Kometa Brno – Třinec 3:2 (kon.) | Litvínov – Chomutov 3:2 (2:0 po s.n.) | Liberec – Pardubice 2:1 (kon.)
Hradec Králové – Mladá Boleslav 1:2 (0:1 po s.n.)
po s.n. (0:1)
Mountfield HK
1:2 (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
BK Mladá Boleslav
cz Nedeľa 22.11.2015, 17:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga (ČR) • 22. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemnou neděli u další hokejové podívané. Dnes nás čeká nekompletní program 22. kola Tipsport extraligy s šesti zápasy, my budeme sledovat duel dvou parádně našláplých celků z nejvyšších pater tabulky. Čtvrtý Mountfield HK hostí třetí Mladou Boleslav, která má o bod víc, ale také o jedno odehrané utkání. Osobně očekávám bitvu, ve které budou padat góly!
     
    Mountfield HK – 4. místo, 37 bodů, skóre 56:48

    Hradec má nejlepší formu z celé extraligy. Z posledních osmi zápasů sedm vyhrál, nestačil jenom na pražskou Spartu (2:5). A hlavní důvody? Týmu se uzdravili marodi, ustálila sestava a zápasy umí rozhodnout kterákoli ze tří pětek. Východočeši v tomto týdnu zvládli dva těžké duely na ledě soupeřů, v obou brali po dvou bodech.

    V Plzni to přitom pro Draisaitlovu partu nevypadalo nijak růžově. Začátek měla velmi slabý, zejména obrana se nedokázala vyvarovat spousty chyb. Jenže ztrátu 0:2 dokázal tým srovnat, od poloviny utkání byl lepší a i když Kubalík vrátil indiánům vedení, Kukumberg pak zaslouženě vyrovnal. Bitvu rozhodl v nájezdech jediný střelec Jaroslav Bednář.

    HC Škoda Plzeň – Mountfield HK 3:4 sn. (2:1, 1:1, 0:1 – 0:0)

    Branky a nahrávky: 3. Přikryl (Schleiss), 18. Johnson (Kratěna, Pulpán), 40. Kubalík (Kracík) – 19. Kudrna (Hronek), 31. Dej (Bednář), 49. Kukumberg (Dej, Bednář), rozh. náj. Bednář.
     
    BK Mladá Boleslav – 3. místo, 38 bodů, skóre 60:48

    To Bruslaři si dál bruslí českou soutěží v úžasném tempu. Půlka sezóny se blíží, a stejně se nezdá, že by měli vypadnout z extraligové špičky. Starají se o to hlavně jejich domácí zápasy, před vlastními fanoušky jsou vůbec nejlepší a ještě žádný soupeř si z Boleslavi neodvezl tři body. Naopak, zelenočerní potřebují vylepšit venkovní střetnutí (3 výhry z 9 zápasů).

    V uplynulém týdnu ale tuhle starost nemuseli řešit, hráli totiž třikrát doma. A ztratili jen bod! Vary porazili 4:3 po prodloužení, Litvínov 5:3 a předevčírem Vítkovice 4:2. Po bláznivé první třetině kontrolovala Mladá Boleslav vedení 3:2 až do samotného konce, kdy ho do prázdné klece pojistil Tomáš Urban.

    BK Mladá Boleslav – HC Vítkovice Steel 4:2 (3:2, 0:0, 1:0)

    Branky a nahrávky: 5. Žejdl (Stříteský, Voráček), 9. Pacovský (Urban, Trončinský), 16. Ovčačík (Žejdl, Lenc), 60. Urban (Pacovský, Trončinský) – 3. Němec (Klok, Balán), 10. Pastor (Burger).

    Další zajímavé měření sil čeká také na královéhradecké fanoušky. Jejich Mountfield HK, který po páteční výhře po ná...

    Posted by Tipsport extraliga on 22. listopad 2015
     
    První vzájemný zápas? Boleslavský kolotoč!

    Trenér Peter Draisaitl s oblibou posílá nepovedené zápasy Mountfieldu "do kýblu", na první vzájemné střetnutí to jsou ještě mírná slova. Mladá Boleslav totiž doma jasně vládla. O výhře 4:1 sice rozhodla až ve třetí třetině, ale nebýt skvělého výkonu hradeckého brankáře Adama Svobody, na něhož šlo 59 střel, naložila by Hradci kotel. Právě tady se jasně ukázalo sebevědomí Bruslařů plynoucí z výhody domácího prostředí.

    BK Mladá Boleslav – Mountfield HK 4:1 (0:0, 1:0, 3:1)

    Branky a nahrávky: 21. Urban (Pabiška, Stříteský), 42. Lenc (Klimenta), 48. Jarůšek, 55. Klimenta (Lenc, Žejdl) – 44. Knotek (K. Pilař, Bednář).
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Kacetl (Svoboda) – Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Frühauf, Dietz, Jank, Hronek – Kudrna, Knotek, Šimánek "C" – Bednář, Kukumberg, Dej – Červený, Ihnačák, Courchaine – Köhler, Honejsek, Pavlík. Trenér: Peter Draisaitl.

