poměrně nečekanou akci, když se mužstvo v bílých trikotech dostalo do přečíslení. Za autora třetí branky Devils je označen ADAM HENRIQUE, ten si našel mezírku ve výstroji Jacoba Markströma a nedal mu téměř žádnou šanci zasáhnout. Dokáže se Vancouver ještě výsledkově dotáhnout? Asistence: Mike Cammalleri, Adam Larsson.
    Adam HENRIQUE - 1:3
     
    50:03
    Uvidíme komerční přestávku.
     
    50:16
    Hra velmi brzy přerušena, odpískáno postavení mimo hru.
     
    50:36
    Hansen byl v útočném pásmu důrazný u mantinelu, avšak puk pro svůj tým nezískal a hrál soupeř. Devils zatím kontrolují hru.
     
    51:01
    Postavení mimo hru Vancoveru, vhazovat by se mělo na modré čáře.
     
    51:14
    Domácí brankář raději podržel puk v lapačce, přestože měl ještě dost času na rozehrávku.
     
    51:30
    Josefson se z původně nevýhodné pozice dokázal vytočit až do zakončení, ale jeho pokus gólman Canucks stačil zavčas zachytit do lapačky.
     
    51:50
    Mike Cammalleri dnes bodově řádí a chtěl přidat i další branku, ale teď mu střela z pravého kruhu úplně nesedla na hokejku.
     
    51:56
    Obrovská šance hokejistů Kosatek, když se dostali do přečíslení dva na jednoho, ale Cory Schneider parádně zasáhl proti střele Burrowse a zabránil průniku kotouče.
     
    52:19
    Devils vyhazují na icing, hra se vrátí před jejich klec.
     
    52:46
    Už se hraje hodně důrazně ve středním pásmu a každá chybička teď může více napovědět o výsledku utkání, Hamhuis se snažil nahodit puk z dálky.
     
    53:19
    Hansen byl na chvíli úplně volný a připravený vystřelit, ale kotouč v daný moment na hokejku neobdržel. A tak mohli znovu rozehrát hostující beci.
     
    54:10
    Bartkowski v důrazném souboji, ve kterém je proti němu Tootoo. Ale Devils teď bude stačit držet puk co nejdále od své branky.
     
    54:47
    Ještě jedna komerční přestávka, pak budeme pokračovat ve zbytku utkání.
     
    55:03
    Po dalším buly pokračují hosté v aktivním napadání v útočném pásmu. Když se do úniku dostali také domácí hráči, je jim odpískáno postavení mimo hru.
     
    55:40
    Vancouver rozestavěl celou pětici v útočném pásmu, ale po dvou nahrávkách beze střely se puku zmocnili Devils a nahazují puk alespoň do střední třetiny.
     
    56:30
    Alexander Edler nevěděl co s kotoučem, tak jej nahodil aspoň o zadní mantinel. Ale odrazil se na hokejky hostům, takže chyba Canucks.
     
    57:17
    Jacob Markström už je venku z branky a domácí tým zkouší hru v šesti mužích bez brankáře.
     
    57:40
    Burrows se snaží vystřeli, přestože nakonec minul branku, jeho tým se ještě drží kolem klece soupeře a tvoří si tlak.
     
    58:05
    A další střela, tentokráte pecka od jednoho z obránců Kosatek, ale Schneider si počíná v posledních momentech třetí třetiny výborně!
     
    58:44
    Ještě se bude vylučovat, a to z řad New Jersey Devils, a hned na čtyři minuty. John Moore (NJD) inkasuje trest za vysokou hokejku a Canucks budou mít teď na ledě velikou početní převahu.
     
    58:59
    Devils nahodili kotouč pouze na modrou čáru, ale tam už obránci zachybovali a nakonec končí puk až za brankou domácího celku.
     
    59:16
    Problém pro domácí, jejich brankář musí zpátky do klece, Vancouver totiž vyhodil na icing.
     
    59:30
    Ještě Weber a Vrbata vepředu před brankou soupeře zkoušeli zakončit, ale oba pálí hodně vedle zařízení.
     
    59:59
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácí fanoušci se přeci jen ještě mohou radovat ze vstřelené branky, jednu vteřinu před koncem základní hrací doby puk přešel za brankáře hostujícího celku, rozhodčí si jel ještě celou situaci ověřit na video, zda bylo vše v souladu s pravidly. Tato branka ale v rozdělování bodů už nic řešit nebude, Devils i tak zvítězí v základní hrací době. Autorem gólu je český útočník RADIM VRBATA. Asistence: Alexander Edler, Yannick Weber.
    Radim VRBATA - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Jsme na konci velice pohledného utkání, které bylo plné šancí a možností na obou stranách. Vítězně z něj nakonec odcházejí hokejisté New Jersey Devils, jelikož právě oni uhájili svůj náskok o dvě branky a i díky výbornému výkonu brankáře Coryho Schneidera si berou výhru v základní hrací době. Vancouver Canucks dnes nedokázali využívat přesilovky, také to je jeden z důvodů, proč dnes končí poraženi. Hlavní rozhodčí zápasu si ještě kontroloval situaci na videu z posledních vteřin, kdy puk prošel za čáru branky Devils, ale i když nakonec gól uznal, Vancouveru to body nepřivanulo a prohrál 2:3. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezké pondělí.
     
    Střely na branku v utkání

    Vancouver Canucks: 36

    New Jersey Devils: 22
     
    Československá stopa v utkání

    Radim Vrbata (VAN) (1 + 0, 5 střel, čas na ledě 13:57)
     
    Tři hvězdy utkání

    Mike Cammalleri (NJD) (1 + 2)
    Daniel Sedin (VAN) (0 + 1)
    Cory Schneider (NJD) (38 zásahů) (06:48:42)

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 48. H. Sedin (D. Sedin), 60. Vrbata (Edler, Weber) – 22. Cammalleri (Palmieri, Kalinin), 42. Greene (Cammalleri, Stempniak), 50. Henrique (Cammalleri, Larsson)


    Vancouver Canucks: Markström (Miller) – Tanev, Edler, Weber, Hamhuis, Bartkowski, Sbisa – Hansen, H. Sedin, D. Sedin – Vrbata, Horvat, Burrows – Higgins, McCann, Baertschi – Dorsett, Cracknell, Prust
    New Jersey Devils: Schneider (Kinkaid) – Larsson, Greene, Severson, Moore, Gelinas, Merrill – Stempniak, Henrique, Cammalleri – Palmieri, Zajac, Kalinin – O'Neill, Josefson, Farnham – Matteau, Gionta, Tootoo

    Rozhodca: Kozari, Joannette – Rody, Cameron

    Diváci: 18 268