Novosibirsk – Omsk 2:1 (po pr.) | Jekaterinburg – Jugra Chanty-Mansijsk 3:1 (kon.)
koniec po predl.
HC Sibir Novosibirsk
2:1 (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)
Avangard Omsk
cz Pondelok 23.11.2015, 14:00 • Ice Sports Palace Sibir • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    63:49 Oleg GUBIN - 2:1
     
    63:49
    Sibir právě vstřelil branku!
    Nakonec vítězný bod navíc berou domácí hokejisté Sibiru! Za ně střílí rozhodující branku OLEG GUBIN, pro něhož to je již druhá branka v zápase. Útočník Sibiru zůstal zcela osamocen před brankou a když dostal přihrávku, zužitkoval ji parádní ranou do protipohybu přesouvajícího se brankáře Furcha!
    Asistence: Alexej Kopeikin.
     
    61:17
    Další nebezpečná situace! Přečíslení 2 na 1 přišel podpořit ještě třetí dojíždějící útočník Omsku, který ale ztroskotal na skvěle vyjetém Salákovi. Ten nyní vytasil svůj beton a zachránil domácí od pohromy.
     
    60:25
    Tak mohlo být rychle hotovo! Zubov se trochu nečekaně dostal k puku před brankou, když jej obrana domácích nedokázala ideálně zpracovat, nakonec však chvíle zmatků zachraňuje chytající Salák.
     
    59:34
    Salák musel řešit ještě jeden ošemetný okamžik, když divoký kotouč nevyrazil úplně ideálně před sebe, kde zrovna dojížděl jeden z útočníků Omsku, nakonec si však obrana domácích poradila.
    56:50 Oleg GUBIN - 1:1
     
    56:50
    Sibir právě vstřelil branku!
    Tak máme přeci jen srovnáno! K odraženému kotouči před brankou se dostal OLEG GUBIN, který byl sice bráněn protihráčem, přesto dokázal svou hůl nastavit tak dobře, aby kotouč poslal nejen směrem do branky, ale také mezi betony Dominika Furcha.
    Asistence: Ivan Věreščagin, Damir Žafjarov.
     
    51:15
    Těžký projektil od modré byl zřejmě v dráze letu ještě tečován, přesto jej Furch nachází ve své lapačce!
     
    44:58
    Neskutečný závar před Dominikem Furchem! Snad pět střel po sobě nyní "smrdělo" brankou, nějakým způsobem však kotouč zůstal před brankovou čarou Omsku. Domácí v přesilové hře tlačí, zatím stále bez brankového úspěchu.
     
    44:00
    Jevgenij Kulik (OMS) vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl.
    39:55 Sergej ŠIROKOV - 0:1
     
    39:55
    Avangard právě vstřelil branku!
    Zkrácenou verzi přesilové hry využili hosté z Omsku dokonale! Po jednoduché kombinaci v útočném pásmu putovala finální přihrávka zpoza branky na sjíždějícího SERGEJE ŠIROKOVA, který střelou z první z bezprostřední blízkosti branky překonal i bezmocného Saláka.
    Asistence Martin Erat.
     
    38:22
    Zubov s pukem zamýšlel přihrávku před branku, když ale viděl, že si jej nikdo z protihráčů příliš nevšímá, zkusil to po vlastní ose a s kotoučem se žalostně jednoduše dostal až před brankoviště! Salák proti němu vyjel a jeho pokus zlikvidoval.
     
    37:56
    Přesilovka Sibiru ale rychle končí – Tomáš Vincour (SIB) vyloučen na dvě minuty za hákování a poměr sil na ledě se srovná.
     
    37:38
    Alexandr Pěrežogin (OMS) vyloučen na 2+10 minut za úder do oblasti hlavy a krku.
     
    36:19
    Rychlý protiútok domácích a nebezpečná střela Meszároše z mezikruží, která byla ještě schovaná za obráncem Omsku. Furch si oddechl, puk letěl o pár centimetrů vedle tyče.
     
    35:04
    Nyní to měl Salák již složitější – u své vzdálenější tyčky tak trochu zaspal a po rychlé otočce Paršina kolem branky měl co dělat, aby mu zamezil na poslední chvíli skórovat.
     
    26:11
    Viktor Bobrov (SIB) vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    21:04
    Denis Paršin (OMS) vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    17:39
    Alexej Gluchov (OMS) vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    15:18
    Konstantin Okulov (SIB) vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    13:01
    A na druhé straně vidíme takřka totožnou situaci! Opět povedená přihrávka za obránce soupeře, kterou dostal Sannikov až takřka před brankou. Mnoho prostoru tak neměl, zkusil puk procedit mezi betony Dominika Furcha, český brankář ale poklekl do ukázkového motýlka a chytá!
     
    12:42
    Paršin dostal přihrávku za obranu Sibiru a ujížděl sám na branku, ale Salák proti němu vytáhl excelentní zákrok, při kterém se co nejvíce roztáhl po svém brankovišti, aby zamezil průletu puku do sítě!
     
    04:58
    Přehlídka přečíslení 2 na 1! Nejprve ujeli do útoku hosté, následně čekal protiútok domácí. Ani v jednom případě se však nejednalo o úspěšnou akci, obránci bránících týmů dokázali odstavit hráče čekajícího na přihrávku.
     
    01:17
    Ilja Michejev (OMS) vyloučen na dvě minuty za vražení na hrazení.

    David Motloch

    Góly a asistencie: 57. Gubin (Věreščagin, Žafjarov), 64. Gubin (Kopeikin) – 40. Širokov (Erat)


    HC Sibir Novosibirsk: Salák (Bespalov) – Mišarin, Alexejev, Meszároš, Ignatovič, Naumov, Gimajev, Věreščagin, Menšikov – Šumakov, Bobrov, Sannikov – Ridderwall, Vincour, Vorošilo – Gubin, Kopejkin, Šalunov – Okulov, Žafjarov, Jakovlev
    Avangard Omsk: Furch (Kostin) – Alexandrov, Kempný, Ahnělov, Kuljaš, Kulik, Gluchov N., Lekomcev – Širokov, Paršin, Zubov – Popov, Pěrežogin, Michejev – Lemtjugov, Petrov, Černikov – Gluchov A., Lauta, Pjanov, Erat

    Rozhodca: Dejev, Žacharov – Otmachov, Misjur

    Diváci: 7 400