    BK Mladá Boleslav: Rittich (Cikánek) – Voráček, Stříteský, Kučný, Trončinský, Ovčačík, Robar – Pabiška, Výborný "C", Jarůšek – Pacovský, Urban, Látal – Lenc, Žejdl, Hyka – Klimenta, Hruška, Bárta. Trenéři: František Výborný a Marian Jelínek.

    Rozhodčí: Hribik, Úlehla – Barvíř, Blümel.
     
    Hradečtí trenéři tradičně sáhli k drobné úpravě v obranných řadách, místo Jiřího Vašíčka dnes nastoupí Stanislav Dietz. Útoky zůstávají stejné jako v pátek, včetně staršího dorostence Radovana Pavlíka v tom čtvrtém.

    Mladá Boleslav nahradila v sestavě Pavla Musila Tomášem Hykou a pozměnila složení svých útočných formací. V té první nastoupí Pabiška místo Bárty, jenž bude hrát ve čtvrté lajně, do třetí jde právě Hyka. Jen druhá zůstává beze změny.
     
    Hokejisté se přivítali a za chvíli můžeme jít na věc. Hradecký oblouk na stání je naplněn k prasknutí, bude tady znovu skvělá atmosféra!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    David Výborný na úvodním buly zlomil hokejku, ale spoluhráči mu stihli podat novou. A byl to právě boleslavský kapitán, kdo jako první prověřil Ondřeje Kacetla.
     
    00:49
    Než Výborný vystřídal, stihl ještě jednu zajímavou ránu, která jen těsně přeletěla druhou hradeckou tyčku.
     
    00:57
    Nicméně jsou to domácí, kdo si velmi rychle zahraje první početní výhodu zápasu. Tomáš Urban (MBL) je vyloučen za hákování.
     
    01:21
    Špatná rozehrávka přibrzdila hradecké šance, ale teď už jsou domácí v útočném pásmu.
     
    01:47
    Courchaine nabízel z levého kruhu Kukumbergovi, který puk těsně před Rittichem tečoval. Brankář si připisuje důležitý zákrok.
     
    02:10
    Šimánkova přihrávka byla nadzvednutá nad brankoviště, kde ji skákající Rittich nezkrotil lapačkou. Naštěstí pro něj byli nablízko spoluhráči, kteří poslali puk do bezpečí.
     
    02:49
    Když to Jiří Šimánek zkoušel sám, Rittich si bez potíží pohlídal první tyčku, následně měl dobrý výhled na ránu Petera Frühaufa. Hra je přerušena.
     
    03:02
    Mladá Boleslav hraje v plném počtu.
     
    03:17
    Bruslaři následně získávají pásmo dalekonosným nahozením, které musel Kacetl podržet před dojíždějícími hráči.
     
    03:38
    Hradečtí po vyhraném buly rozjeli svižnou akci, Jank přenechal puk na levou stranu Dejovi, který od mantinelu zkoušel pozornost Ritticha. Tomu kotouč napoprvé vypadl, ale zvládl ho přikrýt.
     
    03:51
    Bekčeking teď domácím hodně pomohl, Bednář a poté i Ihnačák stačili zbrzdit boleslavský atak. Nakonec z toho bylo zase jen nahození na Kacetla a zisk třetiny.
     
    04:24
    Rozehrávka Petera Frühaufa nenašla žádného spoluhráče, a tak puk vzali Bruslaři a znovu ho poslali na hradeckého brankáře. Tentokrát aspoň z pásma.
     
    04:45
    Musím říct, že právě založení zatím domácí tým hodně trápí. Nedokáže se kloudně dostat přes střední pásmo.
     
    05:18
    Kudrna i ve vzduchu zblokoval Pabiškovo nahození od modré a domácí pílí dopředu.
     
    05:44
    Čtvrtý útok Mountfieldu si svým dobrým pohybem vykoledoval další trest pro soupeře. Slovinský bek Mitja Robar (MBL) jde pykat za hákování, druhá přesilovka Hradce.
     
    05:48
    Tomáš Urban vyhrál buly tak, že rovnou poslal puk ven z pásma. Hodně dobrá práce!
     
    06:17
    Jaroslav Bednář se svými parťáky se dopustili ofsajdu, hra je přerušena.
     
