Nitra – Orange 20 5:2 (kon.)
koniec
HK Nitra
5:2 (0:2, 3:0, 2:0)
HK Orange 20
Štvrtok 19.11.2015, 17:30Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:07
    A domáci mohli navýšiť svoje vedenie. Blackwater poslal puk na Slováka, ktorý našiel pred bránou osamoteného Lalibertého, no domáci útočník nedokázal spomedzi kruhov usmerniť puk do brány.
    STLOUKAL - 5:2
     
    56:17
    Nitra dala gól!
    Jozef Stűmpel hľadal pred bránou osamoteného Petra Stloukala. Puk sa aj s prispením hosťujúcich hráčov dostal k českému útočníkovi, ktorý bez väčších problémov umiestnil puk za Škorvánka, ktorý sa nestihol presunúť zo strany na stranu a domáci hokejisti tak pečatia svoje dnešného víťazstvo.
     
    55:38
    Tibor Kutálek sa teraz predviedol nádhernou individuálnou akciou, predral sa cez štyroch protihráčov, no vo finálnej fáze mu pred Škorvánkom skĺzol puk z čepele a jeho kľučka tak nebola úspešná. Napriek tomu svojou akciou zdvihol zo sedadla nejedného domáceho fanúšika.
     
    52:29
    Kapitán domáceho celku Jozef Stűmpel je teraz vylúčený na dve minúty po tom, čo nedovoleným spôsobom zastavil rodiacu sa šancu slovenskej "dvadsiatky."
     
    47:54
    A Škorvánek teraz podržal výborným zákrokom svoj celok. Keď najprv zneškodnil delovku od modrej a puk zastavil aj z následnej dorážky Nitranov.
    ŠTEFANKA - 4:2
     
    40:15
    Nitra dala gól!
    A domáci si nemohli priať lepší úvod tretiny. Juraj Štefanka sa po nahodenom puku po mantineli dostal do úniku a presne umiestnenou strelou k ľavej žŕdke posiela Nitru do dvojgólového vedenia.
     
    39:18
    Filip Bajtek za krosček už sedí na trestnej lavici a na hostí tak čaká dvojminútová presilová hra, ktorú si slovenská "dvadsiatka" zrejme prenesie do záverečnej tretiny.
    BLACKWATER - 3:2
     
    36:51
    Nitra dala gól!
    A Samuel Ivanič sa dlho na lavici hanby neohrial. Milam nahodil puk pred bránu, kde sa najlepšie zorientoval Judd Blackwater a bez väčších problémov upratal puk do poloprázdnej brány. Nitra vďaka trom gólom v presilovej hre otáča nepriaznivé skóre vo svoj prospech.
     
    36:45
    Na trestnej lavici už sedí Samuel Ivanič a Nitra si tak zopakuje svoju presilovú hru.
     
    34:13
    A Jakub Tatár opäť odchádza na trestnú lavicu. Tentoraz bude pykať za hru vysokou hokejkou, ktorou trafil domáceho beka Milama. Nitra vďaka dvom presilovkovým gólom vyrovnala v druhej tretine na 2:2. Podarí sa jej dostať prvýkrát v zápase do vedenia?
     
    33:14
    Marek Slovák sa ocitol vo výbornej príležitosti, dostal sa do úniku, snažil sa backhandovou kľučkou usmerniť puk medzi betóny Škorvánka, no hosťujúci gólman prečítal jeho úmysel a s touto situáciou si poradil.
    RUČKAY - 2:2
     
    32:24
    Nitra dala gól!
    A Nitra trestá vylúčenie Jakuba Tatára. Henrich Ručkay si z pravej strany nakorčuľoval pred bránu a z bezprostrednej blízkosti výborne umiestnenou strelou prekonal Stanislav Škorvánka.
     
    31:26
    Domáci hokejisti ale budú hrať presilovú hru. Na trestnú lavicu si sadá Jakub Tatár. Hostí teraz čakajú pod Zoborom krušné chvíle.
     
