Kometa Brno – Třinec 3:2 (kon.) | Litvínov – Chomutov 3:2 (2:0 po s.n.) | Liberec – Pardubice 2:1 (kon.)
Hradec Králové – Mladá Boleslav 1:2 (0:1 po s.n.)
po s.n. (0:1)
Mountfield HK
1:2 (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
BK Mladá Boleslav
cz Nedeľa 22.11.2015, 17:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga (ČR) • 22. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
    Radan LENC - 1:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    V samostatných nájezdech zvítězila Mladá Boleslav.
    Hrdinou Bruslařů je RADAN LENC, který vstřelil gól v základní hrací době a pak jediným proměněným pokusem rozhodl nájezdy!
     
    2. séria
    0:1
    Radan Lenc zpomalil, že až skoro zastavil, a pak zavěsil!
     
    Ne, gól opravdu není uznán.
     
    Tak ne, ještě se jde volat videorozhodčímu! Kacetl totiž vyškrábl puk kdesi u brankové čáry.
     
    63:49
    Krásné sólo Rastislava Deje gólem nekončí! Hradecký štírek si udělal z obránce kužel a poslal ho do bufetu, ale pak svou dělovkou minul druhý růžek.
     
    62:48
    Červený s Kukumbergem uháněli do přečíslení. Skvěle to ale provedl Tomáš Voráček, který si lehl hned před Červeným a nedovolil mu ani střelu, ani přihrávku.
     
    62:12
    Lukáš Žejdl si najel na teč Lencovy střely, puk skončil těsně vedle druhé hradecké tyčky!
     
    57:55
    Dnešní utkání sleduje 5012 diváků.
     
    57:19
    Dejovu bombu vyrazil Rittich před sebe, kam dojížděl Bednář. Potřeboval by mít hokejku na druhou stranu, takhle neměl nárok dorážet do odkryté branky.
     
    51:08
    Na druhé straně se svým typickým způsobem prokličkoval až do výtečné pozice Jiří Šimánek, ale Ritticha neprostřelil!
     
    50:21
    Jenom na chvilku, protože teď před Kacetlem operovali hlavně Jarůšek s Pabiškou. Hradecký gólman fantasticky zastavil teč Richarda Jarůška!
     
    45:38
    Východočeši se snažili situaci hasit faulem. Antonín Honejsek (HKM) odchází na trestnou za sekání na Klimentu.
     
    45:36
    Obrovská chyba hradecké obrany vedla ke gólovce pro Tomáše Klimentu, jeho střelu nejspíš Kacetl vyrazil ramenem!
     
    43:59
    Dvakrát se domácí utrhli dopředu. Přihrávku Šimánka dokázali hosté zblokovat, pak našel Bednář Deje, jehož dobrou ránu z první vykopl Rittich pravým betonem.
     
    42:06
    Teď to byl pro změnu Mountfield, kdo ve svém pásmu hořel. Znovu zakončoval Radan Lenc, Kacetl si i přes velký zmatek dokázal poradit.
     
    41:46
    Žejdl chytře nabil zpoza brány Lencovi, který bližší hradeckou tyčku míjí!
     
    40:45
    Bruslařům od druhé třetiny razantně narostl počet velkých chyb v rozehrávce. Teď ji mohli vystihnout hráči první lajny domácích, ale Šimánek přestřelil!
     
    39:04
    Hradecká aktivita dál pokračovala, velmi blízko vedoucí trefě byl Dej. Na druhou stranu se pak vydal Jarůšek, ale toho u tyčky vychytal Kacetl!
     
    37:45
    A už mohl být Mountfield napřed! Tentokrát dorážel Kudrna, ale hosté vyškrábli puk z brankové čáry! Stadion už slavil.
    COURCHAINE - 1:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    37:07
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak přece jenom se Hradec dočkal, čtyři sekundy před koncem dvojnásobné přesilovky vyrovnává! Tvrdou ránu Petera Frühaufa vyrazil Rittich jen před sebe, kde číhal na dorážku připravený ADAM COURCHAINE a puk dokázal propasírovat pod betony hostujícího brankáře za čáru – 1:1! Asistence: Peter Frühauf, Karel Pilař.
     
    36:12
    Hradec jde na 58sekundovou přesilovku pěti proti třem! Radim Hruška (MBL) je vyloučen za hákování.
     
    35:59
    Lukáš Žejdl si zcela plánovaně počkal za hradeckou obranou a na Kacetla mířil sám. Puk mu ale ujel. Domácí brankář proti němu vyjel a odpálil ho k hrazení, odkud ještě Žejdl zkoušel trefit prázdnou klec, ale trefil jen boční konstrukci!
     
    35:21
    Za deset sekund se domácí dostali do gólové šance, na konci kombinace stál Kudrna. Byl ale Rittichovi moc blízko a nedokázal ho prostřelit!
     
    35:11
    Ctirad Ovčačík (MBL) byl při bránění Jiřího Šimánka až přehnaně důrazný, poslal ho k ledu. Pro Hradec to znamená čtvrtou přesilovku a první v této třetině, verdikt zní podražení.
     