    06:27
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Fatální kiks hradeckého brankáře znamená první gól Mladé Boleslavi. Kotouč zamířil za domácí branku, odkud ho chtěl Ondřej Kacetl rozehrát, jenže "dokonale" namazal k mantinelu RADANU LENCOVI, který bez problémů trefil prázdnou branku. Bruslaři střílejí gól ve vlastním oslabení – 0:1! Bez asistence.
    Radan LENC - 0:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    07:01
    Teď už Hradec tlačí. Michal Bárta nemá hokejku, i tak dokázal zblokovat Frühaufovu ránu.
     
    07:34
    Domácí směřují své kombinace na Briana Ihnačáka. V klíčovém okamžiku mu mezi kruhy kotouč trochu sklouzl, podruhé byl v moc velkém úhlu.
     
    08:11
    Hosté jsou v plném počtu, podruhé se ubránili, a navrch přidali darovaný gól.
     
    08:56
    Tohle bylo ze strany domácích pěkné. René Vydarený našlápl, přiťukl si s Rudolfem Červeným, jenž mu pak vracel před branku. Ale v té rychlosti to měl hradecký bek těžké.
     
    09:34
    Rozhodčí mohli pískat Boleslavi zakázané uvolnění, ale Kacetl bohužel pro svůj tým vyjel proti puku.
     
    10:19
    Hyka si před brankovištěm nebezpečně počkal na střelu Kučného, puk se odrazil mimo hradeckou klec.
     
    10:58
    Třetí útok hostů předvedl vynikající střídání, ale další ohrožení domácí branky už z toho nebylo.
     
    11:22
    Hra teď trochu postrádá tempo, a to hlavně ze strany domácích. Ti jenom čekají, což se na domácí utkání asi tak úplně nesluší.
     
    11:58
    Šimánek ve středním pásmu fotbalově přikopl puk do jízdy Kudrnovi, hradecký první útok se usazuje v pásmu.
     
    12:22
    A právě Jiří Šimánek následně tečoval nabídku Karla Pilaře, jenže mimo boleslavskou branku. Hosté se osvobozují.
     
    12:50
    Hradeckou druhou formaci srazila drobná nepřesnost, v souboji s Jaroslavem Bednářem odrazil soupeř puk mimo kluziště a je tady komerční pauza.
     
    13:09
    Nahození Bohumila Janka od levého hrazení neznamenalo pro Davida Ritticha žádné větší nebezpečí, puk snadno vyrazil do ochranné sítě.
     
    13:14
    Zato pozdrav Petera Frühaufa hned po buly už měl zajímavější parametry, gólman ho ale zastavil napoprvé.
     
    13:30
    Lukáš Žejdl se na útočné modré dopustil ofsajdu. Je tady druhá přestávka na čištění ledu, ta předchozí přišla velmi pozdě z důvodu, že se dlouho nepřerušovalo.
     
    13:51
    Další dobré střídání třetí formace hostů. Tentokrát ho zakončoval Ctirad Ovčačík, Kacetl musel zasáhnout před dorážejícími soupeři.
     
    14:12
    Radovan Pavlík se v útočném pásmu šťastně dostal ke kotouči, ale stejně rychle o něj i přišel.
     
    14:30
    Nicméně právě čtvrtá formace se znovu postarala o faul soupeře. Jiří Kučný (MBL) odchází na trestnou za podražení, Mountfield má k dispozici třetí přesilovku.
     
    14:49
    Brian Ihnačák dorážel v krkolomné pozici, sám skončil na ledě. Kotouč ale proskákal jen pár čísel vedle boleslavské tyčky!
     
    15:21
    A teď už musel skvěle zasáhnout David Rittich, který pravým betonem vykopl Kukumbergovu střelu z velké blízkosti!
     
    15:55
    Hosté se osvobodili a soupeři teď nedovolují proniknout do třetiny.
     
    16:26
    A další šance! Antonín Honejsek dostal puk na pravou stranu, ale místo střely ho zpracovával. Zpětnou přihrávku pak soupeř zblokoval nataženou hokejkou.
     
    16:59
    Bruslaři jsou znovu v plném počtu. Puky zatím domácímu týmu přeskakují hokejky o dost víc, než by si přál.
     
    17:42
    Ihnačák o mantinel poslal puk do útočného pásma, aby mohla jeho formace vystřídat.
     
    18:29
    Celá řada hradeckých přihrávek zpátky na modrou čáru nenachází prostě nikoho. Zatím je to od domácích hodně nepřesvědčivý výkon, i když teď jsou alespoň aktivní.
     
    19:18
    Vydarený nakonec udržel pro domácí pásmo a Boleslav se musí bránit.
     
    19:34
    Jenže následná přihrávka právě na Vydareného, který byl v dobré pozici, šla spíš na brusle.
     
