Carolina – Toronto 1:2 (1:2 po s.n.) | Columbus – Nashville 4:0 (kon.) | Detroit – LA Kings 3:2 (kon.)
NY Islanders – Montreal 3:5 (kon.) | Calgary – Chicago 2:1 (po pr.) | Edmonton – NJ Devils 5:1 (kon.)
koniec po predl.
Calgary Flames
2:1 (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)
Chicago Blackhawks
cz Sobota 21.11.2015, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Johny GAUDREAU - 2:1
     
    61:38
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Samostatné nájezdy dnes neuvidíme, protože Calgary Flames naprosto ovládli nastavených pět minut po konci základní hrací doby a berou z dnešního střetnutí výhru. Domácí v prodloužení Chicago prakticky nepustili na kotouč, pak už přišla akce muže jménem JOHNNY GAUDREAU, který si dojel k dorážce vlastní střely, zamíchal s pukem před Darlingem a rozhodl o osudu tohoto střetnutí. Hawks odcházejí se sklopenými hlavami, domácí využili své aktivity. Bez asistence.
    Artem ANISIMOV - 1:1
     
    16:59
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hosté stačili početní výhodu proměnit a máme na kostce v kanadské hale poměrně brzy srovnáno. Karri Rämö už se nestačil zorientovat a znovu zasáhnout, když za něj kus černé gumy namířil ARTEM ANISIMOV, který stál ve správnou chvíli na správném místě a přesně dorážel puk z prostoru na brankovišti. Poměrně pohledná akce a pro Blackhawks může být tento vstřelený gól v závěru úvodní periody hodně takticky stěžejní. Navíc je z toho využitá početní výhoda. Uvidíme, jak budou reagovat domácí muži. Asistence: Brent Seabrook, Patrick Kane.
    Sean MONAHAN - 1:0
     
    15:05
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen se dočkáme první branky dnešního utkání ještě v první třetině. A teď se domácím hokejistům vyplatila rychlá reakce a přehled o hře před brankou soupeře. První gól střetnutí pramenil ze situace po vhazování, které stačil nejlépe využití autor zásahu SEAN MONAHAN. Ten už neměl tak moc těžkou práci, jelikož jen správným směrem zasunul do sítě nahození jeho spoluhráče Krise Russella. Rozhodčí ještě branku zkoumal na videu, ale nakonec ji uznává a domácí celek jde do vedení necelých pět minut před koncem úvodních dvaceti minut. Asistence: Kris Russell, Johnny Gaudreau.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 16. Monahan (Russell, Gaudreau), 62. Gaudreau – 17. Anisimov (Seabrook, Kane)


    Calgary Flames: Rämö (Ortio) – Brodie, Giordano, Hamilton, Russell, Wideman, Engelland – Raymond, Monahan, Gaudreau – Frolík, Backlund, Bennett – Jones, Stajan, Colborne – Bollig, Jooris, Ferland
    Chicago Blackhawks: Darling (Crawford) – Hjalmarsson, Keith, Seabrook, van Riemsdyk, Rozsíval, Daley – Hossa, Toews, Daňo – Kane, Anisimov, Panarin – Teräväinen, Kruger, Shaw – Garbutt, Kero, Mashinter

    Rozhodca: Joannette, Kowal – Cvik, Grandt

    Diváci: 19 289