    29:08
    Nitra sa teraz dostala do prečíslenia dvoch na jedného, no Stloukal dostal prihrávku na päty a nedokázal spracovať ťažkú prihrávku. Z tejto akcie sa tak domáci vyrovnávajúceho gólu nedočkali.
     
    27:15
    Filip Bajtek to však teraz so svojou aktivitou prehnal a domáci tak budú hrať tri sekundy s tromi hráčmi.
     
    25:17
    Slovenskí juniorskí reprezentanti si teraz môžu na chvíľu vydýchnuť. Na trestnú lavicu si sadá Judd Blackwater a hostia tak budú mať k dispozícii početnú výhodu o jedného muža. Jednu presilovú hru už zverenci Ernesta Bokroša dnes dokázali využiť.
     
    24:01
    A Edmund Piačka teraz mohol vyrovnať. Po výbornej práci Kutálka sa z ľavej strany dostal do úniku, no Škorvánek teraz predviedol parádny zákrok lapačkou a zoči-voči nitrianskemu útočníkovi podržal svoj tím.
    MILAM - 1:2
     
    23:06
    Nitra dala gól!
    Tentoraz to ale domácemu zadákovi vyšlo. Milam sa presadil krásnou strelou od modrej po výbornom priťuknutí od Dušana Mila a bez prípravy delovkou nedal Škorvánkovi šancu.
     
    21:55
    Nitra si teraz zahrá presilovú hru. Lalibertého pri prieniku cez modrú čiaru podrazil Peter Galis a domáci tak môžu hneď v úvode druhej tretiny streliť kontaktný gól.
     
    19:36
    Aby toho nebolo málo, slovenská "dvadsiatka" mohla opäť skórovať. Juraj Šiška sa spoza brány natlačil pred bránu Adama Trenčana, no jeho ľavý betón teraz ostal v permanencii a domáci gólman podržal svoj celok.
     
    18:39
    Na trestnej lavice po inkasovanom góle strieda Beneho Juraj Štefanka, ktorý si odpyká dvojminútový trest za vrazenie na mantinel.
    KOCH - 0:2
     
    18:39
    HK Orange 20 dalo gól!
    A Nitrania inkasujú druhýkrát v zápase! Presilovú hru využil razantnou strelou od modrej Patrik Koch, ktorý zužitkoval prihrávku Maroša Surového a slovenskí juniorskí reprezentanti vedú už o dva góly!
     
    18:13
    Za seknutie si na trestnú lavicu sadá Matej Bene a hostia budú hrať svoju prvú presilovú hru v zápase.
    SUROVÝ - 0:1
     
    16:25
    HK Orange 20 dalo gól!
    A skóre zápasu neočakávane otvára hosťujúci útočník Maroš Surový, ktorý po peknej individuálnej akcii po dorážke vlastnej strely posiela svoj celok do vedenia.
     
    10:11
    Adrián Sloboda si za seknutie odchádza odpykať dvojminútový trest, Nitra bude mať k dispozícii dvojminútovú presilovú hru.

    Dávid Lech

    Góly a asistencie: 24. Milam (Milo, Štefanka), 33. Ručkay (Stűmpel, Novák), 37. Blackwater (Milam, Laliberté), 41. Štefanka (Milam), 57. Stloukal (Stűmpel, Ručkay) – 17. Surový, 19. Koch (Surový, Sukeľ)


    HK Nitra: Trenčan – Kuzma, Milam, Novák, Milo, Ordzovenský, König, Guoth, Pupák – Laliberté, Slovák, Blackwater – Macík, Štefanka, Bajtek – Ručkay, Stűmpel, Stloukal – Kutálek, Bene, Piačka. Tréner: Antonín Stavjaňa
    HK Orange 20: Škorvánek – Koch, Meliško, Sloboda, Jendroľ, Moravčík, Ivanič, Novák, Košecký – Sukeľ, Surový, Briestenský – Hrušík, Šiška, Milý – Gális, Sádecký, Studenič – Tatár, Ondruš, Klenko. Tréner: Ernest Bokroš

    Rozhodca: Goga, Kacej – Stanzel, Čaprnka