    19:58
    V samotném závěru třetiny měl Bárta před hradeckou brankou volného Klimentu, jenže chvíli zaváhal a pak jeho pas zastavila natažená hůl posledního obránce domácích!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Publikum je zatím hodně vlažné, což odpovídá představení domácího týmu. Ten měl sice díky třem přesilovkám víc ze hry a víc šancí, ale zatím hraje velmi mdle a především nepřesně. Mladá Boleslav byla v prvních deseti minutách poměrně aktivní, a hlavně se ve vlastním oslabení dostala do vedení, když velkou chybu Ondřeje Kacetla v rozehrávce snadno potrestal Radan Lenc.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:51.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Hradec Králové – 13
    Mladá Boleslav – 8
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Čárový rozhodčí zbrzdil hostům rozehrávku, teď dostávají další možnost.
     
    20:44
    Lukáš Pabiška se opřel do střely, ale kotouč mu ujel. Na druhé straně zajistil domácím útočné buly Jaroslav Kudrna nahozením z dálky.
     
    20:55
    Martin Látal obral o puk Stanislava Dietze a vydal se dopředu. Místo přihrávky volil střelu ze značného úhlu, kterou musel Kacetl zkrotit.
     
    21:17
    Špatná rozehrávka teď pro změnu stojí nervy hostující tým, který je pod tlakem druhého útoku Hradce.
     
    21:42
    Dělovku Rastislava Deje zvládli hosté zblokovat a kotouč proskákal vedle Rittichovy svatyně.
     
    22:20
    Žejdl s Frühaufem dojížděli boleslavské vyhození v jedné linii, čároví rozhodčí se i přes výklad pravidel rozhodli icing odvolat.
     
    22:38
    Následné nahození Radana Lence šlo přímo do ochranné sítě. Troufnu si tedy říct, že takhle to neplánoval.
     
    22:52
    Teď už Bruslaře nic neochránilo od zakázaného uvolnění.
     
    23:05
    První útok hostů předvedl parádní vpád do pásma, jenže David Výborný to vzal místo kombinace na sebe a Kacetl neměl práci až tak těžkou.
     
    23:59
    Hradecká obrana nechala otevřená ne dvířka, ale vrata, pro Richarda Jarůška. Ten si Kacetla v samostatném úniku rozhýbal, ale jeho forhendové zakončení brankář vystihl!
     
    24:21
    Na druhé straně Kudrna parádně zmátl padajícího beka, jenže v přečíslení jeho přihrávku nedokázal Šimánek zachytit!
     
    24:52
    No a Hradec se bude vzápětí bránit ve svém prvním oslabení. Právě Jaroslav Kudrna (HKM) je vyloučen za sekání, když svého protivníka připravil o hokejku.
     
    25:03
    Rastislav Dej je velkým specialistou na oslabení, teď to potvrdil. S pukem se dostal do pásma, vypálil, pak se k němu kotouč vrátil a jestli mě zrak a sluch nešálí, trefil bližší boleslavskou tyčku!
     
    25:38
    I Rudolf Červený ušetřil svému týmu řadu vteřinek, teď je puk za hradeckou brankou. Odtamtud góly padat nebudou.
     
    26:03
    Do hry se o chvíli později dostala ochranná síť za Kacetlem, po jehož levici se vhazuje.
     
    26:24
    V okamžiku, kdy od modré čáry střílel Tomáš Hyka, zhasla v hradecké FORTUNA aréně světla!
     
    "Vítejte v pekle," křičí hradečtí fanoušci a postupně vytahují mobilní telefony.
     
    První svíčku na adventním věnci zapálíme až příští neděli, ale hradecký kotel už teď navozuje vánoční atmosféru desítkami světýlek ze svých mobilů.
     
    "Vánoce, Vánoce přicházejí," zpívá domácí kotel. Tenhle chorál stoprocentně neměl nacvičený. Samozřejmě bychom všichni raději sledovali hokej.
     
    Ještě doplním, že rozhodně nejde o žádný centrální výpadek proudu. Svítí kostka, skyboxy i světla na ochozu, pouze nad ledovou plochou je tma.
     
    26:24
    Světla svítí, stěrače stírají a my jdeme zpátky na hokej!
     
    26:35
    Doplním, že Boleslav pokračuje v přesilovce.
     
    26:55
    Domácí to ale zvládli a hrají v plném počtu.
     
    27:13
    Bednář vtrhnul do pásma jako velká voda, ale měl trochu zablokovanou hůl. Hledal tak Deje, přihrávku soupeř na poslední chvíli zblokoval.
     
    27:47
    Znovu se chopil slova mozek Jaroslav Bednář. Možná doufal, že si hosté srazí puk sami do brány, ale nestalo se tak.
     
    27:56
    Hru přerušuje nahození Martina Pláňka od hrazení, které David Rittich snadno sebral do lapačky.
     
    28:08
    Rána Červeného Rittichovi vypadla, ale Karel Pilař nebyl v dobré pozici pro dorážku.
     