    34:07
    Hradecký kotel vytáhl nad hlavy obří transparent s historickými logy Stadionu a Spartaku Hradec Králové, tedy hokejového a fotbalového klubu. Vše dokresluje spoustou deštníků v červenožlutých a černobílých barvách, které oběma týmům přísluší. Nádhera!
     
    33:12
    Na druhé straně následovalo přečíslení dva na jednoho. Autor jediného gólu Radan Lenc ho řešil střelou, kterou Kacetl vykopl pravým betonem.
     
    32:49
    Ihnačák našel perfektní příhrou z rohu Karla Pilaře, ale tomu před Rittichem puk uskočil!
     
    30:08
    Druhá přesilovka pro Mladou Boleslav. Znovu se proti pravidlům provinil Jaroslav Kudrna (HKM), tentokrát pyká za vysokou hůl.
     
    28:35
    Hosté teď hodně chybují v rozehrávce. Rudolf Červený hledal spoluhráče, tentokrát opravdu chybělo málo, aby si Boleslavští dali vlastence.
     
    26:24
    Světla svítí, stěrače stírají a my jdeme zpátky na hokej!
     
    26:24
    V okamžiku, kdy od modré čáry střílel Tomáš Hyka, zhasla v hradecké FORTUNA aréně světla!
     
    25:03
    Rastislav Dej je velkým specialistou na oslabení, teď to potvrdil. S pukem se dostal do pásma, vypálil, pak se k němu kotouč vrátil a jestli mě zrak a sluch nešálí, trefil bližší boleslavskou tyčku!
     
    24:52
    No a Hradec se bude vzápětí bránit ve svém prvním oslabení. Právě Jaroslav Kudrna (HKM) je vyloučen za sekání, když svého protivníka připravil o hokejku.
     
    24:21
    Na druhé straně Kudrna parádně zmátl padajícího beka, jenže v přečíslení jeho přihrávku nedokázal Šimánek zachytit!
     
    23:59
    Hradecká obrana nechala otevřená ne dvířka, ale vrata, pro Richarda Jarůška. Ten si Kacetla v samostatném úniku rozhýbal, ale jeho forhendové zakončení brankář vystihl!
     
    19:58
    V samotném závěru třetiny měl Bárta před hradeckou brankou volného Klimentu, jenže chvíli zaváhal a pak jeho pas zastavila natažená hůl posledního obránce domácích!
     
    16:26
    A další šance! Antonín Honejsek dostal puk na pravou stranu, ale místo střely ho zpracovával. Zpětnou přihrávku pak soupeř zblokoval nataženou hokejkou.
     
    15:21
    A teď už musel skvěle zasáhnout David Rittich, který pravým betonem vykopl Kukumbergovu střelu z velké blízkosti!
     
    14:49
    Brian Ihnačák dorážel v krkolomné pozici, sám skončil na ledě. Kotouč ale proskákal jen pár čísel vedle boleslavské tyčky!
     
    14:30
    Nicméně právě čtvrtá formace se znovu postarala o faul soupeře. Jiří Kučný (MBL) odchází na trestnou za podražení, Mountfield má k dispozici třetí přesilovku.
    Radan LENC - 0:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    06:27
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Fatální kiks hradeckého brankáře znamená první gól Mladé Boleslavi. Kotouč zamířil za domácí branku, odkud ho chtěl Ondřej Kacetl rozehrát, jenže "dokonale" namazal k mantinelu RADANU LENCOVI, který bez problémů trefil prázdnou branku. Bruslaři střílejí gól ve vlastním oslabení – 0:1! Bez asistence.
     
    05:44
    Čtvrtý útok Mountfieldu si svým dobrým pohybem vykoledoval další trest pro soupeře. Slovinský bek Mitja Robar (MBL) jde pykat za hákování, druhá přesilovka Hradce.
     
    01:47
    Courchaine nabízel z levého kruhu Kukumbergovi, který puk těsně před Rittichem tečoval. Brankář si připisuje důležitý zákrok.
     
    00:57
    Nicméně jsou to domácí, kdo si velmi rychle zahraje první početní výhodu zápasu. Tomáš Urban (MBL) je vyloučen za hákování.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 38. Courchaine (Frühauf, K. Pilař) – 7. Lenc, rozh. náj. Lenc

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Jarůšek (MBL)
    0:0   Bednář (HKM)
    2. séria:
    0:1   Lenc (MBL)
    0:1   Kudrna (HKM)
    3. séria:
    0:1   Klimenta (MBL)
    0:1   Šimánek (HKM)


    Mountfield HK: Kacetl (Svoboda) – Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Frühauf, Dietz, Jank, Hronek – Kudrna, Knotek, Šimánek "C" – Bednář, Kukumberg, Dej – Červený, Ihnačák, Courchaine – Köhler, Honejsek, Pavlík. Trenér: Peter Draisaitl.
    BK Mladá Boleslav: Rittich (Cikánek) – Voráček, Stříteský, Kučný, Trončinský, Ovčačík, Robar – Pabiška, Výborný "C", Jarůšek – Pacovský, Urban, Látal – Lenc, Žejdl, Hyka – Klimenta, Hruška, Bárta. Trenéři: František Výborný a Marian Jelínek.

    Rozhodca: Hribik, Úlehla – Barvíř, Blümel.

    Diváci: 5012