    28:35
    Hosté teď hodně chybují v rozehrávce. Rudolf Červený hledal spoluhráče, tentokrát opravdu chybělo málo, aby si Boleslavští dali vlastence.
     
    29:05
    Bruslaři jsou pod tlakem, dokázali pouze vyhodit na icing. Hradec je nejživější za dosavadní průběh zápasu.
     
    29:20
    Šimánkovu ránu hosté zblokovali, a tím pro ně těžké chvíle skončily. Teď útočí a snaží se dostat do střelecké pozice.
     
    29:56
    Michal Bárta na modré čáře přenechával Lukáši Pabiškovi, ale ten kolem něj klouzal po ledové ploše v poloze ležmo. Takže do úniku se mohl dostat jenom hodně těžko.
     
    30:08
    Druhá přesilovka pro Mladou Boleslav. Znovu se proti pravidlům provinil Jaroslav Kudrna (HKM), tentokrát pyká za vysokou hůl.
     
    30:35
    Stříteského ránu vyrazil Kacetl, nyní už se domácí výběr dokázal osvobodit a střídá.
     
    30:48
    Další oddech pro Mountfield znamená ofsajd Bruslařského klubu.
     
    31:20
    Prachbídnou rozehrávku hostí vystihl Rudolf Červený. Pak i vystřelil, ale boleslavskou branku minul.
     
    31:56
    A další námaz. Marek Trončinský nabídl puk Jiřímu Šimánkovi, jenže ten startoval z nuly a nezvládl ujet do sóla.
     
    32:23
    Domácí jsou kompletní, Ondřej Kacetl mohl zůstat v klidu.
     
    32:49
    Ihnačák našel perfektní příhrou z rohu Karla Pilaře, ale tomu před Rittichem puk uskočil!
     
    33:12
    Na druhé straně následovalo přečíslení dva na jednoho. Autor jediného gólu Radan Lenc ho řešil střelou, kterou Kacetl vykopl pravým betonem.
     
    33:34
    Domácí už zvládli po icingu dostřídat, Kacetlův pravý beton byl znovu v akci proti střele Radima Hrušky.
     
    34:07
    Dietzovo nahození nedokázal Dej tečovat, David Rittich přerušuje hru a je tu komerční přestávka.
     
    34:07
    Hradecký kotel vytáhl nad hlavy obří transparent s historickými logy Stadionu a Spartaku Hradec Králové, tedy hokejového a fotbalového klubu. Vše dokresluje spoustou deštníků v červenožlutých a černobílých barvách, které oběma týmům přísluší. Nádhera!
     
    34:39
    Boleslav svým forčekingem znepříjemňuje domácím život při rozehrávce. Dneska jsem tedy věřil ve větší počet gólů, tak snad se dočkáme.
     
    34:55
    Domácí se dostali do ofsajdové pozice.
     
    35:11
    Ctirad Ovčačík (MBL) byl při bránění Jiřího Šimánka až přehnaně důrazný, poslal ho k ledu. Pro Hradec to znamená čtvrtou přesilovku a první v této třetině, verdikt zní podražení.
     
    35:21
    Za deset sekund se domácí dostali do gólové šance, na konci kombinace stál Kudrna. Byl ale Rittichovi moc blízko a nedokázal ho prostřelit!
     
    35:38
    David Rittich následně parádně vyhodil puk přes celé hřiště, Hradec se pak dopustil ofsajdu.
     
    35:59
    Lukáš Žejdl si zcela plánovaně počkal za hradeckou obranou a na Kacetla mířil sám. Puk mu ale ujel. Domácí brankář proti němu vyjel a odpálil ho k hrazení, odkud ještě Žejdl zkoušel trefit prázdnou klec, ale trefil jen boční konstrukci!
     
    36:12
    Hradec jde na 58sekundovou přesilovku pěti proti třem! Radim Hruška (MBL) je vyloučen za hákování.
     
    36:26
    No toto... Domácí si špatně přihráli, sami se vykázali ze třetiny, a pak se ještě navíc dostali do dalšího ofsajdu.
     
    36:47
    Tomáš Urban baseballově prodloužil Trončinského vyhození, ale bylo to jednoznačně vysokou hokejkou. Buly před Rittichem.
     
    37:07
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak přece jenom se Hradec dočkal, čtyři sekundy před koncem dvojnásobné přesilovky vyrovnává! Tvrdou ránu Petera Frühaufa vyrazil Rittich jen před sebe, kde číhal na dorážku připravený ADAM COURCHAINE a puk dokázal propasírovat pod betony hostujícího brankáře za čáru – 1:1! Asistence: Peter Frühauf, Karel Pilař.
    COURCHAINE - 1:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    37:45
    A už mohl být Mountfield napřed! Tentokrát dorážel Kudrna, ale hosté vyškrábli puk z brankové čáry! Stadion už slavil.
     
    38:25
    Velký nápor nedokázali domácí přetavit v druhou branku a soupeř je kompletní.
     
    39:04
    Hradecká aktivita dál pokračovala, velmi blízko vedoucí trefě byl Dej. Na druhou stranu se pak vydal Jarůšek, ale toho u tyčky vychytal Kacetl!
     
    39:39
    Závěr druhé třetiny nám konečně nabízí ofenzivní podívanou. Škoda, že ji přeruší přestávka!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Hradec se ve druhé třetině rozhodně zlepšil. Ze svého tlaku klidně mohl vytěžit víc než "jen" vyrovnání, šancí měl hodně. Naproti tomu Mladá Boleslav se spoléhá na nahozené kotouče a rychlá přečíslení, takže i hosté dál hrozí. Trefa nejlepšího střelce domácích Adama Courchaina v přesilovce pět na tři znamená stav 1:1, tak si počkejme, který z týmů překlopí dramatické utkání na svou stranu!

    Třetí třetina začne přibližně v 18:51.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Hradec Králové – 15 (28)
    Mladá Boleslav – 6 (14)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:45
    Bruslařům od druhé třetiny razantně narostl počet velkých chyb v rozehrávce. Teď ji mohli vystihnout hráči první lajny domácích, ale Šimánek přestřelil!
     
    41:37
    Dlouhán Tomáš Urban zatáhl puk po levém hrazení a poslal ho ostře směr Ondřej Kacetl. Domácí brankář přerušuje hru.
     
    41:46
    Žejdl chytře nabil zpoza brány Lencovi, který bližší hradeckou tyčku míjí!
     
    42:06
    Teď to byl pro změnu Mountfield, kdo ve svém pásmu hořel. Znovu zakončoval Radan Lenc, Kacetl si i přes velký zmatek dokázal poradit.
     
    42:17
    A zakázané uvolnění vrací hru k levé ruce domácího gólmana.
     
    42:27
    Na střelu reprezentanta Voráčka Kacetl viděl, proto ji u bližší tyčky vyboxoval do rohu.
     
    42:52
    Bedřich Köhler na hostech vybojoval kotouč a protože už potřeboval střídat, jen ho od červené nahodil do pásma.
     
    43:03
    Rychlý atak Bruslařů přerušuje ofsajd, na ledě jsou elitní formace.
     
    43:26
    Bohumil Jank sice dokázal rozjetého Pabišku zastavit, ale následně stejně hostující forvard vypálil. Bližší tyč minul.
     
    43:59
    Dvakrát se domácí utrhli dopředu. Přihrávku Šimánka dokázali hosté zblokovat, pak našel Bednář Deje, jehož dobrou ránu z první vykopl Rittich pravým betonem.
     
    44:43
    A svoje ručičky nám znovu předvedl Jaroslav Bednář, jenž přenechal kotouč Peteru Frühaufovi. Ten ale napálil prvního clonícího hráče.
     
    45:15
    Forčeking třetí lajny Mountfieldu vedl ke střelecké pozici pro Rudolfa Červeného, ale jeho horký brambor dokázal Rittich zkrotit.
     
    45:21
    Tomáš Hyka přejel Radanu Lencovi modrou čáru, za šest sekund po obranném buly "stihli" Bruslaři ofsajd.
     
    45:36
    Obrovská chyba hradecké obrany vedla ke gólovce pro Tomáše Klimentu, jeho střelu nejspíš Kacetl vyrazil ramenem!
     
    45:38
    Východočeši se snažili situaci hasit faulem. Antonín Honejsek (HKM) odchází na trestnou za sekání na Klimentu.
     
    46:04
    Šimánek obětavě vybojoval kotouč, ke kterému to měl ale Knotek daleko.
     
    46:33
    Domácímu výběru se daří držet kotouč u hrazení, hosté se nemohou dostat do střelecké pozice.
     
    46:53
    Rastislav Dej potom vyvezl kotouč do útoku, ale Rittich nemusel zasahovat.
     
    47:08
    Naopak Ondřej Kacetl už po dlouhé době ano, prověřil ho Lukáš Žejdl. Ten je dnes jedním z nejaktivnějších hokejistů Boleslavi.
     
    47:30
    Trončinského střelu dokázali domácí zblokovat a představitelé boleslavského klubu pod novinářským sektorem mocně klejí.
     
    47:50
    Domácí jsou v plném počtu a po icingu soupeře se dostávají do pásma.
     
    48:00
    Ještě jedno zakázané uvolnění party pod vedením Františka Výborného s Marianem Jelínkem.
     
    48:05
    Antonín Honejsek operoval příliš těsně před Rittichem. Domácím je odpískáno postavení hráče v brankovišti, navíc přichází komerční pauza.
     
    48:34
    Šimánek s Kudrnou se na pravé straně pásma marně snažili udržet kotouč, hosté je o něj obrali.
     
    48:59
    Fanoušci se baví letošním novým pokřikem "Hradečáci", je pravda, že hra je teď moc nezabaví. Škoda, že nám tempo po druhé přestávce zase trochu opadlo.
     
    49:30
    Další icing borců v černozelenobílých dresech.
     
    49:33
    Bohumil Jank po buly bolestivě napálil Michala Bártu. Ten se ale na střídačce oklepe a bude v pohodě.
     
    49:58
    Inu, domácí si i na dvou metech dokázali nepřesně přihrát, ale pak už se dostali k hostům do pásma.
     
    50:21
    Jenom na chvilku, protože teď před Kacetlem operovali hlavně Jarůšek s Pabiškou. Hradecký gólman fantasticky zastavil teč Richarda Jarůška!
     
    51:08
    Na druhé straně se svým typickým způsobem prokličkoval až do výtečné pozice Jiří Šimánek, ale Ritticha neprostřelil!
     
    51:44
    Zadovka Jaroslava Bednáře hledala najetého Rastislava Deje, tihle dva si v posledních kolech dobře rozumí. Ale teď to tolik neplatilo.
     
    52:27
    Nahození od červené čáry se těsně před Kacetlem odrazilo, ale brankář povyjel a poradil si s ním.
     
    52:44
    Čas nám plyne hodně rychle a pořád není vůbec jasno, jak to dopadne. Přichází poslední přestávka na čištění ledu.
     
    53:05
    Ťukec elitní domácí lajny ve středním pásmu neslavil úspěch. Těšíme se na další gólové šance, ale teď je hra poněkud unylá.
     
    53:34
    Dominik Pacovský si už už brousil zuby na střelu, ale zastavil ho ofsajd.
     
    53:44
    Rastislav Dej na útočné modré nezpracoval dlouhý pas a pro ofsajdovou pozici musel z pásma.
     
    54:11
    Kdo dá gól, vyhraje.
     
    54:29
    Ze strany Jaroslava Bednáře je těch kliček někdy až moc, to se vůbec nebojím říct. Teď zase místo střely nepřišlo nic, kromě nezpracovatelné "přihrávky" půl metru nad ledem.
     
    54:37
    Icing Bruslařů.
     
    54:48
    Martin Látal se i s kotoučem vydal dopředu, čímž dopřál svým parťákům střídání. Víc nedokázal, ani to nechtěl.
     
    55:24
    Štiplavá střela Radana Lence pozlobila Kacetla, teď jsou jeho spoluhráči u kotouče.
     
    55:51
    Šimánkovu práci dokončil Kudrna, jenž se drze obtočil kolem branky, ale u Rittichovy tyčky prostor nenašel.
     
    56:07
    Nepřesná rozehrávka Bruslařů, zase je tah na domácích.
     
    56:36
    Elitní formace domácích rotuje útočným pásmem...
     
    56:55
    ...nakonec ostře pálil René Vydarený, ale Rittich měl dobrý výhled, proto výtečně zasáhl.
     
    57:19
    Dejovu bombu vyrazil Rittich před sebe, kam dojížděl Bednář. Potřeboval by mít hokejku na druhou stranu, takhle neměl nárok dorážet do odkryté branky.
     
    57:52
    Vhazuje se pro změnu před Kacetlem. Ten svou hokejkou poslal Voráčkovu střelu od modré do ochranné sítě.
     
    57:55
    Dnešní utkání sleduje 5012 diváků.
     
    58:21
    A po zakázaném uvolnění domácích uvidíme další buly po pravé ruce Ondřeje Kacetla. Dokáže ještě některý z týmů udeřit?
     
    58:27
    Další icing, tentokrát z hokejky Karla Pilaře. No, tímhle tempem bychom tady byli do Vánoc.
     
    58:47
    Karel Pilař byl v rozehrávce až moc rozvážný, jeho chybu ale dokázal Mountfield napravit a ještě zlehka útočí.
     
    59:31
    Mitja Robar s Rastislavem Dejem si v přátelském duchu cosi vyříkávali a rozhodčí přerušili hru. Vhazuje se u boleslavské modré.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Body se tedy budou dělit, každý ze soupeřů má jistý jeden. Ve třetí třetině to byly spíš šachy a čekání na chyby. Ty přišly, ale góly bohužel nikoli. A tak bude muset rozhodnout prodloužení či samostatné nájezdy.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Hradec Králové – 7 (35)
    Mladá Boleslav – 12 (26)
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:29
    Po levé straně uháněl dopředu Rastislav Dej. Vystřelil, Rittich puk vyrazil, dojíždějící hráč se marně snažil o dorážku.
     
    61:02
    Na druhé straně byl v provozu pravý beton Ondřeje Kacetla, který poslal kotouč doporučeně do ochranné sítě.
     
    61:46
    Rána Tomáše Knotka zpoza modré čáry se odrazila od zadního hrazení, David Rittich ji pak zkontroloval a hra je znovu přerušena.
     
    61:55
    Manévry Karla Pilaře na modré jsou oceněny odpískaným ofsajdem.
     
    62:12
    Lukáš Žejdl si najel na teč Lencovy střely, puk skončil těsně vedle druhé hradecké tyčky!
     
    62:48
    Červený s Kukumbergem uháněli do přečíslení. Skvěle to ale provedl Tomáš Voráček, který si lehl hned před Červeným a nedovolil mu ani střelu, ani přihrávku.
     
    63:22
    Hru přerušuje Ondřej Kacetl, jenž pohodlně shrábl puk do lapačky.
     
    63:49
    Krásné sólo Rastislava Deje gólem nekončí! Hradecký štírek si udělal z obránce kužel a poslal ho do bufetu, ale pak svou dělovkou minul druhý růžek.
     
    64:38
    Hradecký nápor dál pokračoval, ale bez střeleckého zhodnocení. Na pokus Pláňka Rittich velmi dobře viděl.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Hradec Králové měl v prodloužení blíž k rozhodnutí, ale nepovedlo se. A tak uvidíme samostatné nájezdy, které rozhodnou o vítězi posledního duelu dnešního programu.
     
    Střely na branku v prodloužení (celkem):

    Hradec Králové – 2 (37)
    Mladá Boleslav – 3 (29)
     
    Dobře naložené pětitisícové publikum ve FORTUNA aréně se teď baví mexickou vlnou.
     
    Rozhodčí Jan Hribik není spokojen s prací rolbaře, ještě ho vrací zpátky na led.
     
    Teď už můžeme jít na věc. Nájezdy zahájí Mladá Boleslav.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. séria
    0:0
    Richard Jarůšek mezi betony Kacetla neprostřelil.
     
    Tak ne, ještě se jde volat videorozhodčímu! Kacetl totiž vyškrábl puk kdesi u brankové čáry.
     
    Ne, gól opravdu není uznán.
     
    1. séria
    0:0
    Rittich se ani nepohnul a nechal se trefit Jaroslavem Bednářem.
     
    2. séria
    0:1
    Radan Lenc zpomalil, že až skoro zastavil, a pak zavěsil!
     
    2. séria
    0:1
    Jaroslav Kudrna nenašel místo v postoji Davida Ritticha.
     
    3. séria
    0:1
    Pokus Tomáše Klimenty vyškrábl Kacetl těsně vedle. Šimánek musí dát.
     
    3. séria
    0:1
    Ani Šimánek na Ritticha nevyzrál a Boleslav vítězí!
     
    V samostatných nájezdech zvítězila Mladá Boleslav.
    Hrdinou Bruslařů je RADAN LENC, který vstřelil gól v základní hrací době a pak jediným proměněným pokusem rozhodl nájezdy!
    Radan LENC - 1:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepšími hráči zápasu jsou vyhlášeni za Hradec útočník Adam Courchaine a za Mladou Boleslav vynikající brankář David Rittich.
     
    Mladá Boleslav si tedy z hradeckého ledu odveze cenné dva body, které pro ni znamenají setrvání na třetí příčce tabulky před čtvrtou Spartou a nyní pátým Hradcem. Body si dneska hosté rozhodně zasloužili, i když těch gólových šancí měli domácí asi víc.

    Ode mě je to pro dnešek z FORTUNA arény vše, ať se vám vydaří vstup do nového týdne a příště se s vámi zase budu těšit na počtenou! (19:49:39)

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 38. Courchaine (Frühauf, K. Pilař) – 7. Lenc, rozh. náj. Lenc

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Jarůšek (MBL)
    0:0   Bednář (HKM)
    2. séria:
    0:1   Lenc (MBL)
    0:1   Kudrna (HKM)
    3. séria:
    0:1   Klimenta (MBL)
    0:1   Šimánek (HKM)


    Mountfield HK: Kacetl (Svoboda) – Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Frühauf, Dietz, Jank, Hronek – Kudrna, Knotek, Šimánek "C" – Bednář, Kukumberg, Dej – Červený, Ihnačák, Courchaine – Köhler, Honejsek, Pavlík. Trenér: Peter Draisaitl.
    BK Mladá Boleslav: Rittich (Cikánek) – Voráček, Stříteský, Kučný, Trončinský, Ovčačík, Robar – Pabiška, Výborný "C", Jarůšek – Pacovský, Urban, Látal – Lenc, Žejdl, Hyka – Klimenta, Hruška, Bárta. Trenéři: František Výborný a Marian Jelínek.

    Rozhodca: Hribik, Úlehla – Barvíř, Blümel.

    Diváci: 5012